¤ jelena ¤ wrote: ↑17/12/2021 17:15 Nego, što se tiče one Njegoševe: "Crnogorci ne ljube lance" ... hm...
Lijepo zvuči, što jest-jest, ali...
ne znam koliko je Ljubomir Nenadović pouzdan izvor i može li mu se vjerovati da je vladika baš tako reka...
Čoek bio Srbin (na Ljubomira mislim), a ovdje vlada ona da "Srbi lažu..."
Ne znam sad što da mislim, đaoli me znali....
![]()
![]()
Desavanja u Crnoj Gori
-
Stari_Crnogorac
#18226 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- ¤ jelena ¤
#18227 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Buksovci...
-
Stari_Crnogorac
#18228 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Juče je Premijer Crne Gore smijenio funkcionerku četničkog DF-a. Ovo su reakcije poslanika DF:
Marina Jočić:
“Danas je smijenjena Jelena Kljajević, moja prijateljica i najbliža saradnica u Nacionalnim parkovima. Jedna pijana tranja na predlog korumpiranog ministra Mitrovića završila je konačno agoniju koju su priređivali svakojakim opstrukcijama u radu Nacionalnih parkova...
...U Vladi su u većini oni od zla oca i od gore majke, kaže Jočić, “a upravo takve postavljaju na mjesta koja su pripala DF-u”.
Onda Milan Knežević itd:

Smijeniće pola ministara, a još nijesu ni Leposavića zamijenili.
Marina Jočić:
“Danas je smijenjena Jelena Kljajević, moja prijateljica i najbliža saradnica u Nacionalnim parkovima. Jedna pijana tranja na predlog korumpiranog ministra Mitrovića završila je konačno agoniju koju su priređivali svakojakim opstrukcijama u radu Nacionalnih parkova...
...U Vladi su u većini oni od zla oca i od gore majke, kaže Jočić, “a upravo takve postavljaju na mjesta koja su pripala DF-u”.
Onda Milan Knežević itd:

Smijeniće pola ministara, a još nijesu ni Leposavića zamijenili.
- SamoVasGledam
#18229 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Riječka nahija je možda najslovenskija oblast u Crnoj Gori po Y hromozomu. Morlaci nisu etnička kategorija. Za Crnojeviće se ne zna tačno kog su porekla. Jedino što nije upitno je da im je prvi jezik bio srpski i da su počeli služeći kao niži plemići (kefalije) na dvoru cara Dušana. Zanimljivo da se Ivanov predak u latinskim zapisima spominje kao ''Ilija od Raške''. Kakav bi to potres bio da se ispostavi da su crnogorski državotvorci poreklom Rašani.Stari_Crnogorac wrote: ↑17/12/2021 16:31 Evo čitam da su Vlasi postojali i za vrijeme Duklje, te da ni Duklja nije bila entički homogena država, već da su Vlahe i tada (11 vijek) smatrali "drumskim razbojnicima". Isto tako ih je nazvao i Friedrich Engles (19 vijek). Nadjoh za moje pleme (sa Rumije) da se 1556-e nazivalo "Morlacima". Izgleda da smo mi kao narod bili samo dio katoličke Duklje, a da je naša (vlaška) prva država tek stvorena za vrijeme Crnojevića (klasična Crna Gora).
-
Stari_Crnogorac
#18230 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A zamisli kakav bi potres bio kad bi Šešelji saznali da su ne tako dalekim porijeklom Hrvati.SamoVasGledam wrote: ↑18/12/2021 01:45Riječka nahija je možda najslovenskija oblast u Crnoj Gori po Y hromozomu. Morlaci nisu etnička kategorija. Za Crnojeviće se ne zna tačno kog su porekla. Jedino što nije upitno je da im je prvi jezik bio srpski i da su počeli služeći kao niži plemići (kefalije) na dvoru cara Dušana. Zanimljivo da se Ivanov predak u latinskim zapisima spominje kao ''Ilija od Raške''. Kakav bi to potres bio da se ispostavi da su crnogorski državotvorci poreklom Rašani.Stari_Crnogorac wrote: ↑17/12/2021 16:31 Evo čitam da su Vlasi postojali i za vrijeme Duklje, te da ni Duklja nije bila entički homogena država, već da su Vlahe i tada (11 vijek) smatrali "drumskim razbojnicima". Isto tako ih je nazvao i Friedrich Engles (19 vijek). Nadjoh za moje pleme (sa Rumije) da se 1556-e nazivalo "Morlacima". Izgleda da smo mi kao narod bili samo dio katoličke Duklje, a da je naša (vlaška) prva država tek stvorena za vrijeme Crnojevića (klasična Crna Gora).
Last edited by Stari_Crnogorac on 18/12/2021 05:09, edited 3 times in total.
-
Stari_Crnogorac
#18231 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nenaoružan Vučićev narod uzvratio je punom propagandnom artiljerijom:

- SamoVasGledam
#18232 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Prvo, Šešelji su poreklom Rovčani i porediti važnost Šešelja za srpski identitet i Ivana Crnojevića za crnogorski identitet je za ne komentarisati.
Drugo, inteligencija se ne meri koeficijentom (coefficient) već kvocijentom (quotient). Skraćenica je IQ, a ne IC.
Treće, zamisliti ssamo svoj KVOCIJENT inteligencije kada si se prosipao sa haplogrupama. Kako ono beše: I2, vlaška, E1b albanska, J2 turska...
-
Stari_Crnogorac
-
Stari_Crnogorac
#18234 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Milov lični prijatelj pozvao i platio Dritanu sve troškove u Dubai, a on to prihvatio:
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... -korupciju
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... -korupciju
-
radostan dan
#18235 Re: Desavanja u Crnoj Gori
nijeste mi više interesantni...ođe se smuca zonska liga forumaša.trocadero wrote: ↑17/12/2021 01:28Hido, bratina naš...halpogrupe i te stvari.radostan dan wrote: ↑17/12/2021 00:16
samo brat hido preteko...a i njega bi pośekli da divac ne zakuka - ne njega, nemam sučim na lejkerse.
U pamet se Radosni , pazi šta pričaš
suteren politićke misli i strategije, takorekuć.
intelektualna elita i trust mozova foruma se preselilo na "dodik all about".
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
-
Stari_Crnogorac
#18237 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Naslovnim stranicama "Nezavisni" dnevnik Vijesti priprema javnost za pad Vlade Zdravka Krivokapića:
(18 decembar) Objavljeno da je spremna nova parlamentarna koalicija koja će činiti novu Vladu:

(19 decembar) Ucjenjuju DF da ako ne glasaju za Budžet da će URA srušiti Vladu Zdravka Krivokapića:

Stvaranjem parlamentarne koalicije od SNP-a, URA-e i manjinskih stranaka Dritan Abazović je osigurao zaledjinu ako Vlada Zdravka Krivokapića pa'ne. Sada spreman za rušenje ove Vlade može "rekaksirano" da ponovo ucjenjuje DF "ili glasajte za budžet ili ja rušim Vladu". Stvari nijesu nikad jasnije bile, lopta je u dvorište DF-a. Da li će DF srušiti Vladu neglasanjem za budžet, to je na njima da odluče.
P.S. Opozicija ne bi trebala da predloži izglasavanje o nepovjerenju Vladi prije glasanja o budžetu.
(18 decembar) Objavljeno da je spremna nova parlamentarna koalicija koja će činiti novu Vladu:

(19 decembar) Ucjenjuju DF da ako ne glasaju za Budžet da će URA srušiti Vladu Zdravka Krivokapića:

Stvaranjem parlamentarne koalicije od SNP-a, URA-e i manjinskih stranaka Dritan Abazović je osigurao zaledjinu ako Vlada Zdravka Krivokapića pa'ne. Sada spreman za rušenje ove Vlade može "rekaksirano" da ponovo ucjenjuje DF "ili glasajte za budžet ili ja rušim Vladu". Stvari nijesu nikad jasnije bile, lopta je u dvorište DF-a. Da li će DF srušiti Vladu neglasanjem za budžet, to je na njima da odluče.
P.S. Opozicija ne bi trebala da predloži izglasavanje o nepovjerenju Vladi prije glasanja o budžetu.
Last edited by Stari_Crnogorac on 19/12/2021 19:41, edited 1 time in total.
-
Stari_Crnogorac
#18238 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ovome treba još dodat da će ova Vlada ostat bez trećine ministara bez obzira oće li budžet biti izglasan ili ne. SNP će glasati za smjenu ministarke Bratić, a DF za smjenu Radulovića i Mitrovića. Dok razriješenog Leposavića još nijesu zamijenili, ministarstvo Pravde je upražnjeno skoro pola godine.
To znači da će 7 (od 18) resora biti bez ministara. 7 resora, a ne 4, jer je ministarka Bratić bila zadužena za 4 resora (dok su svi ostali zaduženi za po 1).
To znači da će 7 (od 18) resora biti bez ministara. 7 resora, a ne 4, jer je ministarka Bratić bila zadužena za 4 resora (dok su svi ostali zaduženi za po 1).
- Kikibombona
#18239 Re: Desavanja u Crnoj Gori
I kakav se zaključak iz ovoga moze izvuci?Stari_Crnogorac wrote: ↑19/12/2021 19:27 Ovome treba još dodat da će ova Vlada ostat bez trećine ministara bez obzira oće li budžet biti izglasan ili ne. SNP će glasati za smjenu ministarke Bratić, a DF za smjenu Radulovića i Mitrovića. Dok razriješenog Leposavića još nijesu zamijenili, ministarstvo Pravde je upražnjeno skoro pola godine.
Da su Andriji Mandicu i Milanu Knezevicu srpski interesi ispred licnih, zdušno bi podrzali Zdravka Krivokapica. Interes srpskog kolektiva je da imaju sto siru ponudu koja ce priskrbiti sto veci broj glasova. Krivokapic, kao covjek crkve, je itekako koristan za srpsku stvar, kao sto su korisne Demokrate koje privlace modernije Srbe i Crnogorce.
...
Medjutim, Andrija Mandic i Milan Knezevic, zajedno sa pomagacima iz srbijanskih tabloida, deru kozu Krivokapica i ranije Becicu. Protiv njih vode 10 puta zescu kampanju nego protiv DPS-a.
Dakle, DF i druge stranke su klasične INTERESNE SKUPINE kojima je glavni cilj novac i moc, a sve ostalo su instrumenti koje koriste da ostvare cilj. Srpstvo je folklor, vazne su pare.
...
Isto je u Bosni. Mile Dodik je svercer i prvoklasni lopov. Srpstvo je folklor. Niko od njega nije napravio vecu stetu Srbima.
...
Milo Djukanovic je isti kao Dodik i Mandic. Isti mentalni sklop. I on je ucinio sve da unisti LSCG i podijeli SDP. Njega ne zanima pluralizam i jaka Crna Gora, ne zanima ga crnogorstvo, zanima ga iskljucivo vlast i pare.
...
A narod se lozi.
- HarTar
#18240 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tvrtko, ovo je pravi Milo...

-
Stari_Crnogorac
#18241 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ubrojat Mila Djukanovića medju ove može samo uz logičke akrobacije
Istorija će sudit crnogorskom Titu po zaslugama, koje su nemale.
- Kikibombona
#18242 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Rekao sam da je Milo Djukanovic radio na unistenju LSCG i podjeli/slabljenju SDP-a sto je osiromasilo ponudu na pro-CG bloku. Recimo, SDP nije presao izborni prag u Niksicu sto je katastrofa. LSCG je potpuno unisten sto je katastrofa za pro-CG blok.Stari_Crnogorac wrote: ↑19/12/2021 21:33Ubrojat Mila Djukanovića medju ove može samo uz logičke akrobacije
Istorija će sudit crnogorskom Titu po zaslugama, koje su nemale.
- SamoVasGledam
#18243 Re: Desavanja u Crnoj Gori
U poslednje vreme nisam baš u toku sa političkom situacijom u Crnoj Gori, ali vidim da je Dritan nešto hvalio DF, a napadao Demokrate. Demokrate su se izgleda nešto radikalizovale u poslednje vreme. Valjda porast snage im udario u glavu. Onaj Martinović je napao SNP za izdaju jer su potpisali neki sporazum sa URA-om i strankama nacionalnih zajednica, a Momo Koprivica prvi put javno rekao da je Srbin.
- Kikibombona
#18244 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Stranka vojvode Andrije Mandica, Nova srpska demokratija, porucila da ce glasati za smjenu 'zene cetnika', Vesne Bratic, koju Crnogorci optužuju da mrzi sve crnogorsko i da je otpustila desetine Crnogoraca sa pozicije ministarke.SamoVasGledam wrote: ↑20/12/2021 11:56 U poslednje vreme nisam baš u toku sa političkom situacijom u Crnoj Gori, ali vidim da je Dritan nešto hvalio DF, a napadao Demokrate. Demokrate su se izgleda nešto radikalizovale u poslednje vreme. Valjda porast snage im udario u glavu. Onaj Martinović je napao SNP za izdaju jer su potpisali neki sporazum sa URA-om i strankama nacionalnih zajednica, a Momo Koprivica prvi put javno rekao da je Srbin.
Samo tupava sirotinja misli da se politicari bore za nacionalne interese.
...
Kada se sve svede stranka Dritana Abazovica je najnormalnija, ali kako to ide na Balkanu, takve stranke nemaju prolaz, kao sto kod nas nema Nasa stranka. Sa svih strana stizu optužbe o izdaji, izdajnik si za sve nacionalne lopove.
- SamoVasGledam
#18245 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To sam pročitao da je sada ona na udaru, ali nisam ispratio zbog čega. Srbi su od nje imali baš velika očekivanja.Kikibombona wrote: ↑20/12/2021 14:52 Stranka vojvode Andrije Mandica, Nova srpska demokratija, porucila da ce glasati za smjenu 'zene cetnika', Vesne Bratic, koju Crnogorci optužuju da mrzi sve crnogorsko i da je otpustila desetine Crnogoraca sa pozicije ministarke.![]()
...
Kada se sve svede stranka Dritana Abazovica je najnormalnija, ali kako to ide na Balkanu, takve stranke nemaju prolaz, kao sto kod nas nema Nasa stranka. Sa svih strana stizu optužbe o izdaji, izdajnik si za sve nacionalne lopove.
URA deluje ovako kao razumna i kompromisna varijanta, ali su se sami usrali u svoj koncept ekspertske vlade kada je Abazović ušao u vladu i uzeo celu bezbednost u svoje ruke.
A u URA-i ima svašta: od teški Crnogoraca, suverenista i podržavalaca CPC do Srba i podržavala SPC. Recimo Miloš Konatar je koliko ja znam Srbin, Petar Martinović sa Cetinja se uvredio kada su mu rekli da je Srbin, a otvoreno je podržavao SPC, posećivao Amfilohija i potpisao peticiju protiv Zakona o slobodi veroispovesti, a njegov kolega Šole Janković je podržao lokalnu inicijativu da CPC preuzme cetinjski manastir. Tu je i ona Nikšićanka Bečanović koja je profesorica crnogorskog jezika, ali druga varijanta u odnosu na Čirgića zbog čega je sa njim bila i u sukobu. Ona je odbila na tv-u da kaže da se u Srebrenici dogodio genocid. Pa Božena Jelušić, rođena Bojbaša iz srpske porodice kod Metkovića (slava Đurđevdan) udajom postaje velika Crnogorka koja traže razumevanje i saosećajnost za CPC. Da ne spominjem i pripadnike drugih naroda.
Stranka je bukvalno bućkuriš svega i svačega i treba tu dosta mudrosti, snage i volje da se dođe do zajedničkog jezika.
-
Stari_Crnogorac
#18246 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Evo zašto će DF glasati za smjenu "žene-četnika" (zbog nezadovoljstva oko podjele plijena):
“A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a..."
“A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a..."
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#18247 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Lete Crnogorac i papagaj putnickim avionom, prodje stjuardesa i oni joj dobace nešto. Ona se požali nemojte više, oni opet. 3. put, ona ode kod kapetana požali se, on im kaze ako još jednom, izbaciću vas iz aviona. I oni još jednom to urade, izbaci ih kapetan iz aviona, i padaju papagaj i Crnogorac i pita ga papagaj, a je li, znaš li ti da letiš? - Ne znam.
-Ne znaš? Pa što se ku*čiš onda?
- ElRe
#18248 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jedan dodatak, crnogorstvo je izmišljeni termin i nacija, to će se vidjeti na prvom sljedećem popisu stanovništva. Oni su termin koji ide u Srbe, kao što Muslimani idu uz Bošnjake. Znači jedan dio zaluđenog stanovništva koji se povremeno prkosi protiv svoje matice i matičnih organizacija.Kikibombona wrote: ↑20/12/2021 14:52Stranka vojvode Andrije Mandica, Nova srpska demokratija, porucila da ce glasati za smjenu 'zene cetnika', Vesne Bratic, koju Crnogorci optužuju da mrzi sve crnogorsko i da je otpustila desetine Crnogoraca sa pozicije ministarke.SamoVasGledam wrote: ↑20/12/2021 11:56 U poslednje vreme nisam baš u toku sa političkom situacijom u Crnoj Gori, ali vidim da je Dritan nešto hvalio DF, a napadao Demokrate. Demokrate su se izgleda nešto radikalizovale u poslednje vreme. Valjda porast snage im udario u glavu. Onaj Martinović je napao SNP za izdaju jer su potpisali neki sporazum sa URA-om i strankama nacionalnih zajednica, a Momo Koprivica prvi put javno rekao da je Srbin.![]()
...
Eskobar je jasno poručio da trenutna vlada mora ostati na vlasti, da DPS više nikada neće biti u vlasti. Čak i SDP i njigovi klovnovi Draginja i onaj Zeničanin više ne govore o bivšoj vladi.
DFu kao najjačoj političkoj partiji u CG nedostaje kvalitetnog kadra, kojeg mogu naći u nestranačkim ličnostima i malo trebaju ublažiti tu srpsku ideologiju, tj napraviti zaokret kao što je u Srbiji napravio SNS. I vladati će narednih 10 godina. Pravi posao i rast medju bošnjačkim stanovništvom radi SPP, i mislim da je BS prošlost.
-
Stari_Crnogorac
#18249 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Evo ga još jedan duplikat "SamoVasGledam". Sjatila se srpska inteligencija na ovaj forum.ElRe wrote: ↑21/12/2021 14:18 Jedan dodatak, crnogorstvo je izmišljeni termin i nacija, to će se vidjeti na prvom sljedećem popisu stanovništva. Oni su termin koji ide u Srbe, kao što Muslimani idu uz Bošnjake. Znači jedan dio zaluđenog stanovništva koji se povremeno prkosi protiv svoje matice i matičnih organizacija...
- ElRe
#18250 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne, ja sam Bošnjak porijeklom iz Južnog Sandžaka i do 2005/06 nisam znao niti jednog crnogorca. A bio sam okružen pravoslavnim stanovništvom koje se oduvijek izjašnjavalo kao Srbi. Nikakvih većih podjela nije bilo, znalo se ili si Bošnjak ili Srbin. Ili ideš u džamiju ili u SPC. Onda je krenulo pomodarstvo sa crnogorčenjem jednog dijela Srba iz interesa, a vidim da se sada takvi vraćaju onome što su bili i prije 2005/06.Stari_Crnogorac wrote: ↑21/12/2021 18:11
Evo ga još jedan duplikat "SamoVasGledam". Sjatila se srpska inteligencija na ovaj forum.![]()
Njegoš (a njega ukivate u nebesa) vam je jasno rekao da ste Srbi i ne znam čemu dalja diskusija na tu temu.
Dalje svi znamo da je referendum kupljen dan uoči održavanja kada za potrebe Rožaja, Plava i Gusinja na stadionu Ibra slijeće helikopter sa džakovima novca kojim se od 50 do 200e po glasu kupovalo DA. Operacijom su rukovodili Veljović i Lazović (kerovodja i stražar iz fabrike Imako u Bijelom Polju). To je ujedno i jedini poraz rahmetli muftije Zukorlića, koji je imao viziju cjelitog Sandžaka.
Koja je poenta države čiju zastavu ne priznaje preko 50% stanovnika (Srbi, Bošnjaci, Albanci), čiju himnu ne poštuje bar 30% stanovnika? Dakle, to je jedan neuspješni eksperiment i koliko vidim sve se manje potencira.
Po mom mišljenju, a to sam skoro napisao i na drugoj temi, BiH treba redefinisati na 2 dijela (pravu BiH i RS, obje medjunarodno priznati) a današnju CG podijeliti na Srbiju, Sandžak i Albaniju. To je rješenje svih balkanskih problema, a vrlo praktično ako svi imaju čiste i jasne namjere.
Last edited by ElRe on 22/12/2021 16:29, edited 2 times in total.