Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije to bas jednostavno tako reci. Sta ako je TM ili bilo koji operater dostavio najbolju mogucu uslugu, pa i WI FI radi, ali zbog zagušenja raznih okolnih mreza isti ne funkcioniše? Ko bi to treba da rješava?
Da operater posebno naplacuje uslugu, onda bi se imalo mogucnosti zalbe. Ja sam investirao u bolji router, podesio kako mi odgovara i nikada mi ne bi palo na pamet da se operateru zalim za wi fi uslugu.
Mozda je glupo, to je isto kad bi se zalio da nemam pritiska vode na 4 spratu kuce i zvao vodovod, a ustvari moram imati vlastitu pumpu da bude pritisak koji zelim
made_in_sarajevo wrote: ↑01/01/2022 09:08
Koliko puta moram prijaviti kvar da bi mogao raskinut ugovor uz prepucavanje da ja to nemam pravo, ali bi se grohotom nasmijao?
Telemach super brzi odlicni, novogradnja, naselje Bulevar, novije haman pa ne moze biti, optika uradjena, iz kutije mi optika u ruter ulazi. Nas dvoje u kuci na mobitelima sjedimo ispred rutera i ja cekam da klix forum procepi da otvori, da youtube ucita da pocne video. Speedtest uredan, njih nazovem vec 2x sigurno kad mi dopizdi vise cekanje. Ono nesto cacka eto kaze uredu je sve. Ja odem u sobu dakle zid obicni me dijeli od rutera i znao sam se 100x na 4G prebacit jer je smijesno da obicni forum ne moze ucitati bez stekanja, a da youtube ili instagram ne spominjem. Instagram otvorim tamo na one sve slike, profile i slobodno mogu ostaviti telefon, otici pojesti sta god dok ucita.
Sad ce opet biti dajte podatke pa ce biti sve je uredu... Mada iskreno ako vas ne nabijem do kraja ugovora onda sa istekom ugovora nekom drugom po zivcima skacite. Super brzi, najbrzi ali malo sutra.
Pozdrav @made_in_sarajevo,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere. Također napominjemo da kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanje modema i računara/laptopa putem mrežnog kabla.
Ma vala iskreno da vam kazem briga me vise kanali koji su. Uzmu mjesecno 60KM za uslugu koja mi skace po zivcima skoro pa svakodnevno. Odem kod prijatelja na dobrinju ista stvar, danas super sutra ugasi wifi najbolje.
Kako meni ljudi kazu, naplacujes svoju uslugu sto radis, napravi ne zanima me nista. Ja se ljutim na te izjave ali su sve upravu. Moje je da placam paket, a to koji kanali su dobri, jel samo kabal ispravno mjerilo, itd... nije moja stvar nego operatera. Oni su prosle godine donijeli Huawei modem 5GHz, monter i onaj na telefonu ga hvalili da je to najbolje tad sto imaju i sjedim 2m od njega i cekam da najobicniji forum ucita ili ako ucita odma kad tad ce zastekati na necemu i to pretezno nekoj glupoj stranici koja nije nista plaho teska.
Sit sam vala nije moje, nije nase, nije wifi nas, samo kabal... Hocu uslugu koju placam uredno i tu je kraj svake price. Dva pisljiva mobitela wifi ne moze podnijeti bez stekanja je smijesno i ne vidim svrhu uopste rasprave o kanalima, okolini... Tv kanali uredni, speed test uredan, salto sam i kanale wifi i na kraju ista stvar, sve super ali je zagusen.
Nije ovo da ja samo telemach pljujem. Da sam na telekomu ili logosoftu i da imam isti problem isto bi prozivao
made_in_sarajevo wrote: ↑01/01/2022 11:43
Ma vala iskreno da vam kazem briga me vise kanali koji su. Uzmu mjesecno 60KM za uslugu koja mi skace po zivcima skoro pa svakodnevno. Odem kod prijatelja na dobrinju ista stvar, danas super sutra ugasi wifi najbolje.
Kako meni ljudi kazu, naplacujes svoju uslugu sto radis, napravi ne zanima me nista. Ja se ljutim na te izjave ali su sve upravu. Moje je da placam paket, a to koji kanali su dobri, jel samo kabal ispravno mjerilo, itd... nije moja stvar nego operatera. Oni su prosle godine donijeli Huawei modem 5GHz, monter i onaj na telefonu ga hvalili da je to najbolje tad sto imaju i sjedim 2m od njega i cekam da najobicniji forum ucita ili ako ucita odma kad tad ce zastekati na necemu i to pretezno nekoj glupoj stranici koja nije nista plaho teska.
Sit sam vala nije moje, nije nase, nije wifi nas, samo kabal... Hocu uslugu koju placam uredno i tu je kraj svake price. Dva pisljiva mobitela wifi ne moze podnijeti bez stekanja je smijesno i ne vidim svrhu uopste rasprave o kanalima, okolini... Tv kanali uredni, speed test uredan, salto sam i kanale wifi i na kraju ista stvar, sve super ali je zagusen.
Nije ovo da ja samo telemach pljujem. Da sam na telekomu ili logosoftu i da imam isti problem isto bi prozivao
Ako ti sporo otvara stranice, probaj da zamijenis DNS servere u postavkama modema, stavi primarni 1.1.1.1 a sekundarni 1.0.0.1
Moje je da placam paket, a to koji kanali su dobri, jel samo kabal ispravno mjerilo, itd... nije moja stvar nego operatera.
Hipoteticki, da imas samo modem koji nema wifi opciju, i da kupis router u nekoj radnji, da li bi krivio radnike koji su ti prodali taj router ili bi morao da ga podesis da radi kako treba?
made_in_sarajevo wrote: ↑01/01/2022 09:08
Koliko puta moram prijaviti kvar da bi mogao raskinut ugovor uz prepucavanje da ja to nemam pravo, ali bi se grohotom nasmijao?
Telemach super brzi odlicni, novogradnja, naselje Bulevar, novije haman pa ne moze biti, optika uradjena, iz kutije mi optika u ruter ulazi. Nas dvoje u kuci na mobitelima sjedimo ispred rutera i ja cekam da klix forum procepi da otvori, da youtube ucita da pocne video. Speedtest uredan, njih nazovem vec 2x sigurno kad mi dopizdi vise cekanje. Ono nesto cacka eto kaze uredu je sve. Ja odem u sobu dakle zid obicni me dijeli od rutera i znao sam se 100x na 4G prebacit jer je smijesno da obicni forum ne moze ucitati bez stekanja, a da youtube ili instagram ne spominjem. Instagram otvorim tamo na one sve slike, profile i slobodno mogu ostaviti telefon, otici pojesti sta god dok ucita.
Sad ce opet biti dajte podatke pa ce biti sve je uredu... Mada iskreno ako vas ne nabijem do kraja ugovora onda sa istekom ugovora nekom drugom po zivcima skacite. Super brzi, najbrzi ali malo sutra.
Kupi wifi mesh sistem od dva rutera i rijesi se svih problema sa wifi zauvijek.
Covjek ima 100 mbps paket, sta god uradi na wifi mrezi dobija 20 brzinu i nikako vise. Stavio mesh rutere brzina 95 mbps, u sobi isto tako vrh brzina
semsasuljakovic wrote: ↑01/01/2022 13:46
Radi. Prenose Chelsea-Man City, a po rasporedu Arsenal-Man City.
Vele: pretplatnici su nam ovce, neće ništa skontati.
Treba se žaliti Sport Klubu na promjeni sheme, Telemach nema veze sa shemom u uređivačkom politikom SK kanala, oni samo reemituju ono što SK pusti.
semsasuljakovic wrote: ↑01/01/2022 13:46
Radi. Prenose Chelsea-Man City, a po rasporedu Arsenal-Man City.
Vele: pretplatnici su nam ovce, neće ništa skontati.
Treba se žaliti Sport Klubu na promjeni sheme, Telemach nema veze sa shemom u uređivačkom politikom SK kanala, oni samo reemituju ono što SK pusti.
Telemach i SK su pod istom kapom i imaju istog vlasnika. Znaci da su jedno. Zar ne moze TM to unutar kuce da rijesi, nego eto kao mi bi trebali pisati SK, eto hocemo, pisat cemo malo sutra
probook wrote: ↑01/01/2022 13:51
Telemach i SK su pod istom kapom i imaju istog vlasnika. Znaci da su jedno. Zar ne moze TM to unutar kuce da rijesi, nego eto kao mi bi trebali pisati SK, eto hocemo, pisat cemo malo sutra
Telemach fakat veze nema s tim, ako iko ima veze onda je to SBB jer se SBB i SK nalaze u istoj zgradi.
Bilo je priče o tome koliko hoćeš i Telemach u BiH kao i svaki drugi operater koji reemituje SK kanale dobija kanale za reemitovanje.
Tako se isto možeš žaliti i drugom operateru koji reemituje SK 4K u svojoj ponudi, i oni će ti isto reći da nije do njih i da su samo potpisali ugovore o reemitovanju, te da kanali zadržavaju pravo izmjene programske sheme i operater ne može odgovarati za to.
Ako ti sporo otvara stranice, probaj da zamijenis DNS servere u postavkama modema, stavi primarni 1.1.1.1 a sekundarni 1.0.0.1
Zašto? Mislim, dobar je savjet, ali: Mora li korisnik nekog uređaja biti stručnjak za tehnologiju tog uređaja? U suštini, korisnik kojem provajder instališe opremu ne bi trebao nikada da se uloguje u modem ili ruter. Treba ga uključiti i da mu radi. Provajder treba da se pobrine da radi, i to bez problema.
Ako korisnik sam sebi instališe, neka nauči, ako provajder instališe, provajder mora uraditi sve da ta oprema optimalno radi.
Ono šta se može uraditi je vršiti pritisak na Telemach da promijeni TV kuće koje ima u ponudi, ali ne može Telemach uticati na uređivačku politiku TV kuća. Doduše, može, kao što su izdavači knjiga, muzike, filmova, čak i naučnih djela, postali vlasnici copyrighta na ta djela, a autori tih djela mole izdavače da im plate za ono šta su napravili, ali, to je već druga priča.
Hoces reci da se zalimo SK i za ovakvu degradaciju slike koju trpimo vec godinama i naravno zalili se svi ,a sta smo dobili ? Pa dobili smo to da idalje imamo jad i cemer od SK degradacije bitratea.Linije na terenu idalje trepera ako ne i vise nego prije.
M416 wrote: ↑01/01/2022 14:27
Hoces reci da se zalimo SK i za ovakvu degradaciju slike koju trpimo vec godinama i naravno zalili se svi ,a sta smo dobili ? Pa dobili smo to da idalje imamo jad i cemer od SK degradacije bitratea.Linije na terenu idalje trepera ako ne i vise nego prije.
Nije bitna slika nego linije na terenu koje trepere godinama usljed smanjenja bitratea,a to je uslikno na brzinu i zato je loš
slika Obrati paznju na linije na terenu.
Pola se preguralo, jos ovoliko i konacno mahanje. Sad kad nema engleza nema stvari koja se moze ponuditi da ostanem pod ugovorom sa ovim prevarantima. Slika na SK je smece kao i uskoro programska sema.
M416 wrote: ↑01/01/2022 14:43
Nije bitna slika nego linije na terenu koje trepere godinama usljed smanjenja bitratea,a to je uslikno na brzinu i zato je loš
kad se zagledam vidim mali tetris i kockanje ovo moze da bude i tzv flickering kod samog tv
M416 wrote: ↑01/01/2022 14:43
kad se zagledam vidim mali tetris i kockanje ovo moze da bude i tzv flickering kod samog tv
Nije do TV-a jer odavno se o ovome pise na forumu.Srezali su bitrate na svim HD kanalima kao i na 4K.