Svi koji su za tu ideju neka ostave lajk ili neka komentarisu i daju svoj odgovor u komentare hvala unaprijed!
Ocekivam od vas iskrene odgovore!
Hvala vam!
Je li moguce da nece za 1300?kica wrote: ↑29/12/2021 08:26 Ideja je super, samo pogledaj da li ces moci naci radnike.
Jer posao je "poprilicno tezak", a mnogi i za platu od preko 1300 KM nece da rade taj posao (mogu na baksisu dobit jos 1000 KM mjesecno cak i vise)
Ljeti tesko, velike vrucine, a zimi hladnoce.
Imam druga 2 godine trazi jos 2-3 radnika, dode covjek radi 1-2 dana i ode.
Pa moras ici u stan uzeti tepihe, odnijeti, donijeti, masina cijedi ali ne 100% nego 99% moras okacit da se dosusi, moras ubaciti, izbaciti, i tako od jutro do navece.Humljanin wrote: ↑29/12/2021 09:24Je li moguce da nece za 1300?kica wrote: ↑29/12/2021 08:26 Ideja je super, samo pogledaj da li ces moci naci radnike.
Jer posao je "poprilicno tezak", a mnogi i za platu od preko 1300 KM nece da rade taj posao (mogu na baksisu dobit jos 1000 KM mjesecno cak i vise)
Ljeti tesko, velike vrucine, a zimi hladnoce.
Imam druga 2 godine trazi jos 2-3 radnika, dode covjek radi 1-2 dana i ode.![]()
Pa nije rucno pranje nego masinsko.
Ma kod nas se sve kampanjski radi, dobra organizacija je vecina posla. Gleao sam ovdje kod mene u Zenici, radno vrijeme im od 9 sati, oni piju kafe do 12 dok im gazda ne nabaca 100 tepiha pa onda krenu to prati do jedno 2-3 sata sve zbrzaju pa opet do 17 h ležanjekica wrote: ↑29/12/2021 10:35Pa moras ici u stan uzeti tepihe, odnijeti, donijeti, masina cijedi ali ne 100% nego 99% moras okacit da se dosusi, moras ubaciti, izbaciti, i tako od jutro do navece.
Covjek koji tu radi kao radnik, kaze da zaradi mejsecno do 2500 KM sa napojnicama.
Ljudi mu daju 10-20-30 KM na "kafu".
2500?kica wrote: ↑29/12/2021 10:35Pa moras ici u stan uzeti tepihe, odnijeti, donijeti, masina cijedi ali ne 100% nego 99% moras okacit da se dosusi, moras ubaciti, izbaciti, i tako od jutro do navece.
Covjek koji tu radi kao radnik, kaze da zaradi mejsecno do 2500 KM sa napojnicama.
Ljudi mu daju 10-20-30 KM na "kafu".
Drug platis pranje tepiha sa dostavom 170 KM, das 200 KM.Humljanin wrote: ↑29/12/2021 14:162500?kica wrote: ↑29/12/2021 10:35
Pa moras ici u stan uzeti tepihe, odnijeti, donijeti, masina cijedi ali ne 100% nego 99% moras okacit da se dosusi, moras ubaciti, izbaciti, i tako od jutro do navece.
Ljudi mu daju 10-20-30 KM na "kafu".![]()
Pa jebote dajem otkaz momentalno.
Zar još ima ljudikoji daju po 10-20km bakšiša?
Nije to mala cifra kad se sjetim dok sam radio u restoranu pa jedva bi se rastali od 1-2 marke...
To je bogovski plaćeno ako je istina.
A za te pare ne znam sta ocekuju? Masina pere, tvoje je odnijet i donijet tepihe i samo ih ubacivati u masinu i pratiti proces
Ni blizu, po kvadratnom metru tepiha ili cilima, ovisno o vrsti materijala, placa se 2, 3 ili 4 km. Nema tepih 100 kvadrata.kica wrote: ↑29/12/2021 15:14Drug platis pranje tepiha sa dostavom 170 KM, das 200 KM.Humljanin wrote: ↑29/12/2021 14:16
2500?![]()
Pa jebote dajem otkaz momentalno.
Zar još ima ljudikoji daju po 10-20km bakšiša?
Nije to mala cifra kad se sjetim dok sam radio u restoranu pa jedva bi se rastali od 1-2 marke...
To je bogovski plaćeno ako je istina.
A za te pare ne znam sta ocekuju? Masina pere, tvoje je odnijet i donijet tepihe i samo ih ubacivati u masinu i pratiti proces
Nije pranje auta
Daj sto da ne, ljeti se radi od 07:00h do 20:00h, to je jako tezak posao.
Preduhitrio si me.dječak sa šibicama wrote: ↑29/12/2021 15:43Ni blizu, po kvadratnom metru tepiha ili cilima, ovisno o vrsti materijala, placa se 2, 3 ili 4 km. Nema tepih 100 kvadrata.
Muku muce da nadju radnika koji bi radio za 7-8 stoja. Ovo sto pominju 2500 mjesecno je van svake pameti, a i ovo da cilime peru za 3KM po kvadratu. Meni ljetos masinski prali za marku po kvadratu. Do duse ja sam odvukao tepihe i otisao po njih, tako da se nisu morali zezati sa tim..kica wrote: ↑29/12/2021 17:07 Donesu ljudi 2-3-4 tepiha
Medutim neko ko donese 2 tepiha ako je racun cca 90 KM, ostavi 100
ili racun 80 KM ostavi 100 KM
Medutim vidim svi bi radili, moja preporuka otidite u bilo koju praonu automobila / tepiha u BiH i recite da bi radili, jer svi muku muce da nadu radnika godinama tragaju za njima.
Pa to sto si ti donio tebihe i vratio, te cini izuzetkom. Ljudi to ne rade jer im je jeftinije platiti tu uslugu.laik1981 wrote: ↑29/12/2021 17:15Muku muce da nadju radnika koji bi radio za 7-8 stoja. Ovo sto pominju 2500 mjesecno je van svake pameti, a i ovo da cilime peru za 3KM po kvadratu. Meni ljetos masinski prali za marku po kvadratu. Do duse ja sam odvukao tepihe i otisao po njih, tako da se nisu morali zezati sa tim..kica wrote: ↑29/12/2021 17:07 Donesu ljudi 2-3-4 tepiha
Medutim neko ko donese 2 tepiha ako je racun cca 90 KM, ostavi 100
ili racun 80 KM ostavi 100 KM
Medutim vidim svi bi radili, moja preporuka otidite u bilo koju praonu automobila / tepiha u BiH i recite da bi radili, jer svi muku muce da nadu radnika godinama tragaju za njima.
U svakom slucaju jako isplativ biznis. Ima pet godina kako razmisljam da pokrenem isti, al kod mene ce izgleda ostati na razmisljanju![]()
Ma odvukao sam i vratio jer je bio period nekad pred bajram i bila im guzva pa nisu oni mogli odraditi dostavu, a meni se zurilo. Znam da je ispalo oko marke po kvadratu sto se samog pranja tice, a posao su odradili vrhunski..kica wrote: ↑29/12/2021 21:57
Pa to sto si ti donio tebihe i vratio, te cini izuzetkom. Ljudi to ne rade jer im je jeftinije platiti tu uslugu.
Ja ti kazem sta covjek meni kaze koji tu radi kao radnik, ali radi po 14h dnevno, da bez problema izade na 2500 KM mjesecno zarade, samo je problem sto ljeti ne vidi porodicu, jer ode rano a vrati se kasno kuci.
Bosanska Krupa jarane....koga ce naci da mu tu radi?dječak sa šibicama wrote: ↑29/12/2021 15:42 Bio sam u dvije tri te praonice, ne znam sta je tu posebno tesko pa nece niko da radi, masina "protrese" cilim izbaci prasinu, onda idu one cetke rotirajuce sve masina radi, radnik samo ubaci i doceka cilim koji se kod pranja automatski zarola, jedino sto je ajmo reci tezi dio posla je prevuci cilim na kolicima do centrifuge, ubaci unutra centrifuga odradi svoje, cilim je polusuh i dalje je na radniku samo da izvaci cilim i prebaci ga na konacno susenje.
Stvarno nista specijalno tesko, osim ako je veliki broj cilima i tepiha pa se radi dugo.