KraljicaIzJajca wrote: ↑10/12/2021 19:25
hadzinicasa wrote: ↑10/12/2021 19:22
Vat? Cekam jos rezultate.
Još čekaš, to se odužilo
Tagirala sam te jer znam da morate primiti booster, ali se postavlja pitanje, da li država ima (naravno da nema) legalno pokriće za takvu odluku.
Ma isla u utorak a rade testove cetvrtkom.
Vidi, ja sam pragmaticno celjade. Ne vidim svrhu lamentirati po ovom pitanju i to ovdje. Ne priznajem „argumentaciju“ Moja Ljudska Prava, brnjice, ogranicavanje kretanja i slicno.
Mislim da sam ovdje vec rekla da priznajem samo nauku a buduci da je kompletna ova situacija relativno nova, jos uvijek se istrazuje, skupljaju podaci, trial-error metod i learning by doing.
Pokusavam ukljuciti rezon, a odrasla sam uz medicinsku nauku na njenoj sam strani. I vakcine generalno smatram civilizacijskim dostugnucem.
Postavljala sam ovdje kad su donijeli taj propis argumentaciju nekoliko austrijskih pravnih strucnjaka koji vele da to moze. Daleko od toga da mislim da je drzava u kojoj zivim savrsena (vidi pod Kurz), ali je uredjena sa svim mehanizmima kako pravnim tako i demokratskim gradjanskog neposluha. A i struka ima rijec. Kako ekonomska tako i medicinska a i sve druge. Tako da se vjerujem da se tako biti i u ovom slucaju.
Ako donesu zakon ili mi ga je postovati ili otici. Treceg nema. Vrlo jednostavno.
Da je ovome stati u kraj, pa da ne moram brinuti hocu li svoje ikad vise vidjeti. I hoce li moj zagrljaj starog oca ili majku preranonu grob otjerati. Jer sve drugo u zivotu, osim trenutaka provedenih s voljenima bude i prodje. I rat i poplava i zemljotres. I pandemija ce.