SDA-All about
- sinuhe
#70826 Re: SDA-All about
Da, nije se u Bosni nikad zajedno zivjelo mimo vecih gradova. Tako onda i oni na selu i oni u gradu steknu pogresnu sliku o BiH.
- drug_profi
#70827 Re: SDA-All about
Jok eto treba da im tepam i da idem niz dlaku...Leverage wrote: ↑28/12/2021 09:37Žargonsko značenje te riječi koristi Dodik i slični ksenofobi i šovinisti.
Tvoj post odiše upravo šovinizmom, gdje turske i arapske riječi koristiš kako bi se pežorativno izrazio. U principu slično kao i ovi primitivci iz SDA Bužim, samo je pitanje ko je od vas lice, a ko naličje istog novčića.
- Chisum
#70828 Re: SDA-All about
Ne, nego se Dodikova HDZ skutorija, koje si dio, kao i ova SDA balincad, satrase da dokazu da su ovdje buducnost samo i jedino jasne granice i torovi.Black swan wrote: ↑28/12/2021 09:43
ja stvarno nemam nikakvih problema s ovim potezom SDA
ako tu nema katolika nema se što čestitati božić
isto kao što se nema što prigovarati nepostojanju MULTIKULTURALNOSTI u DONJIM MAMIĆIMA kraj širokog
ti ljudi prvi put susretnu nekog drugačijeg ako odu studirati u mostar
očito je slično i u bužimu
mladi bužimljani prvi put drugog i drugačijeg sretnu u bihaću
i to je realnost i to je BIH
međutim kliksači smetaju donji mamići
a koliko li ima bužima danas?
sve ih ve više i više kako narod umire i odlazi
A sto se kliksa tice, citajuci komentare, barem na ovoj temi, jedini ti i onaj klonirani SDA trol "nemate nikakvih problema s ovim potezom SDA"... sto li, boze...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70829 Re: SDA-All about
Torovi su buducnost
Inace biste kupovali stanove i zivjeli po palama i banjoj luci
- Capajebo
#70830 Re: SDA-All about
Pa sto ti je ne kupi stan u Posušju, i nađe neki posao dole?
Komi ne rise Bogati.
Komi ne rise Bogati.
- Chisum
#70831 Re: SDA-All about
Jah... san mi je da zivim na Palama

Pale, tri prazna mjesta, pa Tampa FL
Pale, tri prazna mjesta, pa Tampa FL
-
Timmy123
#70832 Re: SDA-All about
Najvećim islamofobima na svijetu,sarajevskim liberalnim yugobalijama,smeta što je uklonjen plakat u izrazito religioznoj sredini gdje se čestita Božić katolicima kojih tu nema.
Istim tim yugobalijma ne smetaju krsne slave trafostanica,križevi u školama,zabrana bosanskog jezika u sredinama gdje su većina njihovi liberalni prijatelji ustaše i četnici,pa im ne smeta svakakva mraka koja živi i radi u Sarajevu, koja isto to Sarajevo naziva "prostorom džihada".Pa imamo onda njihove prijatelje koji se šprdaju sa ubijenom djecom Sarajeva,pa red onih koji su rokali po Sarajevu,a sad tamo rade,pa onda imamo parade sve i jednog mogućeg četnika po yugobalijskim medijima,pa onda svako malo napade u liberalnom Sarajevu na zamotane žene itd.Ništa to njima ne smeta.I onda to stavlja u svoja pogana usta Bužim.
Vaš je krajnji domet prozivanje ljudi iz Krajine,Sandžaka,istočne Bosne i slizavanje s vašim prijateljima s Pala,Lukavice,Vojkovića...veze vi nemate o Bosni i Hercegovini,pogotovo o ljudima koji su većina tamo gdje vi živite.
-
Nebozemlja
#70833 Re: SDA-All about
Tvoj je kranji domet ovo:Timmy123 wrote: ↑28/12/2021 14:42 Najvećim islamofobima na svijetu,sarajevskim liberalnim yugobalijama,smeta što je uklonjen plakat u izrazito religioznoj sredini gdje se čestita Božić katolicima kojih tu nema.Istim tim yugobalijma ne smetaju krsne slave trafostanica,križevi u školama,zabrana bosanskog jezika u sredinama gdje su većina njihovi liberalni prijatelji ustaše i četnici,pa im ne smeta svakakva mraka koja živi i radi u Sarajevu, koja isto to Sarajevo naziva "prostorom džihada".Pa imamo onda njihove prijatelje koji se šprdaju sa ubijenom djecom Sarajeva,pa red onih koji su rokali po Sarajevu,a sad tamo rade,pa onda imamo parade sve i jednog mogućeg četnika po yugobalijskim medijima,pa onda svako malo napade u liberalnom Sarajevu na zamotane žene itd.Ništa to njima ne smeta.I onda to stavlja u svoja pogana usta Bužim.
Vaš je krajnji domet prozivanje ljudi iz Krajine,Sandžaka,istočne Bosne i slizavanje s vašim prijateljima s Pala,Lukavice,Vojkovića...veze vi nemate o Bosni i Hercegovini,pogotovo o ljudima koji su većina tamo gdje vi živite.
- jazzer
#70834 Re: SDA-All about
@ Timmy123
Da hoces a neces, jer si obicna SDA botina, vrlo lahko bi shvatio da se sve ovo sto si napisao u gornjem postu
odnosi na SDA. I da je SDA jedan od tri kreatora takvog stanja u BiH. A da ti ja nabrajam i dajem primjere koji ce pokazati da sam
u pravu, ne pada mi na pamet. Jer ko to do sada nije vidio nema mu pomoci.
Mala opaska..ne kaze se ''zamotana'' zena nego ''pokrivena'' zena.
Da hoces a neces, jer si obicna SDA botina, vrlo lahko bi shvatio da se sve ovo sto si napisao u gornjem postu
odnosi na SDA. I da je SDA jedan od tri kreatora takvog stanja u BiH. A da ti ja nabrajam i dajem primjere koji ce pokazati da sam
u pravu, ne pada mi na pamet. Jer ko to do sada nije vidio nema mu pomoci.
Mala opaska..ne kaze se ''zamotana'' zena nego ''pokrivena'' zena.
- Manual
#70835 Re: SDA-All about
Bujrum u svoj tor, ako je tako.Black swan wrote: ↑28/12/2021 14:21 Torovi su buducnost
- drug_profi
#70836 Re: SDA-All about
U Bužimu ima barem osam Hrvata i 124 ostala od kojih neko sigurno slavi i Božić.
Zrele nacije poštuju prava manjina pa kad je i samo jedan jedini manjinac među njima...
Meni koji ne slavim ništa od toga bi godilo da većinski narod pokaže makar na taj način da štiti prava svoje manjinske populacije.
Zrele nacije poštuju prava manjina pa kad je i samo jedan jedini manjinac među njima...
Meni koji ne slavim ništa od toga bi godilo da većinski narod pokaže makar na taj način da štiti prava svoje manjinske populacije.
- Chisum
#70837 Re: SDA-All about
Dzaba... vidis da medju HDZ skutorcadi i SDA balincadi sirom drzave postoji konsenzus da to ne treba i ne smije biti slucaj. Nisu dzaba u koaliciji sve ove decenije.drug_profi wrote: ↑28/12/2021 14:58 U Bužimu ima barem osam Hrvata i 124 ostala od kojih neko sigurno slavi i Božić.
Last edited by Chisum on 28/12/2021 15:10, edited 2 times in total.
-
Wikipediolog
#70838 Re: SDA-All about
Sindrom Kusturica.Timmy123 wrote: ↑28/12/2021 14:42 Najvećim islamofobima na svijetu,sarajevskim liberalnim yugobalijama,smeta što je uklonjen plakat u izrazito religioznoj sredini gdje se čestita Božić katolicima kojih tu nema.Istim tim yugobalijma ne smetaju krsne slave trafostanica,križevi u školama,zabrana bosanskog jezika u sredinama gdje su većina njihovi liberalni prijatelji ustaše i četnici,pa im ne smeta svakakva mraka koja živi i radi u Sarajevu, koja isto to Sarajevo naziva "prostorom džihada".Pa imamo onda njihove prijatelje koji se šprdaju sa ubijenom djecom Sarajeva,pa red onih koji su rokali po Sarajevu,a sad tamo rade,pa onda imamo parade sve i jednog mogućeg četnika po yugobalijskim medijima,pa onda svako malo napade u liberalnom Sarajevu na zamotane žene itd.Ništa to njima ne smeta.I onda to stavlja u svoja pogana usta Bužim.
- Truba
#70839 Re: SDA-All about
Bice kad biologija odradi posoManual wrote: ↑28/12/2021 14:55Bujrum u svoj tor, ako je tako.Black swan wrote: ↑28/12/2021 14:21 Torovi su buducnost
Ne brini
Nisam rekao sadasnjost
I tebi je drago da ti he susjed tvoje nacije
Da ti je u skoli djeci sve tvoja nacija
Itd
Da lakse frajko nace curu
Da ga ne maltretiraju profe
- Truba
#70840 Re: SDA-All about
A ima slicnosti grad sa 200000 i grad s 5 000
I pale 25 km i posusje s 190
Ne rise ti
Na forumu
Bosnjak se javi kupio stan u spasobdanskoj u istocnom
Napadose ga njegovi gdje ces cetaljima pare davat
- skafiskafsnjak
#70841 Re: SDA-All about
Nije bolest sve sto boliBlack swan wrote: ↑28/12/2021 16:36Bice kad biologija odradi poso
Ne brini
Nisam rekao sadasnjost
Itd
- Truba
#70842 Re: SDA-All about
Kljuc ima 4 katolika i zupu i crkvudrug_profi wrote: ↑28/12/2021 14:58 U Bužimu ima barem osam Hrvata i 124 ostala od kojih neko sigurno slavi i Božić.
Bihac ima zupu
Krupa ima podrucnu crkvu
Za buzim ne znam
Nikad cuo da ista tamo postoji u ovom kontekstu
- Manual
#70843 Re: SDA-All about
Cuj meni drago da mi je susjed moje nacije.. hahahahaBlack swan wrote: ↑28/12/2021 16:36Bice kad biologija odradi poso
Ne brini
Nisam rekao sadasnjost
Itd
Po čemu ti to možes da zaključiš?
Idi ba prvo na liječenje pa onda kod svojih u tor.
- skafiskafsnjak
#70844 Re: SDA-All about
Bolest ne bira....Manual wrote: ↑28/12/2021 16:55Cuj meni drago da mi je susjed moje nacije.. hahahahaBlack swan wrote: ↑28/12/2021 16:36
Bice kad biologija odradi poso
Ne brini
Nisam rekao sadasnjost
Itd
Po čemu ti to možes da zaključiš?
Idi ba prvo na liječenje pa onda kod svojih u tor.
- Chisum
#70845 Re: SDA-All about
skafiskafsnjak wrote: ↑28/12/2021 16:40Nije bolest sve sto boliBlack swan wrote: ↑28/12/2021 16:36
Bice kad biologija odradi poso
Ne brini
Nisam rekao sadasnjost
Itd
Da ga ne maltretiraju profe![]()
Bog te jebo, i ono je, satro, u gradu raslo... Za ovog su i oni nesretnici iz Gluhe Bukovice kosmopolite...
Zamisli ti o cemu ono razmislja i masta, i na sta se njemu zivot sveo...
Ne cudi sto su mu po razmisljanju najblizi SDA botovi i sto ga baca na Dodika.
- JohnnyS
#70846 Re: SDA-All about
Haj mogu shvatiti da je donekle besmisleno staviti u Bužimu Božićnu čestitku, ili bar jedanko smisleno kao čestitati Hanuku ili kinesku novu godinu, ali da se nađe skupina ljudi da se organizira i to razmontira ko da je jebena bomba u pitanju, to mi je stvarno totalno debilno.
-
foxlife
#70847 Re: SDA-All about
ne mora buzim imati ni jednog katolika niti onoga ko slavi a zivi tu dovoljno je da jedan auto hr tablica koji su katolici prodje u prolazu kroz buzim da vide da im je taj grad prijateljski i da im zeli sretne praznike iako oni samo prolaze kroz to mjestoBlack swan wrote: ↑28/12/2021 16:41Kljuc ima 4 katolika i zupu i crkvudrug_profi wrote: ↑28/12/2021 14:58 U Bužimu ima barem osam Hrvata i 124 ostala od kojih neko sigurno slavi i Božić.
Bihac ima zupu
Krupa ima podrucnu crkvu
Za buzim ne znam
Nikad cuo da ista tamo postoji u ovom kontekstu
-
Horke
#70848 Re: SDA-All about
Ne znam je li ironija, ali ovo nije tačno. Dosta sela je prije rata bilo miješano, što se lako može vidjeti na popisu stanovništva.
Stupari, Ustikolina, Rudo, Crna rijeka... masa njih.
-
Bossona
#70849 Re: SDA-All about
Ovaj debilizam sa uklanjanjem božićne čestitke je samo još jedna potvda tome i još jedan autogol u režiji debilene SDA sekte koja tri decenije asistira rušioce i razbijače građanske RBIH.
Zapamtite zauvijek da su Alija i SDA bili i ostali partneri u etničkim podjelama i razbijanju RBIH, bez Alijinih protivustavnih potpisa RBIH i njen građanski sekularni ustav nije mogao biti ukinut niti je mogla biti podjeljena RBIH.
SANU podvala Alija i njegova mladomuslimanska SDA sekta je najveća i najopasnija bošnjačka zabluda. Nikada oni nisi bili za građansku i sekularnu RBIH to su zablude i podvale jer su jedno pričali a drugo radili.
Zato je daytonska BIH PRESEDAN i posljedica u režiji trodecenijskog svetog trojstva na vlasti koji četvrtu deceniju zloupotrebljava vjeru da bi preko iste vladali i manipulisali dok svoje ovce decenijama pljačkaju i devastiraju njihovu budućnost i budućnost njihovih potomaka.
*Nigdje osim u BiH ne postoji entitetsko glasanje
*Jedina smo zemlja s tri Predsjednika
*Nigdje se sve odluke Parlamenta ne moraju potvrđivati u još jednom Domu osim kod nas
*Nema zemlje u kojoj se poteže vitalni nacionalni interes za otpremninu parlamentarca
* Nema ni 'dvije škole pod jednim krovom'
* Nema zemlje (osim BiH) sa tri ista jezika i tri historije
* Iako u većini zemalja postoji više etničkih skupina, ni u jednoj se ne zovu nacije i konstitutivni
*Ni u jednoj zemlji, stranka koja osvoji do 5% glasova (HDZ), nije u mogućnosti blokirati institucije i ucjenjivati za deblokadu
*Nema zemlje u kojoj se pregovara o mogućnosti vrijeđanja žrtava genocida i potrebi veličanja ratnih zločinaca
*Nema zemlje u kojoj vladajući oštete državu za milione i ugroze ljudske živote (respiratori i tehnički kiseonik), a i dalje obavljaju svoje funkcije
*Također nema države u kojoj primaš platu da omogućiš pljačku te iste od strane druge države
*Ne postoji država u kojoj lider neke stranke, da bi zaštitio suprugu, prodaje državu.

Zapamtite zauvijek da su Alija i SDA bili i ostali partneri u etničkim podjelama i razbijanju RBIH, bez Alijinih protivustavnih potpisa RBIH i njen građanski sekularni ustav nije mogao biti ukinut niti je mogla biti podjeljena RBIH.
SANU podvala Alija i njegova mladomuslimanska SDA sekta je najveća i najopasnija bošnjačka zabluda. Nikada oni nisi bili za građansku i sekularnu RBIH to su zablude i podvale jer su jedno pričali a drugo radili.
Zato je daytonska BIH PRESEDAN i posljedica u režiji trodecenijskog svetog trojstva na vlasti koji četvrtu deceniju zloupotrebljava vjeru da bi preko iste vladali i manipulisali dok svoje ovce decenijama pljačkaju i devastiraju njihovu budućnost i budućnost njihovih potomaka.
*Nigdje osim u BiH ne postoji entitetsko glasanje
*Jedina smo zemlja s tri Predsjednika
*Nigdje se sve odluke Parlamenta ne moraju potvrđivati u još jednom Domu osim kod nas
*Nema zemlje u kojoj se poteže vitalni nacionalni interes za otpremninu parlamentarca
* Nema ni 'dvije škole pod jednim krovom'
* Nema zemlje (osim BiH) sa tri ista jezika i tri historije
* Iako u većini zemalja postoji više etničkih skupina, ni u jednoj se ne zovu nacije i konstitutivni
*Ni u jednoj zemlji, stranka koja osvoji do 5% glasova (HDZ), nije u mogućnosti blokirati institucije i ucjenjivati za deblokadu
*Nema zemlje u kojoj se pregovara o mogućnosti vrijeđanja žrtava genocida i potrebi veličanja ratnih zločinaca
*Nema zemlje u kojoj vladajući oštete državu za milione i ugroze ljudske živote (respiratori i tehnički kiseonik), a i dalje obavljaju svoje funkcije
*Također nema države u kojoj primaš platu da omogućiš pljačku te iste od strane druge države
*Ne postoji država u kojoj lider neke stranke, da bi zaštitio suprugu, prodaje državu.

-
made_in_sarajevo
#70850 Re: SDA-All about
Sta ovo vidim plakat u zenici da jelka, nova godina i djeda mraz nisu tradicija bosnjaka?
Hahahahhaha pravi fasizam 1/1. Inace fasisti sto zivite po nasem kalendaru onda, trazite plate, more. Prebacite se na vas kalendar, a platu ce te dobiti u vreci krompira
Hahahahhaha pravi fasizam 1/1. Inace fasisti sto zivite po nasem kalendaru onda, trazite plate, more. Prebacite se na vas kalendar, a platu ce te dobiti u vreci krompira