Pregledao, samo pitam.
Ne volim ove "glupe" filmove....
Moderator: _BataZiv_0809
brt pogledaj kakvim smecima kriticari daju 10tke..
Nije farfetch nego čisti šit_BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2021 00:12Ma znam film napamet bukvalno. A i gledao sam ga prije 5-6 godina po 96-ti put. Jeste malo ćizi, naučno je vrlo farfetch![]()
Ali Brus Vilis spasava svijet![]()
De link za ta videaChmoljo wrote: ↑01/01/2022 22:51Nije farfetch nego čisti šit_BataZiv_0809 wrote: ↑31/12/2021 00:12
Ma znam film napamet bukvalno. A i gledao sam ga prije 5-6 godina po 96-ti put. Jeste malo ćizi, naučno je vrlo farfetch![]()
Ali Brus Vilis spasava svijet![]()
![]()
Fejzbuk mi je bacio solidan algoritam gdje mi izbacuje videa eksperata koji ocjenjuju vjerodostojnost filmskih scena.
Od historijskih bitaka, mafijaških adeta, koliko su efekti realistični i sl...
Baš je nedavno bila scena iz Armagedona i ono slijetanje na komet je Chris Hadfield doslovno popljuvo kao tešku glupost.
![]()
Kurko. To kad ko debil skrolam na fb pa izleti, a nikad da zapratim..._BataZiv_0809 wrote: ↑01/01/2022 22:58De link za ta videaChmoljo wrote: ↑01/01/2022 22:51
Nije farfetch nego čisti šit![]()
Fejzbuk mi je bacio solidan algoritam gdje mi izbacuje videa eksperata koji ocjenjuju vjerodostojnost filmskih scena.
Od historijskih bitaka, mafijaških adeta, koliko su efekti realistični i sl...
Baš je nedavno bila scena iz Armagedona i ono slijetanje na komet je Chris Hadfield doslovno popljuvo kao tešku glupost.
![]()
![]()
Meni je Silvana najlošija karika u filmu._BataZiv_0809 wrote: ↑01/01/2022 21:44 Evo zapoceo sa Tomom na TVSA, sve ok, samo brate ne mogu Srbijanci glumiti Bosnace, a ni vice versa.![]()
Ovaj naglasak, ili ono kako oni nas cuju valjda, nidje veze s vezom, isto Nadrealisti![]()
Ne znam je li Walter Moura (lusofoni Brazilac) ovako zvucao Spancima i hispanofonim Juznoamerikancima u Narcosu...
OdlicanJoseMujica wrote: ↑24/12/2021 23:15 Don't Look Up
2021
R
2h 18m
https://www.imdb.com/title/tt11286314/
vrhunska satira![]()
Ovo meni Youtube stalno izbacuje, jer sam pogledao nekad nešto na taj fazon.smijesni_ste wrote: ↑01/01/2022 23:05 Vjerovatno je o ovome riječ, pratim i ja ponekad, npr. koliko su realne/dobre pljačke banaka u filmovima ili snajperske scene
Ja vjerujem da nisu mnogo pretjerali. Bilo bi negatora definitivno, kao i onih koji ne bi baš obraćali pažnju. Mediji bi pokusali stvoriti spektakl od cijele situacije. Ako bi se čak i nanjušila moguća dobit u bilo kojem smislu od te komete, vjerujem da bi se neki pojedinci pokušali okoristiti te blokirati/usporiti rad na sprječavanju katastrofe. I definitivno bi se na kraju najbogatiji spasili ako bi spas ikako bio moguć.jeza u ledja wrote: ↑02/01/2022 00:25 i ja bas odgledah don’t look up. bas su napravili dobar prikaz drustva….samo se nadam da su pretjerali…![]()
Pretjerali su...poruka je ok, ali ova "glupoca" ljudi....previse je, bar za moj ukus.Riddle wrote: ↑02/01/2022 00:53Ja vjerujem da nisu mnogo pretjerali. Bilo bi negatora definitivno, kao i onih koji ne bi baš obraćali pažnju. Mediji bi pokusali stvoriti spektakl od cijele situacije. Ako bi se čak i nanjušila moguća dobit u bilo kojem smislu od te komete, vjerujem da bi se neki pojedinci pokušali okoristiti te blokirati/usporiti rad na sprječavanju katastrofe. I definitivno bi se na kraju najbogatiji spasili ako bi spas ikako bio moguć.jeza u ledja wrote: ↑02/01/2022 00:25 i ja bas odgledah don’t look up. bas su napravili dobar prikaz drustva….samo se nadam da su pretjerali…![]()
Ipak ono što vjerujem je da bi se svijet ujedinio i zajednički pokušao naći rješenje. Neprijatelj mog neprijatelja... Svi bi prionuli na posao i pokušali spasiti ljudsku vrstu, jer prosto nema drugog izbora. Ovo što je SAD uradila u filmu je paralela na njihov izolacionizam za vrijeme Trumpa, povlačenje iz Pariškog sporazuma i slično te besramnu pohlepu i zanemarivanje drugih koje je ta administracija pokazala. Hoću da vjerujem da bi "normalna Amerika" imala drugačiji stav.
Ne volim ni ja Mrak film, ali volim npr. Pajtonovce, apsurd i crne komedije. Jeste i ovo donekle apsurdno ali nedovoljno. Ili bi možda bolje funkcionisalo da je drama, ne znam.
Nisam do kraja još pogledala, sad ću.skafiskafsnjak wrote: ↑02/01/2022 18:32Pa sigurno bi bolje bilo kao drama. Jer poruka je ok, bilo bi toga ....