Danasnji "feminizam"
- otherside
#19301 Re: Danasnji "feminizam"
Samo bih da upozorim ove macho, hetero, sega mega muske kvazifilozofe da izbjegavaju utegnute hlače (ne daj Bože sorc), uske majice i kosulje raskopčane do pupka, zalizane frizure i sl. jer bi oko 2 ujutru nakon nekoliko pića i osmijeha neki macho, sega, mega homoseksualac mogao sve ovo da protumači kao da išćete malo ljubavnog zanosa pa ćete završiti na #nisam tražio.
poruka za Niemand (ili tako nekako): ne znam jesi li skontala da tvoje postove žene s ove teme ignorišu.
muški takodje, ne treba im žena sa mačističkim stavom, dovoljni su sami sebi.
eto, da ti se nadje ko info.
poruka za Niemand (ili tako nekako): ne znam jesi li skontala da tvoje postove žene s ove teme ignorišu.
-
Nierika
#19302 Re: Danasnji "feminizam"
Ja želim vjerovati da na svijetu postoji dosta ljudi koji ne bi ubili ali onda ne znam kako objasniti brojne ratove u svijetu.
-
1Dante1
#19303 Re: Danasnji "feminizam"
To bi imalo smisla da se muskarci ne mogu odbranit od istih tih homosa.otherside wrote: ↑30/12/2021 10:34 Samo bih da upozorim ove macho, hetero, sega mega muske kvazifilozofe da izbjegavaju utegnute hlače (ne daj Bože sorc), uske majice i kosulje raskopčane do pupka, zalizane frizure i sl. jer bi oko 2 ujutru nakon nekoliko pića i osmijeha neki macho, sega, mega homoseksualac mogao sve ovo da protumači kao da išćete malo ljubavnog zanosa pa ćete završiti na #nisam tražio.
-
Nierika
#19304 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo nije istina, na prošlim stranicama se započela i vodila rasprava o twitter postu koji je stavila (vezano za "ubiću nekoga" i #Nisam prijavila).
- saint_mirad
#19305 Re: Danasnji "feminizam"
ovo je svakako homoseksualni nacin oblacenja, tkd se i ja pridruzujem tvom apelu.otherside wrote: ↑30/12/2021 10:34 Samo bih da upozorim ove macho, hetero, sega mega muske kvazifilozofe da izbjegavaju utegnute hlače (ne daj Bože sorc), uske majice i kosulje raskopčane do pupka, zalizane frizure i sl. jer bi oko 2 ujutru nakon nekoliko pića i osmijeha neki macho, sega, mega homoseksualac mogao sve ovo da protumači kao da išćete malo ljubavnog zanosa pa ćete završiti na #nisam tražio.
- FunkyzeitGames
#19306 Re: Danasnji "feminizam"
Mi smo, za razliku od žena na ovoj temi, sposobni da shvatimo da određeni izgled djeluje izazovno za razne grupe ljudi, čak i one koje nam nisu u seksualnom vidokrugu. Kao lik kojem manje više svaka majica bude uska mogu ti reći da su mi znali u gradu prići i gej likovi da "provjere teren". Bio je jedan slučaj kada je lik bio pijan i tu je trebalo malo glasnijeg ubjeđivanja, ali generalno ogromna većina ljudi shvati da ne navijamo za isti tim i kulturno i civilizovano bi se stvar riješila. Niko nije počeo hashtag kampanju da skuplja pažnju i lajkove niti se uz lažne suze pravio žrtva, jer smo mi muški u 99% slučajeva dovoljno racionalni da shvatimo da svaka akcija ima reakciju, pa i onu koja nam subjektivno ne bi odgovarala.otherside wrote: ↑30/12/2021 10:34 Samo bih da upozorim ove macho, hetero, sega mega muske kvazifilozofe da izbjegavaju utegnute hlače (ne daj Bože sorc), uske majice i kosulje raskopčane do pupka, zalizane frizure i sl. jer bi oko 2 ujutru nakon nekoliko pića i osmijeha neki macho, sega, mega homoseksualac mogao sve ovo da protumači kao da išćete malo ljubavnog zanosa pa ćete završiti na #nisam tražio.
Ali čisto da pasivno-agresivnim cinicima poput tebe pokažem šta se zaista događa kada se mišićav lik pojavi u javnosti, pogledati ovaj video:
Nisu gejevi akteri kao u tvojim fantazijama, nego žene. Mislim, Cavill je poznati glumac koji je osvojio genetsku lutriju u dosta stvari tako da dobija razne komentare u ovom klipu. Ali čak i kada nemaš njegovo lice i samo si ovako mišićav, agresivno i iznenadno dodirivanje prsa, ramena, kao i ovakvi komentari na račun zdravlja i oblika tijela je nešto što gotovo svaki "napumpan" lik proživljava svaki dan. Od djevojaka i šema do poznanica i prijateljica, pa čak i potpuno nepoznatih žena u sigurno 60-70% slučajeva otprilike nakon par minuta bude ubačen komentar i dodirivanje za koje biste vi cmizdrile mjesec dana twitter kampanjama. Zrele osobe shvataju da je to kompliment, pa čak i kada dođe od ljudi koji nam nisu privlačni ne bacamo se u infantilnu histeriju, optuživanje i kmečanje.
-
Hakiz
#19307 Re: Danasnji "feminizam"
Što su to žene diskriminisane, i one znaju napasti.otherside wrote: ↑30/12/2021 10:34 Samo bih da upozorim ove macho, hetero, sega mega muske kvazifilozofe da izbjegavaju utegnute hlače (ne daj Bože sorc), uske majice i kosulje raskopčane do pupka, zalizane frizure i sl. jer bi oko 2 ujutru nakon nekoliko pića i osmijeha neki macho, sega, mega homoseksualac mogao sve ovo da protumači kao da išćete malo ljubavnog zanosa pa ćete završiti na #nisam tražio.
Razlog zbog kojeg je više muškaraca koji zlostavljaju poslovno-hijerarhijski podređene žene, ucjenuju ih seksom za karijeru ili sam ostanak na poslu je zato što je muškaraca na višim položajima višr nego žena, ne zato što su žene bogomdano moralnije. Kada se izjednači broj žrna i muškaraca na položajima, zgodni muškarci podređeni zim ženama će takođe pokretati #MeToo pokrete. Možda čak i više od zlostavljanih žena, jer žene kada se razulare...
-
Hakiz
#19308 Re: Danasnji "feminizam"
Taj šou ti nije najbolji primjer, sve je to režirano. Kao, na primjer, kada u ovoj epizodi sir Ian zavodi Egertona: https://youtu.be/bo_w8RnzaVUFunkyzeitGames wrote: ↑30/12/2021 11:18Mi smo, za razliku od žena na ovoj temi, sposobni da shvatimo da određeni izgled djeluje izazovno za razne grupe ljudi, čak i one koje nam nisu u seksualnom vidokrugu. Kao lik kojem manje više svaka majica bude uska mogu ti reći da su mi znali u gradu prići i gej likovi da "provjere teren". Bio je jedan slučaj kada je lik bio pijan i tu je trebalo malo glasnijeg ubjeđivanja, ali generalno ogromna većina ljudi shvati da ne navijamo za isti tim i kulturno i civilizovano bi se stvar riješila. Niko nije počeo hashtag kampanju da skuplja pažnju i lajkove niti se uz lažne suze pravio žrtva, jer smo mi muški u 99% slučajeva dovoljno racionalni da shvatimo da svaka akcija ima reakciju, pa i onu koja nam subjektivno ne bi odgovarala.otherside wrote: ↑30/12/2021 10:34 Samo bih da upozorim ove macho, hetero, sega mega muske kvazifilozofe da izbjegavaju utegnute hlače (ne daj Bože sorc), uske majice i kosulje raskopčane do pupka, zalizane frizure i sl. jer bi oko 2 ujutru nakon nekoliko pića i osmijeha neki macho, sega, mega homoseksualac mogao sve ovo da protumači kao da išćete malo ljubavnog zanosa pa ćete završiti na #nisam tražio.
Ali čisto da pasivno-agresivnim cinicima poput tebe pokažem šta se zaista događa kada se mišićav lik pojavi u javnosti, pogledati ovaj video:
Nisu gejevi akteri kao u tvojim fantazijama, nego žene. Mislim, Cavill je poznati glumac koji je osvojio genetsku lutriju u dosta stvari tako da dobija razne komentare u ovom klipu. Ali čak i kada nemaš njegovo lice i samo si ovako mišićav, agresivno i iznenadno dodirivanje prsa, ramena, kao i ovakvi komentari na račun zdravlja i oblika tijela je nešto što gotovo svaki "napumpan" lik proživljava svaki dan. Od djevojaka i šema do poznanica i prijateljica, pa čak i potpuno nepoznatih žena u sigurno 60-70% slučajeva otprilike nakon par minuta bude ubačen komentar i dodirivanje za koje biste vi cmizdrile mjesec dana twitter kampanjama. Zrele osobe shvataju da je to kompliment, pa čak i kada dođe od ljudi koji nam nisu privlačni ne bacamo se u infantilnu histeriju, optuživanje i kmečanje.
Sve je to namješteno, nije pokazatelj stvarnosti.
Ali, nije da nije, ženi sa kojom sam se jedno vrijeme družio, kada sjedimo na kafi, druge žene su prilazile da joj komplimentiraju i dive se njenom izgledu. Muškarci nisu, vjerovatno misleći da bi ispali napasnici. Ili zbog mog prisustva.
- FunkyzeitGames
#19309 Re: Danasnji "feminizam"
Cavill, uz dužno poštovanje prema njegovoj karijeri, nije dovoljno dobar glumac da odglumi ovako spontane reakcije nelagode u režiranim emisijama. Dodirivanje njegovih nogu pod strane Gal Gadot je nešto što bi javnost u suprotnom slučaju osudila momentalno, bilo režirano ili ne. To je poenta posta, ponašamo se identično sa ljudima koji su nam na ovaj ili onaj način fini za oko ali se jednoj strani sve rečeno vjeruje i sa bezrezervnom podržkom plasira u medije, dok se u isto vrijeme ignoriše i ne kažnjava identično (navodno štetno) ponašanje koje ta strana ima.Hakiz wrote: ↑30/12/2021 11:29Taj šou ti nije najbolji primjer, sve je to režirano. Kao, na primjer, kada u ovoj epizodi sir Ian zavodi Egertona: https://youtu.be/bo_w8RnzaVUFunkyzeitGames wrote: ↑30/12/2021 11:18
Mi smo, za razliku od žena na ovoj temi, sposobni da shvatimo da određeni izgled djeluje izazovno za razne grupe ljudi, čak i one koje nam nisu u seksualnom vidokrugu. Kao lik kojem manje više svaka majica bude uska mogu ti reći da su mi znali u gradu prići i gej likovi da "provjere teren". Bio je jedan slučaj kada je lik bio pijan i tu je trebalo malo glasnijeg ubjeđivanja, ali generalno ogromna većina ljudi shvati da ne navijamo za isti tim i kulturno i civilizovano bi se stvar riješila. Niko nije počeo hashtag kampanju da skuplja pažnju i lajkove niti se uz lažne suze pravio žrtva, jer smo mi muški u 99% slučajeva dovoljno racionalni da shvatimo da svaka akcija ima reakciju, pa i onu koja nam subjektivno ne bi odgovarala.
Sve je to namješteno, nije pokazatelj stvarnosti.
Zbog takvih stvari ja govorim da feminizam i ravnopravnost nisu dio realnosti.
Last edited by FunkyzeitGames on 30/12/2021 11:40, edited 1 time in total.
- Capajebo
#19310 Re: Danasnji "feminizam"
Ali ovo je youuu gooo giiiirlll wwooohoooo 
- otherside
#19311 Re: Danasnji "feminizam"
Aaaaaa izvin'te...
Dakle, nije problem u oblačenju i svjesnosti o izazovnosti vanjskog izgleda.
Problem je u mišićima!
Žene nemaju, muški imaju.
Muškarci su svjesni da mogu biti izazovni ali imaju mišiće ako neko pogrešno shvati.
Žene ne mogu racionalizirati kako same ulaze u rizik izazovnim oblačenjem a zaboga nemaju ni mišiće.
Konačno konkretni zaključci!
Problem je u mišićima!
Muškarci su svjesni da mogu biti izazovni ali imaju mišiće ako neko pogrešno shvati.
Žene ne mogu racionalizirati kako same ulaze u rizik izazovnim oblačenjem a zaboga nemaju ni mišiće.
- FunkyzeitGames
#19312 Re: Danasnji "feminizam"
Pokušaj da polako i sa razumijevanjem pročitaš moj post i da ne ignorišeš ono što ti ne odgovara. Ja govorim o odnosu ljudi sa osobama koje imaju privlačne karakteristike, ne esplicitno o mišićima kao glavnom razlogu svega. Mišići su samo primjer sa kojim ja imam iskustva. Nevjerovatno je kakve patetične spinove pokušavate da progurate.otherside wrote: ↑30/12/2021 11:50 Aaaaaa izvin'te...
Problem je u mišićima!
- otherside
#19313 Re: Danasnji "feminizam"
Nevjerovatno je kako neke muške individue patetično pokušavaju biti u centru pažnje čak i kad ih niko ne spominje niti citira njihove postove.
S druge strane, ovo može biti referenca za tumačenje odredjenih kompleksa i psihički sumnjivih razmišljanja.
S druge strane, ovo može biti referenca za tumačenje odredjenih kompleksa i psihički sumnjivih razmišljanja.
- FunkyzeitGames
#19314 Re: Danasnji "feminizam"
Na čiji si to ovdje post koji spominje mišiće mislila onda? Znam odgovor ali pitam čisto da vidim koliko možeš da lažeš i izvrćeš.
- Capajebo
#19315 Re: Danasnji "feminizam"
Ko je tebe citirao pa da napišeš onaj hinjski post koji je započeo ovu diskusiju?
Ovo što je napisano u tvom postu bi savjetovao da prvo ti pročitaš.
- AleksoMKD
- otherside
#19317 Re: Danasnji "feminizam"
Ako ti je promakao post koji se isključivo i jedino odnosi na tjelesnu (mišićnu) razliku izmedju muškarca i žene onda imas veći problem nego što sam prvobitni procjenila (hint: 1dante1).FunkyzeitGames wrote: ↑30/12/2021 12:01Na čiji si to ovdje post koji spominje mišiće mislila onda? Znam odgovor ali pitam čisto da vidim koliko možeš da lažeš i izvrćeš.
citiram samo forumaše čije sam postove procjenila kao vrijedne replike i diskusije, bez obzira na eventualno različita mišljenja.
ovaj tvoj je izuzetak od tog pravila.
-
1Dante1
#19318 Re: Danasnji "feminizam"
Rekao sam da ti je besmislena analogija jer muškarcima homoseksualci ne predstavljaju prijetnju na taj način. Iako i to ima smisla, pretežno ljudi neće sprovodit silu jačim od sebe. Nisu mišići jedini način da se zaštitiš.otherside wrote: ↑30/12/2021 12:32Ako ti je promakao post koji se isključivo i jedino odnosi na tjelesnu (mišićnu) razliku izmedju muškarca i žene onda imas veći problem nego što sam prvobitni procjenila (hint: 1dante1).FunkyzeitGames wrote: ↑30/12/2021 12:01
Na čiji si to ovdje post koji spominje mišiće mislila onda? Znam odgovor ali pitam čisto da vidim koliko možeš da lažeš i izvrćeš.
citiram samo forumaše čije sam postove procjenila kao vrijedne replike i diskusije, bez obzira na eventualno različita mišljenja.
- FunkyzeitGames
#19319 Re: Danasnji "feminizam"
1dante1 u protekle tri ili četiri stranice nije uopšte spomenuo mišiće u svom postu niti tjelesnu razliku, niti si njega citirala. Je li tebi inače u životu zaista prolazi ovakvo rezonovanje i izmišljanje kod ljudi? Vidim da voliš da spominješ neke mentalne probleme kod drugih pa rekoh da nije u pitanju neka projekcija.otherside wrote: ↑30/12/2021 12:32Ako ti je promakao post koji se isključivo i jedino odnosi na tjelesnu (mišićnu) razliku izmedju muškarca i žene onda imas veći problem nego što sam prvobitni procjenila (hint: 1dante1).FunkyzeitGames wrote: ↑30/12/2021 12:01
- otherside
#19320 Re: Danasnji "feminizam"
- otherside
#19321 Re: Danasnji "feminizam"
@FgZ, de mi pomozi... kako se ono odbijanje da se prihvati neka činjenica uz ponašanje da se ta činjenica nije nikad desila?
nije projekcija
nije projekcija
- Capajebo
#19322 Re: Danasnji "feminizam"
To ti odgovor?
Oprostite Vaše Visočanstvo, nisam Vas prepoznao pod krinkom običnog čovjeka.
-
Hakiz
- AleksoMKD
#19324 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.nbcnews.com/nbc-out/out-pop ... -rcna10180
“Jeopardy!” champion Amy Schneider made history again on Friday, becoming the highest-earning female contestant in the game show's nearly 57-year run.

“Jeopardy!” champion Amy Schneider made history again on Friday, becoming the highest-earning female contestant in the game show's nearly 57-year run.

-
Hakiz
#19325 Re: Danasnji "feminizam"
Žena zarađuje znanjem, ša je tu loše.