Milenkov buraz wrote: ↑29/12/2021 09:15
Valjda stanovnici Bužima imaju pravo odlučiti da li trebaju taj plakat ili ne? To je valjda demokratija isto kao što drugi u svojim zemljama i sredinama mogu odlučivati o nekim stvarima. Meni lično ne smeta ni Božić, jelka, jaslice, bilbord sa čestitkom za Božić, imam u kući jelku, ali dajte nemojte silovati da u Bužimu mora biti bilbord sa čestitkom za Božić. Ako to ne odgovara stanovnicima Bužima onda ih podržavam, isto tako ako većina smatra da treba onda opet podržavam. Hajmo se malo naučiti izvornoj demokratiji.
Ma kakva izvorna ili neizvorna demokratija. Ako je demokratija vlast većine, onda je demokratija i pravo manjine da sačuva svoje dostojanstvo, običaje, osnovna ljudska prava. Meni je strašno ovo u Bužimu. Strašno zbog toga što udara na supstancu BH države, direktno atakuje na nju. A još su mi gore ove relativizacije (nije Milenko ovo tebi konkretno upućeno), jebo te ovdje su se romani napisali o Sebijinoj diplomi, svaka Bakirova riječ se secira na sto načina, ali kada zaista dođe atak od strane SDA na državu onda se relativizuje. Umjesto da se sada ustane i kaže, Pa Bakire, vidiš li ti šta rade tvoji talibani, usraše i šefa i stanicu.....ili, romani se pišu na temi o Komšiću, izd'o on trojku, vaki je naki je, a ne vidjeh ja da je sada neko rekao ili napisao, pa Komšo pička mu materina, gdje si sada da progovoriš, da ustaneš i kažeš, moja država je ona država u koojoj će se na svakom njenom pedlju moći javno čestitati i Bajrami i Božići.....(ako je neko napisao, a ja nisam vidio, aferim mu, i unaprijed izvinjenje).....
Ne valja ovo što se mic po mic pretvara u mainstream bošnjačke nacionalne svijesti