SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#50726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Pucalo se na Aerodromskom mislim da je Oktavija bila meta al je nisu ukrali...
zdruzdjo

#50727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

aldinjo wrote: 26/12/2021 17:58 Klasična "šuplja" forumska priča.
Image
BadBoy

#50728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Ovo meni bas sve zvuci ko neka teorija zavjere… kako je ovo destabilizacija drzave?

Krali auto, neko ih vidio, zvao policiju, dosla patrola i ovi zapucali. Lako je ubiti nekoga iz zasjede. Mislim da nema nista dublje od toga.
last mohicans

#50729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Kako ga predstavi ljigavac Tomic koji mi jos od rata smrdi, kao da je jalijas koji obija trafike u najmanju ruku. Stotine, ako ne i hiljade građana su ojadilini i oštetili rumeni četalji kao ovaj Macan. Zato treba donijeti zakon da oruzjem mozeš braniti svoju imovinu pa bi govna dva puta razmislila prije nego bi krenuli.
swanfilter

#50730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

Da je ne znam kakav biatlonac, tvrditi da je kalasem ciljao u glavu jednog i sljepocnicu drugog, malo je, ma hajte molim vas ...

Kad je Sava u njemacki zatvor dospio, vidjece se ...

Zasto je Macan bjezao u tom slucaju?

Kaze Tomic, ne bih branio ubicu policajaca. Al je zato branio ubicu mladosti ...
zdruzdjo

#50731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

last mohicans wrote: 26/12/2021 20:08
....... Zato treba donijeti zakon da oruzjem mozeš braniti svoju imovinu pa bi govna dva puta razmislila prije nego bi krenuli.
Tamo negdje cini mi se 2012 neki saner je u lukavici u gluho doba noci poletio za golfom cetvorkom kod nekog domacina. Ovaj ga skontao, izvadio pusku iz budzaka i namirio gosta.
Cini mi se po nogama. Nesto malo se provuklo kroz vijesti o tome. Onako na marginama. Sigurno je domacin najebao zestoko, u to nema sumnje. Ali
Garantujem da su saneri dugo vremena, dva puta razmisljali kome ce klepiti auto u tim krajevima. Opste je poznata stvar da stanovnici tih djelova imaju dosta "ratnih zaostataka".
vjeshalica

#50732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

last mohicans wrote: 26/12/2021 20:08 Kako ga predstavi ljigavac Tomic koji mi jos od rata smrdi, kao da je jalijas koji obija trafike u najmanju ruku. Stotine, ako ne i hiljade građana su ojadilini i oštetili rumeni četalji kao ovaj Macan. Zato treba donijeti zakon da oruzjem mozeš braniti svoju imovinu pa bi govna dva puta razmislila prije nego bi krenuli.
Tomic je hostaplercina cim ide u ovom cilju
Hakiz

#50733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

last mohicans wrote: 26/12/2021 20:08 Kako ga predstavi ljigavac Tomic koji mi jos od rata smrdi, kao da je jalijas koji obija trafike u najmanju ruku. Stotine, ako ne i hiljade građana su ojadilini i oštetili rumeni četalji kao ovaj Macan. Zato treba donijeti zakon da oruzjem mozeš braniti svoju imovinu pa bi govna dva puta razmislila prije nego bi krenuli.
Svakom advokatu je najvažnije ishoditi najbolje za svog klijenta. Ne doći do pravde ili istine. Pravda i istina su, ali samo možda, problem tužilaštva, ne odbrane.

Advokat može da se pita o moralnosti nekoga dok razmišlja da li da tu osobu zastupa. Kada pristane da je zastupa, advokatu krivica klijenta ne smije biti važna, ne smije ga omesti u pokušaju oslobađanja klijenta od optužbe ili ako to ne može, ishodovanje što blaže kazne.

Ne bi ni ti, ako ti zatreba, angažovao advokata koji će te "pustiti niz vodu" zbog višeg cilja, istine, pravde itd. To ga, možda, čini dobrim čovjekom, ali lošim advokatom.
last mohicans

#50734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Hakiz wrote: 26/12/2021 20:28
Svakom advokatu je najvažnije ishoditi najbolje za svog klijenta. Ne doći do pravde ili istine. Pravda i istina su, ali samo možda, problem tužilaštva, ne odbrane.

Advokat može da se pita o moralnosti nekoga dok razmišlja da li da tu osobu zastupa. Kada pristane da je zastupa, advokatu krivica klijenta ne smije biti važna, ne smije ga omesti u pokušaju oslobađanja klijenta od optužbe ili ako to ne može, ishodovanje što blaže kazne.

Ne bi ni ti, ako ti zatreba, angažovao advokata koji će te "pustiti niz vodu" zbog višeg cilja, istine, pravde itd. To ga, možda, čini dobrim čovjekom, ali lošim advokatom.
Sve to stoji, ali optuznica nije ni podignuta, a ovaj ljigo vec kroz ovakve izjave vrši pritisak na tuzilastvo i u medijima ga predstavlja kao počinitelja pokajnika, a to nije, jer da jeste ne bi govno rumeno šutilo 3 godine. Nikada se ne bi ni oglasio da nije mečka zaigrala pred vratima i da nisu otkrili njegov DNK na mjeetu svirepog ubistva dva organa reda, policajca. Prišiti mu:saučeništvo u prikrivanju ubojice, teška krađa, uzeti mu u obzir i prethodne aferime i jedno najmanje 10 godina mu zveknuti,ubici, ako se do njega dođe 40.
costacurta

#50735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by costacurta »

last mohicans wrote: 26/12/2021 20:42
Hakiz wrote: 26/12/2021 20:28

Sve to stoji, ali optuznica nije ni podignuta, a ovaj ljigo vec kroz ovakve izjave vrši pritisak na tuzilastvo i u medijima ga predstavlja kao počinitelja pokajnika, a to nije, jer da jeste ne bi govno rumeno šutilo 3 godine. Nikada se ne bi ni oglasio da nije mečka zaigrala pred vratima i da nisu otkrili njegov DNK na mjeetu svirepog ubistva dva organa reda, policajca. Prišiti mu:saučeništvo u prikrivanju ubojice, teška krađa, uzeti mu u obzir i prethodne aferime i jedno najmanje 10 godina mu zveknuti,ubici, ako se do njega dođe 40.
:thumbup:
I koja je uloga supruge, uposlenice MUPa? Spominje li se ona gdje? Il hudnica nije znala čime se suprug bavi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

muž u privatluku
supruga u državnoj službi
idealna kombinacija
Kaligrafija

#50737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kaligrafija »

vjeshalica wrote: 26/12/2021 19:29
Kaligrafija wrote: 26/12/2021 18:59

Ja rekoh da on nije cvjecka, a da ga neko trpa, trpa ga sigurno...jos kad uzmemo u obzir da je caca Macanov, inace ratni zlocinac, Lukacev intimus, onda uzimajuci u obzir sta pise u ovom clanku, da je lik u zatvoru u inostranstvu, tj. laka meta za odstrel, pronadjeni DNKa Macana na mjestu zlocina, prije ce biti da je ovaj Macan ubica, nego taj jad u Njemackoj...!
Macanov su pronasli u Golfu, a iz Golfa nije pucano vec iz Seljada.
Golf se krao, sto znaci Macan je bio vani, pa je samim tim mogao i pucati, a Seat je bio vozilo za bijeg, koji nije pronadjen nikad...! Trece morao je sigurno izaci da puca kalasom po policiji, nije sigurno iz vozila...! A nasli bi od sviju DNKa u Seatu, posto su se svi vozili sa njim, logicno...!
last mohicans

#50738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

costacurta wrote: 26/12/2021 20:56
last mohicans wrote: 26/12/2021 20:42

:thumbup:
I koja je uloga supruge, uposlenice MUPa? Spominje li se ona gdje? Il hudnica nije znala čime se suprug bavi
Htio sam je spomenuti u postu, ali eto ti si je se dotakao. Vjerovatno je njena uloga bila da prikriva sve moguce tragove. Oba MUPa su od početka istrage koliko toliko sarađivala, ali s obzirom da joj je otac ratni zločinac, baš se ono sažalijevala i suosjecala nad sudbinom poginulih policajaca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/bih/706101/svad ... a-na-teren

A da su se muski svadjali bile bi prijave za ksrenje javnog reda i mira
swanfilter

#50740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

Black swan wrote: 26/12/2021 21:43 https://avaz.ba/vijesti/bih/706101/svad ... a-na-teren

A da su se muski svadjali bile bi prijave za ksrenje javnog reda i mira
Mogu zamisliti ovog seljakluka uzivo ...
Karikaturist

#50741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

Kakva vijest alija ustani da legnem
aldinjo

#50742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aldinjo »

zdruzdjo wrote: 26/12/2021 19:49
aldinjo wrote: 26/12/2021 17:58 Klasična "šuplja" forumska priča.
Image
Nema potrebe za daljnim komentarisanjem.
vjeshalica

#50744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Kaligrafija wrote: 26/12/2021 21:27
vjeshalica wrote: 26/12/2021 19:29

Macanov su pronasli u Golfu, a iz Golfa nije pucano vec iz Seljada.
Golf se krao, sto znaci Macan je bio vani, pa je samim tim mogao i pucati, a Seat je bio vozilo za bijeg, koji nije pronadjen nikad...! Trece morao je sigurno izaci da puca kalasom po policiji, nije sigurno iz vozila...! A nasli bi od sviju DNKa u Seatu, posto su se svi vozili sa njim, logicno...!
Zavisi ko je krao,ko je bio u vozilu,a ko je bio vani ako je uopce bio....
Kaligrafija

#50745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kaligrafija »

vjeshalica wrote: 26/12/2021 22:45
Kaligrafija wrote: 26/12/2021 21:27

Zavisi ko je krao,ko je bio u vozilu,a ko je bio vani ako je uopce bio....
Ma ko im hebe mater, zatvorit ih sviju, po 40 godina za udruzeni zlocinacki poduhvat i kraj price...!
Sydnor

#50746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sydnor »

vjeshalica wrote: 26/12/2021 19:31
Sydnor wrote: 26/12/2021 19:18 Ljudi su hladnokrvno ubili policajce koji su se tu vjerovatno slučajno zadesili, sve ostalo mi je teški šupljak.
Mozda ima istine da je neko zvao ako je vidio da se nesto desava,ili je zvao da ih podmetne,meni izgleda kao da su znali da ce policija doci.
Da su znali, mislim da bi pobjegli a ne čekali ih da ih ubiju. I najveći glupan je svjestan da je jaaaako teško napasti policiju ili ubiti čak a da ti se ne osvete ili u najboljem slučaju bez dugogodišnje robije.

Neko je napisao, u nas je uvijek neka teorija zavjere a stvari su često vrlo jednostavne. Možda su sasvim slučajno tuda patrolirali bez da su ih vidjeli, ovi se osjetili ugroženim i paf, možda su ih vidjeli i krenuli ka njima i ovi opet zapucali iz straha i jbg.

Ali ono što ja mislim a što spada u "teoriju zavjere" jeste da ih je poslije ubistva neko odmah dobro nasavjetovao šta da rade i pomogao im da koliko toliko prikriju tragove. Nemo možda čak i iz MUPa KS.

Ne znam, nisam pametan, nisam istražitelj, nisam inspektor, nemam informacije koje policija ima ali sumnjam da je tu neka veća zavjera.

Mislim da su se Davor i Adis jednostavo našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
vjeshalica

#50747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Sydnor wrote: 26/12/2021 23:05

Da su znali, mislim da bi pobjegli a ne čekali ih da ih ubiju. I najveći glupan je svjestan da je jaaaako teško napasti policiju ili ubiti čak a da ti se ne osvete ili u najboljem slučaju bez dugogodišnje robije.

Mislim da su se Davor i Adis jednostavo našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
pa što nije pobjegla policija na termama i na aerodromskom kad su pucali na njih?nije policija tu da bjezi,moguca je opcija da su patrolirali i sluzbeno dobili dojavu da je pokusaj kradje u toku, tad se ne bjezi vec se ide i postupa po prijavi,druga opcija je da je neko namjerno isforsirao njihov dolazak u smislu da ih je navukao,ako cemo vjerovati u izjavu tomica o tome...oni su obicni pozornici nisu nikakva podrska,izgleda kao tipicna sacekusa/navlakusa ali glupo je sad o tome raspravljati valjda ce biti dostupno jos u skorije vrijeme detalja o tome...
ono sto je zanimljivo jos,je dojava pa je macan pobjegao i nakon mjesec se pojavio niodakle...bitan detalj
detalj je i da je taj marinkovic isplivao niodakle,a neko je stavio link kako lik skoro nije nikakvog kriminogeno lice-kako su nekada davno o njmu mediji prenijeli,odnosno namjesta mu se kriminal,a lik sjedi u zatvoru u njemackoj zbog droge...
dosta se spekulisalo o tome da se ni ne zna ciji je golf itd...ima dosta tih cudnih detalja
Sydnor

#50748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sydnor »

Nisam mislio da bi policajci bježali nego lopovi, da su znali da policija dolazi mislim da bi razgulili i vratili se drugi put. Sumnjam da bi ih čekali da ih ubiju.

To je opet samo moje mišljenje.
preselio na ahiret

#50749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by preselio na ahiret »

mislim da niko od te trojice nije nevin i da su svi krivi jer je ocigledno bio dogovor da se zapuca ako murija naleti dok ovaj pokusava da ukrade golfa.
vjeshalica

#50750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Sydnor wrote: 26/12/2021 23:48 Nisam mislio da bi policajci bježali nego lopovi, da su znali da policija dolazi mislim da bi razgulili i vratili se drugi put. Sumnjam da bi ih čekali da ih ubiju.

To je opet samo moje mišljenje.
ok,ja sam te pogresno upratila...pa cm su kalasima naoruzani dosli dakle spremni su da i upotrijebe iste...nije im prvi put,a meni ovo licno izgleda ko neki osvetnicki pohod ili nesto slicno,necemo zaboraviti da su im prijatelji po zanimanju izvukli deblji kraj,a i tad su pokusavali na nacionalno okrenuti bas kao i ovaj moron sa idiotskim pokusajem rehabilitacije obicnog kriminalnog teroriste
Post Reply