Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ZonFon

#3801 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Grean wrote: 28/12/2021 01:04 Ma na kraju krajeva zaboli me ko ce biti. Ne gledam kroz tu prizmu ali ipak ne mogu da ne primijetim od 12 trenera u Premijer ligi dvojica osunecena i nikad takav jedan sem izuzetka Dudica u GOSK-u nije vodio klub sa srpskim ili hrvatskim predznakom, bar ja ne mogu da se sjetim.

Mi valjda glupi a ovi drugi pametni i nadareni rodjenjem. Ili je ipak do sredine koja nikad nije trpila svoje sem pokojeg izuzetka.
Mojne biti tako ogranicen pa u 21. stoljecu gledati kako se ko zove i jel mu cuna skracena ili nije.

A za ovaj boldirani dio uzmi samo za primjer Dzenu Uscuplica, koji ocigledno ima nekog slifa za trenera pravio je rezultate i u omladinskim i u seniorskim kategorijama ali nije u stanju da dobije certifikat. Znaci minimun napora nije u stanju da ulozi da se edukuje, da napreduje pa se onda iscuđavamo sto mu jedan odron i ljudska gnjida Zizovic uzima posao.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#3802 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Impressum »

ne znam kome na pamet padaju Mirza i Dzeno
ako je tako daj Hurtica :D
strong69

#3803 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Sta je to "bordo DNK"? To je jedini kriterij?
Registarska oznaka

#3804 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska oznaka »

Grean wrote: 28/12/2021 01:04 Ma na kraju krajeva zaboli me ko ce biti. Ne gledam kroz tu prizmu ali ipak ne mogu da ne primijetim od 12 trenera u Premijer ligi dvojica osunecena i nikad takav jedan sem izuzetka Dudica u GOSK-u nije vodio klub sa srpskim ili hrvatskim predznakom, bar ja ne mogu da se sjetim.

Mi valjda glupi a ovi drugi pametni i nadareni rodjenjem. Ili je ipak do sredine koja nikad nije trpila svoje sem pokojeg izuzetka.
Jel moguce da neko ovako razmislja u 21 stoljecu? :run:
Raigor Stonehoof

#3805 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Znaci trebamo uzet Varesanovica zato sto je musliman :roll: :skoljka: :run:
Grean

#3806 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

E jebi ga sad, vi i vase tumacenje.

Ne kazem da treba uzeti Varesanovica iz tog razloga vec da je interesantno kako ni jedan trener iz ovog nazovi probosanskog dijela ne prolazi u klubovima sa S i H predznakom a realno ne prolaze ni u maticnim klubovima. Istovremeno su se npr u klubovima sa S predznakom afirmisali Zizovic, Maksimovic, Krunic i ini da ne nabrajam. Do koga je i do cega je, ja ne znam ali je razlika evidentna.
gold'n'brown

#3807 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Evo citam sada Hadzibegic i Susic nam nerealne opcije. Ne znam, al ocekujes neki iskorak pa da mozes angazovati makar trenera kojem je najveci domet losa ekipa iz Turske i Francuske 2. lige, koje su pri tom emotivno vezane za klub. Ako ne mozemo ni to ne znam sta mozemo ocekivati? Po meni onda nismo trebali dirati ni Sablica, jer ovako cemo dovesti nekoga na istom ili losijem nivou.
Fauja Singh

#3808 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fauja Singh »

Ja ne bi imao nista protiv da nas Varesanovic vodi, prvo nas je i nije lihvar, emotivno je vezan za klub i finansijski dobro stoji i nece gledati kako da opljacka klub u slucaju da ga ne bude islo.
Druga stvar, na nasoj klupi je bio kad je klub bio u rasulu i kad je bila afera virsle, cak i u takvoj situaciji je osvojio drugo mjesto, zato ne bi imao nista protiv da mu se ukaze sansa sad kad je klub na zdravijim nogama.
Takodjer magnup je, autoritet, znam jednog igraca koji je igrao u sezoni kad je Mirza bio na klupi i svi su ga postovali i bio im je autoritet, ali su ga i voljeli, finansijski je pomagao nekim igracima koji za kifle nisu imali.
Naravno, ima ljudi koji se ne slazu sa mnom i koji ce naci more razloga zasto su protiv njega, ok, postujem i to, ja govorim u svoje ime i necu biti nezadovoljan ako mu se pruzi prilika.
Mislim da su treneri u nasoj ligi sto se tice znanja svi tu negdje u par deka, nisu ni drugi Otto Rehhageli, zato mislim da su pored fizicke spreme autoritet i motivacija kljucni kad je u pitanju ono sto je trenerski posao.
Revolucionar ★

#3809 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Revolucionar ★ »

De ba, ne pravi se iskorak s likovima koji nisu makli iz balkanske kaljuže. Puno poštovanje za legendu, ali ako se hoće stihijski radit, onda i dovodiš tipa poput Varešanovića. Hajmo tipovat na Faruka :izet:
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#3810 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Impressum »

sta li Jesic radi ovih dana?
muha_sa

#3811 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by muha_sa »

Image
Revolucionar ★

#3813 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Revolucionar ★ »

Ma za našu ligu halva. A realno, druga mađarska je tu negdje :-) :izet: :-D
Raigor Stonehoof

#3814 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Slabo je ovo ako ganjamo sta vise, al eto, valjace za lige valjda.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3815 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Suljic je pojacanje, ako nije postao boliqurac.
Kakvo ganjanje "sta vise", opet smo ba na pocetku "naseg kruga". :oops:
gold'n'brown

#3816 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Ako cemo birati izmedju Jovica i Varesanovica onda radije daj Mirzu, kakav crni Jovic. Al tanko je ako nam je to izbor.
Ultraviolent

#3817 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ultraviolent »

Pitar sa Kariba wrote: 29/12/2021 19:08 Suljic je pojacanje, ako nije postao boliqurac.
Kakvo ganjanje "sta vise", opet smo ba na pocetku "naseg kruga". :oops:
Jeste i to davno
Grean

#3818 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

gold'n'brown wrote: 29/12/2021 20:28 Ako cemo birati izmedju Jovica i Varesanovica onda radije daj Mirzu, kakav crni Jovic. Al tanko je ako nam je to izbor.
Meni su najludja povezivanja sa Maksimovicem nakon njegovih izjava prosle sezone. Razumijem da je bio trener Borca ali mogao je makar sutiti a ne praviti nas sve budalama i vaditi zivce nebuloznim izjavama.

On je ili bezobrazan ili slijep a ne treba nam takav bilo ovo prvo ili ovo drugo u pitanju.

Malo off topic, sad je jasno zasto je i Ivkovic bio prezadovoljan sudjenjem u BL jesenas
  • Borac sada očekuju pripreme koje počinju 10. januara, ali i prelazni rok u kojem će Banjalučani pokušati da dovedu nekoliko novih igrača.

Potpredsjednik kluba je govorio i o promjenama u upravnom odboru, ali i o dolasku Tomislava Ivkovića na poziciju sportskog direktora, a ne trenera.

“Istina je da vodimo pregovore sa Tomislavom Ivkovićem za dolazak na mjesto sportskog direktora, ali još uvijek ništa zvanično nije dogovoreno”.
gold'n'brown

#3819 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Grean wrote: 30/12/2021 10:51
gold'n'brown wrote: 29/12/2021 20:28 Ako cemo birati izmedju Jovica i Varesanovica onda radije daj Mirzu, kakav crni Jovic. Al tanko je ako nam je to izbor.
Meni su najludja povezivanja sa Maksimovicem nakon njegovih izjava prosle sezone. Razumijem da je bio trener Borca ali mogao je makar sutiti a ne praviti nas sve budalama i vaditi zivce nebuloznim izjavama.

On je ili bezobrazan ili slijep a ne treba nam takav bilo ovo prvo ili ovo drugo u pitanju.

Malo off topic, sad je jasno zasto je i Ivkovic bio prezadovoljan sudjenjem u BL jesenas
  • Borac sada očekuju pripreme koje počinju 10. januara, ali i prelazni rok u kojem će Banjalučani pokušati da dovedu nekoliko novih igrača.

Potpredsjednik kluba je govorio i o promjenama u upravnom odboru, ali i o dolasku Tomislava Ivkovića na poziciju sportskog direktora, a ne trenera.

“Istina je da vodimo pregovore sa Tomislavom Ivkovićem za dolazak na mjesto sportskog direktora, ali još uvijek ništa zvanično nije dogovoreno”.
Na Maksimovica ne zelim ni pomisliti, imam ga na piku jos od one utakmice sa Dinamo Kijevom u kojoj je meni se cini zijanio loptu prije gola koji smo primili :D
Logovan

#3820 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Spominje se povratak Nihada Mujakica.
Dinostula

#3821 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 30/12/2021 14:37 Spominje se povratak Nihada Mujakica.
Eno i Irfan Hadzic otisao u Zrinjski opet sto se sa nama povezivao jedno 50 puta.
last mohicans

#3822 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Dinostula wrote: 30/12/2021 14:42
Logovan wrote: 30/12/2021 14:37 Spominje se povratak Nihada Mujakica.
Eno i Irfan Hadzic otisao u Zrinjski opet sto se sa nama povezivao jedno 50 puta.
Nek ide,jebo mu Zrinjski sve. Ašćare neće kod nas, još ga treba malo polomiti kad bude gostovao.
last mohicans

#3823 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

gold'n'brown wrote: 30/12/2021 14:03
Grean wrote: 30/12/2021 10:51

Na Maksimovica ne zelim ni pomisliti, imam ga na piku jos od one utakmice sa Dinamo Kijevom u kojoj je meni se cini zijanio loptu prije gola koji smo primili :D
Meni ne bi bio ni u kalkulacijama,pokazao je četnicki primitivizam i "objektivnost". Mene ubijte,ja se uopce ne sjecam kad je on igrao za nas i goglao sam, ali se ne sjecam.
gold'n'brown

#3824 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

last mohicans wrote: 30/12/2021 19:12
gold'n'brown wrote: 30/12/2021 14:03
Meni ne bi bio ni u kalkulacijama,pokazao je četnicki primitivizam i "objektivnost". Mene ubijte,ja se uopce ne sjecam kad je on igrao za nas i goglao sam, ali se ne sjecam.
Kad smo imali najveci poslijeratni uspjeh u Evropi i igrali trece pretkolo lige prvaka. Mislim da je igrao i protiv Genka i protiv Dinamo Kijeva. Ekipa je vala bila mrtvi prosjek ali je daleko dogurala. Malo se imalo i srece.
Logovan

#3825 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

https://sportsport.ba/fudbal/numan-kurd ... pol/415593

Možda nas Kurdić napusti, a da se pitam prodao bih ga.
Post Reply