Benjamina Benjamina....kiks žestoki..
LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#476 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
A joj,..fakat, Iron Puki...
- drndalo
#477 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Cisto da se zabiljezi, Dzeko "nije primoran" uzeti HR drzavljanstvo... Kakve su to konstrukcije i gluposti? Uzeo ga je pa sta, moze ga uzeti, i na osnovu njega neke beneficije u buducnosti imati kroz poreze i slicno... Ni prvi ni zadnji... To je mnogo drugacije od promjene sportskog drzavljanstva...
Lana ? Bravo djevojko ! Adresa ? I ako ode plivati u npr. Ameriku na fakultet, jel to znaci da vise nije "nasa" ? Jel Nurkic "nas" ? Iako se svojski trudi da ne bude...?
Lana ? Bravo djevojko ! Adresa ? I ako ode plivati u npr. Ameriku na fakultet, jel to znaci da vise nije "nasa" ? Jel Nurkic "nas" ? Iako se svojski trudi da ne bude...?
-
silver_testelone
#478 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Džeko je trebao biti sportiskinja godine?Tesla Edison wrote: ↑21/12/2021 10:32Prvak sa City-em, najbolji strijelac BiH u historiji, najviše njegovim zaslugama ostvaren prvi i jedini plasman na Mundijal vs treće mjesto na EP u džudou???
Al jok, nek se dotičnoj sve dodijelilo, a ostali nek uzimaju strana državljanstva, oni su nam nebitni. Za jednog Džeku, Ibiševića, sad za Lanu i ostale, zna cijeli svijet, a za Cerićku zna njezin komšiluk, i mi, ali samo zbog medijskog izvještaja o dodjeli titule sportiste godine.
Al ona je sportiskinja godine. To je bitno.
- Tesla Edison
#479 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Džeko je trebao biti predsjednik sa Titovim ovlastima. Zadužio nas je za cijelo stoljeće. Niko nije bolji ambasador od njega.silver_testelone wrote: ↑21/12/2021 11:04Džeko je trebao biti sportiskinja godine?Tesla Edison wrote: ↑21/12/2021 10:32
Prvak sa City-em, najbolji strijelac BiH u historiji, najviše njegovim zaslugama ostvaren prvi i jedini plasman na Mundijal vs treće mjesto na EP u džudou???
Al jok, nek se dotičnoj sve dodijelilo, a ostali nek uzimaju strana državljanstva, oni su nam nebitni. Za jednog Džeku, Ibiševića, sad za Lanu i ostale, zna cijeli svijet, a za Cerićku zna njezin komšiluk, i mi, ali samo zbog medijskog izvještaja o dodjeli titule sportiste godine.
Al ona je sportiskinja godine. To je bitno.
-
Maliodmene
#480 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Ako si dobar u surfanju, ti si dobar, koga boli kurac koji je sport u pitanju. Nit je judo trecerazredni sport, nit je njena disciplina trecerazredna. Sta treba reci za Husica da je nebitan jer uzima medalje u TKDu? Iskreno nista bolje i ne zasluzujemo. Kakvi ovde pacenici pisu...
-
silver_testelone
#481 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Nije majka Muju klela što je kockao, nego što se vadioTesla Edison wrote: ↑21/12/2021 11:05Džeko je trebao biti predsjednik sa Titovim ovlastima. Zadužio nas je za cijelo stoljeće. Niko nije bolji ambasador od njega.
- shalla
#482 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
E čuj petorazredna disciplina
Nijedan profi sport na ovom svijetu nije trećerazredan. Evo navešću primjer baš gorespomenutog tekvandoa. Kad bi samo ljudi znali koliko TKD iziskuje treninga, ulaganja, odricanja itd, vjerovatno bi se za glavu uhvatili... Hajmo reći da mogu razumjeti jedno 10% ovoga što Tesla piše, imamo mi zaista čudne kriterije i imamo ubleha svakojakih ali ne može se sve trpati u isti koš. Pa nisu samo fudbal i košarka sportovi majku mu a ovo drugo su eto rekreativne zajebancije
Popričajte sa roditeljima čija djeca treniraju TKD, judo, plivanje, tenis, karate, streljaštvo, skijanje, bacanje kugle, nebitno, nek vam kažu koliko para ulažu u svoju djecu, koliko djeca prave odricanja pa onda skontajte koji procenat djece uspije nešto postići, osvojiti neke medalje na evropskim ili svjetskim prvenstvima. E kad sve to u glavi posložite, onda se zamislite treba li ijedan sport smatrati treće ili petorazrednim...
Nijedan profi sport na ovom svijetu nije trećerazredan. Evo navešću primjer baš gorespomenutog tekvandoa. Kad bi samo ljudi znali koliko TKD iziskuje treninga, ulaganja, odricanja itd, vjerovatno bi se za glavu uhvatili... Hajmo reći da mogu razumjeti jedno 10% ovoga što Tesla piše, imamo mi zaista čudne kriterije i imamo ubleha svakojakih ali ne može se sve trpati u isti koš. Pa nisu samo fudbal i košarka sportovi majku mu a ovo drugo su eto rekreativne zajebancije
Popričajte sa roditeljima čija djeca treniraju TKD, judo, plivanje, tenis, karate, streljaštvo, skijanje, bacanje kugle, nebitno, nek vam kažu koliko para ulažu u svoju djecu, koliko djeca prave odricanja pa onda skontajte koji procenat djece uspije nešto postići, osvojiti neke medalje na evropskim ili svjetskim prvenstvima. E kad sve to u glavi posložite, onda se zamislite treba li ijedan sport smatrati treće ili petorazrednim...
-
PaulTracy
#483 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Trebalo bi na forumu otvorit temu "Imam frustracije".
Tu bi pisali oni koji na članak "Šemsa iz Kalesije postala glavna čistačica u Mercedesovoj fabrici u Stuttgartu" bacaju prvi komentar "Svagdje se moze uspjeti, samo u Bosni ne moze".
Tu bi pisali oni koji na članak "Šemsa iz Kalesije postala glavna čistačica u Mercedesovoj fabrici u Stuttgartu" bacaju prvi komentar "Svagdje se moze uspjeti, samo u Bosni ne moze".
-
Adobeg
#484 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Ima li gdje prenosa.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#485 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Vec su nudili!konektovan wrote: ↑21/12/2021 10:04 Ne bih se ja kladio na to da neće nigdje ići,..previše je kod nas bilo slučajeva gdje su sportisti mjenjali adresu, drzavljanstvo...
Sutra da joj neko ponudi bolje uslove za trening, školovanje, zivot, i za njenu porodicu u kompletu, ne znam....
Lanu treba podrzati u svakom slučaju,....
- hrasno38
#486 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
BRAVOQler wrote: ↑21/12/2021 10:23Tesla Edison wrote: ↑21/12/2021 10:15
Da, u petorazrednoj disciplini. Pored toliko uspješnih sportista koji su zaslužili nagrade sportista godine, u disciplinama koje se po popularnosti ne mogu porediti sa petorazrednim džudoom, ispred svih njih, neka tamo Cerićka svake godine istu titulu ponese. Vjerovatno će ista i ove godine odnijeti titulu sportiskinje godine. Zato nam i jeste stanje takvo kakvo jeste. Jedan Vedad Ibišević, Hasan Salihamidžić, Sergej Barbarez, Nenad Marković,... niko od njih nema mjesta od Cerića, Džumhura, Fazlija i ostalih ubleha.
Isto će biti i sa Lanom. Kad smo jednog Džeku uspjeli bukvalno protjerati iz države, čovjek prinuđen uzeti HR državljanstvo, o čemu mi pričamo? Pod BH zastavom će i dalje biti "podobni" sportisti, kalibra gore pobrojanih i nikad ništa nećemo osvojiti. Nikad mi sa takvim ublehama nećemo vidjeti medalje na olimpijskim igrama, dok talentovane sportise, koji pak nisu ni mamini, a ni babini, uredno protjerujemo iz zemlje. Biće i Lana protjerana, i Tuka, i Elvedina Muzaferija. Nikome od njih neće biti mjeta na BH sportskom nebu jer su talentovani, a ne podobne ublehe. Ovo je zemlja za podobne ublehe, krenuvši od šalteriskinje u Grasu, do sportiste godine.
Ne kontam ovo petorazrednoj disciplini? Što ti ne odeš pokupiš koje zlato na brzinu, penziju da dobiješ, u tako nekim petorazrednoj sportovima, bar od Fazli je budi bolji kad je tako lako...
- konektovan
#487 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Ma sacekaj malo,..još je možda rano za neku ozbiljnu ponudu.hrasno38 wrote: ↑21/12/2021 12:47Vec su nudili!konektovan wrote: ↑21/12/2021 10:04 Ne bih se ja kladio na to da neće nigdje ići,..previše je kod nas bilo slučajeva gdje su sportisti mjenjali adresu, drzavljanstvo...
Sutra da joj neko ponudi bolje uslove za trening, školovanje, zivot, i za njenu porodicu u kompletu, ne znam....
Lanu treba podrzati u svakom slučaju,....
- hrasno38
#488 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Vecina individualnih sportova su 10x tezi nego kolektivni a posebno tu ubrajam borilacke sportove, plivanje, atletiku, skijanje.....U kolektivnim sportovima se mozes sakriti iza drugog igtraca, zavisis od tima a u individualnim zavisis iskljucivo sam od sebe. Samo klasicne neznalice mogu pisati da je recimo judo trecerazredni sport i ja bih takve odveo samo na jedan trening ali da aktivno ucestvuju u njemu.shalla wrote: ↑21/12/2021 12:06 E čuj petorazredna disciplina![]()
- hrasno38
#489 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Dijete je dobilo stan u sarajevu i dva puta dnevno staze u bazenu na Otoci, dijete ima vise nego solidne sponzore i u biti ima sve osim toga da pliva u svom rodnom gradu. I po tom pitanju mislim da su se stvari znacajno pokrenule i da ce se vrlo brzo krenuti u izgradnju ili ce se pokrivati postojeci 50m bazen u Santicevoj kao prelazno rjesenje.konektovan wrote: ↑21/12/2021 10:26Pa ako dijete ne bude imalo "normalne" uslove za trening, tako će biti, koliki god patriota bio..hzsa22 wrote: ↑21/12/2021 10:16 Pa ako joj otac ima 2 ciste u glavi prihvatiti ce drzavljanstvo/stipendiju prve zemlje koja joj ponudi.
Cura sa 15 godina ravnopravno pliva sa seniorkama, osvaja medalje a to sve iz qrca od drzave gdje nema olimpijskog bazena (i da, bazen na otoci nije olimpijski jer su ga debili napravili tacno 50m - nisu racunali na table za mjerenje vremena i da se to stavi bit ce par mm ispod 50m)
- hrasno38
#490 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
- konektovan
#491 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Znam ja i za stan i za sponzore....ali dijete ima školske obaveze, porodicu u Mostaru..hrasno38 wrote: ↑21/12/2021 12:55Dijete je dobilo stan u sarajevu i dva puta dnevno staze u bazenu na Otoci, dijete ima vise nego solidne sponzore i u biti ima sve osim toga da pliva u svom rodnom gradu. I po tom pitanju mislim da su se stvari znacajno pokrenule i da ce se vrlo brzo krenuti u izgradnju ili ce se pokrivati postojeci 50m bazen u Santicevoj kao prelazno rjesenje.konektovan wrote: ↑21/12/2021 10:26
Pa ako dijete ne bude imalo "normalne" uslove za trening, tako će biti, koliki god patriota bio..
Prava stvar bi bila da ima vrhunske uslove za trening u Mostaru...
- hrasno38
#492 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Radi se na tome i pritisce sa svih strana. Cak mislim da se i u Abu Dhabiju na Expu o tome pricakonektovan wrote: ↑21/12/2021 13:00Znam ja i za stan i za sponzore....ali dijete ima školske obaveze, porodicu u Mostaru..hrasno38 wrote: ↑21/12/2021 12:55
Dijete je dobilo stan u sarajevu i dva puta dnevno staze u bazenu na Otoci, dijete ima vise nego solidne sponzore i u biti ima sve osim toga da pliva u svom rodnom gradu. I po tom pitanju mislim da su se stvari znacajno pokrenule i da ce se vrlo brzo krenuti u izgradnju ili ce se pokrivati postojeci 50m bazen u Santicevoj kao prelazno rjesenje.
Prava stvar bi bila da ima vrhunske uslove za trening u Mostaru...
-
emmir1
#493 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Lana je dobila mnoge sponzore i sigurno do sada oko 100 000 km.
I treba naravno.
Bazen joj se mora da obezbjedi ako želi da se zadrži u BiH.
No ne treba reći da ne dobije ništa, ipak tu vidimo naznake da država želi da stane iza sportiste.
Za sada je to na nivou toga da se političari promovišu uz nju.
Ima druge djece dobre u sportu i bukvalno nemaju nikakvu podršku.
Imate tenisera Marka Maksimovica koji je strašan talenat i igrač.
15 mu je godina i sada je osvojio Masters Evrope do 16 godina u Monte Karlu.
Znači najbolji igrač Evrope i u starijoj generaciji.
Za sada igra za BiH no znam da ima vrlo konkretne ponude Srbije i bit će jasno zbog čega će da predje ako predje naravno.
Tenis je vrlo skup sport, za jedan turnir treba par hiljada km a treba ih odigrati bar 10 tokom sezone.
Trenira se 4 sata dnevno a sat termina po balonom je 20 ili 25 km.
Jednostavno država ne stoji iza sportista.
Oni stanu samo kada neko napravi rezultat samo zbog lične promocije i to je sukus problema zašto nemamo vrhunskih sportista.
Lana i njezinan otac sigurno su ogroman trud dali, sigurno nisu imali podršku od države.
Kako je bilo doći do toga bez podrške, vrlo teško.
Zato je Lanin otac i komentirao sve kako je komentirao.
On zna kako su došli do toga i šta su sve prošli
Sve ovo znam jer moja curica ima 13 godina i igra za juniorsku reprezentaciju BiH u tenisu.
Nikakvu podršku nemamo od niti države niti bilo koga, a troškovi su ogromni.
I treba naravno.
No ne treba reći da ne dobije ništa, ipak tu vidimo naznake da država želi da stane iza sportiste.
Za sada igra za BiH no znam da ima vrlo konkretne ponude Srbije i bit će jasno zbog čega će da predje ako predje naravno.
Tenis je vrlo skup sport, za jedan turnir treba par hiljada km a treba ih odigrati bar 10 tokom sezone.
Oni stanu samo kada neko napravi rezultat samo zbog lične promocije i to je sukus problema zašto nemamo vrhunskih sportista.
Lana i njezinan otac sigurno su ogroman trud dali, sigurno nisu imali podršku od države.
Sve ovo znam jer moja curica ima 13 godina i igra za juniorsku reprezentaciju BiH u tenisu.
- konektovan
#494 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Marko je talenat i on će vrlo brzo zaigrati za Srbiju...to se zna milion posto...emmir1 wrote: ↑21/12/2021 13:16 Lana je dobila mnoge sponzore i sigurno do sada oko 100 000 km.
I treba naravno.
Iako su se pojavili i ovdje neki domaći sponzori za njega, izvjesno je da će njegova budućnost biti pod drugim grbom.
Ja ne
- shalla
#495 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
...
Last edited by shalla on 21/12/2021 13:36, edited 1 time in total.
- shalla
#496 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Slažem se sa tobom, nije baš da su Lana, Husić, Muzaferija neprepoznati, kantoni i država su već uradili dosta za njih po pitanju nekih novčanih pomoći, sponzorstava što je zasad dovoljan znak da žele da stoje iza njihemmir1 wrote: ↑21/12/2021 13:16 Lana je dobila mnoge sponzore i sigurno do sada oko 100 000 km.
I treba naravno.
Pisao sam kad je bila Olimpijada slučaj ovih prijatelja čija su djeca državni prvaci u TKD u onim nekim težinskim kategorijama ali ljudi bukvalno nemaju toliko para da bi djecu slali na sva takmičenja i naravno da će se to dijete teže probiti do nekih, hajde da kažem tako, svjetskih okvira...
P.S. Što se tiče Marka, mislim da je pitanje dana kada će odlučiti da igra za Srbiju, bar sam ja dobio takve informacije
- Porodice Foht
#497 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Bogme su Marku bas Hifa i jos neki jaci BiH sponzori solidne pare dali momku nakon titule u MC i niko nije veslo siso od tih kompanija, postoje ugovori, da ako ode pod drugu zastavu automatski se ukida ugovor pa neka ide Srbiji. Odakle ti to ''pitanje dana''? Okani se negative. Uzdam se i u njegovog trenera Spahica da ce malisa ostati igrati za BiH.shalla wrote: ↑21/12/2021 13:35Slažem se sa tobom, nije baš da su Lana, Husić, Muzaferija neprepoznati, kantoni i država su već uradili dosta za njih po pitanju nekih novčanih pomoći, sponzorstava što je zasad dovoljan znak da žele da stoje iza njihemmir1 wrote: ↑21/12/2021 13:16 Lana je dobila mnoge sponzore i sigurno do sada oko 100 000 km.
I treba naravno.
Nikakvu podršku nemamo od niti države niti bilo koga, a troškovi su ogromni.Naravno da će se morati konkretizovati još stvari ali ovo zasad je i više nego ok, kad znamo da dosta djece koja nisu ovoliko izvikana nemaju ni 1000 KM pomoći...
Pisao sam kad je bila Olimpijada slučaj ovih prijatelja čija su djeca državni prvaci u TKD u onim nekim težinskim kategorijama ali ljudi bukvalno nemaju toliko para da bi djecu slali na sva takmičenja i naravno da će se to dijete teže probiti do nekih, hajde da kažem tako, svjetskih okvira...
P.S. Što se tiče Marka, mislim da je pitanje dana kada će odlučiti da igra za Srbiju, bar sam ja dobio takve informacije![]()
Nego, tema je Lana i nadam se danas borbenoj trci pa sta god bude, ona ce biti nasa kraljica i velika BiH nada na velikim takmicenjima!
- hrasno38
#498 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Ja mislim da Lana i Marko nece nigdje bar dok su u juniorskoj konkurenciji a to su jos sljedece dvije godine. I jedno i drugo imaju podrsku sponzora, Olimpijskog komiteta, pojedinih drzavnih struktura (konkretno Kanton Sarajevo za Lanu) a ja vjerujem da ce ovi njihovi uspjesi animirati i politku, ne kompletnu ali sasvim dovoljnu.
- shalla
#499 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
Razum govori da nema nikakvih šansi za medalju ali majku mu srce se nada iznenađenju 
- karanana
#500 Re: LANA PUDAR, naša najbolja sportistkinja
a uzme li se sta para mimo sponzora i drzave? daju li ovi sheici stagod za medalje, ucestvovanje....?