Apsurdno je doći na temu o virusu i ljudima prebacivati što raspravljaju o virusuTesla Edison wrote: ↑14/12/2021 12:49 Hebo ga svak, država mu se raspada, ono piše o virusu i nekakvom lockdown-u za Novu godinu![]()
![]()
![]()
Pa dobro ljudi, jeste li vi (panikbotovi) stvarno normalni ili ste samo na lošim drogama? Ne kontam ovu opsesiju virusom i zatvaranjem?! Jel vama virus jedina preokupacija u životu?
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
ja71
#8076 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
MUNAFIK
#8077 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sto se sportista tice jedino im je zajednicko da su se vakcinisali i to je to.gamer4ever wrote: ↑15/12/2021 14:04Totalno su ti pogresne informacije. Trenutno oko 90% ljudi preboluju bez problema, oko 9% preboluju sa dugorocnim problemima. Jedan samo primjer sportista koji naglo umiru na terenu mjesecima nakon prelezane bolesti. 1% zavrsi u bolnici i umre tokom bolesti.
- red evil
#8078 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas ljudi samo gledaju jel neko umro a ako nije onda je to bezazleno. Neko ima long covid, ne moraju to biti neki dugoročni problemi ali šta god da je smeta. Neko ima problema sa sinusima, neko sa okusom i mirisom hrane i to je problem jer ti ne da da živiš onako kako si i živio. Dok drugi nemaju long covid ali su imali malo teže simptome gdje su mjesec dana bili van stroja. Ovo sam se samo nadovezao na tvoj post.gamer4ever wrote: ↑15/12/2021 14:04Totalno su ti pogresne informacije. Trenutno oko 90% ljudi preboluju bez problema, oko 9% preboluju sa dugorocnim problemima. Jedan samo primjer sportista koji naglo umiru na terenu mjesecima nakon prelezane bolesti. 1% zavrsi u bolnici i umre tokom bolesti.
-
hladan.preminger
#8079 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ja i? zbog tvog i mog čula mirisa, neko treći mora vakcinisati svoje petogodišnje dijete?
- Ateista
#8080 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A najveci je fazon sto vakcinacija tvog petogodisnjeg djeteta nece doprinijeti da on ne izgubi culo mirisa...hladan.preminger wrote: ↑16/12/2021 14:36 ja i? zbog tvog i mog čula mirisa, neko treći mora vakcinisati svoje petogodišnje dijete?
- red evil
#8081 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne govorim o vakcinaciji i sam smatram da se u tom pogledaju nauka totalno pogubila i da ne znaju dalje šta da rade. Govorim o tome kako neki podcjenjuju kovid što uopšte nije tačno jer je to jedna ozbiljan bolest prema kojoj se moramo ozbiljno odnositi.hladan.preminger wrote: ↑16/12/2021 14:36 ja i? zbog tvog i mog čula mirisa, neko treći mora vakcinisati svoje petogodišnje dijete?
-
hladan.preminger
#8082 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
kovid je ozbiljna bolest za prvo za starije ljude iznad 65 godina starosti, i drugo za mlađe ljude koji imaju narušeno zdravlje.
to je činjenica potvrđena na milijardu oboljelih ljudi i milione umrlih.
za djecu kovid ne postoji niti ih se dotiče, kao i za osobe mlađe od 18 godina. čak ni u bih nemas osoba koje su u toj dobnoj skupini umrle, pored svih nedostataka zdravstvenog sistema.
pošto vakcinisani i dalje mogu prenositi bolest otpada i argument da se djeca vakcinišu zbog starijih (mada je i ta tvrdnja monstruozna s aspketa djece).
moja djeca su primila sve vakcine do sada, svi u prodici smo vakicnisani protiv kovida, ali nema teorije da se vakcinišu protiv bolesti koja ima može dovsti do curenja iz nosa.
to je činjenica potvrđena na milijardu oboljelih ljudi i milione umrlih.
za djecu kovid ne postoji niti ih se dotiče, kao i za osobe mlađe od 18 godina. čak ni u bih nemas osoba koje su u toj dobnoj skupini umrle, pored svih nedostataka zdravstvenog sistema.
pošto vakcinisani i dalje mogu prenositi bolest otpada i argument da se djeca vakcinišu zbog starijih (mada je i ta tvrdnja monstruozna s aspketa djece).
moja djeca su primila sve vakcine do sada, svi u prodici smo vakicnisani protiv kovida, ali nema teorije da se vakcinišu protiv bolesti koja ima može dovsti do curenja iz nosa.
- Copper
#8083 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Trebas skontati i pomiriti se sa cinjenicom da virus ne moze savladati ni uništiti bez obzira na bilo kakve mjere, i to ti potvrduju grafikoni.Sociolog wrote: ↑15/12/2021 09:51Pozz upravu si.
Raja s termina ga je zakacila na Bjelasnici.
Dohakace nam kad se svi sjate na Jahorinu i svrate na kafu u Sarajevo na " cevape".
Ovim botovima tipovima sto sve ovo obezvrijedjuju, podsmijavaju se..volio bih da provedete samo 2 sata na Intezivnoj njezi, posmatrajuci Covid pacijente, samo to.
Virus se jedino mogao zaustaviti tamo gdje je krenuo i to da poredas zarazne u komoru i spalis ih u pepeo. To zvuci brutalno ali je stvarnost.
Sada vidis da su mjere glupost jer ne vode ni cemu dobro nego samo u jedan zacarani krug.
Tebi je samo gore od samog razmišljanja o bolesti. A najbolji lijek je da ne brines, i ne razmisljas.
Jel bolesno kada gledaš da pred igraonicom djeca moraju pokazati nekakve kodove da su vakcinisani. Tebi ako je to normalno, onda su to vec neki duboko urezane emocije straha kojom je cijeli svijet zacaran, pa cak neki i uzivaju u takvom zivotu.
-
akcija007
#8084 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Danas gledam na benzijskoj pumpi 2 auta ispred mene. Jedan austrijske drugi njemacke table. Oba ulaze u objekat da plate racun, bez maske. A u svojim drzavama primirisati ne mogu benzijskoj bez maske (mozda cak i covid potvrde).
- skafiskafsnjak
#8085 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kriva je BiH sto ne uvede red.
Da se kaznjava, nosio.bi masku
- pepeljara
#8086 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ko ce kontrolisati ba....skafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 22:55Kriva je BiH sto ne uvede red.
Negdje sam citao da imamo 2 inspektora na nivou ks
- skafiskafsnjak
#8087 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa nebitnopepeljara wrote: ↑25/12/2021 22:56Ko ce kontrolisati ba....skafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 22:55
Negdje sam citao da imamo 2 inspektora na nivou ks![]()
Ko da bi u Deu nosao da ga niko ne kontrolise niko
- Tesla Edison
#8088 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Neka dijasporo, ne sekiraj se ti za nas i naš red i uživaj u šviciskafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 22:55Kriva je BiH sto ne uvede red.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8089 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Strasno, cuj usli na puNpu bez maske
Treb'o si im drotove zvati ili jos bolje da pocnes ljude da opominjes da nosaju maske, to je najbolje rjesenje.
-
A_A_AKCIJA
#8090 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Negiranje činjenica.Copper wrote: ↑17/12/2021 09:37Trebas skontati i pomiriti se sa cinjenicom da virus ne moze savladati ni uništiti bez obzira na bilo kakve mjere, i to ti potvrduju grafikoni.Sociolog wrote: ↑15/12/2021 09:51
Pozz upravu si.
Raja s termina ga je zakacila na Bjelasnici.
Dohakace nam kad se svi sjate na Jahorinu i svrate na kafu u Sarajevo na " cevape".
Ovim botovima tipovima sto sve ovo obezvrijedjuju, podsmijavaju se..volio bih da provedete samo 2 sata na Intezivnoj njezi, posmatrajuci Covid pacijente, samo to.
Virus se jedino mogao zaustaviti tamo gdje je krenuo i to da poredas zarazne u komoru i spalis ih u pepeo. To zvuci brutalno ali je stvarnost.
Sada vidis da su mjere glupost jer ne vode ni cemu dobro nego samo u jedan zacarani krug.
Tebi je samo gore od samog razmišljanja o bolesti. A najbolji lijek je da ne brines, i ne razmisljas.
Jel bolesno kada gledaš da pred igraonicom djeca moraju pokazati nekakve kodove da su vakcinisani. Tebi ako je to normalno, onda su to vec neki duboko urezane emocije straha kojom je cijeli svijet zacaran, pa cak neki i uzivaju u takvom zivotu.
Cilj svih mjera je bio manje mrtvih. I to se postiglo. Da se slušalo vas, mrtvih bi bilo puno puno više. Lockdown ima cilj ravnanje krive i to se i dešavalo.
Da, treba ignorirati virus i pustiti da desetine miliona umru, da se preživjelu gospodu poštedi vađenja papira iz džepa prilikom ulaza u granap.
A ako nećeš brige, pelcuješ se. Ja nemam brige od aprila, živim normalno i ne sikiram se jer su svi oko mene vakcinisani. Većina ih nije dobila virus u tih šest mjeseci koliko vakcina štiti, a od ovih što jesu unazad mjesec dana, većina nije imala nikakve ili jako slabe simptome.
Sve što pišete je samo apologetika da ne otkinete grama od svog egoizma i uradite mrvu dobra za druge. Ako je pandemija išta pokazala, onda su to monstrozne razmjere egoizma i šta su ljudi u stanju uraditi samo zbog mrve svog komfora. Bukvalno, znam likove koji su postali najstrašniji antivaxeri, samo što su ih vlastita djeca nervirala kod kuće, jer nisu išla u školu ili što nisu mogli na skijanje!
A strahova ima više vrsta. Moj strah je da ne zarazim druge, da ne nosim taj teret cijeli život.
Ima i strahova od boce, pa se od straha izmišljaju teorije da bi se taj strah sakrio, kao što djeca izmišljaju imaginarne prijatelje. Đe će se muškarčina bojati boce, mora biti bjelosvjetska zavjera da ga malo prene.
-
akcija007
#8091 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Neka dijaspore , nemam nista protiv sto su dosli . Samo sam napisao kao pararelu kako se ponasaju u domicilnim drzavama u kojima zive a kako kod nas.
- skafiskafsnjak
#8092 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Svici? Malo si promasio.Tesla Edison wrote: ↑25/12/2021 23:02Neka dijasporo, ne sekiraj se ti za nas i naš red i uživaj u šviciskafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 22:55
Da se kaznjava, nosio.bi masku![]()
A jbg brinem se, prosli put kad sam dole bio fasovo sam koronu...iako sam nosio masku. Svi su me gledali.kao da sam vanzemaljac
- skafiskafsnjak
#8093 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je to razmisljanje. Ismijavaj svakoga ko se pridrzava pravila.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/12/2021 23:04Strasno, cuj usli na puNpu bez maskeVjerujem da si bio sokiran. Obavezno se napipsaj po rukama i licu dezificiensom prije ulaska u objekat. Sto vise to bolje !
Treb'o si im drotove zvati ili jos bolje da pocnes ljude da opominjes da nosaju maske, to je najbolje rjesenje.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8094 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Postoje pravila, a postoji i jebavanje u zdrav mozak. Ako mislis da je normalno sta rade ljudima u Njemackoj, Austriji i u vecini zemalja Europe, jebiga onda, sta da ti kazem. Gradjanski neposluh je dosta kvalitetno rjesenje u borbi protiv takvih nebuloza i totalitarizma u najavi. A kroz historiju znamo da takvi dogadjaji nisu nepoznanica ili neko veliko iznenadjenje.skafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 23:26To je to razmisljanje. Ismijavaj svakoga ko se pridrzava pravila.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/12/2021 23:04
Strasno, cuj usli na puNpu bez maskeVjerujem da si bio sokiran. Obavezno se napipsaj po rukama i licu dezificiensom prije ulaska u objekat. Sto vise to bolje !
Il' lezi i cekaj dok ti gazda ne da naredbu da ustanes
Izbor je tvoj, posteno
- skafiskafsnjak
#8095 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je zakon, svidjeo ti se ili ne.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/12/2021 23:34Postoje pravila, a postoji i jebavanje u zdrav mozak. Ako mislis da je normalno sta rade ljudima u Njemackoj, Austriji i u vecini zemalja Europe, jebiga onda, sta da ti kazem. Gradjanski neposluh je dosta kvalitetno rjesenje u borbi protiv takvih nebuloza i totalitarizma u najavi. A kroz historiju znamo da takvi dogadjaji nisu nepoznanica ili neko veliko iznenadjenje.skafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 23:26
To je to razmisljanje. Ismijavaj svakoga ko se pridrzava pravila.
Izbor je tvoj, posteno![]()
Pridrzavam se zakona. U Sarajevo kad dodjem, nosim masku u Bingu. Gledaju me kao vanzemaljca.
Nebitno je sta ja mislim, jel normalno ili nije. To je zakon. Nemam diplomu doktora ili epidemiologa.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8096 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Rezultati "borbe"A_A_AKCIJA wrote: ↑25/12/2021 23:16Negiranje činjenica.Copper wrote: ↑17/12/2021 09:37
Trebas skontati i pomiriti se sa cinjenicom da virus ne moze savladati ni uništiti bez obzira na bilo kakve mjere, i to ti potvrduju grafikoni.
Cilj svih mjera je bio manje mrtvih. I to se postiglo. Da se slušalo vas, mrtvih bi bilo puno puno više. Lockdown ima cilj ravnanje krive i to se i dešavalo.
Da, treba ignorirati virus i pustiti da desetine miliona umru, da se preživjelu gospodu poštedi vađenja papira iz džepa prilikom ulaza u granap.
A ako nećeš brige, pelcuješ se. Ja nemam brige od aprila, živim normalno i ne sikiram se jer su svi oko mene vakcinisani. Većina ih nije dobila virus u tih šest mjeseci koliko vakcina štiti, a od ovih što jesu unazad mjesec dana, većina nije imala nikakve ili jako slabe simptome.
Sve što pišete je samo apologetika da ne otkinete grama od svog egoizma i uradite mrvu dobra za druge. Ako je pandemija išta pokazala, onda su to monstrozne razmjere egoizma i šta su ljudi u stanju uraditi samo zbog mrve svog komfora. Bukvalno, znam likove koji su postali najstrašniji antivaxeri, samo što su ih vlastita djeca nervirala kod kuće, jer nisu išla u školu ili što nisu mogli na skijanje!
A strahova ima više vrsta. Moj strah je da ne zarazim druge, da ne nosim taj teret cijeli život.
Ima i strahova od boce, pa se od straha izmišljaju teorije da bi se taj strah sakrio, kao što djeca izmišljaju imaginarne prijatelje. Đe će se muškarčina bojati boce, mora biti bjelosvjetska zavjera da ga malo prene.
About 97 million more people are living on less than $1.90 a day because of the pandemic, increasing the global poverty rate from 7.8 to 9.1 percent; 163 million more are living on less than $5.50 a day.
100 miliona ljudi zivi sa manje od 1.9 $ dnevno, to je rezultat borbe.
Mozemo i o inflaciji, jer su se pare, bez pokrica, stampale ko na traci u ovim "zapadnim demokratijama" pa ga sada svi pusimo zbog toga i tako te gluposti.
A gdje su unisteni poslovi, radna mjesta, zdravlje ljudi koji nisu dobili njegu, unistene porodice i brakovi, naruseno mentalno zdravlje, istraumirana djeca.
O totalitarizmu koji je dosao na mala vrata nekom drugom prilikom. Takvi kao ti ga prizivaju i sto je najgore objerucke prihvataju.
Gasis pozar kantom benzina i jos se svadjas zbog takve odluke. Rezultat navedenog upravo gledamo i zivimo.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8097 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da je bitno sta ti mislis i radis, sve je bitno.skafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 23:55To je zakon, svidjeo ti se ili ne.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/12/2021 23:34
Postoje pravila, a postoji i jebavanje u zdrav mozak. Ako mislis da je normalno sta rade ljudima u Njemackoj, Austriji i u vecini zemalja Europe, jebiga onda, sta da ti kazem. Gradjanski neposluh je dosta kvalitetno rjesenje u borbi protiv takvih nebuloza i totalitarizma u najavi. A kroz historiju znamo da takvi dogadjaji nisu nepoznanica ili neko veliko iznenadjenje.
Izbor je tvoj, posteno![]()
Pridrzavam se zakona. U Sarajevo kad dodjem, nosim masku u Bingu. Gledaju me kao vanzemaljca.
Nebitno je sta ja mislim, jel normalno ili nije. To je zakon. Nemam diplomu doktora ili epidemiologa.
Kada se drzava boji naroda to je demokratija i sloboda, kada se narod boji drzave i njenog aparata to je totalitarizam.
Progon Jevreja u Njemackoj je takodjer bio zakon, Jevreji u proglaseni bolescu ( doslovno ), onda je pocela segregacija, diskriminacija, prisila, otkazi....bio je i zakon da se eleminisu domaci "izdajnici" pod komunizmom, napad na Irak, Afganistan je isto bio "zakon" aka borba protiv terorizma, al' dzaba sve kad su to nebuloze i debilizmi iz udzbenika.
Tiha vecina je uvijek takva da sve sto im se nametne prihvati bez pogovora, bez obzira koliko je to bilo glupo, stetno, opasno ili nebulozno.
Al' jebiga, konzumerizam, konformizam i individualizam su nas i doveli u ovakvu situaciju i sto je najgore - nema vise nazad, New Normal burazeru.
Ko misli drugacije taj je bioterorista, ubica nana i deda, ravnozemljas i teoreticar zavjere. Cirkus
Otpor i kriticko razmisljanje su u uvijek bili progresivni i slobodarski pravac, danas - New Normal nam govori obratno, ako bez pogovora slusas - uzoran si i progresivan, ako se bunis onda si nazadan i retardiran
Sve sto radimo ima i imace refleksiju u buducnosti. Pogledaj oko sebe i sam zakljuci sta se desava i gdje idemo.
Ps. Apsolutno ne postoji konsenzus imunologa i epidemiologa iako se predstavlja da je tako. Cenzura je jz raja izasla i jedan narativ
-
aldinjo
#8098 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A_A_AKCIJA wrote: ↑25/12/2021 23:16Negiranje činjenica.Copper wrote: ↑17/12/2021 09:37
Trebas skontati i pomiriti se sa cinjenicom da virus ne moze savladati ni uništiti bez obzira na bilo kakve mjere, i to ti potvrduju grafikoni.
-
aldinjo
#8099 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kakvih pravila? Bezveznih?skafiskafsnjak wrote: ↑25/12/2021 23:26To je to razmisljanje. Ismijavaj svakoga ko se pridrzava pravila.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/12/2021 23:04
Strasno, cuj usli na puNpu bez maskeVjerujem da si bio sokiran. Obavezno se napipsaj po rukama i licu dezificiensom prije ulaska u objekat. Sto vise to bolje !
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#8100 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kad ce se banovati ovaj aldinjo? Konstantno siri antivaksersku pricu i teorije zavjera.