hvala ti,znaš li možda na koji najkraći period se ugovor mora potpisati i nakon kojeg perioda se moze odjaviti ili prebaciti na drugu adresu?
BHTelecom
Moderator: Benq
-
kakavdanakneiskustvu
#6426 Re: BHTelecom
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#6427 Re: BHTelecom
U BH Telecomu se ne mora imati ugovor sa obaveznim rokom trajanja, osim ako neko želi dodatne beneficije.
-
ing-ecc
#6428 Re: BHTelecom
Preseljenje usluge ne utice na prekid ugovornog odnosa osim ako nema TM na drugoj adresi. Mozes svaki mjesec seliti.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/12/2021 15:34hvala ti,znaš li možda na koji najkraći period se ugovor mora potpisati i nakon kojeg perioda se moze odjaviti ili prebaciti na drugu adresu?
- fusion_ba
#6430 Re: BHTelecom
Ako sam potrošio sav "brzi internet" iz svog paketa, ali nisam potrošio saobraćaj za mojawebtv, zašto mi je usporen saobraćaj i na mojawebtv?
-
Ajdinn4
#6431 Re: BHTelecom
To se i meni desvalo. Ne znam je li u pitanju bug... jer nema logike da se usporava mojawebtv koja ima poseban dokupljen saobracaj
- REDDEVILS
#6432 Re: BHTelecom
Kada će pustiti update Moja TV interfejs.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
- mc-twin
-
m_vuk
#6435 Re: BHTelecom
Pročitao sam ovdje da ima neko od kolega forumaša koji mogu malo 'pogurati' stvari na terenu. Molio bih nekoga da mi se javi, prigustilo jbg.
- dend
- arnes_king
#6437 Re: BHTelecom
Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.
Nije mogao ovog radnika ubjediti i ovaj mu rekao kao provjerit ce pa ce se javit. Evo zamolio sam ga da nadje papire i ugovor da moze kao dokaz prikazati, ali moze li neko reci sta sad i kako dalje? Ako ode u poslovnicu u Kiseljak tu nece nista postici zbog radnice. Sta je najbolje i kako izganjati pravdu da ponovo dobije ono sto placa?
Meni isto bili uradili, sa 50/8 mi spustili bili na 30/2 i ovaj poznanik sto radi u BHT mi za minut vratio ispravni profil, dok njemu komplikuju i tvrde da nema paket koji placa....
Nije mogao ovog radnika ubjediti i ovaj mu rekao kao provjerit ce pa ce se javit. Evo zamolio sam ga da nadje papire i ugovor da moze kao dokaz prikazati, ali moze li neko reci sta sad i kako dalje? Ako ode u poslovnicu u Kiseljak tu nece nista postici zbog radnice. Sta je najbolje i kako izganjati pravdu da ponovo dobije ono sto placa?
Meni isto bili uradili, sa 50/8 mi spustili bili na 30/2 i ovaj poznanik sto radi u BHT mi za minut vratio ispravni profil, dok njemu komplikuju i tvrde da nema paket koji placa....
- dend
#6438 Re: BHTelecom
Email sa username i problemom poslati na [email protected]arnes_king wrote: ↑21/12/2021 09:50 Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.
-
m_vuk
- seoBIH
#6440 Re: BHTelecom
samo pisanim putem, nista telefonski. Email i obrazloziti sve i traziti pisani odgovor.
- -Chesterfield-
#6441 Re: BHTelecom
Fotografisati ugovor, izmjeriti brzinu i sve to poslati na emajl.arnes_king wrote: ↑21/12/2021 09:50 Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.
Tražiti prijevremeni raskid ugovora. Objasniti da je prije navedenog problema stanje bilo normalno.
Meni su tako popravili kvar. Znači tek kada sam tražio prijevremeni raskid ugovora. Imao brzinu 8,3 Mbps a treba 8,6 Mbps minimalno biti - jer je to onih zagarantiranih 60%
- arnes_king
#6442 Re: BHTelecom
Hvala svima na odgovorima, evo proslijedio sam mu pa nek uradi tako.
- REDDEVILS
#6443 Re: BHTelecom
Dovoljan je samo jedan daljinski upravljač za sve uređaje u kući ili stanu 
Moja TV ZTE STB
Sony XF 9005 Smart TV
Mi Box
PlayStation 4
PlayStation 5
PC
Moja TV ZTE STB
Sony XF 9005 Smart TV
Mi Box
PlayStation 4
PlayStation 5
PC
- dend
#6444 Re: BHTelecom
E to je super stvar. Mrzim kad ima više od jednog daljinskog na stolu.
Ja trenutno koristim od ZTE STB daljinski i na njemu ima funkcija da se spoji TV na daljinski ,a da imam još koji uređaj tražio bi nešto kao taj daljinski... Koja je cijena?
- REDDEVILS
#6445 Re: BHTelecom
Logitech Harmony Companion Remote 150 KM
Uzeo ga na piku nov, uglavnom sve funkcije su prenesene sa zte STB
A imam iOS aplikaciju kojom takodjer mogu upravljati STB.
- PajaELdin
#6446 Re: BHTelecom
Ništa od UNA TV na BH Telecomu. Sad je sigurno da su Dodikovi umiješani u ovaj projekat. Interesantno da su u ponudi Eroneta, dok s druge strane nisu u ponudi niti jednog operatera u HR. Propao projekat i prije samog starta, a toliko najvljivan.
- arnes_king
#6447 Re: BHTelecom
Update, poslao je e-mail na BHT i evo odgovor koji je dobioarnes_king wrote: ↑21/12/2021 09:50 Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.
"Poštovani,
Zahvaljujemo se na Vašoj e-mail poruci.
Zaista nam je žao zbog nastale situacije i smetnji u korištenju naše usluge.
Po prijemu Vašeg e-maila izvršili smo provjeru i ustanovili da je Vaša smetnja sa opisanim problemom aktivna, u statusu uzeta u rad. Nadamo se sto skorijem rjesavanju iste.
S poštovanjem,
Ifeta, Agent za podršku
Kontakt centar BH Telecom-a"
Koji su dalji koraci jer je ovo jako neozbiljno i obicni genericni odgovor koji nista nije pomogao niti objasnio?
- dend
#6448 Re: BHTelecom
Evidentirana je smetnja, aktivna, i neko ce je rijesiti. Smetnja je prema opisu, ista kao kod tebe, odnosno profilarnes_king wrote: ↑21/12/2021 15:58Update, poslao je e-mail na BHT i evo odgovor koji je dobioarnes_king wrote: ↑21/12/2021 09:50 Jbt ako su normalni ovi iz BHT. Drug ima vec sedmicama problem isti kao sto sam i ja imao, gdje su mu odjednom ogranicili brzinu, vjerovatno pogresan profil postavljen kao sto je i kod mene bilo. Danas ga nazovu iz BHT i govore mu kako je sve uredu kako on placa manji paket nego sto stvarno placa te kako je na tom paketu ta brzina. Momak strimer, ranije imao ovaj manji paket pa mu upload bio prelos za strimanja i presao na skuplji i imao sve tu brzinu vecu donedavno dok nisu ovdje zeznuli u centrali.
"Poštovani,
Zahvaljujemo se na Vašoj e-mail poruci.
Zaista nam je žao zbog nastale situacije i smetnji u korištenju naše usluge.
Po prijemu Vašeg e-maila izvršili smo provjeru i ustanovili da je Vaša smetnja sa opisanim problemom aktivna, u statusu uzeta u rad. Nadamo se sto skorijem rjesavanju iste.
S poštovanjem,
Ifeta, Agent za podršku
Kontakt centar BH Telecom-a"
Koji su dalji koraci jer je ovo jako neozbiljno i obicni genericni odgovor koji nista nije pomogao niti objasnio?
- arnes_king
#6449 Re: BHTelecom
Momak ima smetnju vec 2-3 sedmice, u proslom postu sam greskom napisao sedmicu. Ko koga tu pravi budalom ako su meni rijesili za dvije minute i to samo jer sam imao stelu? Da nisam i ja bih cekao isto.
Zbog tog i pitam koji je slijedeci korak, pravi, momak placa cijenu jednog paketa a uvalili mu drugi, jos ovi iz Travnika sto su ga zvali ga ubjedjuju da ima manji paket a ima MojaTV Net 4....
Zbog tog i pitam koji je slijedeci korak, pravi, momak placa cijenu jednog paketa a uvalili mu drugi, jos ovi iz Travnika sto su ga zvali ga ubjedjuju da ima manji paket a ima MojaTV Net 4....
- escobar__