Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
jeza u ledja

#58201 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ateista wrote: 24/12/2021 16:24
jeza u ledja wrote: 22/12/2021 18:20

Sve sto sam postavio je iz Amerike, ne iz Evrope. No i to sto si ti postavio ne mijenja stopu pozitivnog testiranja. Nije pitanje koliko se ko testira, vec koliko ko ispada pozitivan. Na kraju pricas o teoretisanju umjesto konkretnih brojeva, a ti teoretises, ja postavljam konkretne brojke.

Rezultat na kraju jeste jasan - zemlje sa visokom stopom vakcinacije imaju visoke brojke zbog i dalje visokog broja nevakcinisanih. Vidis u tim primjerima da je vise od pola pozitivnih bilo nevakcinisano, iako ih je mnogo manje generalno.
Pretpostavljam da je i u americi slicno kao u EU da kao vakcinisan mozes svugdje a nevakcinisan moras cesce raditi testove, tako da je to jako bitno, jer koliko ce kojih biti moze zavisiti i od toga koliko koga testiras, a i zbog potvrda i zbog izrazenijih simptoma se vjerovatno vise testiraju nevakcinisani.

Ovo jeste teoretisanje ali pokazuje koliko statistika moze zavarati, da bi dobili neko realnije poredjenje trebalo bi nasumice testirati veci uzorak vakcinisanih i nevakcinisanih ali priblizno isti broj jednih i drugih, pa vidjeti kakvo je stanje, iako ni to nije 100% realno jer u realnosti ima jos puno faktora koji uticu, ali je bar blize.

Kako god, koliko sam mogao vidjeti ni ti se ne slazes sa ovim covid propusnicama, a to i jeste kljucni problem trenutno
Ne znam kako je tacno u EU ali u Americi se vrlo rijetko radi testiranje samo za nevakcinisane. U stvari cesto ako se moras testirati svejedno je da li si vakcinisan ili ne.
Bilo bi interesantno pogledati statistiku koliko je testova uradjeno jer se sumnjalo u bolest ili izlozenost virusu, a koliki procenat testova je uradjen jer ne nekome trebala propusnica za nesto (a da se za istu stvar ne testiraju vakcinisani). Sumjam da je ovaj drugi broj veci od prvog.

Uglavnom, stavio sam ti 3 stvari koje sam nasao nabrzaka, pretpostavljam da ima jos mnogo takvih izvjestaja koji pokazuju da se nevakcinisani mnogo cesce zarazavaju virusom nego vakcinisani. Siguran sam da ima istrazivanja koja su uzimala i to obavezno testiranje u obzir. Mozes potraziti i sam.

Poenta je da vakcina pravi znacajnu razliku i za samu mogucnost zaraze. Nije samo u pitanju hospitalizacija i smrt. Samim vakcinisanjem smanjujes mogucnost da ces zaraziti drugoga.
amidzazeher

#58202 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by amidzazeher »

Gerro wrote: 24/12/2021 15:56 Jedino rješenje je lockdown na 2 godine dok se sve ne smiri. Ograničiti kretanje ljudi maksimalno. Realno dvije godine su ništa u odnosu na ono šta nas čeka i naše potomke ukoliko se ne budemo čuvali.
Ma kakav lockdown, varit haustore, vojsku na ulice, samo ostro treba. Ove sto traze nekakva ljudska prava i slobode na Aljasku poslat nek buše i traze naftu umjesto prava! Ova korona ce nas ionako sve pobiti jednog dana ako nesto sad ne poduzmemo.

Evo mene je safatala, sat vremena sam se borio, jedva ziv od groznice ostao. Pas joj majku, kukovi i rebra me od lezanja zabolila, zena me u izolaciju u spavacu stavila!
Danas sam morao pobjeci na zaledjeno jezero da se klizem, lijep dan a minus. Nadam se da me nisu snimili dušmani.
daddy-kool

#58203 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#58204 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

cassius wrote: 24/12/2021 06:33 some countries are using boosters to kill children :D dobar freudian slip :D

Ovo niko ne komentariše od vjernika Rajfajzna, Faučija i Gejca? Iko, išta??
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#58205 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Uostalom, pišem bezveze. Kao da se od njih išta suvislo može očekivati.
GandalfSivi

#58206 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote: 24/12/2021 19:50 Uostalom, pišem bezveze. Kao da se od njih išta suvislo može očekivati.
Kako smjesan lik, ja vazda oplacem svega mi :lol: :lol: :lol:
swanfilter

#58207 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Gerro wrote: 24/12/2021 15:56 Jedino rješenje je lockdown na 2 godine dok se sve ne smiri. Ograničiti kretanje ljudi maksimalno. Realno dvije godine su ništa u odnosu na ono šta nas čeka i naše potomke ukoliko se ne budemo čuvali.
Haha ..

Ne zamjeri, al ocito ne kontas kakav lanac su danasnji svijet i drustvo globalno.

Manje od dvije godine PRIVREMENOG prekida u lancu i otislo se u helac kako god okrenes. A, posljedice ce tek da dođu na naplatu.

Strategija globalno je ukenjanja od samog pocetka.

Zivim u Slo i mjere ovdje su bile među striktnijim u svijetu. Rezultat nikakav, a drzava navukla minus u milijardama.

Sada, kada vise nema deviza zaliha, uz PCT uslov drustvo ide dalje, a brojevi zadnje dvije sedmice padaju. Vjerovatno ce Slo biti prva koja ovaj Omikron nece bas osjetiti kao ostale drzave EU ...
Point.

#58208 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

GandalfSivi wrote: 24/12/2021 20:00
Challenger_ wrote: 24/12/2021 19:50 Uostalom, pišem bezveze. Kao da se od njih išta suvislo može očekivati.
Mos def.
laik1981

#58209 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Klasicno izivljavanje..
Ako ograničenja kontakata ne budu funkcionirala kako se očekuje, mogla bi se, po Drostenovom mišljenju, razmotriti ograničenja kojima se kontakti omogućavaju samo onima koji su već primili dopunsku (treću) vakcinu - što se označava kao uvođenje 1G pravila.
swanfilter

#58210 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

laik1981 wrote: 24/12/2021 20:14 Klasicno izivljavanje..
Ako ograničenja kontakata ne budu funkcionirala kako se očekuje, mogla bi se, po Drostenovom mišljenju, razmotriti ograničenja kojima se kontakti omogućavaju samo onima koji su već primili dopunsku (treću) vakcinu - što se označava kao uvođenje 1G pravila.
Ja sam pukao trecu. Moj izbor jer vjerujem u nauku. Ali, na poslu sam rekao, to je od mene i nema vise. Otkaz, pa otkaz.

Prelaze se granice dobrog ukusa i negdje treba staviti tacku na I po pitanju njihovog, strucnog vođenja epidemije ...
spinel_

#58211 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Pa jeste, smijesno je jako kad glavni covjek WHO kaze da nije u redu da vlade drzava ubijaju djecu s eksperimentalnim vakcinama. Covjek ako nista brine za razliku od fasista na vlasti.
laik1981

#58212 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

swanfilter wrote: 24/12/2021 20:20
laik1981 wrote: 24/12/2021 20:14 Klasicno izivljavanje..
Ja sam pukao trecu. Moj izbor jer vjerujem u nauku. Ali, na poslu sam rekao, to je od mene i nema vise. Otkaz, pa otkaz.

Prelaze se granice dobrog ukusa i negdje treba staviti tacku na I po pitanju njihovog, strucnog vođenja epidemije ...
Puci ces i cetvrtu i petu kao sto si i trecu.. Nekima su se osladile desetine milijardi..
Capljina74

#58213 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Ako se nisi krivio ko mali to je dobro i pod stsros', manje ćeš pišat'!
amidzazeher

#58214 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by amidzazeher »

laik1981 wrote: 24/12/2021 20:25

Puci ces i cetvrtu i petu kao sto si i trecu.. Nekima su se osladile desetine milijardi..
Ne znam vise ni ko mi je gori. Ovi sto zaradjuju na vakcinama ili ovi mazlumi sto zatvaraju drzave! Koji qrac vise zatvaranja kad vidis da nicemu ne vode! Dvije godine prosle i ono i dalje sve sto zna jeste zatvori!!
Omikron jao omikron! Zatvorise gradove i drzave a da pojma nemaju o soju zbog kojeg zatvaraju.
I naravno da je cisto izivljavanje, a najgore je sto im je i to ocigledno dozvoljeno
swanfilter

#58215 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Necu jer vec u startu, a bez obzira na posljedice, odbijam tu mogucnost.

Ove tri sam odradio jer sam zelio sam.

Mnogo je slucajeva gdje su ljudi zbog povjerenja u nauku i bez razmisljanja odradili vakcinu, a sada vec pocinju da izrazavaju svoje neslaganje, jer se osjecaju prevarenim.

Sa svakom novom dozom, otpor postaje veci. Bice toliki, da ce antivakseri izgubiti na znacaju ...
Capljina74

#58216 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Mladi hrvatski fudbaler Marin Čačić (23), igrač FK Nehaj iz Senja, preminuo je posle tri dana borbe za život.
Čačić se odjednom srušio na treningu, hitno su ga prevezli u bolnicu, a tamo je ustanovljen problem u radu srca.Nažalost, mladi Marin nije izdržao i izgubio je borbu za život posle nekoliko dana.Klub koji se takmiči u Trećoj ligi Hrvatske oprostio se od fudbalera na emotivan način.
Capljina74

#58217 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Još jedna smrt na sportskim terenima je uznemirila svet, desila se u Omanu pre utakmice prve lige između Muskata i Al Suvaika
Fudbaler FK Muskat iz Omana Mukaled Al-Rakadi (29) srušio se tokom zagrevanja dve ekipe, kolabirao je, i uprkos hitnoj intervenciji lekara ipak izgubio najvažniju bitku u životu
U dvadeset četiri sata.
laik1981

#58219 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

swanfilter wrote: 24/12/2021 21:33

Mnogo je slucajeva gdje su ljudi zbog povjerenja u nauku i bez razmisljanja odradili vakcinu, a sada vec pocinju da izrazavaju svoje neslaganje, jer se osjecaju prevarenim.

Sa svakom novom dozom, otpor postaje veci. Bice toliki, da ce antivakseri izgubiti na znacaju ...
Ma samo ce i tebi biti prikacena etiketa antivaksera onog momenta kada odbijes dozu koju su ti namijenili.. Dzaba ti te tri dosadasnje doze.. Uskoro si antivakser, odnosno ravnozemljas koji vjeruje u ljude gustere..
aldinjo

#58220 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Jedino je rješenje da ti ne pišeš više ovdje na forumu u naredne godine, jer konstantno trolaš na ovom pdf-u.
I dokle će ovo Administracija više trpjeti?
red evil

#58221 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

swanfilter wrote: 24/12/2021 21:33

Nove doze više nemaju smisla, ne možemo dovijeka samo boostat antitijela, to nije riješenje. A ne vidim da se radi nešto da se dođe do nekog riješenja da se ovo završi. Nije problem primiti bilo koji broj doza ali da se zna što se prima, ne samo reći da treba nova doza i ako ne primiš ko da se i nisi vakcinisao bez obzira koliko si ranije primio doza. Sve što sam pogledao niko se s tim ne slaže, ne može biti da svako treba primiti sad treću dozu jer svi mi razvijemo različitu količinu antitijela i treba ako broj antitijela opadne ispod tog i tog broja primi novu dozu i to je to.
GandalfSivi

#58222 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Capljina74 wrote: 24/12/2021 20:27

Opet pijes?
Capljina74

#58223 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

I naravno koliko je ovaj novi Ag različit od ostalih!?

Koliko uopšte ima smisla šibati At za drugačije Ag?
Capljina74

#58224 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

GandalfSivi wrote: 24/12/2021 22:19
Capljina74 wrote: 24/12/2021 20:27

Opet pijes?
To ti ja zbog prostate. Više se kriviš, manje pišaš, ne opterećuješ prostatu.

Svakako me onaj tvoj brigadir optužio da ne mislim na ljude, a vidiš da nije istina!?
GandalfSivi

#58225 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Capljina74 wrote: 24/12/2021 22:22
GandalfSivi wrote: 24/12/2021 22:19

Opet pijes?
To ti ja zbog prostate. Više se kriviš, manje pišaš, ne opterećuješ prostatu.

Svakako me onaj tvoj brigadir optužio da ne mislim na ljude, a vidiš da nije istina!?
Definitivno te prenosi, zamezi sta uz tu rakiju, ne valja na prazan stomak… Plus, zar nisi naucio da ne koristis telefon kad pijes?
Locked