Ma objasni nam ti to bolje.. jebo školu i sve... ipak smo mi ovdje po tvojoj mjeri balvani.ja71 wrote: ↑15/12/2021 19:05Nemamo svi tu sreću da nam plaćaju što pišemo, pardon baljezgami po forumu.Capljina74 wrote: ↑15/12/2021 18:22
Šta ima po bauštelu u Alemanji?
BiH je tu gde jeste zbog sistema koji se ogleda u Fadil i Fadil respiratorna pogona na tehnički kiseonik.
Molim te, ne pametuj.
Kako se ovaj fazon sa profesijom ufucao na ovoj temi
To sa respiratoruma ti ne pije vodu (u stvari prolazi kod ljudi bez mozga).
Zašto Bugarska stoji još gore od nas?
I Mađarska stoji loše.
Je li misliš da au i tamo zdravstveni sistemi loši?
Zdravstveni sistem tek dolazi do izražaja kad ljudi završe u bolnici. Do tada su presudne mjereni vakcina.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Capljina74
#57651 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
ja71
#57652 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cijela struka u svim zemljama priča ovo što ja pričam.Capljina74 wrote: ↑15/12/2021 19:59 Ma objasni nam ti to bolje.. jebo školu i sve... ipak smo mi ovdje po tvojoj mjeri balvani.
Jesu pukli ovi antivakseri, više ništa ne znaju samo vrijeđati.
-
paladinka
#57653 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koji profit , sva ta vakcinacija citav sistem dovodi u minus.biglebovski wrote: ↑27/10/2021 11:27Hollywood, majke mi. ER, Dr. House, Greys Anatomy, The Good Doctor..., ko da su u zeničkoj bolnici snimane.
Farmaceutske kompanije ubiru nemoralni profit od vakcina protiv Covida, ali plaćaju niske porezne stope
Robbie Silverman, menadžer angažmana u privatnom sektoru Oxfam America, kaže:
„Poslovni model Big Pharma – primati milijarde javnih investicija, naplaćivati previsoke cijene za lijekove koji spašavaju živote, plaćati mali porez – zlatni je prah za bogate investitore i korporativne rukovodioce, ali je razoran za globalno javno zdravlje.
“Umjesto da se udruže s vladama i drugim kvalifikovanim proizvođačima kako bi osigurali da imamo dovoljno doza vakcine za sve, ove farmaceutske kompanije daju prednost vlastitom profitu tako što jačaju svoje monopole i prodaju najboljem ponuđaču. Dosta je bilo – moramo početi ljude stavljati ispred profita.”
https://actionaid.org/news/2021/pharmac ... -tax-rates
- spinel_
- Point.
#57655 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Strašne fore imaš zaista. Level srednja škola. Nije ni čudo što je u regionu gotovo sve u kolapsu kad takvima daju pristup lijekovima. Pa makar oni bili namijenjeni za Šarenkine hemeroide.Capljina74 wrote: ↑15/12/2021 18:23Ja Šarenci i tebi, jednaki ste mi. Ne bi volio da najebete ni ti ni ona.
Mali šiba tekvondo, ja šta ću.... Ubi' se od brige za Šarku i tebe. Moram buljiti u teleVon.
- Point.
#57656 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Italija
74% koji su trenutno na intenzivnoj su vakcinsani. Prosjek godina je 64 i 48% od njih nema nikakvih drugih zdravstvenih tegoba.
26% posto na intenzivnoj su vakcinisani, prosjek godina je 70 i svi imaju druge zdravstvene tegobe osim covida.
74% koji su trenutno na intenzivnoj su vakcinsani. Prosjek godina je 64 i 48% od njih nema nikakvih drugih zdravstvenih tegoba.
26% posto na intenzivnoj su vakcinisani, prosjek godina je 70 i svi imaju druge zdravstvene tegobe osim covida.
-
emmir1
#57657 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svastika mi je doktorica u USA bolnici.
Nije im dugo bio haos u bolnici, no evo par dana kolaps od Omikrona.
U par dana se bolnice napunile.
Oni imaju izvještaje da dvije doze Pfizera štite 22 posto, treća doza štiti 70 posto ali bukvalno samo 10 tak dana nakon vakcinisanja i postotak krene da opada.
U suštini zaštita nije dobra, ali bolje bilo kakva zaštita
Oni imaju izvještaje da dvije doze Pfizera štite 22 posto, treća doza štiti 70 posto ali bukvalno samo 10 tak dana nakon vakcinisanja i postotak krene da opada.
-
Hendrix
#57658 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U medjuvremenu radnici i doktori u bolnici u Konjicu nisu primili plate od Jula. Pa ne treba nama pandemija, mi smo u pandemiji decenijama sami od sebe. Moj rodjak koji je bolovo od korone prije godinu dana... i jos uvijek se osjeca lose i nije 100% kao prije virusa, radi tamo i lik je na rubu razuma. Jos mu dodju i seru da prima lovu da pise da je korona... a uopste ne radi na tom odjelu. Jebo ti nas i sistem i sve.
- drag_gost
#57659 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Point. wrote: ↑15/12/2021 18:19Toplo preporučujem da te guru savjete šapućeš Šarenki da joj stimulišeš probavu.Capljina74 wrote: ↑15/12/2021 16:34
Sada si me zabrinuo lošim navikama. To što bleneš u ekran dok ručaš ti je opasnije od korone.
Sjebavaš želudac, narušavaš odnos sa hanumom, ako si oženjen pa ti još ona diže pritisak
Radni svijet ovih nahija jede poslije 16h. Ako je sreće da se i tada more okupiti porodica.
Više rada, manje zurenja u telefon tokom radnog vremena.
- drag_gost
#57660 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zamisli antivakser i doktor za koze. Ne moze gore.ja71 wrote: ↑15/12/2021 21:18Cijela struka u svim zemljama priča ovo što ja pričam.Capljina74 wrote: ↑15/12/2021 19:59 Ma objasni nam ti to bolje.. jebo školu i sve... ipak smo mi ovdje po tvojoj mjeri balvani.
Jesu pukli ovi antivakseri, više ništa ne znaju samo vrijeđati.
-
Trappist
#57661 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"SAVJETODAVNI odbor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) sastat će se u četvrtak kako bi razmotrio moguće ograničavanje uporabe cjepiva Johnson & Johnson protiv covida-19 zbog problema s krvnim ugrušcima, piše Washington Post.
CDC-ov savjetodavni odbor o cijepljenju predstavit će nove podatke za koje se čini da pokazuju da se od travnja povećao postotak broja slučajeva krvnih ugrušaka kod ljudi koji su primili cjepivo tvrtke Johnson & Johnson, dodaje Post, navodeći izvore dobro upućene u to pitanje."
Evo i CDC otisao u antivaxere, pa jebemu ima li iko da nije antivaxer danas ?
CDC-ov savjetodavni odbor o cijepljenju predstavit će nove podatke za koje se čini da pokazuju da se od travnja povećao postotak broja slučajeva krvnih ugrušaka kod ljudi koji su primili cjepivo tvrtke Johnson & Johnson, dodaje Post, navodeći izvore dobro upućene u to pitanje."
-
Trappist
#57662 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Dr. Angelique Coetzee, predsjednica Južnoafričkog udruženja liječnika i prva osoba koja je uočila novu varijantu koronavirusa kod pacijenta, u osvrtu za Daily Mail komentirala je 'histeričnu reakciju' Velike Britanije na pojavu omikrona.emmir1 wrote: ↑16/12/2021 07:11 Svastika mi je doktorica u USA bolnici.
Mi se bavimo pravim ljudima, a ne statističkim projekcijama i mogu vas uvjeriti da su simptomi kod pacijenata kod kojih je identificiran omikron vrlo blagi u usporedbi s onima koje vidimo kod pacijenata zaraženih puno opasnijom delta varijantom."
-
hladan.preminger
#57663 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
slušaj strukuTrappist wrote: ↑16/12/2021 09:57 "SAVJETODAVNI odbor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) sastat će se u četvrtak kako bi razmotrio moguće ograničavanje uporabe cjepiva Johnson & Johnson protiv covida-19 zbog problema s krvnim ugrušcima, piše Washington Post.
i kad kaže vakcina valja, i kad kaže ne valja
- spinel_
#57664 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cisti se prostor za Pf. A ubjedjen sam da je njihova "najubitacnija".
-
Capljina74
#57665 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav si samo intelektualni napor morao ishandriti da bi napisao ovako maestralan odgovor u vidu smajlija.
Bravo!
-
biglebovski
#57666 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako sad to, odjednom, pred kraj godine?paladinka wrote: ↑15/12/2021 21:57Koji profit , sva ta vakcinacija citav sistem dovodi u minus.biglebovski wrote: ↑27/10/2021 11:27
Hollywood, majke mi. ER, Dr. House, Greys Anatomy, The Good Doctor..., ko da su u zeničkoj bolnici snimane.
Farmaceutske kompanije ubiru nemoralni profit od vakcina protiv Covida, ali plaćaju niske porezne stope
Robbie Silverman, menadžer angažmana u privatnom sektoru Oxfam America, kaže:
„Poslovni model Big Pharma – primati milijarde javnih investicija, naplaćivati previsoke cijene za lijekove koji spašavaju živote, plaćati mali porez – zlatni je prah za bogate investitore i korporativne rukovodioce, ali je razoran za globalno javno zdravlje.
“Umjesto da se udruže s vladama i drugim kvalifikovanim proizvođačima kako bi osigurali da imamo dovoljno doza vakcine za sve, ove farmaceutske kompanije daju prednost vlastitom profitu tako što jačaju svoje monopole i prodaju najboljem ponuđaču. Dosta je bilo – moramo početi ljude stavljati ispred profita.”
https://actionaid.org/news/2021/pharmac ... -tax-rates
- drag_gost
#57667 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jesi li pronasao lijek za koronu u anusu koze? Koristis li ga?Capljina74 wrote: ↑16/12/2021 10:13Kakav si samo intelektualni napor morao ishandriti da bi napisao ovako maestralan odgovor u vidu smajlija.
Bravo!![]()
-
Capljina74
#57668 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koja si ti intelektualna gromada!drag_gost wrote: ↑16/12/2021 10:25Jesi li pronasao lijek za koronu u anusu koze? Koristis li ga?Capljina74 wrote: ↑16/12/2021 10:13
Kakav si samo intelektualni napor morao ishandriti da bi napisao ovako maestralan odgovor u vidu smajlija.
Bravo!![]()
Vidim da vlažiš na koziji šupak, pa da te priupitam da ne zavrćeš pantalone?
- drag_gost
#57669 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Valjda buljenjem u koziji pakas i sam postajes isti. Ureze se to u karakter.Capljina74 wrote: ↑16/12/2021 10:27Koja si ti intelektualna gromada!
Vidim da vlažiš na koziji šupak, pa da te priupitam da ne zavrćeš pantalone?
Kakva intelektualna gromada! Valjda se nisi razmnozavao.
-
cassius
#57670 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma boostaj nas milion puta, kao da nemamo prirodni imunitet. 98-99% ljudi preboli ovo cudo bez vecih problema, ali daj jedno 5 boostera.
Prva doza nije bila nesto efikansa, pa evo kao druga, to je za full odbranu. Pa onda i to nije radilo, pa ide booster. Pa i on cak ne garantuje 100%, pa onda opet ide jos extra booster.
Ovo ce na kraju biti ko u mcdonaldsu, "daj mi dupli booster sa vise pfizera , i malo zacini sa johnson johnson"
Prva doza nije bila nesto efikansa, pa evo kao druga, to je za full odbranu. Pa onda i to nije radilo, pa ide booster. Pa i on cak ne garantuje 100%, pa onda opet ide jos extra booster.
Ovo ce na kraju biti ko u mcdonaldsu, "daj mi dupli booster sa vise pfizera , i malo zacini sa johnson johnson"
-
cassius
#57671 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Strasni omikroneee..
Dr. Angelique Coetzee, predsjednica Južnoafričkog udruženja liječnika i prva osoba koja je uočila novu varijantu koronavirusa kod pacijenta, u osvrtu za Daily Mail komentirala je 'histeričnu reakciju' Velike Britanije na pojavu omikrona.
Odmah na početku poručila je kako smatra da su predviđanja da će Britanija do kraja mjeseca imati do milijun slučajeva te će NHS biti preopterećen s do 10.000 hospitalizacija dnevno, vjerojatno uvod u priču o ponovnom otkazivanju Božića i lockdownu za Novu godinu. Smatra da je upozorenje premijera Borisa Johnsona da Veliku Britaniju čeka 'plimni val' infekcija omikronom 'na rubu histerije'.
- Trebate samo pogledati što se događa u Južnoafričkoj Republici, gdje su zabilježeni prvi slučajevi omikrona, da bi shvatili da je ovakva reakcija nesrazmjerna s rizicima koje ova varijanta nosi, poručila je.
- Čini se da je novi soj neko vrijeme cirkulirao u JAR-u, a prethodno je zabilježen u Bocvani. Moja dužnost je bila da prijavim zabrinutost. Ne žalim što sam to učinila, ali sam zapanjena reakcijom svjetskih čelnika koja je uslijedila, kada su Velika Britanija i neke druge europske države nametnule stroga ograničenja na putovanja te produžile karantenu.
- Rekla sam tada da ne znamo ni približno dovoljno o omikronu da bismo nametali takva ograničenja. Sada sam još više začuđena najnovijim izjavama britanske vlade, s obzirom na saznanja o omikronu u posljednja četiri tjedna. Radila sam s pacijentima koji su se zarazili novim sojem koronavirusa i mislim da je sigurno reći da znam više od većine o učincima koje može imati na ljude, napisala je.
Istaknula je da kao liječnica opće prakse radi već 33 godina te da je ona prvi kontakt pacijentima.
- Mi se bavimo pravim ljudima, a ne statističkim projekcijama i mogu vas uvjeriti da su simptomi kod pacijenata kod kojih je identificiran omikron vrlo blagi u usporedbi s onima koje vidimo kod pacijenata zaraženih puno opasnijom delta varijantom.
- Ne morate mi vjerovati na riječ. Vidjela sam dosta pacijenata s omikronom koji su prije imali delta varijantu i reći će vam da su sretni što su drugi put imali omikron, iako nitko ne može biti sretan što je obolio od covida-19, poručila je.
Otkrila je na koje simptome se žalio prvi pacijent zaražen omikronom.
- Došao mi je mladić koji je mislio da je predugo bio na suncu jer je radio vani. Pacijenti obično imaju bolove u mišićima, glavobolju i malo su umorni, ali ne pogoršavaju se nakon toga. Nakon pet dana stanje se popravlja i to je to, rekla je.
Napominje da u dijelu Južnoafričke Republike, u kojemu radi, nije bilo puno pacijenata koji su zbog omikrona završili u bolnici. Većina se liječila kod kuće uz primjenu protuupalnih lijekova, poput ibuprofena.
Naglasila je da je većina pacijenata zaraženih omikronom necijepljena.
- To sigurno nije argument protiv cijepljenja, ne mogu dovoljno naglasiti važnost istoga, ali umirujuća je spoznaja da se čak i nezaštićeni pacijenti puno lakše bore protiv omikrona nego protiv delte.
Dr. Coetzee ističše kako je suvišno pričati o lockdownu s obzirom da je do današnjeg dana oko 23,5 milijuna Britanaca primilo tri doze cjepiva.
- Razočarana sam takvim nepromišljenim reakcijama britanske vlade. Oni nemaju nikakve veze s onim vidimo u Južnoafričkoj Republici, gdje ljudi gotovo da uopće ne spominju omikron. Kao što je jedan korisnik Twittera komentirao: Covid je postao britanska neuroza, poručila je liječnica u osvrtu za Daily Mail.
Podsjetimo, Boris Johnson jučer je potvrdio da je najmanje jedan pacijent u Britaniji umro nakon zaraze omikronom te istaknuo da moramo zaboraviti na ideju da je to na neki način blaža verzija virusa.
Ministar zdravlja Sajid Javid upozorio je da se omikron varijanta virusa širi nevjerojatnom brzinom i da na nju sada otpada oko 40 posto zaraženih u Londonu.
-
Capljina74
#57672 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ČoJek ima tri doktorata i vakultet života, najpozvaniji je da drži predavanje tamo nAkim ljekarima!
-
KraljicaIzJajca
#57673 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@splinter @Capljina74
https://siol.net/novice/slovenija/aktua ... ivo-568390
Omicron is characterized by being extremely infectious, Štrukelj added , illustrating: "If we did not have protection with a mask, such a person would infect 20 to 30 people."
So far, scientists know that this version could be less symptomatic of the disease, which means that the disease would be easier to overcome. "This is a positive scenario, but a negative one, that new mutations may still occur and this strain can also be very dangerous," he added.
But the mutations are repetitive, so experts hope the virus will stick so tightly to the cell's surface that it will eventually fade away. "This is again a positive scenario, but the negative one would be that the virus is not only infectious, but also causes more serious complications in covid-19 disease. But everything is still premature, news is monitored daily," Štrukelj added.
Four new vaccines are under review
The European Medicines Agency is currently reviewing four vaccines, Štrukelj said about news regarding vaccines.
"Valneva, Sinopharm, Sinovac and Novavax are in the approval phase. How they work against the new omicron strain is not yet clear, but we can talk about more than 50% effectiveness, maybe even more," he explained, adding: "We hope that will be available as soon as possible. Novavax could be available as early as the beginning of the new year, and Valneva is expected in February or March. "
We also came up with the first specific drug - molnupiravir, which is recommended for everyone, especially the elderly. However, it is forbidden for pregnant women and women who want to become pregnant. Štrukelj mentioned another new drug, paxlovid from Pfizer, which does not yet have a license, but is expected at any time. "Medicines do not prevent infection, but they do prevent a more serious course of the disease. Patients can get over the disease at home, thus reducing the pressure on hospitals," he said. You can watch the full statement in the video below:
The booster dose against omicron is very effective
Regarding the effectiveness of the third, booster dose against omicron, Štrukelj said that the findings show that it is very effective against omicron.
"We therefore recommend the third dose. We also recommend that you take advantage of the possibilities of Moderna. We recommend it to anyone over 30 years of age, as it shows a high degree of effectiveness."
After the death of the girl in September this year, which was the result of vaccination with a vaccine manufactured by Johnson & Johnson, Slovenia stopped vaccinating with this vaccine.
Vaccination of children between the ages of five and 11 this week
On Monday, we received the first shipment of Pfizer's vaccine for vaccinating children aged five to 11 against covid-19, government spokeswoman Maja Bratuša explained . The NIJZ Vaccination Advisory Group has already included in the vaccination recommendations the vaccination of children between the ages of five and 11.
"Vaccination centers will start vaccinations this week. Children can be ordered to be vaccinated by their parents or guardians in three ways: at selected pediatricians, at vaccination centers or through the zVem portal," she said.
https://siol.net/novice/slovenija/aktua ... ivo-568390
Omicron is characterized by being extremely infectious, Štrukelj added , illustrating: "If we did not have protection with a mask, such a person would infect 20 to 30 people."
So far, scientists know that this version could be less symptomatic of the disease, which means that the disease would be easier to overcome. "This is a positive scenario, but a negative one, that new mutations may still occur and this strain can also be very dangerous," he added.
But the mutations are repetitive, so experts hope the virus will stick so tightly to the cell's surface that it will eventually fade away. "This is again a positive scenario, but the negative one would be that the virus is not only infectious, but also causes more serious complications in covid-19 disease. But everything is still premature, news is monitored daily," Štrukelj added.
Four new vaccines are under review
The European Medicines Agency is currently reviewing four vaccines, Štrukelj said about news regarding vaccines.
"Valneva, Sinopharm, Sinovac and Novavax are in the approval phase. How they work against the new omicron strain is not yet clear, but we can talk about more than 50% effectiveness, maybe even more," he explained, adding: "We hope that will be available as soon as possible. Novavax could be available as early as the beginning of the new year, and Valneva is expected in February or March. "
We also came up with the first specific drug - molnupiravir, which is recommended for everyone, especially the elderly. However, it is forbidden for pregnant women and women who want to become pregnant. Štrukelj mentioned another new drug, paxlovid from Pfizer, which does not yet have a license, but is expected at any time. "Medicines do not prevent infection, but they do prevent a more serious course of the disease. Patients can get over the disease at home, thus reducing the pressure on hospitals," he said. You can watch the full statement in the video below:
The booster dose against omicron is very effective
Regarding the effectiveness of the third, booster dose against omicron, Štrukelj said that the findings show that it is very effective against omicron.
"We therefore recommend the third dose. We also recommend that you take advantage of the possibilities of Moderna. We recommend it to anyone over 30 years of age, as it shows a high degree of effectiveness."
After the death of the girl in September this year, which was the result of vaccination with a vaccine manufactured by Johnson & Johnson, Slovenia stopped vaccinating with this vaccine.
Vaccination of children between the ages of five and 11 this week
On Monday, we received the first shipment of Pfizer's vaccine for vaccinating children aged five to 11 against covid-19, government spokeswoman Maja Bratuša explained . The NIJZ Vaccination Advisory Group has already included in the vaccination recommendations the vaccination of children between the ages of five and 11.
"Vaccination centers will start vaccinations this week. Children can be ordered to be vaccinated by their parents or guardians in three ways: at selected pediatricians, at vaccination centers or through the zVem portal," she said.
-
biglebovski
#57674 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Univerzalna vakcina, obavezna, za prevenciju sezonskih respiratornih virusa. Vlažni san za završetak karijere velikog birokrate. Nobelova nagrada ne gine. Bocaj sve što mrda dok ne nađu čudesnu formulu, ili dok ovaj majmun ne odapne. Dobro izgleda, i u 105oj će biti direktor. Uglavnom, kraj u bogatim zapadnim zemljama sa ogromnim budžetskim resursima za testiranje i kupovinu vakcina se ne nazire. Jedina dobra stvar je da su ostali respiratorni virusi potučeni do nogu maskama i distancom.cassius wrote: ↑16/12/2021 10:40 Ma boostaj nas milion puta, kao da nemamo prirodni imunitet. 98-99% ljudi preboli ovo cudo bez vecih problema, ali daj jedno 5 boostera.
Sve je više i više krivotvorenja zdravstvenih propusnica, vjerujem da će uskoro vlade morati da posegnu za novim rješenjima, a tu će filantrop Bili da pomogne sa izvodivim rješenjima, taman da se zaokruže sve teorije zavjere.
-
cassius
#57675 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo naseg šveda, koji sam odreduje ko je za njega struka. Doktor nije doktor ako to šved ne odobri.,dzaba diplome titule, recenzijePoint. wrote: ↑15/12/2021 18:19Toplo preporučujem da te guru savjete šapućeš Šarenki da joj stimulišeš probavu.Capljina74 wrote: ↑15/12/2021 16:34
Sada si me zabrinuo lošim navikama. To što bleneš u ekran dok ručaš ti je opasnije od korone.
Sjebavaš želudac, narušavaš odnos sa hanumom, ako si oženjen pa ti još ona diže pritisak
Radni svijet ovih nahija jede poslije 16h. Ako je sreće da se i tada more okupiti porodica.
Više rada, manje zurenja u telefon tokom radnog vremena.
Komentarisete Capljinu koji ima vise dodira sa strukom nego sto cete vi ikad imat nit ste ikad imali. Ali znate srat ljudima , kad komentarisu doktore u vezi covida