Šta je sadašnjost?
Kako bi je definisali?
Znamo da postoji prošlost i sadašnjost ali da li postoji budućnost?
Ako ja i ti nakon kafe popijene odemo u istu kucu, ali odvojeno. Ti prije odes na 5 minuta od mene. Jel to znaci da si ti 5 minuta u buducnosti prije mene?
Da li to podrazumijeva da budućnost postoji u nekom obliku???saint_mirad wrote: ↑22/12/2021 15:03 moguce je predvideti verovatne i manje verovatne buducnosti, sto se blizi neki dogadjaj moze preciznije jer razne alternativne buducnosti konvergiraju dolazeci konacno do one koja se zaista i desi. dobri medijumi to mogu i zato se vec sada znaju odredjene stvari unapred u smislu da postoji dobra verotatnoca sta ce biti. ono sto se nikada, ali ama bas nikada ne moze predvideti je tacno vreme kada ce se nesto desiti zbog nenormalno puno varijabli koje uticu.
postoje trilioni mogucih buducnosti simultano.sufitemsi wrote: ↑22/12/2021 15:27Da li to podrazumijeva da budućnost postoji u nekom obliku???saint_mirad wrote: ↑22/12/2021 15:03 moguce je predvideti verovatne i manje verovatne buducnosti, sto se blizi neki dogadjaj moze preciznije jer razne alternativne buducnosti konvergiraju dolazeci konacno do one koja se zaista i desi. dobri medijumi to mogu i zato se vec sada znaju odredjene stvari unapred u smislu da postoji dobra verotatnoca sta ce biti. ono sto se nikada, ali ama bas nikada ne moze predvideti je tacno vreme kada ce se nesto desiti zbog nenormalno puno varijabli koje uticu.![]()
Hmmm, znam šta je paradoks blizanaca, ali ne znam na šta ciljaš u kontekstu teme.
Nisam. Teoretske su samo.