Hajde nađi jedan moj pozitivan post o SDA. Naći ćeš masu negativnih o trojci, ali nađi jedan pozitivan o SDA.
Jakog agitatora
Hajde nađi jedan moj pozitivan post o SDA. Naći ćeš masu negativnih o trojci, ali nađi jedan pozitivan o SDA.
I kako je to onda agitprop?
Davno sam ja to rekao, pa se on jedno vrijeme malo povukao i pokušao promijeniti taktiku. Ofirni su skroz. Drago mi je što ih još ljudi tako lahko čita.izvrsni direktor wrote: ↑28/12/2021 23:50Od kako je sramota pozitivno o sda govoriti pojavile su se dvije vrste sda botova:
A) ne glasam za sda ali..
B) razocarani glasac trojke
Svi znamo u koju si ti ekipu dodijeljen
Zato sto je ugradjeno u zakon, a nije predizborno dijeljenje.
Vidi se da ljudi više ne znaju čitatithekupus wrote: ↑28/12/2021 23:54Davno sam ja to rekao, pa se on jedno vrijeme malo povukao i pokušao promijeniti taktiku. Ofirni su skroz. Drago mi je što ih još ljudi tako lahko čita.izvrsni direktor wrote: ↑28/12/2021 23:50
Od kako je sramota pozitivno o sda govoriti pojavile su se dvije vrste sda botova:
A možete vi mene dodjeljivati kojim god hoćete grupama, imate pravo na greške.izvrsni direktor wrote: ↑28/12/2021 23:50Od kako je sramota pozitivno o sda govoriti pojavile su se dvije vrste sda botova:
Ja sve čekam da neko začepi usta ovima, a li niko da se trzne.
Patton nam je alahrahmetile... šehidio na NiP temi...Registarska oznaka wrote: ↑28/12/2021 23:10 Zao mi sto nema jos Pattona, njega je ocigledno vise pogodila ova dva zadnja dana
dakle, svi gore navedeni razlozi jasno pokazuju zašto je ova mjera konstruktivna i nigdje se ne vidi da se igra na najniže strasti da bi se dobila politička prevaga. svakoj vladi na svijetu bi trebao biti cilj da ugodi svom biračkom tijelu, ali kroz aktivnosti koje imaju svrhu, koje djelima govore da su bolji od političkih protivnika i koje nisu deklarativne, nego konstruktivne.Populizam (iz latinskog: populus = narod) označava način politike koji prikazuje "istaknutu bliskost narodu" i instrumentalizira nezadovoljstvo, strahove i aktualne sukobe za vlastite potrebe. Apelira na instinkte i nudi jednostavna rješenja pri čemu se aspekti praktične izvedivosti uveliko zanemaruju. Blaćenje političkih protivnika, stanja u državi i kritike bez konstruktivnih elemenata su također neki od elemenata klasičnog populizma.
vepar je poslat od bracnog para da sere, minira, troluje, botuje itd SKS... macinjali su četvere da bi govedo sralo po skupstini, on je tu po zadatku...Vitezanin wrote: ↑29/12/2021 00:55 Evo slušao sam današnju sjednicu Skupštine KS, Zahiragić poziva da se rupe zakopaju (kuda se gradi pruga) i da se šine mogu položiti za dan.Na kojem planetu je ovo moguće? To je na otprilike 1:40 h, ima na YouTubeu. Ovo je stvarno... van svake pameti. Čak i od njega.
AferimChmoljo wrote: ↑29/12/2021 00:36 nekoliko bitnih napomena u vezi iznosa koji će se davati porodiljama -
dakle,
1. porodiljska naknada je naknada koju majka djeteta dobija kao zamjenu za platu.
dakle, uvriježeno je u našem pravnom sistemu da je za zdrav život djeteta bitno da majka bude uz njega prvu godinu njegovog života. iz tog razloga majka mora biti odsutna sa posla i to se mora na neki način ispratiti kroz socijalne programe, jer je teško očekivati da je svaki poslodavac u stanju plaćati radnika kojeg nema.
zato postoji porodiljska naknada.
2. ova mjera je jedna od esencijalnih u borbi protiv bijele kuge.
dva su razloga "pražnjenja" naše države ljudima: a) odliv stanovništva u zemlje Zapada i b) smanjen priraštaj uslijed loše ekonomske situacije, neizvjesnoti i sl.
ovom mjerom direktno se stimulišu porodice koje vagaju da li mogu preživjeti sa 450 KM porodiljskog u odnosu na 700-800-900 ili malo više koliko najviše ljudi (odnosno žena) i ima kada rade. kako sam gore rekao, malo će poslodavaca namiriti razliku do pune plate i onda se malo ljudi usuđuje prepoloviti primanja u iznosu solidne rente ili režija za veći stan.
da li je sad stvarno potrebno potanko pričati zašto bi bijela kuga i dalje neograničeno pražnjenje zemlje od ljudi bilo katastrofalno za naše društvo?
3. stimulišu se drastično ovom mjerom i porodice koje nekako preživljavaju iako žena ne radi
prva godina djeteta je vrlo često nepodnošljivo skupa.
ja ću reći lični primjer kada je dijete moralo biti na dohrani, i naravno ko i svaki roditelj, kupiš mu najbolje. kutiju hape pomariše 3-4 dana, a kutija koštala oko 32-33 KM. a evo, neka bude i hapa od 10 KM, koje su najjeftinije otprilike, to je opet stotinjak maraka samo na dohranu. uračunajte pelene i na najjednostavnije stvari ode dvjestotinjak maraka.
da ne spominjem da se dijete zna razboliti, da se trebaju i neka kolica nabaviti. ako se ima auto i sjedalica se mora kupiti (ima i tu nekih varijanti sada koliko znam preko BIHAMKa). pa cucla, pa flašica, pa dijete raste svakim danom, pa treba se i promijeniti odjeća...
dakle, onaj najkritičniji dio života bebe i najkritičniji dio roditeljstva ovom mjerom se rješava.
4. ova mjera nije samo socijalna nego direktno stimuliše i privredu.
i to ne mislim samo kroz to što će primaoci imati jaču potrošnju, nego što će i poslodavci koji su namirivali razliku do pune plate biti oslobođeni obaveze davanja u najvećem broju slučajeva, a to dalje...
5. direktno pomaže i lakšem zapošljavanju mladih žena, kojima se neće stalno mjerkati stomak i zazirati kada će zanijeti i otići na porodiljsko.
6. ovo nije populistička mjera zbog razloga gore navedenih.
dakle, svi gore navedeni razlozi jasno pokazuju zašto je ova mjera konstruktivna i nigdje se ne vidi da se igra na najniže strasti da bi se dobila politička prevaga. svakoj vladi na svijetu bi trebao biti cilj da ugodi svom biračkom tijelu, ali kroz aktivnosti koje imaju svrhu, koje djelima govore da su bolji od političkih protivnika i koje nisu deklarativne, nego konstruktivne.Populizam (iz latinskog: populus = narod) označava način politike koji prikazuje "istaknutu bliskost narodu" i instrumentalizira nezadovoljstvo, strahove i aktualne sukobe za vlastite potrebe. Apelira na instinkte i nudi jednostavna rješenja pri čemu se aspekti praktične izvedivosti uveliko zanemaruju. Blaćenje političkih protivnika, stanja u državi i kritike bez konstruktivnih elemenata su također neki od elemenata klasičnog populizma.
7. zašto nema razloga za strah da će neko sutra ovo ukinuti ili još jedan razlog zašto nije populizam?
povećanje porodiljske naknade nije izvršena nekim aktom manjeg značaja - odlukom, zaključkom izvršne vlasti ili javnim pozivom nekog ministarstva, odnosno pravnim aktima koji se lako ukidaju ili za koje ne postoji obaveza ponovnog provođenja.
povećanje porodiljske naknade je uvedeno zakonom, koji je prošao put od prednacrta, nacrta, javnih rasprava, amandmanskih izmjena, prjedloga i na kraju izglasavanja od strane zakonodavnog organa. i to izglasavanja koje je da pomenem bilo jednoglasno.
dakle, dug je put do ukidanja ovih naknada, a ovoj Vladi ako ostane na vlasti poslije 2022. ostaje u amanet da ispunjavaju ovu obavezu i u godinama koje nisu izborne i kada je populizam nebitan ili ono bar nebitniji...
Idi se onda lijeci
Treba vepra.pitati jel ikad ekser zakuco da sliku okaci, pa da ga pocnemo ozbiljno shvatatiVitezanin wrote: ↑29/12/2021 00:55 Evo slušao sam današnju sjednicu Skupštine KS, Zahiragić poziva da se rupe zakopaju (kuda se gradi pruga) i da se šine mogu položiti za dan.Na kojem planetu je ovo moguće? To je na otprilike 1:40 h, ima na YouTubeu. Ovo je stvarno... van svake pameti. Čak i od njega.
Ako sazna ko si, čakijom će te.made_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2021 06:20Treba vepra.pitati jel ikad ekser zakuco da sliku okaci, pa da ga pocnemo ozbiljno shvatatiVitezanin wrote: ↑29/12/2021 00:55 Evo slušao sam današnju sjednicu Skupštine KS, Zahiragić poziva da se rupe zakopaju (kuda se gradi pruga) i da se šine mogu položiti za dan.Na kojem planetu je ovo moguće? To je na otprilike 1:40 h, ima na YouTubeu. Ovo je stvarno... van svake pameti. Čak i od njega.
Ja se nadam da se trojka sa ovim zabetonirala i u FBiH na slijedećim izborima. Nema šanse da ih ko skine duži niz godina. Ako izbora i bude.mirza_15 wrote: ↑28/12/2021 23:20 Evo kaže Dino da bi na nivou FBiH, za ovakve subvencije porodiljama, trebalo oko 200 miliona godišnje. Kada se oduzme ono što kantoni već daju značajno manje. Ta sredstva su se mogla obezbijediti. Ako trojka uzme vlast na nivou FBiH možda i bude. Do tada imamo povećanje cijene el.energije (ovo je posebna priča kako se majstorski igra) i Fadilov zakon o porezima![]()
Nije uzeo lopatu, al jest čakiju. Ipak, on je gradsko dijete, ne zamara se seljačkim lopatama.made_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2021 06:34 Ali ce biti sega sala pa nece biti ozbiljno.
Pitati vepra isto jel imad uzeo lopatu u ruke pa makar da je premjesti sa jednog na drugo mjesto, pa da mozemo dalje pricati kako ima kratar kako nas uvazeni pravnik kaze.
Zovite me vepar, vepar cakijas
AFERIM!!!Chmoljo wrote: ↑29/12/2021 00:36 nekoliko bitnih napomena u vezi iznosa koji će se davati porodiljama -
dakle,
1. porodiljska naknada je naknada koju majka djeteta dobija kao zamjenu za platu.
dakle, uvriježeno je u našem pravnom sistemu da je za zdrav život djeteta bitno da majka bude uz njega prvu godinu njegovog života. iz tog razloga majka mora biti odsutna sa posla i to se mora na neki način ispratiti kroz socijalne programe, jer je teško očekivati da je svaki poslodavac u stanju plaćati radnika kojeg nema.
zato postoji porodiljska naknada.
2. ova mjera je jedna od esencijalnih u borbi protiv bijele kuge.
dva su razloga "pražnjenja" naše države ljudima: a) odliv stanovništva u zemlje Zapada i b) smanjen priraštaj uslijed loše ekonomske situacije, neizvjesnoti i sl.
ovom mjerom direktno se stimulišu porodice koje vagaju da li mogu preživjeti sa 450 KM porodiljskog u odnosu na 700-800-900 ili malo više koliko najviše ljudi (odnosno žena) i ima kada rade. kako sam gore rekao, malo će poslodavaca namiriti razliku do pune plate i onda se malo ljudi usuđuje prepoloviti primanja u iznosu solidne rente ili režija za veći stan.
da li je sad stvarno potrebno potanko pričati zašto bi bijela kuga i dalje neograničeno pražnjenje zemlje od ljudi bilo katastrofalno za naše društvo?
3. stimulišu se drastično ovom mjerom i porodice koje nekako preživljavaju iako žena ne radi
prva godina djeteta je vrlo često nepodnošljivo skupa.
ja ću reći lični primjer kada je dijete moralo biti na dohrani, i naravno ko i svaki roditelj, kupiš mu najbolje. kutiju hape pomariše 3-4 dana, a kutija koštala oko 32-33 KM. a evo, neka bude i hapa od 10 KM, koje su najjeftinije otprilike, to je opet stotinjak maraka samo na dohranu. uračunajte pelene i na najjednostavnije stvari ode dvjestotinjak maraka.
da ne spominjem da se dijete zna razboliti, da se trebaju i neka kolica nabaviti. ako se ima auto i sjedalica se mora kupiti (ima i tu nekih varijanti sada koliko znam preko BIHAMKa). pa cucla, pa flašica, pa dijete raste svakim danom, pa treba se i promijeniti odjeća...
dakle, onaj najkritičniji dio života bebe i najkritičniji dio roditeljstva ovom mjerom se rješava.
4. ova mjera nije samo socijalna nego direktno stimuliše i privredu.
i to ne mislim samo kroz to što će primaoci imati jaču potrošnju, nego što će i poslodavci koji su namirivali razliku do pune plate biti oslobođeni obaveze davanja u najvećem broju slučajeva, a to dalje...
5. direktno pomaže i lakšem zapošljavanju mladih žena, kojima se neće stalno mjerkati stomak i zazirati kada će zanijeti i otići na porodiljsko.
6. ovo nije populistička mjera zbog razloga gore navedenih.
7. zašto nema razloga za strah da će neko sutra ovo ukinuti ili još jedan razlog zašto nije populizam?
povećanje porodiljske naknade nije izvršena nekim aktom manjeg značaja - odlukom, zaključkom izvršne vlasti ili javnim pozivom nekog ministarstva, odnosno pravnim aktima koji se lako ukidaju ili za koje ne postoji obaveza ponovnog provođenja.
povećanje porodiljske naknade je uvedeno zakonom, koji je prošao put od prednacrta, nacrta, javnih rasprava, amandmanskih izmjena, prjedloga i na kraju izglasavanja od strane zakonodavnog organa. i to izglasavanja koje je da pomenem bilo jednoglasno.
dakle, dug je put do ukidanja ovih naknada, a ovoj Vladi ako ostane na vlasti poslije 2022. ostaje u amanet da ispunjavaju ovu obavezu i u godinama koje nisu izborne i kada je populizam nebitan ili ono bar nebitniji...
Ali postane vrlo nervozan i jedva se kontrolise kada ga neko podjoni nekim argumentom. Sav se napne.pici wrote: ↑29/12/2021 02:24vepar je poslat od bracnog para da sere, minira, troluje, botuje itd SKS... macinjali su četvere da bi govedo sralo po skupstini, on je tu po zadatku...Vitezanin wrote: ↑29/12/2021 00:55 Evo slušao sam današnju sjednicu Skupštine KS, Zahiragić poziva da se rupe zakopaju (kuda se gradi pruga) i da se šine mogu položiti za dan.Na kojem planetu je ovo moguće? To je na otprilike 1:40 h, ima na YouTubeu. Ovo je stvarno... van svake pameti. Čak i od njega.
Vitezanin wrote: ↑29/12/2021 00:55 Evo slušao sam današnju sjednicu Skupštine KS, Zahiragić poziva da se rupe zakopaju (kuda se gradi pruga) i da se šine mogu položiti za dan.Na kojem planetu je ovo moguće? To je na otprilike 1:40 h, ima na YouTubeu. Ovo je stvarno... van svake pameti. Čak i od njega.