Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Riddle

#39526 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

geralt wrote: 27/12/2021 18:10 Dobar je Velvet Asssassin, bas sam ga preporucivao na ovim stranicama. Probaj zadnja dva Deus Exa ako vec nisi, eno ih na GOG za par dolara trenutno. Podsjetio si me da moram nekad opet uzeti Dishonored da igram, nenormalno dobra igra, kad se ustelis sa Blink ne treba ti nista vise.

Cool stvar je sto je stealth sistem danas implementiran u dosta igara, tako da ne moras traziti izricito stealth igre. Skyrim i Fallout su stealth igre kad ih ja igram :-D
Ma znam, ali imas igre koje te ohrabruju da budes strpljiv i nesto tiho uradis ili ti jasno ne dozvoljavaju da udjes u Rambo stilu. To je ono sto trazim.
Madrid

#39527 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Bas presao Dishonored 2 prije par dana i nisam nesto odusevljen...
Vrhunska stealth igra je Shadow tactics, u svakom trenutku je napeto :D
Tito_i_Partija

#39528 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 27/12/2021 17:24
Tito_i_Partija wrote: 27/12/2021 16:59 Bolje da je bila Hitman trilogija umjesto Tomb Raider. Kako starim, sve manje strpljenja imam za puzzles, a sve više za nekog zadavit'. :D
Ni ja nemam strpljenja do od hitmena pravim tihog ubicu.

Vise sam onako, u svarcenegerovski stilu. Pobij sve, i ovjeri ih jos nekoliko puta.
Najbolje je kad ti igra daje izbor da riješiš to kako hoćeš. Recimo, u Dishonored sam baš volio da igram tihog ubicu, s nožem sa leđa, jer je stealth mechanic tako napravljen da mi je bio baš zabavan. A bilo je drugih igara gdje mi je stealth skroz iš'o na živce. Recimo, u staroj Hitman seriji sam brzo odust'o od tihog ubijanja, i sve sam rješav'o pištoljem u vugla.
House

#39529 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

time, ispadni mangup i podijeli igru od 60 eura :zjev:
Averus

#39530 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Madrid wrote: 27/12/2021 18:32 Bas presao Dishonored 2 prije par dana i nisam nesto odusevljen...
Vrhunska stealth igra je Shadow tactics, u svakom trenutku je napeto :D
D1 mi je bio vrh
D2 sam odustao namon 30% igre... Jednostavno ne volim kad na silu neke stvari prekomplikuju i pokusavaju otezati igru nekim lijenim potezima
ferratilis

#39531 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sta vam nije odgovaralo u Dishonored 2? Meni je bolja po svemu od keca, osim optimizacije naravno. :D
Tito_i_Partija

#39532 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Opet indie igra sutra. Moving Out. Dječiji simulator za selidbu, pretty much.

Niho, izdrži (jopet). :D
DonieBrasco

#39533 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Tito_i_Partija wrote: 27/12/2021 22:09 Opet indie igra sutra. Moving Out. Dječiji simulator za selidbu, pretty much.
Nema ovih simulatora za odrasle na Epic ?
foxlife wrote: 25/12/2021 03:41 Cock sucker simulator
Naravno nema ga na ovim redovnim servisima
Al jebenica, 😂
Kaze jaranica sta je ovo bolje pusi nego ja 😂
Poz za jaranicu. :mrgreen:
Last edited by DonieBrasco on 27/12/2021 22:23, edited 1 time in total.
Averus

#39534 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

ferratilis wrote: 27/12/2021 22:02 Sta vam nije odgovaralo u Dishonored 2? Meni je bolja po svemu od keca, osim optimizacije naravno. :D
Meni je bila ok, medjutim nakon sto sam proveo 4 sata na jednoj mapi oprezno igrajuci da nikog ne ubijem jer ssm htio no-kill run, a onda mi izbacilo da sam ubio nekog (vjerovatno se guard zaletio u onog nekog robota), uhvatila me huja i prestanem igrati. Vratio se nakon godinu dana, zaboravio i kontrole i pricu i sve, pa mi bilo mrsko ponovo igrati. Planiram mu nekad dati drugu sansu.

Najvise mi je smetalo sto su nagurali previse stvari, da bi se imali cime hvaliti, pa su mi neki momenti bili fakat dosadni i besmisleni. Igra je očigledno pravljena da se igra kao zenska, a Corvo ostavljen samo eto da ima i on. Ja igrao s njim i nije mi bio ni 50% osjecaj kao u D1
foxlife

#39535 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

DonieBrasco wrote: 27/12/2021 22:23
Tito_i_Partija wrote: 27/12/2021 22:09 Opet indie igra sutra. Moving Out. Dječiji simulator za selidbu, pretty much.
Nema ovih simulatora za odrasle na Epic ?
foxlife wrote: 25/12/2021 03:41 Cock sucker simulator
Naravno nema ga na ovim redovnim servisima
Al jebenica, 😂
Kaze jaranica sta je ovo bolje pusi nego ja 😂
Poz za jaranicu. :mrgreen:
kakav epic kakvi bakraci
ove igre mozes naci po forumima grupama i sl
nisu nesto graficki idealne al nisu bas ni lose
uglavnom neki amateri naprave tako nesto pa to bude zabavno
ferratilis

#39536 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Averus wrote: 27/12/2021 22:23
ferratilis wrote: 27/12/2021 22:02 Sta vam nije odgovaralo u Dishonored 2? Meni je bolja po svemu od keca, osim optimizacije naravno. :D
Meni je bila ok, medjutim nakon sto sam proveo 4 sata na jednoj mapi oprezno igrajuci da nikog ne ubijem jer ssm htio no-kill run, a onda mi izbacilo da sam ubio nekog (vjerovatno se guard zaletio u onog nekog robota), uhvatila me huja i prestanem igrati. Vratio se nakon godinu dana, zaboravio i kontrole i pricu i sve, pa mi bilo mrsko ponovo igrati. Planiram mu nekad dati drugu sansu.

Najvise mi je smetalo sto su nagurali previse stvari, da bi se imali cime hvaliti, pa su mi neki momenti bili fakat dosadni i besmisleni. Igra je očigledno pravljena da se igra kao zenska, a Corvo ostavljen samo eto da ima i on. Ja igrao s njim i nije mi bio ni 50% osjecaj kao u D1
Fazon je sto moras bit oprezan gdje ostavljas neprijatelje koje si onesvijestio. Mogu ih pojesti pacovi, ili ako ih bacis u vodu, utopice se. Ima dosta manjih detalja koji uticu na to. Ako vec ides na no-kill run, gledaj da samo zaobidjes neprijatelje bez da ih onesvijestis.

Jedini problem sa Dishonored igrama je sto stealth run nije zanimljiv kao high chaos. Ima toliko alata s kojima mozes ubijat protivnike kako ti je volja, a stealth te ogranicava u neku ruku. Emily je od pocetka bila protagonista, pa su poslije dodali Corvoa. Svakako preporucujem da mu das drugu sansu, a ni finalna ekspanzija, Death of the Outsider nije losa.
Averus

#39537 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Znam fore sa utapanjem i misevima :D
Jednostavno se potrefilo da mi nije legla

Bit ce prilike :D
Madrid

#39538 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Prica i gameplay, ustvari kontrole koje su ostale tamo u nekoj 2012oj. Kolko puta me "Far reach" odbacio gdje nisam htio, pa moras iza strazara stat tacno tako kako igra hoce da bi se pojavila opcija onesposobljavanja... Ustvari kako i sam kazes, pokusavao sam stealth koji je jednostavno dosta ogranicen u odnosu na cisto rokanje.
Mada mozda je samo do mene i igra mi nije sjela :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39539 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 27/12/2021 18:50
Chmoljo wrote: 27/12/2021 17:24

Ni ja nemam strpljenja do od hitmena pravim tihog ubicu.

Vise sam onako, u svarcenegerovski stilu. Pobij sve, i ovjeri ih jos nekoliko puta.
Najbolje je kad ti igra daje izbor da riješiš to kako hoćeš. Recimo, u Dishonored sam baš volio da igram tihog ubicu, s nožem sa leđa, jer je stealth mechanic tako napravljen da mi je bio baš zabavan. A bilo je drugih igara gdje mi je stealth skroz iš'o na živce. Recimo, u staroj Hitman seriji sam brzo odust'o od tihog ubijanja, i sve sam rješav'o pištoljem u vugla.
isto :lol:

jel ono prvi bio negdje u Rusiji. naslago sam ih ko u Staljingradu :D
Tito_i_Partija

#39540 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 28/12/2021 00:18
Tito_i_Partija wrote: 27/12/2021 18:50

isto :lol:

jel ono prvi bio negdje u Rusiji. naslago sam ih ko u Staljingradu :D
:lol: Pogotovo ona jedna od zadnjih misija gdje ubijaš svoje klonove u onoj ustanovi, sve ćelo na ćeli. :D
Chmoljo

#39541 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Jes jes :mrgreen:

Joj, ja.moram nesto priznati.

Ja pobriso kingmakera i igracu ga nanovo :D vjerovatno necu odmah. previse mi se svidio da ga nikako ne igram, ali ne mogu uzivati dok bolje lore ne proucim.

Neke stvari sam skonto, neke moram iscitati da.bih sve fino poslago. Zao mi igrati ko slijepac, da radim nesto, a ne znam sta.
Tito_i_Partija

#39542 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 28/12/2021 01:17 Jes jes :mrgreen:

Ja pobriso kingmakera i igracu ga nanovo :D vjerovatno necu odmah. previse mi se svidio da ga nikako ne igram, ali ne mogu uzivati dok bolje lore ne proucim.

Neke stvari sam skonto, neke moram iscitati da.bih sve fino poslago. Zao mi igrati ko slijepac, da radim nesto, a ne znam sta.
Ma ne moraš izučavat' lore, nego možda više nekog znanja o D&D mehanizmima, t.j. attack bonus, armor class i stacking, feats, spells itd. Ako nemaš iskustva sa D&Dom, zna često bit' ono što bi rekli overwhelming. Al' jednom kad to uhavizaš, svi ostali sistemi će ti bit' bezze u poređenju.

Ništa care, igraj ono što ti je zabavno. Ako imaš pitanja, pitaj. Ja znam da Raigor jedva čeka da mi nešto progovorimo o Kingmakeru. :D
Averus

#39543 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Šteta što Pathfinder nema co-op mod, pa da se okupimo i igramo skupa, usput i učimo :D
ferratilis

#39544 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Dok odmaras od Kingmakera, odigraj Disco Elysium, neces se pokajat. Vjeruj, ovaj score je opravdan:
Image
DonieBrasco

#39545 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Selidba - simulator free na Epic. :mrgreen:

Za djecu ko ima super stvar.
Chmoljo

#39546 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 28/12/2021 09:55

Dok odmaras od Kingmakera, odigraj Disco Elysium, neces se pokajat. Vjeruj, ovaj score je opravdan:
Image
:lol: al bukvalno htio vcrs skinuti :mrgreen:
Rootboi

#39547 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Averus wrote: 25/12/2021 19:03 Kakve veze Prey ima sa starom igrom Prey? Tu sam gledao jarana kako igra sat-dva i bila je cudo nevidjeno po puno pitanja

Evo taze video ako te zanima da pogledaš :thumbup:
Averus

#39548 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Nemam vremena, Talos Principle me okupirao :oops:
ferratilis

#39549 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Zavrsen Disco Elysium: The Final Cut, 100% run, svaki side quest. Ne znam kako rijecima opisati ovo iskustvo, jer u neku ruku i nije igra, niti RPG. Sta god da napisem, ili ce zvucat otrcano ili biti spoiler. Ne pruza zabavu, nego vise neku vrstu duhovnog iskustva i test kritickog promisljanja. Malo je 10/10 jbg.
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Chmoljo

#39550 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 28/12/2021 22:16 Nemam vremena, Talos Principle me okupirao :oops:
zar nije jebenica? :-D
Post Reply