hopi wrote: ↑21/12/2021 15:45
Što se tiče tog tuarega meni je to odlična potrošnja. Stavrno ne vjerujem da bi se mogla očekivati manja, kada se uzme u obzir gabariti vozila, motor mjenjač, masa, gume i sve. Da je moje, ja bi bio vrlo zadovoljan potrošnjom. Ko očekuje manje neka ganja lupo sdi.
E sada, isto tako je moguće da obični 2.0 dizlo potroši 10 I više po gradu, jbg takvi uvjeti. Relaciji ispod 10km, minusu vani, ne stigne se motor zagrijati, kreni stani i eto.
Ja nisam rekao da je nemoguće, samo kažem da ne bi trebalo. Imao sam i 2.0tdi i 3.0tdi, oba a4 (B7 i B8). B8 šestak dizel agresivne vožnje po gradu nije nikad uzeo preko 14. Kad kažem agresivne mislim na stalno ispucavanje sa semafora i gas do blokade. Prosjek grada normalne vožnje zimi, nikad preko 10.5, 11. Na otvorenoj do mora se spuštao na 6.5 litara. Long term potrošnja, ondašnja dvojka na boardu prilikom prodaje nakon 4 godine je bila 9.2.
2.0tdi, nikad u zivotu i poslije čipa nije prošao 11 litara gradske. Prosjek grada je bio 8 zimi, ljeti 7. Otvorene se spuštao na 4.2-4.3.
Hipotetički će sdi lupo trošiti 15 ako ga voziš drugom u blokadi, ali to nije realno. Sadašnje auto, isto šestak dizel biturbo, gradske uzima 10.5 po boardu. Cjepanje mu je 17, ali na otvorenoj će se spustiti na 6 bez problema.
Moja poenta je da je sve do stila vožnje i ispravnosti auta. Godine igraju ulogu, ali ne toliko da bi potrošnja bila 40-50% veća od deklarisane ako je auto ispravan.
Nisam htio nikoga da uvrijedim. Spomenuo sam 2.0 dizel jer ima dosta takvih motora kod forumaša a i sam sam ga imao.