BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#6426 Re: BHTelecom

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakaljin wrote: 20/12/2021 15:16
kakavdanakneiskustvu wrote: 20/12/2021 15:01

da,taj,ima li gdje spisak kanala za ovaj od 22 km?
Evoga ovdje

https://www.bhtelecom.ba/kanali-na-moja-tv/
hvala ti,znaš li možda na koji najkraći period se ugovor mora potpisati i nakon kojeg perioda se moze odjaviti ili prebaciti na drugu adresu?
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#6427 Re: BHTelecom

Post by ajdamo »

U BH Telecomu se ne mora imati ugovor sa obaveznim rokom trajanja, osim ako neko želi dodatne beneficije.
ing-ecc

#6428 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/12/2021 15:34
kakaljin wrote: 20/12/2021 15:16

Evoga ovdje

https://www.bhtelecom.ba/kanali-na-moja-tv/
hvala ti,znaš li možda na koji najkraći period se ugovor mora potpisati i nakon kojeg perioda se moze odjaviti ili prebaciti na drugu adresu?
Preseljenje usluge ne utice na prekid ugovornog odnosa osim ako nema TM na drugoj adresi. Mozes svaki mjesec seliti. :)
kakavdanakneiskustvu

#6429 Re: BHTelecom

Post by kakavdanakneiskustvu »

hvala
fusion_ba

#6430 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

Ako sam potrošio sav "brzi internet" iz svog paketa, ali nisam potrošio saobraćaj za mojawebtv, zašto mi je usporen saobraćaj i na mojawebtv?
Ajdinn4

#6431 Re: BHTelecom

Post by Ajdinn4 »

fusion_ba wrote: 20/12/2021 17:51 Ako sam potrošio sav "brzi internet" iz svog paketa, ali nisam potrošio saobraćaj za mojawebtv, zašto mi je usporen saobraćaj i na mojawebtv?
To se i meni desvalo. Ne znam je li u pitanju bug... jer nema logike da se usporava mojawebtv koja ima poseban dokupljen saobracaj
REDDEVILS

#6432 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Kada će pustiti update Moja TV interfejs.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#6433 Re: BHTelecom

Post by ajdamo »

REDDEVILS wrote: 20/12/2021 18:52 Kada će pustiti update Moja TV interfejs.
Za novu godinu vjerovatno
mc-twin

#6434 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

PlusSA wrote: 20/12/2021 14:33 Možda skontali da treba MEGA grad a ne GIGA grad :D
:lol:
m_vuk

#6435 Re: BHTelecom

Post by m_vuk »

Pročitao sam ovdje da ima neko od kolega forumaša koji mogu malo 'pogurati' stvari na terenu. Molio bih nekoga da mi se javi, prigustilo jbg.
dend

#6436 Re: BHTelecom

Post by dend »

m_vuk wrote: 21/12/2021 09:36 Pročitao sam ovdje da ima neko od kolega forumaša koji mogu malo 'pogurati' stvari na terenu. Molio bih nekoga da mi se javi, prigustilo jbg.
Barem napisi sta je problem i koja lokacija
arnes_king

#6437 Re: BHTelecom

Post by arnes_king »

Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.

Nije mogao ovog radnika ubjediti i ovaj mu rekao kao provjerit ce pa ce se javit. Evo zamolio sam ga da nadje papire i ugovor da moze kao dokaz prikazati, ali moze li neko reci sta sad i kako dalje? Ako ode u poslovnicu u Kiseljak tu nece nista postici zbog radnice. Sta je najbolje i kako izganjati pravdu da ponovo dobije ono sto placa?

Meni isto bili uradili, sa 50/8 mi spustili bili na 30/2 i ovaj poznanik sto radi u BHT mi za minut vratio ispravni profil, dok njemu komplikuju i tvrde da nema paket koji placa....
dend

#6438 Re: BHTelecom

Post by dend »

arnes_king wrote: 21/12/2021 09:50 Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.

Nije mogao ovog radnika ubjediti i ovaj mu rekao kao provjerit ce pa ce se javit. Evo zamolio sam ga da nadje papire i ugovor da moze kao dokaz prikazati, ali moze li neko reci sta sad i kako dalje? Ako ode u poslovnicu u Kiseljak tu nece nista postici zbog radnice. Sta je najbolje i kako izganjati pravdu da ponovo dobije ono sto placa?

Meni isto bili uradili, sa 50/8 mi spustili bili na 30/2 i ovaj poznanik sto radi u BHT mi za minut vratio ispravni profil, dok njemu komplikuju i tvrde da nema paket koji placa....
Email sa username i problemom poslati na [email protected]
m_vuk

#6439 Re: BHTelecom

Post by m_vuk »

dend wrote: 21/12/2021 09:44
m_vuk wrote: 21/12/2021 09:36 Pročitao sam ovdje da ima neko od kolega forumaša koji mogu malo 'pogurati' stvari na terenu. Molio bih nekoga da mi se javi, prigustilo jbg.
Barem napisi sta je problem i koja lokacija
Nema tv ni interneta već šesti dan, Čelić
seoBIH

#6440 Re: BHTelecom

Post by seoBIH »

arnes_king wrote: 21/12/2021 09:50 ali moze li neko reci sta sad i kako dalje?
samo pisanim putem, nista telefonski. Email i obrazloziti sve i traziti pisani odgovor.
-Chesterfield-

#6441 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

arnes_king wrote: 21/12/2021 09:50 Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.

Fotografisati ugovor, izmjeriti brzinu i sve to poslati na emajl.
Tražiti prijevremeni raskid ugovora. Objasniti da je prije navedenog problema stanje bilo normalno.

Meni su tako popravili kvar. Znači tek kada sam tražio prijevremeni raskid ugovora. Imao brzinu 8,3 Mbps a treba 8,6 Mbps minimalno biti - jer je to onih zagarantiranih 60%
arnes_king

#6442 Re: BHTelecom

Post by arnes_king »

Hvala svima na odgovorima, evo proslijedio sam mu pa nek uradi tako.
REDDEVILS

#6443 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Dovoljan je samo jedan daljinski upravljač za sve uređaje u kući ili stanu 😎

Moja TV ZTE STB
Sony XF 9005 Smart TV
Mi Box
PlayStation 4
PlayStation 5
PC
dend

#6444 Re: BHTelecom

Post by dend »

REDDEVILS wrote: 21/12/2021 12:49 Dovoljan je samo jedan daljinski upravljač za sve uređaje u kući ili stanu 😎

Moja TV ZTE STB
Sony XF 9005 Smart TV
Mi Box
PlayStation 4
PlayStation 5
PC
E to je super stvar. Mrzim kad ima više od jednog daljinskog na stolu.

Ja trenutno koristim od ZTE STB daljinski i na njemu ima funkcija da se spoji TV na daljinski ,a da imam još koji uređaj tražio bi nešto kao taj daljinski... Koja je cijena?
REDDEVILS

#6445 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

dend wrote: 21/12/2021 13:05
REDDEVILS wrote: 21/12/2021 12:49 Dovoljan je samo jedan daljinski upravljač za sve uređaje u kući ili stanu 😎

Moja TV ZTE STB
Sony XF 9005 Smart TV
Mi Box
PlayStation 4
PlayStation 5
PC
E to je super stvar. Mrzim kad ima više od jednog daljinskog na stolu.

Ja trenutno koristim od ZTE STB daljinski i na njemu ima funkcija da se spoji TV na daljinski ,a da imam još koji uređaj tražio bi nešto kao taj daljinski... Koja je cijena?
Logitech Harmony Companion Remote 150 KM 🙂
Uzeo ga na piku nov, uglavnom sve funkcije su prenesene sa zte STB🙂
A imam iOS aplikaciju kojom takodjer mogu upravljati STB.
PajaELdin

#6446 Re: BHTelecom

Post by PajaELdin »

Ništa od UNA TV na BH Telecomu. Sad je sigurno da su Dodikovi umiješani u ovaj projekat. Interesantno da su u ponudi Eroneta, dok s druge strane nisu u ponudi niti jednog operatera u HR. Propao projekat i prije samog starta, a toliko najvljivan.
arnes_king

#6447 Re: BHTelecom

Post by arnes_king »

Update, poslao je e-mail na BHT i evo odgovor koji je dobio :)

"Poštovani,
Zahvaljujemo se na Vašoj e-mail poruci.
Zaista nam je žao zbog nastale situacije i smetnji u korištenju naše usluge.
Po prijemu Vašeg e-maila izvršili smo provjeru i ustanovili da je Vaša smetnja sa opisanim problemom aktivna, u statusu uzeta u rad. Nadamo se sto skorijem rjesavanju iste.

S poštovanjem,

Ifeta, Agent za podršku

Kontakt centar BH Telecom-a"

Koji su dalji koraci jer je ovo jako neozbiljno i obicni genericni odgovor koji nista nije pomogao niti objasnio?
dend

#6448 Re: BHTelecom

Post by dend »

arnes_king wrote: 21/12/2021 15:58

Update, poslao je e-mail na BHT i evo odgovor koji je dobio :)

"Poštovani,
Zahvaljujemo se na Vašoj e-mail poruci.
Zaista nam je žao zbog nastale situacije i smetnji u korištenju naše usluge.
Po prijemu Vašeg e-maila izvršili smo provjeru i ustanovili da je Vaša smetnja sa opisanim problemom aktivna, u statusu uzeta u rad. Nadamo se sto skorijem rjesavanju iste.

S poštovanjem,

Ifeta, Agent za podršku

Kontakt centar BH Telecom-a"

Koji su dalji koraci jer je ovo jako neozbiljno i obicni genericni odgovor koji nista nije pomogao niti objasnio?
Evidentirana je smetnja, aktivna, i neko ce je rijesiti. Smetnja je prema opisu, ista kao kod tebe, odnosno profil
arnes_king

#6449 Re: BHTelecom

Post by arnes_king »

Momak ima smetnju vec 2-3 sedmice, u proslom postu sam greskom napisao sedmicu. Ko koga tu pravi budalom ako su meni rijesili za dvije minute i to samo jer sam imao stelu? Da nisam i ja bih cekao isto.

Zbog tog i pitam koji je slijedeci korak, pravi, momak placa cijenu jednog paketa a uvalili mu drugi, jos ovi iz Travnika sto su ga zvali ga ubjedjuju da ima manji paket a ima MojaTV Net 4....
escobar__

#6450 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

PajaELdin wrote: 21/12/2021 15:05 Ništa od UNA TV na BH Telecomu
Ovo mi je odlična vijest, još da iz ponude izbace Mitrovićeva govna.
Post Reply