Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#57851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bobi wrote: 18/12/2021 21:08
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/12/2021 21:00 Jah, s tim da je 70% stanovnistva vakcinisano, to znamo i da je 80% umrlih i 63% hospitaliziranih vakcinisano, vrlo lako dodjemo do zakljucka da se ljudi bezveze tjeraju na pelcove, kovid pasose i sve sto dolazi uz to.
Pa nije bezveze, ako zmes u obzir da su oni proljetos u veoma kratkomm periodu vakcinisali to stanovnistvo i da nakon jel oko 6 mjeseci opadne broj antitijela logicno je da se pojavljuju tolike brojke. Sve do nedavno su imali veoma mali broj oboljelih i umrlih a znamo kako Britanci preko ljeta migriraju na sve strane svijeta.
A da oni istraze te vakcine kako treba pa da pricamo. Previse mi se ta prica mijanja, a represija postaje sve gora i gora. Ali avaj, ljudi to ne vide, to mi recimo nece biti jasno nikad.
cvrčak_na_hedonizmu

#57852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Bobi wrote: 18/12/2021 21:09
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/12/2021 20:50 Aha, mi smo mjerodavni za bilo sta
Ma jašta, cim brojke ne idu tebi u prilog odmah nije mjerodavno :lol:
Mi nismo mjerodavni za bilo sta i oko bilo cega.

Klixu vjerujem kad promovise novu haljinu Boze Vrece uz podnaslov carobno ili nesto slicno, nasem zdravstvu i pracenju bilo cega ni toliko :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#57853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

AZ ima manje nus pojava od veliko Pfizera :D..busted :D. Treba priznat da im je marketing odradio pravi posao :D. Uništi komkurenciju :D.
Bobi
Forum administrator

#57854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/12/2021 21:17
Bobi wrote: 18/12/2021 21:09

Ma jašta, cim brojke ne idu tebi u prilog odmah nije mjerodavno :lol:
Mi nismo mjerodavni za bilo sta i oko bilo cega.

Klixu vjerujem kad promovise novu haljinu Boze Vrece uz podnaslov carobno ili nesto slicno, nasem zdravstvu i pracenju bilo cega ni toliko :lol:
Klix samo prenosi vijest kao što i ti prenosiš vijesti sa twitera..slični ste :D.
Bobi
Forum administrator

#57855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

"Ne vjeruj forumašima kad govore o covidu, samo vjerujete struci" by Marija Selak :D
cvrčak_na_hedonizmu

#57856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Dead Man Walking wrote: 18/12/2021 21:10
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/12/2021 21:00
Jah, s tim da je 70% stanovnistva vakcinisano, to znamo i da je 80% umrlih i 63% hospitaliziranih vakcinisano, vrlo lako dodjemo do zakljucka da se ljudi bezveze tjeraju na pelcove, kovid pasose i sve sto dolazi uz to.
Pa obzirom da razliku prave oni preko 70 ili narocito preko 80, jasno je zasto se hvatas ukupnog prosjeka (iako je i u ovim kategorijama 3-4 puta veca smrtnost medju nevakcinisanim). Zanimljivo bas jer si se ti zalagao da se samo stariji vakcinisu, kad ono za ove preko 80 ipak ispade najmanje fajde od vakcine, sto je i logicno obzirom na godine i da takvima malo fali svakako. Ali recimo brojevi ispod 60 godina jasno pokazuju pomaze li vakcina ili ne…
Daj komorbiditete tih mladjih, da vidimo sta se desava. Moj stav je odavno jasan i ne mijenjam ga niti sam nekada tvrdio da ce vakcine pobiti pola covjecanstva.

Kompletno desavanje je fishy, sto bi rekli. Vecina to vec vidi, ali se pravi mrtva kontajuci da ce proci samo od sebe, sto je greska, al stash.

Sve je jasno, pitanje je ko to hoce i zeli da prizna :D
Dead Man Walking

#57857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/12/2021 21:24 Daj komorbiditete tih mladjih, da vidimo sta se desava.
A nisi trazio komorbitete kad si postavljao tabele? :mrgreen:

Napisi na pm slobodno, znam da ovdje ne smijes priznati da ne padnes spiinelu u ocima. :D
adsubzero

#57858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Ma na kraju krajeva i ta prica o komorbitetima je suvisna. Kad napises 80% umril su vakcinisani, logican zakljucak je da imas vise sanse da umres ako si vakcinisan? Ako nije to, sta onda hoces da pokazes?

Potrebno je uzeti relativne postotke umrlih uporedjujuci odnos izmedju brojeva dva dijela populacije i to je to. Ne mozes porediti dva apsolutna broja koja nisu u istoj razmjeri. Dokle ce se natezati prica da bi se opet doslo do istog zakljucka da nije svejedno da li si vakcinisan ili ne?
Bobi
Forum administrator

#57859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Hendrix

#57860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

Ako je ista ova pandemija otkrila...to je koliko su zdravstveni sistemi u svim zemljama rastavljeni na proste faktore i spremni za privatizaciju. Svi sa manjkom ljudi i finansija, ne mogu se drzati ni sa postotkom zarazenih nakon vakcinacije. A nije da nisu imali vremena da pripreme zdravstvo. Zapadne bolnice drze sestre iz Filipina i ostalih siromasnih zemalja.

U Zapadnoj Australiji je sasvim normala cekati satima pred bolnicom u kolima hitne pomoci...dok dodjes na red. Njima jedan slucaj kovida jebe kompletan sistem...jer sistem ne postoji. Lafo najbogatije zemlje svijeta a zdravstveni sistem na crkavici...sve lagano da na kraju bude pa evo uvescemo vam privatni sektor da to krene kako treba. I onda je pushiona.

Sto se desava trenutacno u Engleskoj sa njihovim NHS. Drugi svjetski rat prosli sa tolikim pritiskom na zdravstvo a da ne mogu drzati kovid pod kontrolom...posljedica decenija urusavanja javnog sistema zdravstva.

I sad zatvaraj i sa 80% vakcinacijom...ne moze sistem izdrzati, pa jebiga stvarno.
Point.

#57861 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

oruzana_pobuna wrote: 18/12/2021 16:44 i sto je najgore - bez skole vazi o vakcinama, bolestima i slicnom....
Kao i ti i ostali forumski Twitter researcheri.
Bobi
Forum administrator

#57862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

sherbett wrote: 18/12/2021 23:04
Bobi wrote: 18/12/2021 20:25

Slušajte samo struku ..inače poznata antivakserka :D.
Nisu oni antivakseri nego su protiv covid potvrda :chmoljava:
:mrgreen: pa druži se s njima , s kim si takav si :D.
Point.

#57863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Trappist wrote: 18/12/2021 17:58
Point. wrote: 18/12/2021 15:01 A forumski antivaxerski twitter researcheri najavljivali pomor od vakcina. :oops:

A forumski veliki strucnjaci najavljuju pomor stanovništva od korone vec skoro 2 godine...
99% insana je više izginulo od korone nego od vakcina.
oruzana_pobuna

#57864 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

Point. wrote: 18/12/2021 23:21
oruzana_pobuna wrote: 18/12/2021 16:44 i sto je najgore - bez skole vazi o vakcinama, bolestima i slicnom....
ako bas tjeramo mak na konac, vala bas nikakve razlike izmedju klimoglavnih konformista i nas koji barem postavljamo pitanja i sebi i drugima je li ovo normalno sve.... vi sto nosate kukuljice sa rupama i baklje i spaljivali biste druge i sa drugacijim idejama - ne znam s cim bih vas uporedjivo.... mozda eventualno sa nacistima....
Bobi
Forum administrator

#57865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Point. wrote: 18/12/2021 23:25
Trappist wrote: 18/12/2021 17:58

A forumski veliki strucnjaci najavljuju pomor stanovništva od korone vec skoro 2 godine...
99% insana je više izginulo od korone nego od vakcina.
Ne samo od corone nego i od alkohola, droga, cigara,masne hrane, ujeda zmija,pada aviona,...poduži spisak :mrgreen:
Point.

#57866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

oruzana_pobuna wrote: 18/12/2021 23:26
Point. wrote: 18/12/2021 23:21

ako bas tjeramo mak na konac, vala bas nikakve razlike izmedju klimoglavnih konformista i nas koji barem postavljamo pitanja i sebi i drugima je li ovo normalno sve.... vi sto nosate kukuljice sa rupama i baklje i spaljivali biste druge i sa drugacijim idejama - ne znam s cim bih vas uporedjivo.... mozda eventualno sa nacistima....
Vidim da si popio malo više ovu subotnje večer, pa ti opraštam ove gluposti koje pišeš.

Eeeeee, on postavlja pitanja. Imagine that.
oruzana_pobuna

#57867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

nemas ti meni sta oprastat - ja od tebe ne zavisim nit mi ti dajes ista - niti imam od tebe ista - jedino sta od tebe i tebi slicnih mogu naucit je klimoglavljenje i "vikanje jes jes".... a to sam mogo i u SDA :lol: pa ti vidi gdje si ti i tebi slicni sa svojim "razmisljanjem".....

sam sam sebe i zenu izlijecio od govneta.... dijete prebolilo za 24 sata....to mi ipak daje malo kedibiliteta da mogu o tome diskutovat jer sam uspio u toj borbi a laka mi bila nije je je trajalo mjesec dana....
Last edited by oruzana_pobuna on 19/12/2021 00:08, edited 1 time in total.
Trappist

#57868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Hendrix wrote: 18/12/2021 22:42 Ako je ista ova pandemija otkrila...to je koliko su zdravstveni sistemi u svim zemljama rastavljeni na proste faktore i spremni za privatizaciju. Svi sa manjkom ljudi i finansija, ne mogu se drzati ni sa postotkom zarazenih nakon vakcinacije. A nije da nisu imali vremena da pripreme zdravstvo. Zapadne bolnice drze sestre iz Filipina i ostalih siromasnih zemalja.

U Zapadnoj Australiji je sasvim normala cekati satima pred bolnicom u kolima hitne pomoci...dok dodjes na red. Njima jedan slucaj kovida jebe kompletan sistem...jer sistem ne postoji. Lafo najbogatije zemlje svijeta a zdravstveni sistem na crkavici...sve lagano da na kraju bude pa evo uvescemo vam privatni sektor da to krene kako treba. I onda je pushiona.

Sto se desava trenutacno u Engleskoj sa njihovim NHS. Drugi svjetski rat prosli sa tolikim pritiskom na zdravstvo a da ne mogu drzati kovid pod kontrolom...posljedica decenija urusavanja javnog sistema zdravstva.

I sad zatvaraj i sa 80% vakcinacijom...ne moze sistem izdrzati, pa jebiga stvarno.
Odlican post :thumbup:
oruzana_pobuna

#57869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

Trappist wrote: 19/12/2021 00:06
Hendrix wrote: 18/12/2021 22:42 Ako je ista ova pandemija otkrila...to je koliko su zdravstveni sistemi u svim zemljama rastavljeni na proste faktore i spremni za privatizaciju. Svi sa manjkom ljudi i finansija, ne mogu se drzati ni sa postotkom zarazenih nakon vakcinacije. A nije da nisu imali vremena da pripreme zdravstvo. Zapadne bolnice drze sestre iz Filipina i ostalih siromasnih zemalja.

Odlican post :thumbup:
eh al dje bi onda bombadere kupovali i stealth avione ili atomske podmornice.... eeeee - inace takodjer se slazem sjajna poenta.... :thumbup:

narucili su preko 50 stealth F35 aviona....
cijenom gledajuci to je 50 bolnica..... al to je to - koga boli kurac za covjeka i radnika - izbij mu porez iz dzepa, izbij mu takse za zdravstvo iz dzepa i na kraju - daj mu kurcinu.....

to je taj sistem koji zivimo....
cassius

#57870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

jeza u ledja wrote: 18/12/2021 20:09
cassius wrote: 18/12/2021 19:02

Malo ad hominem, kad ne znas sta ces jel , Iako nisam konobar, opet lose od tebe ovo ismijavanje te struke :D Steta tvojih godina, protracenih u dalekoj Americi :D
Kme. Standardni modus tebi slicnih. Napisao si bar jedno 50 ad hominem postova meni. Onda pocne kme.

Cuj malo ad hominem. :lol:

Ma nista kme. Sam pokazujes koliko si patetican :D Nisam nista slagao, kad sam rekao da si besposlen i bez zivota , to nije ad hominem ljudino. nego pure facts.
breba

#57871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

cassius wrote: 19/12/2021 01:00

Kme. Standardni modus tebi slicnih. Napisao si bar jedno 50 ad hominem postova meni. Onda pocne kme.

Ma nista kme. Sam pokazujes koliko si patetican :D Nisam nista slagao, kad sam rekao da si besposlen i bez zivota , to nije ad hominem ljudino. nego pure facts.
Jos ako je jež u Las Vegasu, a večeras fula priliku života da uživo gleda UFC, to bi bio vrhunac besposlicarenja :oops:
Last edited by breba on 19/12/2021 02:43, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#57872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

cassius wrote: 19/12/2021 01:00

Bubuljicar, ubuduce ne kmeci i sve ce biti u redu.
oruzana_pobuna

#57873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

ti nisi nikad imo bubuljice - ti si bio masculinum od malena alfa muzjak koji sve zna i u sve se razumije ko mara u kriv qrc....
breba

#57874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

oruzana_pobuna wrote: 19/12/2021 03:00 ti nisi nikad imo bubuljice - ti si bio masculinum od malena alfa muzjak koji sve zna i u sve se razumije ko mara u kriv qrc....
Prođu bubuljice, ne brini. Samo se potrudi u školi više. :thumbup:
jeza u ledja

#57875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

oruzana_pobuna wrote: 19/12/2021 03:00 ti nisi nikad imo bubuljice - ti si bio masculinum od malena alfa muzjak koji sve zna i u sve se razumije ko mara u kriv qrc....
Jos jedan lik koji na sasvim normalan odgovor koji mu se ne svidja odmah pocinje sa ad hominem i onda se nakon par replika zali na ad hominem. :zoka: Vazda isto.

I cijela prica se onda svodi na prepucavanje, jer vam tako odgovara, jer argumenata NEMA.

Fakat da si napisao glupost o “bottom line” ce valjda ostati zatrpana negdje na prethodnim stranicama.
Locked