Republika Turska

HarTar

#31951 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

ANONIMU wrote: 28/12/2021 00:51 SELAM I Dobro vece svim analiticarima ovog foruma
Alejkum selam, hošgeldiniz :mrgreen:
exliberal-ex

#31952 Re: Republika Turska

Post by exliberal-ex »

Challenger_ wrote: 28/12/2021 00:51
exliberal-ex wrote: 28/12/2021 00:44Nemogu se ove dvije teme poredit, tamo si imao one koji su direktno podrzavali "demokratske pobunjenike" ...kad se samo sjetim upisa.

ovdje har tar samo radi cistu propagandu, nesto kao sto je salik o iranu ili kiki o kurdima
Ne poredim. Tema Sirija je neuporediva i ući će u društvenu antologiju. O njoj će se tek pisati.

Ne mislim da Hare radi propagandu. Druge strane nema jer je opao kvalitet foruma i forumaša, sve je spalo samo na one koji se pale na Srbe, Hrvate, Bošnjake; odnosno četnike, ustaše i balije; a takvi ostrašćene individue nisu u stanju da se bave složenim međunarodnim odnosima. Pogledaj i kad pišu na međunarodnim temama oni svoj seoski sentiment projektuju u veliki svijet koji veze blage nema sa njihovom sirotanskom mrziteljsko emocijom.

Ne mislim da Hare propagira, jednostavno slijedi svoj sentiment.
jel Salik i Kiki radio propagandu ili sentiment?

po meni kiki je gurao sentiment dok je salik radio ovo sto radi i hartar ...
za mene je ovo klasicna propaganda i onda se i odnosim prema njihovim upisima kao propagandni materijal.
Ako imas sentiment ti ces pisat i pozitivno i negativno sto u slucaju salika i hartara nepostoji
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#31953 Re: Republika Turska

Post by Challenger_ »

exliberal-ex wrote: 28/12/2021 00:57jel Salik i Kiki radio propagandu ili sentiment?

za mene je ovo klasicna propaganda i onda se i odnosim prema njihovim upisima kao propagandni materijal.
Ako imas sentiment ti ces pisat i pozitivno i negativno sto u slucaju salika i hartara nepostoji
Što se tiče Irana, ovo je moje mišljenje...

Jedan zapadni mislilac je napisao da je 20. vijek bio vijek ideologija (fašizam, nacizam, komunizam, liberalizam) a da će 21. vijek biti vijek duhovnosti i religije. Tačno ili ne, nebitno, Islamska revolucija i uspostavljanje Islamske Republike u Iranu je bila potvrda te misli. Iran je postao vjesnik jedne nove epohe i istovremeno zemlja koja je satanizovana širom svijeta.

Kada vidim ko ih sve satanizuje, stvar je, u najmanju ruku dobrog ukusa, ne učestvovati u tome.

Tako vidim stvar, te u skladu s tim ne mislim da je Salik propagandista.

To je moje mišljenje, to je moje tvrdo uvjerenje.
HarTar

#31954 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

exliberal-ex wrote: 28/12/2021 00:57
Challenger_ wrote: 28/12/2021 00:51

Ne poredim. Tema Sirija je neuporediva i ući će u društvenu antologiju. O njoj će se tek pisati.

Ne mislim da Hare radi propagandu. Druge strane nema jer je opao kvalitet foruma i forumaša, sve je spalo samo na one koji se pale na Srbe, Hrvate, Bošnjake; odnosno četnike, ustaše i balije; a takvi ostrašćene individue nisu u stanju da se bave složenim međunarodnim odnosima. Pogledaj i kad pišu na međunarodnim temama oni svoj seoski sentiment projektuju u veliki svijet koji veze blage nema sa njihovom sirotanskom mrziteljsko emocijom.

Ne mislim da Hare propagira, jednostavno slijedi svoj sentiment.
jel Salik i Kiki radio propagandu ili sentiment?

Čuj Kiki gurao sentiment, pa lik je privatno bijeli supremacista iako fizički izgleda kao da je sa Bliskog istoka : :lol: Što se mene tiče, ja ću pisati pozitivno, vi pišite negativno, ionako ste vi većina :mrgreen: :lol:
Hakiz

#31955 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

A uz to 90 % upisa o infrastrukturi, proizvodnji i naoružanju. Ništa kulinarstvo, umjetnost, arhitektura, itd. Samo ekonomija i oružje. Sredstva dominacije. Sredstva rata.

Bolan, ne napisati ništa o Turskoj kuhinji, a jedna od najboljih koje se mogu naći. Ako se negdjej dobro jede, jede se u Turskoj. I ni slova :shock:

Umjetnost, od muzike do kaligrafije. I ne, ni mukajet. Pamuk? Jok, ne postoji. A u selu na Likijskoj stazi dvije sestre šile košulje za Gospodar prstenova. Eto propagande, i to fine, koja nikoga neće intimidirati, štaviše, privući će. Ma kakvi, ko će to, nije macho, nije šakom od sto, nema brkatih askera, nema krvi, samo neke žene šiju. Literatura? De, ba, čuj literatura, zar to ima u Turskoj?

I tako dalje.

Ali zato dronovi, rakete, tenkovi, tuneli, aerodromi, sateliti itd.

Slučajno...
konami666

#31956 Re: Republika Turska

Post by konami666 »

HarTar

#31957 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Challenger_ wrote: 28/12/2021 01:04
exliberal-ex wrote: 28/12/2021 00:57jel Salik i Kiki radio propagandu ili sentiment?

Što se tiče Irana, ovo je moje mišljenje...

Jedan zapadni mislilac je napisao da je 20. vijek bio vijek ideologija (fašizam, nacizam, komunizam, liberalizam) a da će 21. vijek biti vijek duhovnosti i religije. Tačno ili ne, nebitno, Islamska revolucija i uspostavljanje Islamske Republike u Iranu je bila potvrda te misli. Iran je postao vjesnik jedne nove epohe i istovremeno zemlja koja je satanizovana širom svijeta.

Kada vidim ko ih sve satanizuje, stvar je, u najmanju ruku dobrog ukusa, ne učestvovati u tome.

Tako vidim stvar, te u skladu s tim ne mislim da je Salik propagandista.

To je moje mišljenje, to je moje tvrdo uvjerenje.
Slažem se sa tobom Čeli. Meni su Iran i iranski narod veoma dragi, ali ja ne volim mule, vjerski službenici ne treba da vode države. Mada i mediji svašta pišu, neki dan čitam da su irački šiiti počeli sve više slaviti Božić, na prvu je to u meni izazvalo gnušanje, pomislih šiiti i nisu muslimani, ali onda razmislim, istražim podrobnije i zaključim da su mediji donijeli sud na osnovu par jelki u Bagdadu koje su postavljene radi Nove godine...
ANONIMU
Vozim: Mercedesa
Horoskop: Blizanac

#31958 Re: Republika Turska

Post by ANONIMU »

Dobri su Iranci samo jaki na rijecima ,a slabi na djelima
HarTar

#31959 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

ANONIMU wrote: 28/12/2021 01:21 Dobri su Iranci samo jaki na rijecima ,a slabi na djelima
Šta bi ti, zaratio protiv cijelog zapada? Pa, svi su protiv njih...
Challenger_

#31960 Re: Republika Turska

Post by Challenger_ »

HarTar wrote: 28/12/2021 01:17Slažem se sa tobom Čeli. Meni su Iran i iranski narod veoma dragi, ali ja ne volim mule, vjerski službenici ne treba da vode države. Mada i mediji svašta pišu, neki dan čitam da su irački šiiti počeli sve više slaviti Božić, na prvu je to u meni izazvalo gnušanje, pomislih šiiti i nisu muslimani, ali onda razmislim, istražim podrobnije i zaključim da su mediji donijeli sud na osnovu par jelki u Bagdadu koje su postavljene radi Nove godine...
Ne treba zaboraviti da u Iraku i samom Bgdadu još uvijek postoji hrišćanska zajednica.
Christianity in Iraq has its roots from the conception of the Church of the East in the 5th century AD, predating the existence of Islam in the region. Christians in Iraq are predominantly native Assyrians belonging to the Ancient Church of the East, Assyrian Church of the East, Chaldean Catholic Church, Syriac Catholic Church and Syriac Orthodox Church. There is also a significant population of Armenian Christians in Iraq who had fled Turkey during the Armenian genocide. Christians numbered over 1.4 million in 1987 or 8% of the estimated population of 16.3 million and 550,000 in 1947 or 12% of the population of 4.6 millions.[234] After the 2003 invasion of Iraq, violence against Christians rose, with reports of abduction, torture, bombings, and killings
:arrow: LINK

Najveću devastaciju zbog razbojničke američke politike u Iraku i na Bliskom istoku su upravo platili irački hrišćani koji su sa 8% spali na nivo statističke greške.

Statistička greška ali ih još uvijek ima, posebno u Bagdadu.
Last edited by Challenger_ on 28/12/2021 01:28, edited 1 time in total.
ANONIMU

#31961 Re: Republika Turska

Post by ANONIMU »

to je tacno da su svi protiv njih ,i nepravda velika im se cini .Medjutim nakon ubistva Kasema Sulejmanija svi su ocekivali neku jacu reakciju Irana sa obzirom kakve su osvete najavljivali
Hakiz

#31962 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Challenger_ wrote: 28/12/2021 01:04
Jedan zapadni mislilac je napisao da je 20. vijek bio vijek ideologija (fašizam, nacizam, komunizam, liberalizam) a da će 21. vijek biti vijek duhovnosti i religije. Tačno ili ne, nebitno, Islamska revolucija i uspostavljanje Islamske Republike u Iranu je bila potvrda te misli.
A revolucija je bila u 20. vijeku :wink:

Nego, da li je bila potvrda te misli ili jedna lasta ne čini proljeće?

Ali, to već nije tema o Turskoj.
Hakiz

#31963 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

ANONIMU wrote: 28/12/2021 01:27 to je tacno da su svi protiv njih ,i nepravda velika im se cini .Medjutim nakon ubistva Kasema Sulejmanija svi su ocekivali neku jacu reakciju Irana sa obzirom kakve su osvete najavljivali
Ma dobro, to je kao kada sa sigurne distance vičeš onom jačem od tebe da ćeš ga razbiti, a i ti i on znate da ne smiješ. Pa te on pušta da se vikanjem ispušeš.
Challenger_

#31964 Re: Republika Turska

Post by Challenger_ »

Hakiz wrote: 28/12/2021 01:28A revolucija je bila u 20. vijeku :wink:

Nego, da li je bila potvrda te misli ili jedna lasta ne čini proljeće?

Ali, to već nije tema o Turskoj.
Selektirano me kvotaš, napisao sam i "nagovještaj jedne nove epohe".

Zašto da nije tema, jeste.

Mislim, u stvari da se ne lažemo, ne mislim nego znam: To je potvrda te misli, a ne izuzetak.
HarTar

#31965 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Hakiz wrote: 28/12/2021 01:12 A uz to 90 % upisa o infrastrukturi, proizvodnji i naoružanju. Ništa kulinarstvo, umjetnost, arhitektura, itd. Samo ekonomija i oružje. Sredstva dominacije. Sredstva rata.

Bolan, ne napisati ništa o Turskoj kuhinji, a jedna od najboljih koje se mogu naći. Ako se negdjej dobro jede, jede se u Turskoj. I ni slova :shock:

Umjetnost, od muzike do kaligrafije. I ne, ni mukajet. Pamuk? Jok, ne postoji. A u selu na Likijskoj stazi dvije sestre šile košulje za Gospodar prstenova. Eto propagande, i to fine, koja nikoga neće intimidirati, štaviše, privući će. Ma kakvi, ko će to, nije macho, nije šakom od sto, nema brkatih askera, nema krvi, samo neke žene šiju. Literatura? De, ba, čuj literatura, zar to ima u Turskoj?

I tako dalje.

Slučajno...
Image
Hakiz

#31966 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Vidjećemo, kristalna kugla će reći.
HarTar

#31967 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Čeli, pišemo se aBd, ln. Samo za Hakija malo arhitekture :-D
Image
Hakiz

#31968 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 28/12/2021 01:32
Hakiz wrote: 28/12/2021 01:12 A uz to 90 % upisa o infrastrukturi, proizvodnji i naoružanju. Ništa kulinarstvo, umjetnost, arhitektura, itd. Samo ekonomija i oružje. Sredstva dominacije. Sredstva rata.

I tako dalje.

Slučajno...
Image
Kakve ima džamija veze? Religija je dio kulture neke zemlje, kultura i tradicija su mnogo više od religije.

I ljepše su džamije na Ortokoju i Rustempašina ili Shakirin nego ti monumentalni politički mauzoleji.
HarTar

#31969 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@Hakiz Znam da "voliš" džamije, pa zato :mrgreen: LN
Hakiz

#31970 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 28/12/2021 01:41 @Hakiz Znam da "voliš" džamije, pa zato :mrgreen: LN
Volim ih, nećeš vjerovati. Zaista ih volim. Drugačije od tebe, naravno, ali ih volim.

LN
Challenger_

#31971 Re: Republika Turska

Post by Challenger_ »

Kakva čarobna kugla, pa stvar je vidljiva iz svemira. Mrtve Ideologije se raspadaju pred našim očima a njihovi protagonisti su hodajući anahronizmi koji će se raspasti sami ili uz pomoć živih društava, kada nasrnu na njih.

HINT: Rusija vs tzv. "NATO".
Challenger_

#31972 Re: Republika Turska

Post by Challenger_ »

LN i od mene, krajnji je vakat.

______
exliberal-ex

#31973 Re: Republika Turska

Post by exliberal-ex »

I tako dalje.

Slučajno...
Upravo o tome pricam :thumbup:
ANONIMU

#31975 Re: Republika Turska

Post by ANONIMU »

Dodik je u prijateljskim odnosima sa Turcima
Post Reply