Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FunkyzeitGames

#18926 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FunkyzeitGames »

Većina se bavi dokazivanjem i liječenjem, malo ko spriječavanjem. Ako imaš nešto za šta je određeni procenat populacije spreman da počini maltretiranje ili nasilje onda ne paradiraj time gdje god ti je ćejf. Kao što niko neće otvoreno pokazivati skup sat ili parkirati otključan Audi po Švrakinom, ili se kurčti novcem i statusom pred gomilom sponzoruša kako ne bi navukao neku umobolnu predatorku na sebe, tako ni žene ne treba da hodaju svuda sa svim adutima upakovanim i utegnutim na izvolite. Isto tako nećeš otići kod nekoga koga jedva poznaješ sama u kuću i onda glumiti žrtvu ako taj neko pokuša da te povali. Jednostavno ti niko neće vjerovati da nisi bila u ponudi, i realno i ne treba.

Da, pojedinim zvuči "primitivno" i "fuj" i "kako se usuđuješ da tvrdiš da sam odgovorna za bilo šta u toj situaciji", ali to je istina sviđala vam se ili ne. Nismo jednaki u društvu, nemamo iste seksualne okidače i ne nudimo iste stvari sa biološkog i socijalnog aspekta, samim tim za neke stvari nikada nećemo imati isti tretman koliko god se pokreta javilo da nas sve bezuspješno ubjeđuje u suprotno.
no_sikiriki

#18927 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 12:26
no_sikiriki wrote: 24/12/2021 09:24

Ma da, trivijalno je to kad ti neko (navodno) pipa guzicu i sl. na poslu. Žena je radila na setu, ne znam na osnovu čega si zaključio da nije. Bila je "dvojnica" Kristin Davis. Ja opet ne tvrdim ni da je tačno da se to desilo, ni da nije, jer nemam uvid, i sve je moguće.
Ti si taj koji nije objektivan, jer braniš nekoga bez razloga.

Da li bi bio tako "objektivan" da ti majka, sestra, djevojka kažu da joj je na poslu neki lik pipao guzicu? Da li bi rekao, ma hajde, nijedna druga žena nije rekla da ju je taj lik na poslu pipao, što bi ja tebi vjerovao?
Tačno mi je zlo od tog tupavog "argumenta" koji se na ovoj temi redovno povlači: da li bi pričao tako i bio objektivan da ti neko zlostavlja majku ili sestru?

Ne bih bio objektivan, niko nije objektivan kad se radi o ljudima koje volimo, kao što ti ne bi bila objektivna da ti sutra neko sina optuži za zlostavljanje bez dokaza. Ali baš zato što nismo objektivni, o takvim stvarima i ne treba da sude forumaši, Sarah Jessica Parker, ili kolege glumci, nego institucija koja je udarila temelje civilizaciji i služi racionalnom evaluiranju predočenih dokaza, a koju inače zovemo sud.

Ti ponavljaš kako "ne znaš da li je silovatelj". Ali da po tom pitanju zaista zauzimaš agnostički stav, kako tvrdiš, ne bi citirala članke u kojima se ovaj optužuje za navodno "pipkanje guzice", čime jasno cherry pickaš argumente koji idu u jednu stranu. Da nisi već riješila stvar kako dotični jeste silovatelj, došla bi do zaključka do kojeg može doći svaka iole racionalna osoba: čak i da jeste pipnuo nečiju guzicu, to ne znači kako je silovatelj, a i pipkanje guzice (tj. seksualno uznemiravanje) treba najprije dokazati.

Drugim riječima, ti bi se u tom slučaju zalagala za presumpciju nevinosti, umjesto što pišeš kako "ne znaš, ali evo članak koji dokazuje da ima tu nešto". Članak ne dokazuje ništa, stvar se na sudu dokazuje.

Kao što ti forumaši koji se zalažu za presumpciju nevinosti, a u koje uključujem i sebe, ne bi izgledali kao osobe koje "brane nekog bez razloga", jer je krivica ta koja se mora dokazivati, a ne nevinost. Apsurd je reći da nekoga "branim bez razloga", ako je svaka osoba po defaultu nevina. Ne treba mi razlog da branim nečiju nevinost, ona se podrazumijeva. Krivica je ta koju treba dokazati.
Jedini razlog što sam citirala taj članak i uopće "ušla" u raspravu je to što si ti tvrdio da čovjek nije silovatelj jer ga zaboga nisu ni za šta optužile ove glavne 4 zvijezde niti neko drugi sa seta SATC-a, pa kao mora da je nevin. Ja sam ti onda predočila članak gdje se oglašava neko ko jeste radio na setu i ko tvrdi da ju je seksualno uznemiravao. To nije nikakav cherry picking, cherry picking je to kad ti kažeš "ali ove 4 nisu ga optužile".

Ne bih dalje, jer me iskreno čudi da forum još nije crashirao od količine ega koji se presipa preko tastatura vam, čak i kad napišete nešto razumno/argumentovano (ne mislim samo na tebe) to upakujete na tako jedan "niko kao ja" način da se čovjeku uopće ne mili ni pisati išta. Jer svakako je svaka druga perspektiva tupava i bezvrijedna.
ExNihilo

#18928 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

FunkyzeitGames wrote: 25/12/2021 17:13 Većina se bavi dokazivanjem i liječenjem, malo ko spriječavanjem. Ako imaš nešto za šta je određeni procenat populacije spreman da počini maltretiranje ili nasilje onda ne paradiraj time gdje god ti je ćejf. Kao što niko neće otvoreno pokazivati skup sat ili parkirati otključan Audi po Švrakinom, ili se kurčti novcem i statusom pred gomilom sponzoruša kako ne bi navukao neku umobolnu predatorku na sebe, tako ni žene ne treba da hodaju svuda sa svim adutima upakovanim i utegnutim na izvolite. Isto tako nećeš otići kod nekoga koga jedva poznaješ sama u kuću i onda glumiti žrtvu ako taj neko pokuša da te povali. Jednostavno ti niko neće vjerovati da nisi bila u ponudi, i realno i ne treba.

Da, pojedinim zvuči "primitivno" i "fuj" i "kako se usuđuješ da tvrdiš da sam odgovorna za bilo šta u toj situaciji", ali to je istina sviđala vam se ili ne. Nismo jednaki u društvu, nemamo iste seksualne okidače i ne nudimo iste stvari sa biološkog i socijalnog aspekta, samim tim za neke stvari nikada nećemo imati isti tretman koliko god se pokreta javilo da nas sve bezuspješno ubjeđuje u suprotno.
Kao što trebamo biti iznad kulture cancela, jer smo izgradili institucije koje se bave tim problemom, tako treba i da smo iznad primalnih nagona, jer ne živimo više u primarnoj zajednici.

Sve i da goli ulicama hodamo, niko nema pravo drugoga ni dirnuti, a kamoli silovati.
no_sikiriki

#18929 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

FunkyzeitGames wrote: 25/12/2021 17:13 Većina se bavi dokazivanjem i liječenjem, malo ko spriječavanjem. Ako imaš nešto za šta je određeni procenat populacije spreman da počini maltretiranje ili nasilje onda ne paradiraj time gdje god ti je ćejf. Kao što niko neće otvoreno pokazivati skup sat ili parkirati otključan Audi po Švrakinom, ili se kurčti novcem i statusom pred gomilom sponzoruša kako ne bi navukao neku umobolnu predatorku na sebe, tako ni žene ne treba da hodaju svuda sa svim adutima upakovanim i utegnutim na izvolite. Isto tako nećeš otići kod nekoga koga jedva poznaješ sama u kuću i onda glumiti žrtvu ako taj neko pokuša da te povali. Jednostavno ti niko neće vjerovati da nisi bila u ponudi, i realno i ne treba.

Ti koliko god da trolaš ipak trebaš na neku vrstu rehabilitacije, jer se ova vrsta stvari ne piše ni u šali. Ovo boldirano me podsjetilo na jednog imama u Australiji koji je "nepokrivene" žene uporedio sa mesom koje se ostavi napolju, pa onda naiđe mačka i uzme ga. Pa je bilo kao, da nije ostavljeno to meso vani, ne bi ga mačka klepila.
Možeš pretpostaviti kako su se te njegove izjave odrazile na muslimane u Australiji.
Nije primitvno i fuj to što pričaš, bolesno je.
FunkyzeitGames

#18930 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FunkyzeitGames »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 17:20

Kao što trebamo biti iznad kulture cancela, jer smo izgradili institucije koje se bave tim problemom, tako treba i da smo iznad primalnih nagona, jer ne živimo više u primarnoj zajednici.

Sve i da goli ulicama hodamo, niko nema pravo drugoga ni dirnuti, a kamoli silovati.
Go muškarac i gola žena na ulici ne bi imali ni priblžno istu reakciju ljudi, tako da je posmatranje toga na istim aršinima nemoguće. Ali da, trebamo biti iznad primitivnih nagona, ne ponašati se i ne izgledati kao životinje u tjeranju i onda se čuditi da dolazimo u kontakt sa drugim životinjama u tjeranju.
ExNihilo

#18931 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

no_sikiriki wrote: 25/12/2021 17:19
ExNihilo wrote: 25/12/2021 12:26

Tačno mi je zlo od tog tupavog "argumenta" koji se na ovoj temi redovno povlači: da li bi pričao tako i bio objektivan da ti neko zlostavlja majku ili sestru?

Ne bih bio objektivan, niko nije objektivan kad se radi o ljudima koje volimo, kao što ti ne bi bila objektivna da ti sutra neko sina optuži za zlostavljanje bez dokaza. Ali baš zato što nismo objektivni, o takvim stvarima i ne treba da sude forumaši, Sarah Jessica Parker, ili kolege glumci, nego institucija koja je udarila temelje civilizaciji i služi racionalnom evaluiranju predočenih dokaza, a koju inače zovemo sud.

Ti ponavljaš kako "ne znaš da li je silovatelj". Ali da po tom pitanju zaista zauzimaš agnostički stav, kako tvrdiš, ne bi citirala članke u kojima se ovaj optužuje za navodno "pipkanje guzice", čime jasno cherry pickaš argumente koji idu u jednu stranu. Da nisi već riješila stvar kako dotični jeste silovatelj, došla bi do zaključka do kojeg može doći svaka iole racionalna osoba: čak i da jeste pipnuo nečiju guzicu, to ne znači kako je silovatelj, a i pipkanje guzice (tj. seksualno uznemiravanje) treba najprije dokazati.

Drugim riječima, ti bi se u tom slučaju zalagala za presumpciju nevinosti, umjesto što pišeš kako "ne znaš, ali evo članak koji dokazuje da ima tu nešto". Članak ne dokazuje ništa, stvar se na sudu dokazuje.

Kao što ti forumaši koji se zalažu za presumpciju nevinosti, a u koje uključujem i sebe, ne bi izgledali kao osobe koje "brane nekog bez razloga", jer je krivica ta koja se mora dokazivati, a ne nevinost. Apsurd je reći da nekoga "branim bez razloga", ako je svaka osoba po defaultu nevina. Ne treba mi razlog da branim nečiju nevinost, ona se podrazumijeva. Krivica je ta koju treba dokazati.
Jedini razlog što sam citirala taj članak i uopće "ušla" u raspravu je to što si ti tvrdio da čovjek nije silovatelj jer ga zaboga nisu ni za šta optužile ove glavne 4 zvijezde niti neko drugi sa seta SATC-a, pa kao mora da je nevin. Ja sam ti onda predočila članak gdje se oglašava neko ko jeste radio na setu i ko tvrdi da ju je seksualno uznemiravao. To nije nikakav cherry picking, cherry picking je to kad ti kažeš "ali ove 4 nisu ga optužile".

Ne bih dalje, jer me iskreno čudi da forum još nije crashirao od količine ega koji se presipa preko tastatura vam, čak i kad napišete nešto razumno/argumentovano (ne mislim samo na tebe) to upakujete na tako jedan "niko kao ja" način da se čovjeku uopće ne mili ni pisati išta. Jer svakako je svaka druga perspektiva tupava i bezvrijedna.
Nigdje nisam rekao da jeste ili nije silovatelj. To samo ti opet ne razumiješ sagovornike na ovoj temi. Rekao sam da je nevin dok se ne dokaže suprotno.

Moj i Batin dijalog o zvijezdama serije implicirao je njihovo licemjerstvo, jer postoje samo dvije opcije. Ili su ga svakodnevno gledale kako uznemirava i zlostavlja druge žene, a o tome su šutile deceniju, ili nikada nisu nešto slično vidjele, ali linčuju kolegu jer je to najednom popularno. Bilo kako bilo, minimum civiliziranosti je dopustiti čovjeku pravo na odbranu.
FunkyzeitGames

#18932 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FunkyzeitGames »

no_sikiriki wrote: 25/12/2021 17:26

Ti koliko god da trolaš ipak trebaš na neku vrstu rehabilitacije, jer se ova vrsta stvari ne piše ni u šali. Ovo boldirano me podsjetilo na jednog imama u Australiji koji je "nepokrivene" žene uporedio sa mesom koje se ostavi napolju, pa onda naiđe mačka i uzme ga. Pa je bilo kao, da nije ostavljeno to meso vani, ne bi ga mačka klepila.
Možeš pretpostaviti kako su se te njegove izjave odrazile na muslimane u Australiji.
Nije primitvno i fuj to što pričaš, bolesno je.
Ne, nije bolesno, to je logično. Žrtva uvijek nečim privuče predatora, i ženska žrtva muškog i muška žrtva ženskog, pa i međusobno. Postoje bolesni ljudi, postoje situacije kada treba reći "ok, ovo mjesto/okruženje/atmosfera nosi rizik po moj x iz y razloga". Na primjer, Ne izlaziti u dopičnjaku među pijane majmune. Ne mahati novčanicama pred koristoljubivim rospijama ili kriminalcima. Ne ići kod producenta u kuću nasamo i onda za 10 godina plakati o silovanju sa #metoo rajom. Vrlo jednostavni koncepti za većinu ljudi.
no_sikiriki

#18933 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 17:27
no_sikiriki wrote: 25/12/2021 17:19

Nigdje nisam rekao da jeste ili nije silovatelj. To samo ti opet ne razumiješ sagovornike na ovoj temi. Rekao sam da je nevin dok se ne dokaže suprotno.

Moj i Batin dijalog o zvijezdama serije implicirao je njihovo licemjerstvo, jer postoje samo dvije opcije. Ili su ga svakodnevno gledale kako uznemirava i zlostavlja druge žene, a o tome su šutile deceniju, ili nikada nisu nešto slično vidjele, ali linčuju kolegu jer je to najednom popularno. Bilo kako bilo, minimum civiliziranosti je dopustiti čovjeku pravo na odbranu.
I ti, i ja, i Bata, i Chmoljo i ostali učesnici u ovoj diskusiji znamo da njihovo oglašavanje nema nikakve veze sa linčom niti feminizmom, nego KOMERCIJALIZMOM. Napravili su seriju, i sad očekuješ da im propadne čitav projekat zbog optužbi protiv Noth-a? Kako bi to izgledalo za marketing/PR ako se dokaže da jeste činio loše, a one ga javno branile? Izgubile bi pare i sebi srozale reputaciju by association. Eto.
ExNihilo

#18934 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

no_sikiriki wrote: 25/12/2021 17:53
ExNihilo wrote: 25/12/2021 17:27

I ti, i ja, i Bata, i Chmoljo i ostali učesnici u ovoj diskusiji znamo da njihovo oglašavanje nema nikakve veze sa linčom niti feminizmom, nego KOMERCIJALIZMOM. Napravili su seriju, i sad očekuješ da im propadne čitav projekat zbog optužbi protiv Noth-a? Kako bi to izgledalo za marketing/PR ako se dokaže da jeste činio loše, a one ga javno branile? Izgubile bi pare i sebi srozale reputaciju by association. Eto.
Kakve to veze ima, kad frajer više uopće ne glumi u novoj seriji?
no_sikiriki

#18935 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 17:58
no_sikiriki wrote: 25/12/2021 17:53

Glumio ne glumio, bio je bar u reklami za novu seriju (koju su povukli na kraju zbog ovih seksualnih optužbi) i integralni je dio prijašnje serije i filmova. Uticalo bi to na sadasnju seriju i loše izgledalo po njih kad bi djelovalo kao da ga one pravdaju (ako se uspostavi da je kriv).
dale cooper

#18936 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Glumi u prvoj epizodi u kojoj umire od srčanog udara.
ExNihilo

#18937 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

no_sikiriki wrote: 25/12/2021 18:15
ExNihilo wrote: 25/12/2021 17:58

Glumio ne glumio, bio je bar u reklami za novu seriju (koju su povukli na kraju zbog ovih seksualnih optužbi) i integralni je dio prijašnje serije i filmova. Uticalo bi to na sadasnju seriju i loše izgledalo po njih kad bi djelovalo kao da ga one pravdaju (ako se uspostavi da je kriv).
Pa valjda bi im onda bilo u cilju da ga operu, a ne da kažu jeste, silovao je na setu.
no_sikiriki

#18938 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 18:19
no_sikiriki wrote: 25/12/2021 18:15

Pa valjda bi im onda bilo u cilju da ga operu, a ne da kažu jeste, silovao je na setu.
Sviđalo se to tebi ili meni ili ne, marketing/PR ne funkcioniše tako.
One očito ne znaju šta on jeste ili nije radio, a javilo se dovoljno žena da će većina običnih ljudi koji čitaju ove članke pomisliti "gdje ima dima ima i vatre" i to bi uticalo na profit/reputaciju.
ExNihilo

#18939 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

no_sikiriki wrote: 25/12/2021 18:29
ExNihilo wrote: 25/12/2021 18:19

One očito ne znaju šta on jeste ili nije radio, a javilo se dovoljno žena da će većina običnih ljudi koji čitaju ove članke pomisliti "gdje ima dima ima i vatre" i to bi uticalo na profit/reputaciju.
Ali to što pričaš nema smisla. Dobar PR bi bio pozvati na pravičnu istragu i osuditi svaki oblik zlostavljanja, a ne osuditi tipa. Jer ako je on zločinac, to njih čini moralnim saučesnicima, a set serije mjestom zločina.
no_sikiriki

#18940 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 18:37
no_sikiriki wrote: 25/12/2021 18:29

Ali to što pričaš nema smisla. Dobar PR bi bio pozvati na pravičnu istragu i osuditi svaki oblik zlostavljanja, a ne osuditi tipa. Jer ako je on zločinac, to njih čini moralnim saučesnicima, a set serije mjestom zločina.
Nek ti Bata objasni, s obzirom da je rekao nešto slično na početku ove diskusije.
Vjerujem da kad ti on kaže da će imati smisla ;-) Over and out.
ExNihilo

#18941 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

no_sikiriki wrote: 25/12/2021 18:43
ExNihilo wrote: 25/12/2021 18:37

Nek ti Bata objasni, s obzirom da je rekao nešto slično na početku ove diskusije.
Vjerujem da kad ti on kaže da će imati smisla ;-) Over and out.
Šta će mi Bata objašnjavati tvoju tezu kad ti sama ne možeš objasniti svoju tezu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18942 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

Logy
Ariel
Vozim: auto

#18943 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Ariel »

Sta kad muz siluje vlastitu zenu sta onda?
FunkyzeitGames

#18944 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FunkyzeitGames »

Ariel wrote: 25/12/2021 19:22

Sta kad muz siluje vlastitu zenu sta onda?
Ja ne znam ni za jedan slučaj u kom muž osobu koju je izabrao da bude majka njegove djece fizički prisiljava na seks protiv njene volje. Ali recimo znam za tri ili četiri slučaja u kojim žene maltretiraju muževe finansijski i ucjenjuju ih seksom. Ti likovi su krivi jer su stavili prsten na manipulativne rospije, kao što je i žensko krivo jer se udalo za nekog bad boy manijaka kojeg je hjela da promijeni a dobila je masnice i traume koje obično dolaze uz loše momke. Priče tipa "bio je normalan pa se odjednom promijenio" su priče za malu djecu, 99.9% brakova nisu neki filmovi u kojim ljudi nemaju pojma o mračnim stranama svojih partnera.
¤ jelena ¤

#18945 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Chmoljo wrote: 25/12/2021 11:34
¤ jelena ¤ wrote: 25/12/2021 11:16

OK, tebi tvoj zdrav razum kaže da je početna pretpostavka laž i ucjena, da te žene lažu i pokušavaju optužbama ucijeniti tog nekog muškarca,
Netacno opet. Meni moj zdrav razum kaze da je potrebno ispitati i utvrditi istinu. Ko sto ljudi lazu da su zlostavljani, tako ljudi u vise slucajeva lazu da nisu zlostavljaci.

Letis i naprecac zakljucujes, i to su ta obiljezja woke kulture zbog kojih postaje iritantna i ljudima koji zele vidjeti zlostavljace iza resetaka i koji zele okruzenje u kojojzena nece mkrati cekati 15 godina da kaze da je zlostavljana.

a meni moj zdrav razum kaže da u ponašanju tog muškarca ima elemenata nasilništva i bahatosti koje zaslužuju da budu sankcionisane ako se i dokažu. Ako se ne dokažu, neće ni biti sankcionisane.
A sta cemo sa stetom koju pretrpi lazno optuzena strana? Kolateralna steta woke kulture?
Ucjena mi nije ni na kraj te moje zdrave pameti...jer ucjena, bilo koje vrste, a pogotovo ova, nije u domenu zdravog razuma - po mom mišljenju
.

Ne znam u kakvom balonu si odrasla, ali te vrste ucjena itekako postoje. Ne mora se biti ni poznat ni slavan. Dovoljno je da je djevojcurak odrastao u patrijarhalnoj porodici pa da babo ne bi sazno da je sama htjela na vikendici, lakse reci odveo me na prevaru.
A ovo...: "kao da nikad niko nije..." važi i za jednu i za drugu stranu.
Ovdje sam vec zbunjen sta smatras zdravorazumnim: da nesto ne postoji ili da nesto postoji ali je bolesno...
Dakle, mišljenja su nam oprečna. Nećemo se složiti oko ovog pitanja, tako da je svaka dalja rasprava za mene suvišna i bespotrebna, a ko je od nas dvoje u pravu... to uopšte nije bitno niti će biti.
Naravno da sam ja u pravu. Nemam nikakav problem da epizodni glumac u seriji koja je sinonim za petparacki feminizam bude odstranjen i posramljen zbog dokazanih seksualnih prestupa. Samo je potrebno da sve to bude utemeljeno na dokazimo, a ne na halabuci.

Nek me neko ispravi, zar nije Kevin Spacey oslobodjen svega na kraju? Ako jeste, ko ce liku nadomjestiti stetu zbog cancelovanja? Nece niko, naravno. Ali hoce li iko osjetiti grizu savjesti zbog hrakanja na lika protiv koga je navodna zrtva povukla sve optuzbe?

Dakle, svakako nasilnike u zatvore, napasnike odjebati, ali hajde da vidimo koliko istine ima u svemu prvo, oa onda donositi grandiozne sudove i krizati ljude nakon prve optuzbe.
Samo iznosim svoje viđenje, bez ikakve potrebe da ikog u ispravnost svog mišljenja ubjeđujem.

Toliko.
To je inace i smisao foruma. Jvala ti sto si nam pojasnila.
Nigdje ja ne letim, niti na prečac donosim zaključke, nego zaključke donosim na osnovu onoga što ti napišeš.

U ovom postu navodiš laž i potencijalne žrtve i zlostavljača, a u prethodnom si naveo ucjenu pa mi još i postavio pitanje zašto ja pretpostavljam da je onaj ko optuži nekog za seksualno nasilje zaista i žrtva istog. Prema tome, nema šta biti netačno u ponavljanju tih mogućnosti i ideja koje si ti sam naveo. Dakle, laž i ucjena su mogućnosti i pretpostavke od kojih ti polaziš na putu do objektivne istine u slučaju optužbi za seksualbo nasilje, a objektivnu istinu će svakako utvrditi sud, bez obzira na to šta mi o ovom slučaju mislili i na forumu napisali. I niko ovdje nije napisao da je utvrđivanje istine bespotrebno, sem onih koji žele diskreditovati sagovornika pričama o nepoštovanju civilizacijskih dostignuća i svega onoga na čemu počiva savremeno društvo.

Za razliku od tebe, ja polazim isključivo od pretpostavke da su oni koji javno optuže nekoga za zlostavljanje zaista pretrpjeli neki vid zlostavljanja i da optužuju nekog zato što se subjektivno osjećaju žrtvama seksualnog nasilja. Dakle, od toga polazim na putu ka objektivnoj istini koju će dokazati sud. I ponavljam ti da je to, za mene, jedina mogućnost zasnovana na zdravom razumu. Sve ostale, koje uključuju obmanu javnosti zarad ličnog interesa, za mene nisu produkt zdravog razuma, a da ih ima i da se dešavaju, to uopšte ne sporim, nego ih prepuštam institucijama da ih utvrde. Prema tome, ja te mogućnosti ne negiram, nego ih odbacujem kao nezdravorazumne i na takvim premisama ne zasnivam svoje mišljenje i ubjeđenja. A tebi niko ne brani da misliš drugačije, da i te opcije uzimaš u obzir pri građenju svojih ubjeđenja koja prethode odlukama nadležnih institucija.

Ovu priču o balonima zadrži za sebe i sebi bliske ljude, a ja ti to nisam. Od mene se drži podalje sa takvim kvalifikacijama o odrastanju i životnom iskustvu nekoga koga ne poznaješ.

Lažno optuženi biva oslobođen krivice za počinjeno djelo, ali ne i moralne odgovornosti što je sebe doveo u situaciju da ga neko optuži, ni manje ni više, nego za silovanje ili seksualno zlostavljanje i uznemiravanje na radnom mjestu x2, 3, 4, 5...i nikad samo jednom.

Btw....presumpcija nevinosti pokriva pravno utemeljenu krivicu i odgovornost kao što te i sud oslobađa krivice za kriminalno djelo koje ti se stavlja na teret - ako se tako dokaže, ali nikad te neće osloboditi i moralne odgovornosti. Moralna odgovornost ostaje na savjesti pojedinaca -doživotno i to je tako bilo da je riječ o javnoj optužbi za silovanje, bilo da je riječ o ubistvu u samoodbrani ili bilo kakvo drugo zlo učinjeno drugom...

Kome ovo nije jasno, neka to sebi učini jasnim i za svoje i za opšte dobro društva u kojem živi ako zaista želi da shvati ove halabuke, bojkote, osude od strane javnosti jer i moralna odgovornost je takođe civilizacijska tekovina koju neki uporno, a bezuspješno, pokušavaju obesmisliti.
ExNihilo

#18946 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

¤ jelena ¤ wrote: 25/12/2021 20:38
Lažno optuženi biva oslobođen krivice za počinjeno djelo, ali ne i moralne odgovornosti što je sebe doveo u situaciju da ga neko optuži, ni manje ni više, nego za silovanje ili seksualno zlostavljanje i uznemiravanje na radnom mjestu x2, 3, 4, 5...i nikad samo jednom.
Nevjerovatna rečenica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18947 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

Svasta
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#18948 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bobi »

sherbett wrote: 25/12/2021 16:14
Ariel wrote: 25/12/2021 13:51 Kako se dokazuje pipkanje guzice?
Tako sto mu istog trena opalis samarcinu i onemogucis razmnozavanje
A šta ako te žensko pipne po guzici?
vjeshalica

#18949 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

ExNihilo wrote: 25/12/2021 20:45
¤ jelena ¤ wrote: 25/12/2021 20:38
Nevjerovatna rečenica.
Hahaha udarac u mozak, ako je nesto laz na neciji racun onda se to nije dogodilo tako da bi nam doticna morala pojasniti kakvu odgovornost neko povlaci za nesto sto se nije ni desilo.
vjeshalica

#18950 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Bobi wrote: 25/12/2021 20:57
sherbett wrote: 25/12/2021 16:14

Tako sto mu istog trena opalis samarcinu i onemogucis razmnozavanje
A šta ako te žensko pipne po guzici?
Nastavi se namjestati :lol:
Post Reply