Mentalitet Slovenaca i Slovenki
-
Nierika
#26 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Suzdržaniji, formalniji i oprezniji od nas al' ima opet i Balkana u njima. 
-
Piaty
#27 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Kakav god da imaju mentalitet, bolji je od naseg zato pozdrav Slovenci.
Niste vi nista losiji j...ci od Bosanaca, vjerovatno ste i bolji.
Niste vi nista losiji j...ci od Bosanaca, vjerovatno ste i bolji.
- skrbavi-admin
#28 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
oni je l?Hajvan wrote: ↑01/01/2022 13:20Ili pokvareniji, koruptivniji…skrbavi-admin wrote: ↑01/01/2022 12:46 nisam nikad ništa jebo slovensko tako da ne bi znao reć
oni nas jebu - i ne vade od Ljubljanske pa do Nove ljubljanske....
tako da su - sigurno pametniji od nas.....
nea šta moguće....
otidi u bolnicu i raspitaj im se medju pacijentima moraju l trpat doktorima pare za operaciju il pokusaj drotu dat lovu ako prodjes bez vinjete na DARSu - pa mi javi kako je prošlo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Meni stvarno nije jasno kako se neko moze dragovoljno iskljuciti iz utrke za koju danas trebas samo mobitel i internet
Na moru nam susjeda bila slovenka koja voza djecu kombijem
Svaka cast radni ljudi
-
foxlife
#30 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
mozda zato sto su vicevi temeljeni na istinitim dogadjajimaScoobyDooby wrote: ↑01/01/2022 12:48Toliko viceva o glupim Bosancima... A cim Bosanceros nesto kaze odma halabuka. Suti i trpi.
- Sanjarko
#31 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Neznam za Slovence i Slovenke, ali Slovenija je lopovska drzava kao i nasa barem prema mojoj porodici.
Rahmetli starom nisu dali invalidsku penziju. Rekli da je invalid 2 kategorije iako je bio 1.
Ostetili ga godinama za penziju. Ali mora se priznat da su od svi ex-Yu republika najrazvijeniji.
To je uvijek rahmetli stari govorio.
Rahmetli starom nisu dali invalidsku penziju. Rekli da je invalid 2 kategorije iako je bio 1.
Ostetili ga godinama za penziju. Ali mora se priznat da su od svi ex-Yu republika najrazvijeniji.
To je uvijek rahmetli stari govorio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Ludzak
#33 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Samokritika je odraz intelekta. Ako nismo sposobni sebe kritikovati, zašto kritikovati druge? Ljudi imaju državu. Ta država je u EU. Šta mi imamo? Dodika, Izetbegovica? Ko ide kome?... Mi njima, ili oni nama?
- dječak sa šibicama
#34 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
slabi su sa humorom, pa ih juznjaKi vade
zivio sam sa njima dugi niz godina, meni su oni ok, drugi mentalitet ali ok.. nas uglavnom ne vole ne iz hira vec sto nasi primitivci daju za pravo, ne mogu to opisati to treba vidjeti i sve bi bilo jasno
i to "ne vole nas" nije bas tako jednostavno, oni obozavaju nas humor, film, muziku, nas jezik je puno melodicniji od njihovog, na slovenskom jeziku svaka pjesma zvuci blesavo, smijesno, neozbiljno, takav im je jezik ali mozda njima ne zvuci..
nije bas da se dijele na sjever jug, hladni su gorenjci, notranjci, ljubljancani, ali stajerci sa sjeverozapada (Maribor, Celje) oni su veseljaci, slicniji su zagorcima nego ostalim slovencima, vole da cugaju i vole da pjevaju, da se tuku, poznati su po cakijama (interesantno) i veselicama
zene im vole juznjake zato sto su njihovi muskarci vecinom povuceni i hladni tipovi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
- Ludzak
#36 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Oni imaju jednog.
Mi imamo trojicu Janeza Janša.
- Hajvan
#37 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Samo konstatiram da se za lopovske i prevaratske akcije slovenaca ovdje u Bosni kaze da su to pametni potezi.skrbavi-admin wrote: ↑01/01/2022 14:15oni je l?
nea šta moguće....
otidi u bolnicu i raspitaj im se medju pacijentima moraju l trpat doktorima pare za operaciju il pokusaj drotu dat lovu ako prodjes bez vinjete na DARSu - pa mi javi kako je prošlo![]()
Da je kojim slucajem bosnjo to uradio - bilo bi: ratni profiter, lopov, balija i slicno
Slovenac je pak, pametan
Ovaj jedan komentar o glupim mujama iz viceva je sve objasnio
Ti slobodni hrachi po sebi, ali mene preskoci
Pun mi kurac samoomalovazavanja
- Sanjarko
#38 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Lopovlija kao i ovdje, samo visprenija. Napisao sam.Hajvan wrote: ↑01/01/2022 15:58Samo konstatiram da se za lopovske i prevaratske akcije slovenaca ovdje u Bosni kaze da au to pametni potezi.skrbavi-admin wrote: ↑01/01/2022 14:15
oni je l?
nea šta moguće....
otidi u bolnicu i raspitaj im se medju pacijentima moraju l trpat doktorima pare za operaciju il pokusaj drotu dat lovu ako prodjes bez vinjete na DARSu - pa mi javi kako je prošlo![]()
Da je kojim slucajem bosnjo to uradio - bilo bi: ratni profiter, lopov, balija i slicno
Slovenac je pak, pametan
Ovaj jedan komentar o glupim mujama iz viceva je sve objasnio
Ti slobodni hrachi po sebi, ali mene preskoci
Pun mi kurac samoomalovazavanja
- Hajvan
#39 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Slovenci su cool: radno, inventivno, organizirano drustvo
- Sanjarko
#40 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
I to su. Ali i ono su. Barem drzava i neke firme i pojedinci. Ovdasnji Slovenci su ok barem kako znam. Za Slovence u Sloveniji neznam. Posjetio bi je malo. Ali nema se. Rahmetli stari je kao mladic se tuda kretao i radio. Hr, Slo, Madzarska i Ceska.
Govorio za Sloveniju kako je razvijenija uvijek naspram nas ostalih bila.
-
swanfilter
#41 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Vole plinariti iz dupeta javno i bez pardona.
Vole podrignuti, da kontas lavovi oko tebe.
Licna higijena onako, cistoca javnih povrsina za svaku pohvalu.
Porodicni odnosi vehti. Cesto vidim bas stare ljude kako sve sami. Cesto vidim kako roditeljima dobacuju i ponasaju se do njih bez imalo postovanja.
Upoznao sam mnogo brace, ali sam skoro u svakom slucaju jedva skontao da to jesu.
Mnogo puta vidim kako zene vuceraju vece i teze predmete od svojih muskaraca.
Dosta su introvertni. Vole se poubijati unutar porodice.
Poznajem dosta njih, rekao bi covjek nista im ne fali, al su na tabletama i svako toliko zavrse u Polju jer se im sfuzla, kako ovdje kazu.
Alkohol je i vise nego pice. Mnogo vise ...
Vole i droge. Sve i svasta. Kada god ...
Podsjecaju me na onaj film Trainspotting ...
Prisutni su kriminal, nepotizam, korupcija. Ovaj period Covida je to bas pokazao, da sam iznenađen, razocaran ...
Ipak, za razliku od feuda juzno od Metlike, ovdje pravda radi svoj posao. Naravno, bude dosta izuzetaka. Kome se moze ...
Narod ovdje konta demokraciju i koristi sve moguce mehanizme da bi kontrolisao rad politike.
Raferendumi su svako toliko, i po pitanju svega i svacega.
Demokraciju konta i politika u mjeri koja je za nas misaona imenica. Interpelacije su veoma ceste.
Pustimo Jansu ovaj put ...
Imaju vrhunska vina. Meni ponajbolja nadaleko ...
Po pitanju kulinarike su veoma otvoreni, napredni. Imaju Kranjsku kobasicu, Krvavice, ovo i ono, al se ne prezderavaju i na svakom koraku kao mi cevapima, pitama, ...
Cini mi se da ne vole juznjake koji zive ovdje. I ne vole ih oni koji su imali sa istim problema. A takvih slucajeva je mnogo.Takvi onda sve nas gledaju onako ...
Ne vole nas jer se iskoristavaju socijalne povlastice, a sjedi se u BiH. Poznajem hrpu takvih iz Krajine.
Ne vole nas jer se ponasamo kao Srbi i Hrvati u BiH. Drzava nam je jedna druga, od Slo sto nam je cejf ...
Na uho kao nas, al jezik im je prilicno tezak za nauciti ispravno. I zbog neznanja jezika nas ne vole. Mada, i sami u javnom koriste prilican broj KUL rijeci, tako da im malo uzvratim po tom pitanju.
Ljubljana je ljepuskata. Zna biti pusta i monotona, al ima polozaj i kada ti se cefne, vec ti je zelja ispunjena.
Vole podrignuti, da kontas lavovi oko tebe.
Licna higijena onako, cistoca javnih povrsina za svaku pohvalu.
Porodicni odnosi vehti. Cesto vidim bas stare ljude kako sve sami. Cesto vidim kako roditeljima dobacuju i ponasaju se do njih bez imalo postovanja.
Upoznao sam mnogo brace, ali sam skoro u svakom slucaju jedva skontao da to jesu.
Mnogo puta vidim kako zene vuceraju vece i teze predmete od svojih muskaraca.
Dosta su introvertni. Vole se poubijati unutar porodice.
Poznajem dosta njih, rekao bi covjek nista im ne fali, al su na tabletama i svako toliko zavrse u Polju jer se im sfuzla, kako ovdje kazu.
Alkohol je i vise nego pice. Mnogo vise ...
Vole i droge. Sve i svasta. Kada god ...
Podsjecaju me na onaj film Trainspotting ...
Prisutni su kriminal, nepotizam, korupcija. Ovaj period Covida je to bas pokazao, da sam iznenađen, razocaran ...
Ipak, za razliku od feuda juzno od Metlike, ovdje pravda radi svoj posao. Naravno, bude dosta izuzetaka. Kome se moze ...
Narod ovdje konta demokraciju i koristi sve moguce mehanizme da bi kontrolisao rad politike.
Raferendumi su svako toliko, i po pitanju svega i svacega.
Demokraciju konta i politika u mjeri koja je za nas misaona imenica. Interpelacije su veoma ceste.
Pustimo Jansu ovaj put ...
Imaju vrhunska vina. Meni ponajbolja nadaleko ...
Po pitanju kulinarike su veoma otvoreni, napredni. Imaju Kranjsku kobasicu, Krvavice, ovo i ono, al se ne prezderavaju i na svakom koraku kao mi cevapima, pitama, ...
Cini mi se da ne vole juznjake koji zive ovdje. I ne vole ih oni koji su imali sa istim problema. A takvih slucajeva je mnogo.Takvi onda sve nas gledaju onako ...
Ne vole nas jer se iskoristavaju socijalne povlastice, a sjedi se u BiH. Poznajem hrpu takvih iz Krajine.
Ne vole nas jer se ponasamo kao Srbi i Hrvati u BiH. Drzava nam je jedna druga, od Slo sto nam je cejf ...
Na uho kao nas, al jezik im je prilicno tezak za nauciti ispravno. I zbog neznanja jezika nas ne vole. Mada, i sami u javnom koriste prilican broj KUL rijeci, tako da im malo uzvratim po tom pitanju.
Ljubljana je ljepuskata. Zna biti pusta i monotona, al ima polozaj i kada ti se cefne, vec ti je zelja ispunjena.
Last edited by swanfilter on 02/01/2022 08:03, edited 2 times in total.
-
homer2go
#42 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Civilizacijski su par koraka ispred nas, tako da ne čude ovako glupi i na momente šovinistčki komentari. BiH i njeni stanovnici su inače jedna tužna i prljava mrlja peksinavštine, generalno. Dovoljno pogledati korita rijeka, prljavištinu i nekulturu u gradovima, prljave i nesređene okućnice i dvorišta. Jedan nedavno reče "Prvo sapun, a onda parfem", tužno i istinito.
Najbolje zaključati ovu temu.
Sretna Nova godina!

Sretna Nova godina!
- Hajvan
#43 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Vaš komentar je takodje šovinistički, a zbog "Prvo sapun, a onda parfem" neko ga može protumačiti i prijetećim jer se ta krilatica već odavno koristi u svrhe opravdavanja genocida.homer2go wrote: ↑01/01/2022 21:11 Civilizacijski su par koraka ispred nas, tako da ne čude ovako glupi i na momente šovinistčki komentari. BiH i njeni stanovnici su inače jedna tužna i prljava mrlja peksinavštine, generalno. Dovoljno pogledati korita rijeka, prljavištinu i nekulturu u gradovima, prljave i nesređene okućnice i dvorišta. Jedan nedavno reče "Prvo sapun, a onda parfem", tužno i istinito.
Sretna Nova godina!![]()
![]()
Last edited by Hajvan on 01/01/2022 23:15, edited 1 time in total.
- Hajvan
-
elcaliente
#45 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Imaju i najbolje kremsnite u ex-yu.
Dosta su skolovaniju i pedantniji u poslu od Bosanaca.
Ovo pricam iz licnog iskustva, zadate mjere u proizvodnji ili popravci se uzimaju kao obaveza dok kod Bosanaca centimetar gore dole nema veze.
Isto su bili frapirani kada smo im pokazali da se kod nas rezu katalizatori kod auta koja su zvanicno u pogonu. Tada sam im na licima vidio da smo im totalno neshvatljivi mislim da to i dan danas prepricavaju.
Dosta su skolovaniju i pedantniji u poslu od Bosanaca.
Ovo pricam iz licnog iskustva, zadate mjere u proizvodnji ili popravci se uzimaju kao obaveza dok kod Bosanaca centimetar gore dole nema veze.
Isto su bili frapirani kada smo im pokazali da se kod nas rezu katalizatori kod auta koja su zvanicno u pogonu. Tada sam im na licima vidio da smo im totalno neshvatljivi mislim da to i dan danas prepricavaju.
-
džakailibu
#46 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Dozivio da mi slovenac isprica Vic o glupom bosancu. Eh, kako objasniti auto sarkazam kao esenciju dobre zajebancije!!?
Gledam covjeka I ne mogu da vjerujem!!!
-
foxlife
#47 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
covjek ispricao istinit dogadjaj a ti kontao vicdžakailibu wrote: ↑02/01/2022 10:14 Dozivio da mi slovenac isprica Vic o glupom bosancu. Eh, kako objasniti auto sarkazam kao esenciju dobre zajebancije!!?
- atmel
#48 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Tacno tako. Bosanci koji zive u Sloveniji pricaju u drustvu sa Slovencima viceve o Bosancima..i sta onda da drugo ocekujes...bošnjo voli da je u centru pažnje pa makar ispo glup...dozivio dosta puta ovdje u Sloveniji..foxlife wrote: ↑02/01/2022 12:37covjek ispricao istinit dogadjaj a ti kontao vicdžakailibu wrote: ↑02/01/2022 10:14 Dozivio da mi slovenac isprica Vic o glupom bosancu. Eh, kako objasniti auto sarkazam kao esenciju dobre zajebancije!!?
Gledam covjeka I ne mogu da vjerujem!!!![]()
Što se tiče Slovenaca jako tolerantni ljudi, radim sa njima u drzavnoj firmi nikad nikakvih problema nisam imao.
Nije do njih do nas je...Nasi dođu na piknik i drmaju turbofolk ko na koridi u Cevljanovicima, kraj rijeke opale rostilj a vrhunac mi je bio kada su pod Pohorjem blizu gondole razvalili roštilj...
-
swanfilter
#49 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Sta dobijes ukrstavanjem medvjeda i kornjace?
Bosanca sa kacigom.
Eto, jedan od tih na racun glupog Bosanca ...
Bosanca sa kacigom.
- Bloo
- Globalna šefica
#50 Re: Mentalitet Slovenaca i Slovenki
Hajd sad jedan sa Slovenkom...swanfilter wrote: ↑02/01/2022 12:59 Sta dobijes ukrstavanjem medvjeda i kornjace?
Bosanca sa kacigom.