Mnogo ih je, na koga konkretno mislišjjww wrote: ↑30/12/2021 18:04 Umjetnost skretanja teme i redirekcije paznje traje.
Traje.
Glavna, kljucna, krucijalna tema bi morala biti, isporuka najveceg balkanskog manipulatora svih vremena, nezajazljivog lazljivca (koji se "malo pojavljuje u medijima"), u Medjunarodni Sud za ratne zlocine.
Ratni huskac, tvorac ratnih, genocidnih prijetnji, ne moze, ne smije biti slobodan.
Kreator armije poslusnika, nevidjene kampanje obmane (ojacane botovima kojih u ovoj mjeri i pojavi nikad nije bilo), i dalje je nekaznjen.
Postojanje takve spodobe je sramota za ljudsku vrstu.
Vjerujem, nadam se, da ce se medju Desavanjima u Srbiji, pojaviti vijest o sudjenju i presudi prema zaslugama, spodobi i svim istim ili slicnim spodobama.
Dešavanja u Srbiji
- muha_sa
#55826 Re: Dešavanja u Srbiji
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#55827 Re: Dešavanja u Srbiji
Sulji, kakav god da je, nije mjesto na "Dešavanjima u Srbiji" osim eventualno "Dešavanja u avionima koji lete u Srbiju"
Al' dobro je ovo kad kaže rođena sestra koja živi u Americi itd a "želela" da ostane anonimna.
Suljo zvani Erica Jong.
Al' dobro je ovo kad kaže rođena sestra koja živi u Americi itd a "želela" da ostane anonimna.
Suljo zvani Erica Jong.
-
jjww
#55828 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa, nije ih bas mnogo reklo "sto njihovih za jednog naseg".
Ratni huskac, koji je, umjesto da bude sudjen i osudjen, dobio poziciju (a to govori i o toj poziciji i o mjestu gdje se takva pozicija dobija).
I, jeste, za osudu, sudjenje i da budu osudjeni su svi oni koji su u bilo kojem momentu bili sa tom politikom i uz tu politiku.
Vecinska Srbija.
Ratni huskac, koji je, umjesto da bude sudjen i osudjen, dobio poziciju (a to govori i o toj poziciji i o mjestu gdje se takva pozicija dobija).
I, jeste, za osudu, sudjenje i da budu osudjeni su svi oni koji su u bilo kojem momentu bili sa tom politikom i uz tu politiku.
Vecinska Srbija.
-
Bossona
#55829 Re: Dešavanja u Srbiji
MIKI MANOJLOVIĆ, “Umjesto da čestitamo na nagradi, mi šutimo na ‘Quo Vadis, Aida?’”
„Quo Vadis, Aida? nosi fantastična glumica Jasna Đuričić, bez koje ne bi bilo ovog filma. Većinska tišina nije odgovor na tri najveće nagrade koje se mogu dobiti glasovima članova Evropske filmske akademije koje je ovaj film dobio", istakao je on.

Ovdašnji većinski odnos prema filmu "Quo Vadis, Aida?" je tišina i umesto da učimo kako se to radi i čestitamo dobitnicima, većinski ćutimo, poručio je za NIN glumac Predrag Miki Manojlović o odnosu većinske javnosti u Srbiji prema filmu bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić.
Svaka velika nagrada koju dobije film iz naše zemlje ili okruženja je važna za sve nas i za širi prostor Balkana. Zato što obraća pažnju svijeta na našu kreativnost. Zato su prestižne nagrade važne ne samo za dobitnike, već za cijeli region, ukazao je Manojlović.
„Quo Vadis, Aida? nosi fantastična glumica Jasna Đuričić, bez koje ne bi bilo ovog filma. Većinska tišina nije odgovor na tri najveće nagrade koje se mogu dobiti glasovima članova Evropske filmske akademije koje je ovaj film dobio", istakao je on.
Upitan o poništenom konkursu Filmskog centra Srbije, Manojlović je istakao da su sva trojica reditelja, Goran Marković, Želimir Žilnik i Srđan Dragojević, stvorili filmove koji su “branili kulturu naše zemlje gdje god su bili prikazivani”.
“Međutim, u Upravnom odboru FCS ima samoproglašenih i nepotrebnih čuvara režima. Potpuno bespotrebno i neukusno je kršenje procedura obaranjem dobijenih konkursa. Neshvatljivo je i arogantno nerazumijevanje Upravnog odobra i članova koji nisu od stida podnijeli ostavke”, konstatovao je Manojlović.
Glumac je istakao da nikada nije bio član nijedne političke organizacije, što ne znači da nema mišljenje o politici.

Ovdašnji većinski odnos prema filmu "Quo Vadis, Aida?" je tišina i umesto da učimo kako se to radi i čestitamo dobitnicima, većinski ćutimo, poručio je za NIN glumac Predrag Miki Manojlović o odnosu većinske javnosti u Srbiji prema filmu bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić.
Svaka velika nagrada koju dobije film iz naše zemlje ili okruženja je važna za sve nas i za širi prostor Balkana. Zato što obraća pažnju svijeta na našu kreativnost. Zato su prestižne nagrade važne ne samo za dobitnike, već za cijeli region, ukazao je Manojlović.
Upitan o poništenom konkursu Filmskog centra Srbije, Manojlović je istakao da su sva trojica reditelja, Goran Marković, Želimir Žilnik i Srđan Dragojević, stvorili filmove koji su “branili kulturu naše zemlje gdje god su bili prikazivani”.
“Međutim, u Upravnom odboru FCS ima samoproglašenih i nepotrebnih čuvara režima. Potpuno bespotrebno i neukusno je kršenje procedura obaranjem dobijenih konkursa. Neshvatljivo je i arogantno nerazumijevanje Upravnog odobra i članova koji nisu od stida podnijeli ostavke”, konstatovao je Manojlović.
Glumac je istakao da nikada nije bio član nijedne političke organizacije, što ne znači da nema mišljenje o politici.
-
Bossona
#55830 Re: Dešavanja u Srbiji
jjww wrote: ↑30/12/2021 18:38 Pa, nije ih bas mnogo reklo "sto njihovih za jednog naseg".
Vecinska Srbija.
Ratni zločinac Vinko Pandurević, komandant Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske koja je izvršila genocid pod njegovom komandom, prije nekoliko dana u Beogradu je odlikovan.SONJA BISERKO UPOZORAVA: “Zemlje regiona imaju razloga za zabrinutost zbog zveckanja oružjem koje dolazi iz Srbije”
DECEMBER 30, 2021
– “Predsednik Aleksandar Vučić konstantno naglašava vojnu nadmoć Srbije. Svi susjedi imaju razloga da budu zabrinuti zbog zveckanja oružjem. Srbija je de facto vojno nadmoćnija u odnosu na sve susjede. Bez podrške Rusije, Srbija ne bi bila tako arogantna i glasna”, smatra Biserko.
“Sve zemlje regiona imaju razloga za zabrinutost zbog zveckanja oružjem koje dolazi iz Srbije”, Sonja Biserko, predsjednica Helšinskog odbora za ljudska prava u Srbiji, komentarišući izjavu američkog ambasadora Anthony Godfreyja u kojoj izražava upitanost sa stanoviša susjednih država o tome zašto Srbija ulaže ogroman novac u nabavku vojne opreme.
Način na koji Srbija vidi regionalnu saradnju, ulažući više novca u nabavku vojne opreme nego u infrastrukturu odnosno ekonomsku i kulturnu povezanost sa susjednim državama, očigledno je tema koja umjesto povezivanja ukazuje na suprotnost takvim namjerama.
To je bio razlog zbog kojeg je američki ambasador, rekavši da SAD ne vide Srbiju kao prijetnju, napomenuo da je važan način na koji se Srbija odnosi prema susjedima i kako je oni doživljavaju.
Potom je rekao da bi se, da je iz regiona, upitao zašto Srbija toliko troši na vojnu opremu, umjesto da taj novac ulaže u infrastrukturu.
“Očigledno je da je ambasador Sjedinjenih Američkih Država dobro upućen u situaciju u regionu. Predsjednik Aleksandar Vučić konstantno naglašava vojnu nadmoć Srbije. Svi susjedi imaju razloga da budu zabrinuti zbog zveckanja oružjem. Srbija je de facto vojno nadmoćnija u odnosu na sve susjede. Bez podrške Rusije Srbija ne bi bila tako arogantna i glasna”, smatra Sonja Biserko.
Ruski mediji najavljuju izgradnju nuklearke u Srbiji, podsjeća Biserko, ističući da je “opet na djelu pokušaj da se Rusija nametne kao ključni energetski snabdjevač regiona”.
“Ambasador je također skrenuo pažnju Srbiji da diversifikuje svoje energetske nabavke. Ruska nuklearka je prošla bez ikakvih reakcija. Rusija je duboko ušla na Balkan, Srbiju pre svega, na više kolosijeka. Preko crkve, bezbjednosnih struktura, raznih ličnosti poput Aleksandra Vulina, Nenada Popovića i glavnog propagandiste urednika “Novosti” Milorada Vučelića. Predsjednik Vučić ističe svoju bliskost sa Vladimirom Putinom, 12 puta su se sreli. Mada moskovski analiticari ističu da Putin nema povjerenja u njega. Vidjet ćemo da li će i Balkan biti tema razgovora prilikom susreta Putina i američkog predsjednika Bidena”, zaključuje Biserko za Danas.
https://kroz-objektiv.com/sonja-biserko ... DL3DwqSwa4
Načelnik Generalštaba VS-a general Milan Mojsilović u utorak je primio delegaciju Kluba generala i admirala Srbije, koju je predvodio predsjednik Kluba general u penziji Milomir Miladinović.
Tom prilikom Mojsilović je uručio vojne spomenice za “učešće u odbrani od NATO agresije na SRJ” penzionisanim generalima Milomiru Miladinoviću i Vinku Panduroviću, navedeno je na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Srbije. Dodano je kako je “Klub generala i admirala Srbije strukovno udruženje formirano radi očuvanja i negovanja slobodarskih tradicija, očuvanja ugleda generala i admirala, doprinosa odbrambenoj sposobnosti Srbije i ostvarivanja kulturnih, naučnih i drugih potreba”.
Zbog uručenja vojne spomenice ratnom zločincu reagovala je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji.
“Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji osuđuje odluku načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića da uruči spomenicu za učešće u odbrani od NATO agresije Vinku Pandureviću. Spomenice za odbranu zemlje i spomenike poput onog Mladiću u Njegoševoj u demokratskom društvu ne mogu dobiti ratni zločinci”, poručili su iz Inicijativa mladih.
https://ba.n1info.com/vijesti/u-beograd ... t2crZyvL-4
- zarko.filip
#55831 Re: Dešavanja u Srbiji
Kada za pocinjeno krivicno djelo nalazis opravdanje u nekom drugom to se zove relavitizacija.Veoma prosto.Milenkov buraz wrote: ↑30/12/2021 12:52Dječije uspavanke ovaj izgovarao u odnosu na ono šta izgovara jedan Milorad Karadžić-Dodik.mist wrote: ↑30/12/2021 12:46 "Napravio je scenu, hteo da otvori vrata aviona, i izgovarao strašne pretnje "Je*em vam mater u usta srpska, krst vam je*em i pretio je da će da sruši avion."
Ne znaju ovi rezimski novinari u Srbiji sta je balija oni su samo culi za rijec srbin,bitno je tenzije dici.
Dobro je Sidran neku noc rekao.
- SamoVasGledam
#55832 Re: Dešavanja u Srbiji
Balijsku majku je psovao Bošnjacima u avionu jer niko osim njega nije digao glas protiv sletanja u Beogradu.
-
jjww
#55833 Re: Dešavanja u Srbiji
Najveci manipulator svih vremena sam sebi u rijec upada, moze pricati, obanjivati, petljati, ipak, svoju ratnohuskacku proslost ne moze izbrisati.
Njegovi govori o vojnoj moci Srbije su zal za vremenima, kad je Srbija krenula u obracun sa susjedima, kad je bila kreator ratova, opsada, masovnih grobnica, logora.
Danasnja Srbija je sve osim mirotvorne zemlje.
Ludilo fenomena vodje (i sljedbenika, dakako), opisao je Domanovic.
Stav vlasti u Srbiji na otvoreno velicanje pravosnazno osudjenih ratnih zlocinaca je skolski primjer podrzavanja zlocina, podrzavanja zlocinaca, podrske zlocinackoj politici.
Bez srama.
I sta onda ocekivati kad se zlocinac domogne oruzja?
Mir?
Njegovi govori o vojnoj moci Srbije su zal za vremenima, kad je Srbija krenula u obracun sa susjedima, kad je bila kreator ratova, opsada, masovnih grobnica, logora.
Danasnja Srbija je sve osim mirotvorne zemlje.
Ludilo fenomena vodje (i sljedbenika, dakako), opisao je Domanovic.
Stav vlasti u Srbiji na otvoreno velicanje pravosnazno osudjenih ratnih zlocinaca je skolski primjer podrzavanja zlocina, podrzavanja zlocinaca, podrske zlocinackoj politici.
Bez srama.
I sta onda ocekivati kad se zlocinac domogne oruzja?
Mir?
-
Milenkov buraz
#55834 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja, i? Zaboli mi šta pripadnik genocidnog naroda misli sve dok nalazite opravdanja za Karadžića, Mladića, odlikujete zločince i osporavate genocid. Dobro sam rekao, dječije uspavanke je ovaj pjevao, kakvo krivično djelo, ima pravo na javno mišljenje, slobodu govora i stavove, pa i na psovke. Prost možda jeste malo ali ne mijenja suštinu da u poređenju na vaše institucionalno negiranje zločina njegov ispad je sasvim OK.zarko.filip wrote: ↑30/12/2021 23:05Kada za pocinjeno krivicno djelo nalazis opravdanje u nekom drugom to se zove relavitizacija.Veoma prosto.Milenkov buraz wrote: ↑30/12/2021 12:52
Dječije uspavanke ovaj izgovarao u odnosu na ono šta izgovara jedan Milorad Karadžić-Dodik.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ici/442091
Sramno: Srbija odlikovala ratnog zločinca koji je učestvovao u genocidu u Srebrenici
-
llull
#55835 Re: Dešavanja u Srbiji
https://avaz.ba/vijesti/bih/706961/sest ... je-ratovao
Lik 30 godina zivi u Danskoj, nije vidio rata ... et sad
- asurbanipal
#55836 Re: Dešavanja u Srbiji
llull wrote: ↑31/12/2021 11:09https://avaz.ba/vijesti/bih/706961/sest ... je-ratovao
Možda je čitao kolumne Filipa, Murzela i Begovića ili Fikreta Muslimovića u magazinu Stav
- dječak sa šibicama
#55837 Re: Dešavanja u Srbiji
Mozda je bio u danskom logoru, dobijao samo mlijeko i pastete od tune za dorucak 
- Blek Stena
#55838 Re: Dešavanja u Srbiji
Da ovaj lik nije onaj seln? I on je mnogo volio desavanja u srbiji.
Hebote i od forumanja se moze prolupat
Hebote i od forumanja se moze prolupat
-
LipeCvat
#55839 Re: Dešavanja u Srbiji
ko vas hebe.Idite u prošlost,idite što dalje.Idite u nepovrat i ne okrečite se.
https://rs.n1info.com/english/news/serb ... -genocide/
https://rs.n1info.com/english/news/serb ... -genocide/
-
plavi_E
#55840 Re: Dešavanja u Srbiji
Za Srbiju ne postoji nikakav genocid u Srebrenici To je bila samo pravedna kazna dahijama i nista drugo.
-
zilog
#55841 Re: Dešavanja u Srbiji
N. Aj. / Kurir.rsllull wrote: ↑31/12/2021 11:09https://avaz.ba/vijesti/bih/706961/sest ... je-ratovao
prije 21 sat
Poceo se Kurir prenositi kao da je Rojters...
-
90minut
#55842 Re: Dešavanja u Srbiji
Hahahahaha joj point-a brata kao da je jucer na internet došao pa vjeruje svemu sto cita..llull wrote: ↑31/12/2021 11:09https://avaz.ba/vijesti/bih/706961/sest ... je-ratovao
Vijest tek izašla narod znao unaprijed sve to srbi pišu da ih je klao to ovi pišu da su mu pobili sve pa zato...
Joj svega sam se nacitao, al' da se nisam nadao tome da lik nije vidio rata i da živi od 90te u Danskoj..
Taj lik veze s bosnom nema i ono psuje glumi nekog patriotu strašno..
-
Q_Line
#55843 Re: Dešavanja u Srbiji
-
costacurta
#55844 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja sam odmah rekao ko ga ebe. Isto me briga ko za Zlatana Ibrahimovića ili Mevlida Jašarevića, čiji su državljani?90minut wrote: ↑31/12/2021 20:43Hahahahaha joj point-a brata kao da je jucer na internet došao pa vjeruje svemu sto cita..llull wrote: ↑31/12/2021 11:09
Lik 30 godina zivi u Danskoj, nije vidio rata ... et sad![]()
Vijest tek izašla narod znao unaprijed sve to srbi pišu da ih je klao to ovi pišu da su mu pobili sve pa zato...
Joj svega sam se nacitao, al' da se nisam nadao tome da lik nije vidio rata i da živi od 90te u Danskoj..![]()
Taj lik veze s bosnom nema i ono psuje glumi nekog patriotu strašno..![]()
Taman i da je tačno za logore i za sve drugo zamišljam se u situaciji da sam na tom letu sa djetetom i gledam njega kako orgija. Hajd to, ali
Zašto se mi (bošnjaci/muslimani) identificiramo sa ovakvum likovima? Na stranu što nas komšiluk želi prikazati takvima ali čitajući komentare to toliko pogađa narod a meni dođe isto djeca kad zadirkuju nekog u igri i on se ljuti a ovi onda još više zadirkuju.
-
90minut
#55845 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma više od pola tih komentara su trolovi prvenstveno pricam za " naše " vjeruj mi da njima puca kurac za likom vec samo okrecu pricu i izmišljaju hrane se ljudskom patnjom i to ih zabavlja..costacurta wrote: ↑01/01/2022 11:52Ja sam odmah rekao ko ga ebe. Isto me briga ko za Zlatana Ibrahimovića ili Mevlida Jašarevića, čiji su državljani?90minut wrote: ↑31/12/2021 20:43
Hahahahaha joj point-a brata kao da je jucer na internet došao pa vjeruje svemu sto cita..![]()
Joj svega sam se nacitao, al' da se nisam nadao tome da lik nije vidio rata i da živi od 90te u Danskoj..![]()
Taj lik veze s bosnom nema i ono psuje glumi nekog patriotu strašno..![]()
Taman i da je tačno za logore i za sve drugo zamišljam se u situaciji da sam na tom letu sa djetetom i gledam njega kako orgija. Hajd to, ali
Zašto se mi (bošnjaci/muslimani) identificiramo sa ovakvum likovima? Na stranu što nas komšiluk želi prikazati takvima ali čitajući komentare to toliko pogađa narod a meni dođe isto djeca kad zadirkuju nekog u igri i on se ljuti a ovi onda još više zadirkuju.
Eno sinoc komentari u sred nove godine oni pišu o balijama, cetnicima i ustašama zamisli kakav život moraš imati da to pišeš pola sata prije poslije i tako u sred nove..
Tužni su to životi u velikoj mjeri.
A imaš i onih koji bace udicu i gledaju kako se svađaju dok se on smije..
-
llull
#55846 Re: Dešavanja u Srbiji
Ziki Zile Zizule... Avaz ...zilog wrote: ↑31/12/2021 14:06N. Aj. / Kurir.rsllull wrote: ↑31/12/2021 11:09
prije 21 sat
Poceo se Kurir prenositi kao da je Rojters...![]()
-
zilog
#55847 Re: Dešavanja u Srbiji
Avaz prenio clanak sa Kurira, dakle istina na kvadrat...- Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono - kazala je njegova sestra za Kurir tražeći da joj se ime ne objavljuje.
-
Q_Line
#55848 Re: Dešavanja u Srbiji
Dačić se danas skrivao iza djece, meni bilo neugodno ovo gledati, a ne kako je njemu bilo
Doduše "mali Slobo" je sve ovo i zaslužio!
https://klix.lol/5ffxnt4z
Doduše "mali Slobo" je sve ovo i zaslužio!
https://klix.lol/5ffxnt4z
-
plavi_E
#55849 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije samo da Vucic ima u Srbiji medije pod svojom kontrolom. Ima ih i u okruzenju. Ima ih i u BiH.zilog wrote: ↑01/01/2022 15:00https://avaz.ba/vijesti/bih/706961/sest ... je-ratovaoAvaz prenio clanak sa Kurira, dakle istina na kvadrat...- Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono - kazala je njegova sestra za Kurir tražeći da joj se ime ne objavljuje.![]()