Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GandalfSivi

#3776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Da je sve to lose izgledalo, izgledalo je. Da ce bolje izgledati, niko ne zna…
Dr. Kuca

#3777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Sjajna vijest za kraj godine.
Logovan

#3778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

NAKON DOGOVORA SA KLUBOM GORAN SABLIĆ VIŠE NIJE ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK SARAJEVO

https://fksarajevo.ba/vijesti/nakon-dog ... N4vPlLk70U
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Zao mi nekako.... :mrgreen:
Grean

#3780 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sretno Sablicu.

Pozitivno s njim je bilo to sto smo imali dosta mladih igraca. I njegova je zasluga sto su u USA za raprezentaciju nastupila cetiri nasa igraca. Sve ostalo je bilo diakutabilno, prije svega igra i navikavanje na taj 343 sistem.

Opet po ko zna koji put jos od dovodjenja Cale kazem, dajte Mirzu Varesanovica.
Grean

#3781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sportske.ba

DOMAĆI FUDBALKo će zamijeniti Sablića, klupske legende ili novi stranac?

Objavljeno prije 6 minuta , 27 Decembra, 2021 20:11
Autor Edin Ridzal

Nije bilo šanse da Goran Sablić dočeka proljeće na Koševu. Splitski trener je navukao toliko kritičara, da je bilo samo pitanje kada će se dogovoriti s klubom i tako riješiti svoj status.

Povratak iz sunčanog Splita u maglovito Sarajevo ni iz praktičnih razloga nije se razmatrao. Tako da je sve što se desilo, bilo je s razlogom.

Sarajevo će tako dobiti novog trenera nakon samo pola godine. Prozivku igrača 10. januara i početak priprema obilježit će novi trener.

Da li će ga izabrati Ivan Kepčija, zapravo hoće li njegova biti zadnja ili će biti i drugih utjecaja? Mladi šef sportskog sektora nekolicine klubova, sigurno će dati prijedlog, ali će odluku donijeti predsjednik Ismir Mirvić.

On je tokom boravka u Sarajevu vidio kako stoje stvari na terenu, upoznao se sa stanjem u klubu, razgovarao sa bivšim igračima, trenerima, avijačima…

Posljednjih godina se pokazalo da je Sarajevo svaki put promašilo kada je ekipu vodio stranac. Kao da je Koševo prokleto za svakog ko nema bordo DNK.

Ko je u ovom trenutku spreman da vodi ekipu koja je odigrala očajnu polusezonu?

Mirza Varešanović se čini kao sigurna opklada. Bivši je proslavljeni igrač, iskusan trener, dovoljno ambiciozan, stručan i svjestan situacije i mjesta u koje dolazi.

Navodno je Mirvić ranije i razgovarao s njima, ali bez konkretnih pitanja.

Varešanović je dijete Sarajeva, navijači bi ga prihvatili i sigurno bi donio novu energiju.

Faruk Hadžibegić je dugo vremena proveo sa Ismarom Mirvićem. U nekom trenutku je izgledalo da će dobiti funkciju u klubu, to sve je nekako stalo. Da li je i legendarni Hadžija jedna od trenerskih opcija?

Povratak Husrefa Musemića u ovom trenutku se ne čini realnim, jer je trofejni stručnjak sada u Tuzla Cityju s kojim ima ugovor i teško da bi i Sarajevo, ali i Husref krenuli u obnavljanje ljubavi.

Neki sa Koševa prizivaju još jednu legendu, najvećeg bh.fudbalera svih vremena, Safeta Sušića. Pepe odmara u Parizu. Predugo je bez posla i moguće da bi bio raspoložen, ako ništa drugo, onda za otvoren razgovor.

Dean Klafurić, koji je s Legijom iz Varšave osvojio titulu prvaka Poljske, bio je ozbiljan kandidat prije dvije godine, ali je Sarajevo tada dovelo Vinka Marinovića. Klafurić je i međuvremenu radio na Kipru i hrvatskom Slaven Belupu i trenutno je slobodan.

Sarajevo će novog trenera sigurno dobiti vrlo brzo, možda već do kraja sedmice. Početak priprema za nastavak sezone je vrlo blizu.

(E. K. Sportske.ba)

https://sportske.ba/ko-ce-zamijeniti-sa ... i-stranac/
Sportske odavno prizivaju Mirzu kao i ja sam pa ih treba uzeti sa rezervom. Vjerovatno je ovo navijacki stav.
ZonFon

#3782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Ako nam je Mirza Varesanovic sreca, da Bog da je nikad ne imali. Lik se tuce na zapadu par kola prije kraja ovog dijela jer mu raja dobacuje djetetu koji je tu utakmicu odigrao za kurac. E sad on treba da bude trener naseg kluba. Jebem i njega i mahalu i pitarluk oko kluba.
omega369

#3783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Goni ga u tri lijepe....
Grean

#3784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

ZonFon wrote: 27/12/2021 20:56 Ako nam je Mirza Varesanovic sreca, da Bog da je nikad ne imali. Lik se tuce na zapadu par kola prije kraja ovog dijela jer mu raja dobacuje djetetu koji je tu utakmicu odigrao za kurac. E sad on treba da bude trener naseg kluba. Jebem i njega i mahalu i pitarluk oko kluba.
Je li sad to mjerilo, sto brani dijete?

Mirza se svuda do sad pokazao kao dobar trener a i ovdasnji je.
omega369

#3785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

A gdje se to "pokazao"? Nas dva puta vodio i nije se pokazao
ZonFon

#3786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Grean wrote: 27/12/2021 21:12
ZonFon wrote: 27/12/2021 20:56 Ako nam je Mirza Varesanovic sreca, da Bog da je nikad ne imali. Lik se tuce na zapadu par kola prije kraja ovog dijela jer mu raja dobacuje djetetu koji je tu utakmicu odigrao za kurac. E sad on treba da bude trener naseg kluba. Jebem i njega i mahalu i pitarluk oko kluba.

Ne brani se tako dijete. Dijete izvuces sa nargile i sutas ga nogama da dođe pameti i ne ponovi greske starog koji je volio kafane. Tako se brani dijete a ne ono papansko ponasanje po zapadu. Onda sa kavim likovima stoji na tribini sve go klosar i mahalc i takav sutra treba na klupu da sjedne kao jer je "nas". Prava zeljescarska prica i njihova mitologija "dnk zeljescar".
sencobih

#3787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Nadam se da neće Mirza, a od ponavljača bi možda jedino dao ponovo šansu Kodri, ostali su imali svoje prilike i hvala im na svemu.
Raigor Stonehoof

#3788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Cuj mv se pokazao :D u kukanju mozda

Daleko mu kuca bila, nije trebao sablic ni ic ako ce nam on doc
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Grean wrote: 27/12/2021 21:12

Jedan od kreatora afere virsla, zajedno sa puncem. Obzriom da mu je punac bio na bini u Vijecnici na proslavi 75. rođendana, nista me ne bi cudilo. Za mene su oba poslije virsli omrzli ko da su zeljeznicari. Ako njega izaberu logican slijed bi bio Prljaca za sportskog...
Raigor Stonehoof

#3790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

I Brkovic umjesto Sabrine
van Basten

#3791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Povratak Mirze je 3 koraka unatrag.
Nadam se ipak da odgovorni imaju neko ozbiljnije rijesenje u planu.
rocco_siffredi

#3792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Prelijep novogodišnji poklon od kluba je otkaz ovoj ublehi.
Dolazi novi trener, pripreme uskoro počinju. Za polusezonu cilj treba da bude izlazak u evropu. Ja bih našao nekog mladog, ambicioznog trenera sa modernim shvatanjem fudbala. Može iz Hrvatske, Srbije. Iskreno onaj Bašić tamba/lamba što je pristojno vodio neki klub u Sloveniji. Mislim da je bio kod sisoje. Treba ga pustiti polusezonu, lova po rezultatu i moguće produženje ugovora.

P.S. zauljenu kosicu ne treba puštati na stadion, a kamoli da bude trener.
Logovan

#3793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ma Varešanović je meni neozbiljan trener. Imam osjećaj da mu je mrsko da se bavi trenerskim poslom, lijen da napreduje.
Anquilla

#3794 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Jedan od gorih zakljucaka je da nas moze voditi samo trener povezan sa FKS :roll:

Sablicu sretno, koliko god da je tim los, za ovo sve nema opravdanja (igra, gol tazlika, utakmice bez suta na gol)…

Ionako je titula izgubljena, nadam se treneru s kojim ce se bar imati sta vidjeti na nasim utakmicama.
gold'n'brown

#3795 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Sablicu sretno, ko god da nam dodje nece nam valjati.
last mohicans

#3796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Neki kao da su prespavali decenije,pa ne znaju s kojim trenerima smo postigli najvece uspjehe, tj.osvajali trofeje. Evo ja se na prvu ni jednog ne mogu sjetiti, sem Hadziahmetovića.
ZonFon

#3797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

last mohicans wrote: 27/12/2021 23:36 Neki kao da su prespavali decenije,pa ne znaju s kojim trenerima smo postigli najvece uspjehe, tj.osvajali trofeje. Evo ja se na prvu ni jednog ne mogu sjetiti, sem Hadziahmetovića.
Nije problem u tome da je "nas" nego kad mu je jedina kvaliteta/preporuka/ocjena upravo to "nas". Neka bude mlad i "nas" ili iskusan i "nas" ili odskolovan vani i "nas".
Grean

#3798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

ZonFon wrote: 28/12/2021 00:05
last mohicans wrote: 27/12/2021 23:36 Neki kao da su prespavali decenije,pa ne znaju s kojim trenerima smo postigli najvece uspjehe, tj.osvajali trofeje. Evo ja se na prvu ni jednog ne mogu sjetiti, sem Hadziahmetovića.
Nije problem u tome da je "nas" nego kad mu je jedina kvaliteta/preporuka/ocjena upravo to "nas". Neka bude mlad i "nas" ili iskusan i "nas" ili odskolovan vani i "nas".
Ne znam bas da je samo to nas.

Evo ako uzmemo Mirzu uzeo je Kup sa Olimpikom, sa Velezom bio odlican, TC ostavio u ligi. Bio u svakom klubu omiljen u svlacionici.

Kod nas ne moze mlad i nas jer mi prije svega ne trpimo ono nas. Zato su tu talenti Zizovici, Maksimovici, Jakirevici dok su ovi klubovi iz tzv. probosanskog dijela izbacili jednog trenera zadnjih deset godina, Dudica iz Veleza i eto Mulalica ali on je bio u pecalbi, nije jeo hljeb ovdje.
last mohicans

#3799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

ZonFon wrote: 28/12/2021 00:05
Ma nije mu to jedina referenca, uopce nije lose vodio nas, Olimpik i Velez u jako teškim trenucima. Potrefio se u trenucima kad je Zeljo bio dominatan. Ovo nama treba,ali ja ne vidim takvog profila i ovakvu viziju. Upravo,pročitajte ovo.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ort_prva_m
Grean

#3800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ma na kraju krajeva zaboli me ko ce biti. Ne gledam kroz tu prizmu ali ipak ne mogu da ne primijetim od 12 trenera u Premijer ligi dvojica osunecena i nikad takav jedan sem izuzetka Dudica u GOSK-u nije vodio klub sa srpskim ili hrvatskim predznakom, bar ja ne mogu da se sjetim.

Mi valjda glupi a ovi drugi pametni i nadareni rodjenjem. Ili je ipak do sredine koja nikad nije trpila svoje sem pokojeg izuzetka.
Post Reply