Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
cassius

#58001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Boost me :D znaci uskoro , dvije doze se nece smatrat kao potpuno vakcinisan :D

saint_mirad

#58002 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

gamer4ever wrote: 20/12/2021 20:53
saint_mirad wrote: 20/12/2021 19:43 ništa, samo se bodite kad ste levati.
E nek si ti pametan, pametniji od svih naucnika svijeta. Ako neces da se bodes, ne bodi se, ali nazivati ljude koji hoce da se zastite levatima je idiotski.

Sta tebe briga sta drugi rade ? Ja ne vidim cesto, skoro nikako, da ljudi koji su se vakcinisali nazivaju ljude koji nisu levatima, ovcama i slicnim glupostima. Dok to nije slucaj kod antivaskera. Kako to objasniti ? Valjda neki psiholoski problemi, sta li.
onda nisi pažljivo pratio temu. ljudi koji su skeptični oko mandatornih vakcina,covid pasoša i ostalih alatki totalitarizma su nazivani antivakserima, teoretičarima zavere sa alu-folijom na glavi, ravnozemljasima, bioteroristima, itd.

briga me šta drugi rade jer i ja osećam posledice. jel tebe briga kad neko drugi truje vazduh ili baca smeće u reku?
Trappist

#58003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Ruska teniserka Natalija Vihljanceva neće nastupiti na predstojećem Australian Openu jer tamošnje vlasti ne priznaju vakcinu Sputnik."

Sad si antivaxer ako nisi primio pfizer ili modernu i mininalno 3 puta :D pa sta rade ovo nije normalno...
breba

#58004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

cassius wrote: 20/12/2021 21:22 Boost me :D znaci uskoro , dvije doze se nece smatrat kao potpuno vakcinisan :D

Image

:izet:
gamer4ever

#58005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

saint_mirad wrote: 20/12/2021 21:27
onda nisi pažljivo pratio temu. ljudi koji su skeptični oko mandatornih vakcina,covid pasoša i ostalih alatki totalitarizma su nazivani antivakserima, teoretičarima zavere sa alu-folijom na glavi, ravnozemljasima, bioteroristima, itd.

briga me šta drugi rade jer i ja osećam posledice. jel tebe briga kad neko drugi truje vazduh ili baca smeće u reku?
Ti nisi na to komentarisao, nego na koliko ce doza vakcina biti potrebno. Naravno da me nije briga da li se neko drugi vakcinisao jer to ne utice na mene i nije isto kao trovanje vazduha. Ne pada mi na pamet vrijedjati nekoga na osnovu toga da li se je vakcinisao ili nije i sa koliko doza.
spinel_

#58006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

GandalfSivi wrote: 20/12/2021 16:50
spinel_ wrote: 20/12/2021 16:48 PANDEMIJA VAKCINISANIH na pomolu.
Nije tebi bas uvijek dobro…

Code: Select all

Službeno izvješće vlade Velike Britanije otkriva
da su cjepiva smanjila imunitet kod dva puta 
cijepljenih! 
Prijeti li nam tek sada prava pandemija?

https://provjeri.hr/prijelomna-vijest-s ... pandemija/

U tekstu linkovan sluzbeni dokument Vlade VB. Stranica 23.
Dead Man Walking

#58007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

spinel_ wrote: 20/12/2021 22:08

cijepljenih! 

Ijaoo kakav prijevod originalnog teksta. :lol:

Hajd nek i ovo prevedu kad su vec tu:
Vaccine effectiveness
Several studies of vaccine effectiveness have been conducted in the UK which indicate that 2
doses of vaccine are between 65 and 95% effective at preventing symptomatic disease with
COVID-19 with the Delta variant, with higher levels of protection against severe disease
including hospitalisation and death. There is some evidence of waning of protection against
infection and symptomatic disease over time, though protection against severe disease remains
high in most groups at least 5 months after the second dose.
GandalfSivi

#58008 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

cijepljenih! 

Hajde sine umij se, pokusaj procitati ono sto pise mjesto da prenosis navode ovog smeca od portala pa se vrati ponovo.

Samo se brukas…

Edit: Vidim da ti je neko odgovorio, ali nije ni to poenta. Kazem ti pokusaj tacno procitati sta pise na 23. stranici…
spinel_

#58009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

GandalfSivi wrote: 20/12/2021 22:49

cijepljenih! 

Hajde sine umij se, pokusaj procitati ono sto pise mjesto da prenosis navode ovog smeca od portala pa se vrati ponovo.

Samo se brukas…
Tebi bih preporucio da zbog svog zdravlja ove teme zaobilazis u sirokom luku jer sve nesto ocekujes da bude kraj i zavrsi se sa 1,2 doze a ono kraja ni na vidiku.
To sam ti jos davno govorio. I tada si pisao da se brukam a vidimo kako se nazalost sve obistinjuje u vezi doza ( 6-o ili 9-o mjesecno vise je nebitno ali je tako )
Doduse i ja bih bio ogorcen da se osjecam prevarenim, ali tesko je to priznati sada.
Dead Man Walking

#58010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

spinel_ wrote: 20/12/2021 23:08
Doduse i ja bih bio ogorcen da se osjecam prevarenim, ali tesko je to priznati sada.
Ne brini spini, ne moze tebe niko prevariti sve dok citas ovakve portale koji ti ponude izvorni tekst i svoju verziju prijevoda, a ti to objerucke prihvatis i s nama slavodobitno podijelis.
GandalfSivi

#58011 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

spinel_ wrote: 20/12/2021 23:08
GandalfSivi wrote: 20/12/2021 22:49

Samo se brukas…
Tebi bih preporucio da zbog svog zdravlja ove teme zaobilazis u sirokom luku jer sve nesto ocekujes da bude kraj i zavrsi se sa 1,2 doze a ono kraja ni na vidiku.
To sam ti jos davno govorio. I tada si pisao da se brukam a vidimo kako se nazalost sve obistinjuje u vezi doza ( 6-o ili 9-o mjesecno vise je nebitno ali je tako )
De ba, mani se spinovanja, jesi li probao procitati ili je prekomplikovano?
tap3ah75

#58012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

gamer4ever wrote: 20/12/2021 20:53
saint_mirad wrote: 20/12/2021 19:43 ništa, samo se bodite kad ste levati.
Ja ne vidim cesto, skoro nikako, da ljudi koji su se vakcinisali nazivaju ljude koji nisu levatima, ovcama i slicnim glupostima.
Ja ne znam gdje ti živiš.
Ako se nisi vakcisao onda si "ubojica", krezubi glupi Bošnjo.

Sva sreća pa sam uradio sve zube prije .... sad sam samo glupi Bošnjo. A ne može mi niko reći krezubi
:lol:
saint_mirad

#58013 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

ovo nema ni u crtanom. :lol: slusaj struku. :izet:
Soj omikron virusa korona širi se brže od delta varijante i izaziva infekcije kod ljudi koji su već vakcinisani ili su se oporavili od bolesti kovida, rekao je danas šef Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

“Sada postoje dosljedni dokazi da se omikron širi znatno brže od varijante delta”, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus na brifingu za novinare.

On je dodao da je izvjesnija infekcija ili reinfekcija ljudi koji su vakcinisani ili su se oporavili od bolesti.
breba

#58015 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

cassius wrote: 21/12/2021 04:21
Neki opasan borac za prava... Video je jednako vjerodostojan. Valjda si kupio nesto od ove sarolike ponude...
Kako ste vi mladi naivni da dijelite ovo to je zaista tužno. Zar ne možete skontati ocigledan lopovluk?

Image
Last edited by breba on 21/12/2021 05:16, edited 3 times in total.
°u°

#58016 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Omicron u Londonu, vjerovatno njegovom glavnom gradu trenutno, izgleda usporava. 14.12. sam London je imao 96.000 slučajeva, ukupno do sad 1.5 milion

GandalfSivi

#58017 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

saint_mirad wrote: 20/12/2021 23:43 ovo nema ni u crtanom. :lol: slusaj struku. :izet:
Soj omikron virusa korona širi se brže od delta varijante i izaziva infekcije kod ljudi koji su već vakcinisani ili su se oporavili od bolesti kovida, rekao je danas šef Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

“Sada postoje dosljedni dokazi da se omikron širi znatno brže od varijante delta”, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus na brifingu za novinare.

On je dodao da je izvjesnija infekcija ili reinfekcija ljudi koji su vakcinisani ili su se oporavili od bolesti.
I sta si napisao? Sta je smijesno? Ne kontam majke mi, lik postavlja random stvari, podebljava ono sto mu se cini prikladnim i onda se nesta kesla.

Rekao lik da je izvjesnije da se vakcinisani ili preboljeli mogu zaraziti omikronom u odnosu na ostale varijante, i onda dvorska luda pokusava da kaze sta?
ultima_palabra

#58018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

saint_mirad wrote: 20/12/2021 23:43 ovo nema ni u crtanom. :lol: slusaj struku. :izet:

Zar nije ovdje bila prica o nenadmasnom prirodnom imunitetu, ko jednom preboli da je siguran za sva vremena?
°u°

#58019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Ministrica zdravlja GB

“How many people are in hospital..with Omicron?”

Health Minister
“There’s 774..sorry that’s total hospitalisations in the last 7 days. With Omicron..10 cases”

“How many deaths?”

“The deaths were 100..er I don’t..sorry Kay, no..er..1 death with Omicron”

°u°

#58020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

ultima_palabra wrote: 21/12/2021 05:29
Zar nije ovdje bila prica o nenadmasnom prirodnom imunitetu, ko jednom preboli da je siguran za sva vremena?
Ne pratim redovno šta se ovdje piše, ali ono što se se nekad pisalo, i objavljivale su se studije da bi mRNA vakcine mogle štititi trajno https://theprint.in/health/pfizer-and-m ... ds/686423/

A ono što prvi brojevi omicrona pokazuju objavila je Danska, zemlja koja je na vrhu po broju testiranja, i vakcinisanja.
U tabeli su prikazani vakcinisani, nevakcinisani i preboljeli. Uključena je osim omicrona i delta

Image

https://www.eurosurveillance.org/conten ... I0CmFjG-vY
cassius

#58021 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

°u° wrote: 21/12/2021 07:07 Ministrica zdravlja GB

“How many people are in hospital..with Omicron?”

Health Minister
“There’s 774..sorry that’s total hospitalisations in the last 7 days. With Omicron..10 cases”

“How many deaths?”

“The deaths were 100..er I don’t..sorry Kay, no..er..1 death with Omicron”

:-) :lol:

Kako gleda u stranu dok odgovara na pitanje ..
Point.

#58022 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Na barikade Twitter omladino!

No pasaran!
hladan.preminger

#58023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

omikorn se puno brže širi, ali je jednako toliko benigniji što pokazuju podaci o broju pozitivnih i broja ljudi na ICU isključivo zbog covida.

u naredna otprilike 3 mjeseca će se ovo sve završiti jer će svi doći u kontakt sa varijantom.

imunitet stečen preboljevanjem je superiorniriji u odnosu na sve druge, što opet pokazuje iskustvo iz JAR-a čiji su stanovnici imunitet stekli vakicniom samo 25%, a ostali koji ga imaju prebolijevanjem.
ja71

#58024 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

hladan.preminger wrote: 21/12/2021 08:23 omikorn se puno brže širi, ali je jednako toliko benigniji što pokazuju podaci o broju pozitivnih i broja ljudi na ICU isključivo zbog covida.
to sto se brzo siri bi moglo biti problem da preoptereti bolnice.
procentualno ce vjerovatno biti manje ljudi koje ce zaglaviti u bolnici ali apsolutni broj bi mogao u jednom vremenskom periodu biti veci nego kod delte.
i to je problem.
ovdje opet dolazi zlatno pravilo "2 sedmice ce biti kljucne" :D
samo treba struka tacno prepoznati kada ce biti POCETAK te dvije sedmice.
zatvaranje, bar u nekom obliku, ce biti neminovno. to se vec vidi iz najava vlada Velike Britanije i Holandije.
e sad slobodno krenite kukati
u naredna otprilike 3 mjeseca će se ovo sve završiti jer će svi doći u kontakt sa varijantom.
s ovim se nacelno slazem ali ce opet neke drzave poslije omikron vala izaci sa vise ili manje mrtvih ovisno kako se budu odnosile prema njemu.
imunitet stečen preboljevanjem je superiorniriji u odnosu na sve druge, što opet pokazuje iskustvo iz JAR-a čiji su stanovnici imunitet stekli vakicniom samo 25%, a ostali koji ga imaju prebolijevanjem.
tacno ali tako stecen imunitet je najbolniji i nosi najvise rizika
GandalfSivi

#58025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

hladan.preminger wrote: 21/12/2021 08:23 omikorn se puno brže širi, ali je jednako toliko benigniji što pokazuju podaci o broju pozitivnih i broja ljudi na ICU isključivo zbog covida.

Velika Britanija proslu sedmicu 64% vise sedmicnih slucajeva, ali u isto vrijeme 6% manje smrti. Ako se ovaj pad odrzi sljedece dvije sedmice, onda definitivno idemo u dobrom pravcu…
Locked