To stoji, tačno je, guma i kočnice 100 bitne nema šta. Gume mijenjaj kada god ti osjetiša da za time ima potrebe i koliko god često želiš, tvoje pare/auto.seoBIH wrote: ↑22/12/2021 17:00Joj joj joj rasprave vamGume su uz kočnice i upravljački sistem NAJBITNIJA STAVKA i ja na tome ne štedim.
4x 80KM = 320KM / 3 106KM godišnje, ako uzmemo u obzir da cu te gume prodati za 50KM (ukupno) izađe da me godišnje gume izađu 100KM.
Guma koja je nova i koja je korištena NEMAJU ISTE PERFORMANSE i čim osjetim da proklizuje gdje nije, meni je to očit znak za zamjenu. Rok od 3 godine je sasvim uredan za mene i moj budžet, a to se posebno odnosi na zimsku gumu. Imati gumu od 5-6 godina u zimskom periodu je meni totalno bezveze, prije bih kupio auto manje vrijednosti i ulozio u gome![]()
Iato tako ne možeš reći da će svima nakon 3 godine gume biti nezadovoljavajuće i za zamjenu. Pisao sam ovdje, stavljao slike, ts850 u 6toj ili 7 zimi ne znam više, išli smo na put od 700km s tim gumama, i to u martu kada je ujutro bio minus a po danu 15 i više stepeni, i guma se u svim tim uvjetima i promjenama temp ponašala sasvim zadovoljavajuće. Ja lično vozio. Sjećam se ujutro preko romanije vako -5 stepeni, poslije autoput sunce upeklo toplo, 140kmh bez problema.
I nije problem u cijeni, jednostavno nije bilo potrebe da se guma mijenja ranije.
također dimenzija je 205 55 r16, nema jeftinije opcije u 16 inča (i to je najmanja felga koja može), 15ke ne mogu zbog kliješta/diskova.
Tebi je bezveze toliko voziti, meni nije, meni će poslužiti i 5-6 godina tj zima.