SDP

Leverage

#68101 Re: SDP

Post by Leverage »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 18:54
Leverage wrote: 19/12/2021 18:44 Odeš na sdp.ba i nađeš, valjda si toliko pismen.

Mrzitelji SDP-a koji se nazor smiju dok jedni drugim ližu rane nakon što ih uništim argumentima, teško da se mogu nazvati rajom.

Ono, ne znam kako da ti to kažem na fin način, ali ti nisi raja. Ti si ono drugo.
Zašto bi uopšte išao na SDP-ov site?

Ako je nešto vrijedno pažnje o tome bruje svi mediji, kako domaći, tako i regionalni.
Skim se to komesar Nikšić susreo od bitnih EU predstavnika ljevice, a da to nisu primjetili mediji, Tita ti?

I o kakvim argumentima ti pričaš?

Tvoji postovi su najobičnije blebetanje iz stranačkog žurnala ili saopštenja. Suhoparani, kruti i uskostranački projektovani.
Ti imaš saznanja ankete po kom je SDP za petama SDA. Ma, haj'te molim vas...

Već sad se da prognozirati da vam predstoji ateriranje u TK sa ovakvom vlašću, a pumpaš nekoga glupostima kako vam rejting raste. :lol:
Bilo je na klixu, svi bitni ljudi u SDP-u pričali o tome na intervjuima, aktivnosti europskih socijaldemokrata i zelenih direktna su posljedica tog lobiranja. O tome su brujili svi, to što si ti neinformisan i izgubljen u prostorno-vremenskom kontinuumu nije ama baš nikog briga.

Ti znaš da ja imam ta saznanja, zato i kmečiš po ovoj temi. Jedino ateriranje koje ćemo gledati u oktobru naredne godine jeste ateriranje tvog ogromnog ega i tvoje prepotentne njuške o tvrdo tlo.
Hakiz

#68102 Re: SDP

Post by Hakiz »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 18:34
Hakiz wrote: 19/12/2021 18:19 Kakve implikacije? Da podjele, nestanci malih, beznačajnih, izazivaju implikacije, Kosovo ne bi moglo sanjati ni autonomiju u Srbiji, a kamoli izdvajanje, Palestina ne bi bila uništena itd.

Bolje i lakše je za Evropu i SAD dati RS Srbiji, nego se zbog BiH natezati sa Rusima. Nemamo ništa šta bi "demokratije" od nas mogle iskoristiti bi nas se isplatilo štititi.
Hakize, djeluješ kao inteligentan čovjek, ali nekad rezonuješ stvari kao da si prvi razred osnovne škole.

Pričaš priču, a nemaš niti jedan validan argument kojim se fabula čini vjerovatna.

Zašto bi Amerikanci, a tako i EU, pravili ustupke zemlji koja je anti-NATO raspoložena i, trenutačno, važi za najrusofilniju državu u Evropi?

Da joj zadovolje apetite?

I zašto misliš da bi, sve i da Srbiji predaju RS, ta ista Srbija odustala od Kosova?
Ko da odustane od Kosova? O čemu ti? Zašto bi pravili ustupke? Nisu to ustupci, to je interes. Koji je interes čuvati BiH? Napali su NATO udarima poslije Srebrenice, ali nisu dozvolili da Karadžić i Srbija izgube rat u BiH. Zašto?
Last edited by Hakiz on 19/12/2021 19:08, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#68103 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 19/12/2021 19:03
Bilo je na klixu, svi bitni ljudi u SDP-u pričali o tome na intervjuima, aktivnosti europskih socijaldemokrata i zelenih direktna su posljedica tog lobiranja. O tome su brujili svi, to što si ti neinformisan i izgubljen u prostorno-vremenskom kontinuumu nije ama baš nikog briga.

Ti znaš da ja imam ta saznanja, zato i kmečiš po ovoj temi. Jedino ateriranje koje ćemo gledati u oktobru naredne godine jeste ateriranje tvog ogromnog ega i tvoje prepotentne njuške o tvrdo tlo.
Opet suhoparni odgovori u rangu Nikšićeve večernje škole.

SDP site, Klix, intervjui...Imena, kolega, imena...Da vidimo taj doprinos kojim se busate u prsa.
Škobo Habu

#68104 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Bossona wrote: 19/12/2021 18:56

Nakon Željka Komšića koji je postao lažni Hrvat i nametnut Hrvatima u rangu zločinca Fikreta Abdića, sada je Vojin postao trojanac SDA.

Počeli ste kopirati i sve više ličiti na SDA u progonu političkih kritičara i neistomišljenika.

Ovakvim optužbama pravite koalicioni razdor i jačate stranku iz koje ste nastali a koju najviše napadate.
Glasačima SDA treba pomoći da progledaju i izađu iz nje da je lakše Alijin sin pokopa sa snahom, jer je to preduslov za spas podjeljene Bosne koja se nije mogla ostvariti bez antiustavnih potpisa SNU podvale Alije, a jedini put urušavanja trodecenijskog tronošca je lomljenjem jedne od tri noge, jer druge dvije neće više imati svog glavnog oslonca a time ni opstanka.

Treba raditi na okrupnavanju i ujedinjavanju sveopšteg građansku blog BIH bez SDA u tzv. federaciji i u DB ali uz poziv i glasaćima SDA da im se pridruže u borbi za građansku BiH jer je SDA antigrađanska dljelilačka i anti BH kriminalno interesna sekta, a u Karadžićevom brlogu treba uključiti sve koji su za građansku blok BIH, jer su Bošnjaci na tim dijelovima BiH najviše izdati i izvarani upravo od SDA kao i Hrvati od HDZ-a, takođe Srbima i ostalim poručiti da je budućnost Bosne bez etničkih podjela i torova, u kojima su ih tri decenije gurali lažni zaštitnici da bi ih opljačakni, osuđeni na propast i nestanak.
SDP zatim inicira ideju o formiranju Pokreta za odbranu države BiH na državnom nivou ako ne budu stopirane radnje koje bi da ruše državu.
Objasni mi iz čega SDP crpi legitimitet da poziva sve ostale stranke u jedan ovakav politički pokret, ako znamo da su efemeran politički subjekat i u FBiH i RS?

Očigledno da SDP želi preuzeti od SDA naslov "državotvorne stranke"!?
Hakiz

#68105 Re: SDP

Post by Hakiz »

Styling wrote: 19/12/2021 14:49

Zato Vojin igra protiv Trojke i napada jer mu je SDA obecala podrsku za clana predsjednistva ispred Srba.
Nakon Željka Komšića koji je postao lažni Hrvat i nametnut Hrvatima u rangu zločinca Fikreta Abdića, sada je Vojin postao trojanac SDA.

Počeli ste kopirati i sve više ličiti na SDA u progonu političkih kritičara i neistomišljenika.

Ovakvim optužbama pravite koalicioni razdor i jačate stranku iz koje ste nastali a koju najviše napadate.
To i jeste bio cilj.
Leverage

#68106 Re: SDP

Post by Leverage »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 19:06
Leverage wrote: 19/12/2021 19:03

SDP site, Klix, intervjui...Imena, kolega, imena...Da vidimo taj doprinos kojim se busate u prsa.
Uopšte mi nije jasno zbog čega ti, nakon svih laži i podvala koje si izgovorio na ovoj temi, misliš da ću ti ja vaditi neke likove da ti dokažem nešto. Ne bih to uradio ni da mi neko plati.
Škobo Habu

#68107 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 19/12/2021 19:16
Škobo Habu wrote: 19/12/2021 19:06

Uopšte mi nije jasno zbog čega ti, nakon svih laži i podvala koje si izgovorio na ovoj temi, misliš da ću ti ja vaditi neke likove da ti dokažem nešto. Ne bih to uradio ni da mi neko plati.
Ne moraš ti mene ubjeđivati, već ostale. Napose, sebe...jer ni ti ne vjeruješ u ono što pišeš. :lol: :lol: :lol:
Bossona

#68108 Re: SDP

Post by Bossona »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 19:10

Glasačima SDA treba pomoći da progledaju i izađu iz nje da je lakše Alijin sin pokopa sa snahom, jer je to preduslov za spas podjeljene Bosne koja se nije mogla ostvariti bez antiustavnih potpisa SNU podvale Alije, a jedini put urušavanja trodecenijskog tronošca je lomljenjem jedne od tri noge, jer druge dvije neće više imati svog glavnog oslonca a time ni opstanka.

Treba raditi na okrupnavanju i ujedinjavanju sveopšteg građansku blog BIH bez SDA u tzv. federaciji i u DB ali uz poziv i glasaćima SDA da im se pridruže u borbi za građansku BiH jer je SDA antigrađanska dljelilačka i anti BH kriminalno interesna sekta, a u Karadžićevom brlogu treba uključiti sve koji su za građansku blok BIH, jer su Bošnjaci na tim dijelovima BiH najviše izdati i izvarani upravo od SDA kao i Hrvati od HDZ-a, takođe Srbima i ostalim poručiti da je budućnost Bosne bez etničkih podjela i torova, u kojima su ih tri decenije gurali lažni zaštitnici da bi ih opljačakni, osuđeni na propast i nestanak.
SDP zatim inicira ideju o formiranju Pokreta za odbranu države BiH na državnom nivou ako ne budu stopirane radnje koje bi da ruše državu.
Objasni mi iz čega SDP crpi legitimitet da poziva sve ostale stranke u jedan ovakav politički pokret, ako znamo da su efemeran politički subjekat i u FBiH i RS?

SDP ili bilo koja stranka koja u svom programu ima građansku platformu,jednakopravnih građana i naroda je jedini puta za bolju budučnost i napredak Bosne. Od svih stranka koje imamo SDP je najbliža i nejrealnija da bude državotvorna uz fokus na socialdemokratiju po uzoru na Njmačku i druge zapadno evropske socijaldemokratske stranke.

SDA nikada nije bila niti će biti državotvorna strnka, to je najveća laž, jer je to pokazala od svog osnivanja da se radilo o vjerskom pokretu koju je vodio čovjek koji je planski pripreman i doveden od strane onih kojima je trebao da bude izgovor i opravdanje za brutalne agresije u ostvarenju svojih višestoljetnih hegemonističkih ciljeva nad RBIH. Radilo se o najvećoj SANU podvali u historiji Bosne i Bošnjaka, bez koje ne bi uspjeli hegemonisti i neprijatelji iz komšiluka i susjedstva napraviti sve ovo što su uradili RBIH bez Alije i njegove mladomuslimanske SDA bratije, koja četvrtu deceniju devastitra Bosnu u koaliciji sa rušiteljima i djeliocima BIH. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... mX5qYhD7BQ
Škobo Habu

#68109 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Bossona wrote: 19/12/2021 19:45

SDP ili bilo koja stranka koja u svom programu ima građansku platformu,jednakopravnih građana i naroda je jedini puta za bolju budučnost i napredak Bosne. Od svih stranka koje imamo SDP je najbliža i nejrealnija da bude državotvorna uz fokus na socialdemokratiju po uzoru na Njmačku i druge zapadno evropske socijaldemokratske stranke.

SDA nikada nije bila niti će biti državotvorna strnka, to je najveća laž, jer je to pokazala od svog osnivanja da se radilo o vjerskom pokretu koju je vodio čovjek koji je planski pripreman i doveden od strane onih kojima je trebao da bude izgovor i opravdanje za brutalne agresije u ostvarenju svojih višestoljetnih hegemonističkih ciljeva nad RBIH. Radilo se o najvećoj SANU podvali u historiji Bosne i Bošnjaka, bez koje ne bi uspjeli hegemonisti i neprijatelji iz komšiluka i susjedstva napraviti sve ovo što su uradili RBIH bez Alije i njegove mladomuslimanske SDA bratije, koja četvrtu deceniju devastitra Bosnu u koaliciji sa rušiteljima i djeliocima BIH. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... mX5qYhD7BQ
Razumiješ li ti značenje riječi legalitet?

Da bi SDP bila ovo što ti priželjkuješ iza sebe mora imati prvo masovno biračko tijelo, političke predstavnike raspoređe na svim nivoima u državi, poluge vlasti kojima može sprovesti u dijelo svih 17 zaključaka...

Ovakave odluke može donjeti bilo koja druga stranka u BiH i postaviti se u poziciju SDP-a.

Zaključci SDP su, bar meni, marketinški trik, zimsko pospremanje za predstojaće izbore (pod uslovom ako se održe) i populistički alibi u smislu da dok se ostali slikaju po EXPO izložbama, mi ovamo radimo prekovremeno, razbijamo glavu i pišemo saopštenja, to jeste - krvarimo za državu...
putokaz1

#68110 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Prvo pravilo normalne vlast jeste uhapsiti kriminalce
SDP kada dodje na vlast ce pohvatat sve lopove ukljucujuci i vlastitog koalicijskog partnera iz vlasti Mirsu Kukica :zzzz:
Leverage

#68111 Re: SDP

Post by Leverage »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 19:22
Leverage wrote: 19/12/2021 19:16
Ne moraš ti mene ubjeđivati, već ostale. Napose, sebe...jer ni ti ne vjeruješ u ono što pišeš. :lol: :lol: :lol:
Drugi su vidjeli te linkove, ne treba im tutorial ko tebi.
Bossona

#68112 Re: SDP

Post by Bossona »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 20:04
Bossona wrote: 19/12/2021 19:45

Razumiješ li ti značenje riječi legalitet?

Da bi SDP bila ovo što ti priželjkuješ iza sebe mora imati prvo masovno biračko tijelo, političke predstavnike raspoređe na svim nivoima u državi, poluge vlasti kojima može sprovesti u dijelo svih 17 zaključaka...

Ovakave odluke može donjeti bilo koja druga stranka u BiH i postaviti se u poziciju SDP-a.

Zaključci SDP su, bar meni, marketinški trik, zimsko pospremanje za predstojaće izbore (pod uslovom ako se održe) i populistički alibi u smislu da dok se ostali slikaju po EXPO izložbama, mi ovamo radimo prekovremeno, razbijamo glavu i pišemo saopštenja, to jeste - krvarimo za državu...
SDP je imao priliku da izraste u državotvornu stranku ali su to prokockali sa kataklizmičkim posljedicama.

Devedesetih su pali na tom ispitu jer je dobar dio partijaša izdao partiju i tadašnju Socijalističku RBiH i svrstali se uz snage koje su napravile trojni pakt protiv njih i protiv Bosne u namjeri da je podjele i odnesu u miraz komunistima, jedan dio Tuđmanu a drugi dio Miloševiću/Ćosiću.

Nakon daytona su imali nekoliko prilika da prerastu u državotvornu stranku imajući argumente u rezultatima strašnog rata, kao posljedice svetog trojca na vlast, etnički podjeljene, ratom devastirane i u daytonu antiustavno ukinute RBIH.
Kada su nakon daytona dobili povjerenja građana koketirali su i podilazli upravo onima koji su bili udruženi protiv njih pa su im se prilagođavali i kopirali u korupciji, predvođeni njavećom štetočinom socijaldemokratije Lagumdžijom koji je protjero iz stranke sve držvotvorne vizionare socijaldemokratske građanske države, od Bogićevića do Durakovića.

Umjesto građanske platforme socijalnih programa, potencirala se komunistička prošlost i država koju su ti isti bivši komunisti ubili i rasturili.

Takva politika stranke je izgubila povjerenje i kredibilitet razočaranih glasača, prevashodno onih koji su platili najveću cijenu u RBIH koji su se poslije podijelili i posvađani razočarali stvarajući nove ogranke oslabili ideju socijaldemokratije.
Bravar Jozo

#68113 Re: SDP

Post by Bravar Jozo »

Pozdravljam ideju formiranja jedne udruge građana Bošnjaka koji će brinuti o potrebama istih na državnom nivou. Samo, možda je malo pretjerano takvu udrugu nazvati "Pokretom za odbranu države BiH"? Ne znam...
vee-jay

#68114 Re: SDP

Post by vee-jay »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 19:10

Uz svu ozbiljnost situacije, sve i jedna stranka se dodatno koristi populizmom i demagogijom - neki u manjoj neki u vecoj kolicini - u cilju predizbornog pozicioniranja.

Neki SDPovi potezi smrde ili mirisu (kako kome) na "drzavotvorne".
Na zalost ili srecu (kako kome) ista je situacija i sa NSom i DFom.

I pored toga, svi su 1000 puta bolji od SDA.
putokaz1

#68115 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Po cemu su bolju
vee-jay

#68116 Re: SDP

Post by vee-jay »

cyprus wrote: 19/12/2021 18:12
Škobo Habu wrote: 19/12/2021 17:12...dok kod nas lijeve stranke idu i dalje sa parolom "traži nemoguće", umjesto da idu korak po korak - prvo da traže balans između građanskog i nacionalnog, pa onda da prelaze na sljedeću fazu...
Ne može se to riješiti ni pristupom 'korak po korak', ako je redosljed koraka naopak... Prvo mora ići rušenje zidova među torovima, pa onda građanska država... Obrnuto se ne može pomaknuti ni milimetar... Vidimo to svakog dana da ne može...

Znači, u čemu griješe lijeve partije... U tome što ne ulažu ni 2% političke energije u djelovanje na područjima gdje Bošnjaci nisu većina... A to bi im trebao biti PRIORITET, glavni pravac djelovanja, ako se istinski vode građanskom idejom... A da je nemoguće doći do nekih glasova i kod 'onih anamo' i 'ovih ozdol', vala nije tačno, ali fali volje, vizije i konzistentnosti... Plus što to definitivno ne možeš radit sa ljudima kao što je Denis Bećirović...
Je li bio genocid?
Je li Mladic heroj ili zlocinac?

Znamo odgovore.

Koju strategiju i na koji nacin bi poltika trebala da obrazuje ljude -- kada su svi ostali stubovi drustva na drugoj strani?

Gdje na svijetu je nesto slicno uspjelo?

Pitam jer veoma dobro znam koliko posla je uradjeno u Njemackoj da bi se dogodila 1968, a onda i nakon toga.

Dakle odgovor je "ne".
Obecavali su "zapadnu Njemacku" - eto im prilike da dokazu da su barem dasak te ideje.
putokaz1

#68117 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Obećavali su nama svašta
i
100 000 Radnih mejsta
i
Zapasnu Njemačku
i
100 % BH
i
Cunami Ekonomskog razvoja
i Ispunili su

100% Bosanaca je otišlo u Zapadnu Njemačku ,zauzeli 100 000 praznih Radnih mjesta,koja je doživila Cunami Ekonomskog razvoja :bih:
Styling

#68118 Re: SDP

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 19/12/2021 17:12
Styling wrote: 19/12/2021 14:49

Zato Vojin igra protiv Trojke i napada jer mu je SDA obecala podrsku za clana predsjednistva ispred Srba.
Je l' se zajebavaš ili stvarno misliš da je tako?

Kakve Vojin ima šanse protiv jednog Dodika? Nikakve.

Njegova kandidatura samo može potvrditi promile koje ima među biračkim tijelom i ništa više.

Sam Nikšić kod HadžiFace je otvoreno priznao da mu je Palmer stavio do znanja da građanska država ima šanse tek onda kada bude konsenzusa među sva tri konstitutivna naroda. Amerikanci su svjesni te stvari, dok kod nas lijeve stranke idu i dalje sa parolom "traži nemoguće", umjesto da idu korak po korak - prvo da traže balans između građanskog i nacionalnog, pa onda da prelaze na sljedeću fazu...

Oni nikako da shvate da je eksperiment Komšić propao i da im se na to od strane međunarodne zajednice pokazuje prstom.
Ne zajebavam. Ovo sto vidim da radi ne odi dobru ni saradnji. Vojin potkopava temelje saradnje. Zivi bili pa vidjeli.
Login77777

#68119 Re: SDP

Post by Login77777 »

Styling wrote: 20/12/2021 07:50
Škobo Habu wrote: 19/12/2021 17:12

Je l' se zajebavaš ili stvarno misliš da je tako?

Kakve Vojin ima šanse protiv jednog Dodika? Nikakve.

Njegova kandidatura samo može potvrditi promile koje ima među biračkim tijelom i ništa više.

Sam Nikšić kod HadžiFace je otvoreno priznao da mu je Palmer stavio do znanja da građanska država ima šanse tek onda kada bude konsenzusa među sva tri konstitutivna naroda. Amerikanci su svjesni te stvari, dok kod nas lijeve stranke idu i dalje sa parolom "traži nemoguće", umjesto da idu korak po korak - prvo da traže balans između građanskog i nacionalnog, pa onda da prelaze na sljedeću fazu...

Oni nikako da shvate da je eksperiment Komšić propao i da im se na to od strane međunarodne zajednice pokazuje prstom.
Ne zajebavam. Ovo sto vidim da radi ne odi dobru ni saradnji. Vojin potkopava temelje saradnje. Zivi bili pa vidjeli.
A sto se to ne kaze SDPu direktno? Svakako je sumnjiv svojom setnjom sa SDA po evropi gdje se ide po glasove za SDA.
Škobo Habu

#68120 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 20/12/2021 07:50

Nije samo Vojin u pitanju, porasli su apetiti mnogim u SDP-u. Glupo je samo potencirati Vojina.

SDP je uvidio da je ovo idealan moment za revitalizaciji stranke za iduće izbore, a priča o Izbornom zakonu i borbi za državu im je idealna prilika. Mudri Izetbegović im prepušta inicijativu, jer on nikada ne pravi dvije iste greške, već uvijek nađe nekoga da žrtvuje.

A koliko je naivna i glupa Nikšićeva politika govori to da optužuju SDA za ekonomsko uništavanje države - poskupljenje struje, da bi ih na drugom nivou pozvali u odbranu države, priznavajući im političko liderstvo.
putokaz1

#68121 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ovi izbori nedaju ama bas nikakvu nadu SDPu,uz SDA pobjednik moze biti NIP
Škobo Habu

#68122 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Tuzlanski ortoped Alen Kamerić, u junu prošle godine imenovan je za vršioca dužnosti direktora UKC-a Tuzla, kao kadar Pokreta demokratske akcije (PDA).
Nakon što mu je nekoliko puta dosad produžavana ova funkcija, danas je Kantonalna vlada dala saglasnost za njegovo imenovanje sa četverogodišnjim mandatom, potvrđeno je za Klix.ba.

U tome ništa ne bi bilo sporno da Kamerić ima kristalno jasno odbranjenu doktorsku disertaciju. Naime, on je doktorski studij završio, odbranivši u konačnici doktorsku disertaciju, ali na neakreditovanom privatnom univerzitetu Kallos u Tuzli, gdje je stekao i zvanje docenta.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /211221141

:lol: :lol:

Bešlagićeva i Imamovićeva vlast.
costacurta

#68123 Re: SDP

Post by costacurta »

Škobo Habu wrote: 21/12/2021 18:45
Tuzlanski ortoped Alen Kamerić, u junu prošle godine imenovan je za vršioca dužnosti direktora UKC-a Tuzla, kao kadar Pokreta demokratske akcije (PDA).
Nakon što mu je nekoliko puta dosad produžavana ova funkcija, danas je Kantonalna vlada dala saglasnost za njegovo imenovanje sa četverogodišnjim mandatom, potvrđeno je za Klix.ba.

U tome ništa ne bi bilo sporno da Kamerić ima kristalno jasno odbranjenu doktorsku disertaciju. Naime, on je doktorski studij završio, odbranivši u konačnici doktorsku disertaciju, ali na neakreditovanom privatnom univerzitetu Kallos u Tuzli, gdje je stekao i zvanje docenta.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /211221141

:lol: :lol:

Bešlagićeva i Imamovićeva vlast.
Sad kad te @Levarage nalijepi :lol:
Đeš po koalicionom partneru.
Kad ih Kuko rastjera sve redom, ja sam rekao prošle izbore da će SDP doživjeti debakl u Tuzli, broj seljaka koji naseljavaju grad je frapantan, sve ruralci i to vjerna armija SDA glasača, sve uglavnom mlađa populacija, stariji ostali u selima i također u dovoljnom broju da SDAu osiguraju rezultat na kantonalnom nivou.
SDP umjesto da je iskoristio raskol oni pomažu ovom šljamu da se regeneriše, ali oni to ne kontaju šta li? :roll:
Ovo sa Kamerićem je bahaćenje i pljuvanje u sendvič, dokaz da Kuko vedri i oblači, a ovi misle da je njihova riječ zadnja. Samo dok se još malo konsoliduju slijedi bolno otrježnjenje ali "kasno će biti kasnijeeeeeee"!
@Levarage, jesil' vidio na "kongresu" PDA i Jusufovića, novi član. Jel sad ok?
Leverage

#68124 Re: SDP

Post by Leverage »

Ovaj put se moram složiti s vama. Ovo je ipak previše za koalicioni ustupak, siguran sam da se mogao naći čovjek koji je doktorirao na pismenom univerzitetu umjesto ovog menđuhara sa Kallosa, mislim valjda u toj PDA ima bar malo pismenih kadrova.

Vjerujem da će ovo negativno uticati na rejting SDP-a, pogotovo ovdje. Situacija nije jednostavna, odbijanje znači pad vlade i povratak Hodže iz Živinica na velika vrata, prihvatanje znači nezadovoljstvo članstva i simpatizera. Ipak, moglo se probati naći drugo rješenje za UKC, to je institucija od velike važnosti.
Timmy123

#68125 Re: SDP

Post by Timmy123 »

Leverage wrote: 21/12/2021 20:42 Ovaj put se moram složiti s vama. Ovo je ipak previše za koalicioni ustupak, siguran sam da se mogao naći čovjek koji je doktorirao na pismenom univerzitetu umjesto ovog menđuhara sa Kallosa, mislim valjda u toj PDA ima bar malo pismenih kadrova.

Vjerujem da će ovo negativno uticati na rejting SDP-a, pogotovo ovdje. Situacija nije jednostavna, odbijanje znači pad vlade i povratak Hodže iz Živinica na velika vrata, prihvatanje znači nezadovoljstvo članstva i simpatizera. Ipak, moglo se probati naći drugo rješenje za UKC, to je institucija od velike važnosti.
Šta fali koaliciji SDA i SDP umjesto ovog brukanja sa otpadom iz SDA?
Post Reply