Najjače će biti kada nakon par godina ovi sa virtuelnim kokpitima budu kačili mobitele po šajbi jer je u ovlaštenom skupo ažuriranje novih mapa.
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#6976 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ovde ako ko lud ne prihvataš na prvu sve nove tehnologije i padaš na dupe od oduševljenja, odmah si okarakterisan kao metuzalem zapeo u vremenu Golfa 2. Doduše i on je u nekim verzijama imao digitalnu tablu. 
Najjače će biti kada nakon par godina ovi sa virtuelnim kokpitima budu kačili mobitele po šajbi jer je u ovlaštenom skupo ažuriranje novih mapa.
-
foxlife
- Bullet Tooth Tony
#6978 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Kako nije lane assist povezan sa profilom? Koje auto je u pitanju... Ja iskljucim lane assist za svoj profil...mk ultra wrote: ↑20/12/2021 20:57 Pa vidi meni je trebalo vremena da se naviknem na tu klimu na ekranu, odvraca paznju nevjerovatno
Pa i radio bez dugmica
Ili jebeni lane asist koji se pali pri svakom paljenju
A gasis ga u nekom lijevom meniju
Ako meni mlađem i sposobnijem za tu tehnologiju to predstavlja ometanje sta ce stariji ljudi...
Jedino sto ne mogu pogasiti od tih fazona je start stop.. Ali vidim da neki proizvodjaci sada i to dozvoljavaju..
- Bullet Tooth Tony
#6979 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ma nece niko azurirat mape u ovlastenim.. nego imas android auto pa su ti mapr guglove... Djaba..citroen xm wrote: ↑21/12/2021 00:17 Najjače će biti kada nakon par godina ovi sa virtuelnim kokpitima budu kačili mobitele po šajbi jer je u ovlaštenom skupo ažuriranje novih mapa.![]()
-
azdralovic
#6980 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nisam dobio odgovor na pitanje i daljeS4mpion wrote: ↑20/12/2021 17:08Touch je glupost i šminkica, tu možemo pričati o funkcionalnosti.azdralovic wrote: ↑20/12/2021 17:02
I koja funkcionalnost ti je uskracena u odnosu na normalni cockpit ?
Virtual cockpit je samo korak nazad za nekog ko je 15 godina igrao igrice na PS i mobitelu, da bi na kraju sjeo u auto koje je poluigrica.
-
artur morgan
#6981 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Jura kaže, touchu nije mjesto u sportašu...i u pravu je...prava mašina i zvuk, to je zabava
-
foxlife
#6982 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
jeste jura zabavan i sve to al i on svaki ocjenjuje na osnovu svojih preferenci
ocito voli trke jel posto je profi takmicar i sl i naravno da ce se zalagati za sus motore manuelni mjenjac npr onda ne znam zvuk mozda i sl
da onaj citroen radi recenzije nista ne bi valjalo od 2000 na ovamo vjerovatno
meni nijedno auto "ne bi bilo" auto ako nije kabriolet npr dok bi neko treci preferirao petu neku stvar
kako vrijeme prolazi samo je prodaja znak sta kod raje prolazi a touch virtual i sl ocito prolaze kod mladjih
cak sam gledao neko istrazivanje da danasnja omladina ne gleda na auto kao mi npr da ga posjedujes nego car-share i sl iznajmim auto ako mi treba platim tu voznju i dovidjenja a auto ko j... nije mu bitno
ocito voli trke jel posto je profi takmicar i sl i naravno da ce se zalagati za sus motore manuelni mjenjac npr onda ne znam zvuk mozda i sl
meni nijedno auto "ne bi bilo" auto ako nije kabriolet npr dok bi neko treci preferirao petu neku stvar
kako vrijeme prolazi samo je prodaja znak sta kod raje prolazi a touch virtual i sl ocito prolaze kod mladjih
cak sam gledao neko istrazivanje da danasnja omladina ne gleda na auto kao mi npr da ga posjedujes nego car-share i sl iznajmim auto ako mi treba platim tu voznju i dovidjenja a auto ko j... nije mu bitno
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#6983 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
meni ako nije limuzina il karavan nije auto 
- Bullet Tooth Tony
#6984 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Jedino je podesavanje klime na touch lose, sve ostalo je sasvim ok...
-
artur morgan
#6985 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
On je ocjenjivao konkretno auto - Megane RS i nije davao generalno ocjenu za današnja auta. Pošto je u pitanju sportaš, koji se može voziti i na stazi, njegovo mišljenje je baš zbog toga relevantno. Sportsko auto mora biti sportsko bez kamuflaža. To podrazumjeva izmeđuostalih snažan benzinski motor, šperu, upravljivost, zvuk, prave prljave " rore " man. ručni mjenjač... ali i vozača koji zna šta to znači i kako se vozi zakvo auto. Zato je rekao vozač koji ne zna kako ide međugas za njega nije sportsko auto, i da u sportskom autu ne treba praviti automatski međugas. U sportskom auto nije mjesto touch displeju jer je on besmislen u takvom autu. Ugrađuje se zato što ne kupuju ta auta samo vozači koji žele ta auto zbog onoga što nudi već i oni koji ga mogu kupiti pa se sa njim slikati po instagramu i sl. Ko želi touch onda bira nešto drugo, recimo neki drugi Megane bez oznake RS.foxlife wrote: ↑21/12/2021 09:31 jeste jura zabavan i sve to al i on svaki ocjenjuje na osnovu svojih preferenci
Uglavnom slažem se za većinu tvog napisanog o trendovima, samo sam napisao da on nije davao generalne ocjene na osnovu svojih preferenci, i da se tešku mogu dati generalne ocjene.
- Rockefeller
#6986 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Mapu aktualiziras sam. Preko USB-a. Ne moras ici u ovlasteni.Bullet Tooth Tony wrote: ↑21/12/2021 08:37Ma nece niko azurirat mape u ovlastenim.. nego imas android auto pa su ti mapr guglove... Djaba..citroen xm wrote: ↑21/12/2021 00:17 Najjače će biti kada nakon par godina ovi sa virtuelnim kokpitima budu kačili mobitele po šajbi jer je u ovlaštenom skupo ažuriranje novih mapa.![]()
![]()
-
foxlife
#6987 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
kad pominjem juru govorim na sve njegove recenzije auta ne samo megana rs tako da daje ocjene za danasnja auta itekakoartur morgan wrote: ↑21/12/2021 11:16On je ocjenjivao konkretno auto - Megane RS i nije davao generalno ocjenu za današnja auta. Pošto je u pitanju sportaš, koji se može voziti i na stazi, njegovo mišljenje je baš zbog toga relevantno. Sportsko auto mora biti sportsko bez kamuflaža. To podrazumjeva izmeđuostalih snažan benzinski motor, šperu, upravljivost, zvuk, prave prljave " rore " man. ručni mjenjač... ali i vozača koji zna šta to znači i kako se vozi zakvo auto. Zato je rekao vozač koji ne zna kako ide međugas za njega nije sportsko auto, i da u sportskom autu ne treba praviti automatski međugas. U sportskom auto nije mjesto touch displeju jer je on besmislen u takvom autu. Ugrađuje se zato što ne kupuju ta auta samo vozači koji žele ta auto zbog onoga što nudi već i oni koji ga mogu kupiti pa se sa njim slikati po instagramu i sl. Ko želi touch onda bira nešto drugo, recimo neki drugi Megane bez oznake RS.foxlife wrote: ↑21/12/2021 09:31 jeste jura zabavan i sve to al i on svaki ocjenjuje na osnovu svojih preferenci
Uglavnom slažem se za većinu tvog napisanog o trendovima, samo sam napisao da on nije davao generalne ocjene na osnovu svojih preferenci, i da se tešku mogu dati generalne ocjene.
gledam ga jer je zabavan al mi se ne svidja samo ono ovo ovdje ne treba biti i sl opaske ili kad provjerava auspuh
ni meni se ne svidja npr sto je centralni greben prisutan al je on tu zbog ovog ili onog razloga sasvim nebitno
sta znaci sportsko auto danas?
da ode jednom ili nijednom godisnje na stazu a sve ostalo je normalna voznja kao i u ostalim autima?
touch itekako ima smisla u takvim autima ako gledamo generalno isto kao i u drugim autima
e sada kako je sta rjeseno od proizvodjaca do proizvodjaca se moze diskutovati
ali isto tako ima dobrih rjesenja pojedinih kompanija koji naprave balans izmedju tipki i touch-a
tako npr lupam mercedes stavi da preko jedne tipke imas vise funkcija dok npr bmw zakomplikuje i da bi upalio grijanje sjedista moras udji u 512 menija (proizvodjaci su nasumicno pomenuti)
-
foxlife
#6988 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
veca zabrinutost sto se tice el auta moze biti kako ti postajes povezan sa proizvodjacem i nakon kupnje pa ti oni diktiraju preko software-a hoce li ti dopustiti neke osnovne stvari
ja licno se bojim da ne bude nekih ogranicenja kao sto toyota trenutno pokusava da ti naplacuje koristenje kljuca
a samo el auto kao auto je napredak i to veliki u odnosu na fosilce
ja licno se bojim da ne bude nekih ogranicenja kao sto toyota trenutno pokusava da ti naplacuje koristenje kljuca
a samo el auto kao auto je napredak i to veliki u odnosu na fosilce
- Bullet Tooth Tony
#6989 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Iskreno prica kao da je GT2 RS a ne obicni hatchback sa malo vise konja.da da.. obicni hatch kojeg mozes malo vise pritisnuti i malo vise uzivati na valovitim cestama.. Ne diras tuch kad agresivnije vozis i gotovo.. . Cuj ne treba touch u meganuartur morgan wrote: ↑21/12/2021 11:16On je ocjenjivao konkretno auto - Megane RS i nije davao generalno ocjenu za današnja auta. Pošto je u pitanju sportaš, koji se može voziti i na stazi, njegovo mišljenje je baš zbog toga relevantno. Sportsko auto mora biti sportsko bez kamuflaža. To podrazumjeva izmeđuostalih snažan benzinski motor, šperu, upravljivost, zvuk, prave prljave " rore " man. ručni mjenjač... ali i vozača koji zna šta to znači i kako se vozi zakvo auto. Zato je rekao vozač koji ne zna kako ide međugas za njega nije sportsko auto, i da u sportskom autu ne treba praviti automatski međugas. U sportskom auto nije mjesto touch displeju jer je on besmislen u takvom autu. Ugrađuje se zato što ne kupuju ta auta samo vozači koji žele ta auto zbog onoga što nudi već i oni koji ga mogu kupiti pa se sa njim slikati po instagramu i sl. Ko želi touch onda bira nešto drugo, recimo neki drugi Megane bez oznake RS.foxlife wrote: ↑21/12/2021 09:31 jeste jura zabavan i sve to al i on svaki ocjenjuje na osnovu svojih preferenci
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#6990 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
ma vrh Alaami
ja ne znam sta cu bez tacskrina..ako sutra dozivim bez istog dobro ce bit...
-
foxlife
#6991 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
poenta slike?Evolution_IV wrote: ↑21/12/2021 12:13 ma vrh Alaami![]()
- Laplace
#6992 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Poenta slike je da je nekome bilo mrsko da uzme krpu i obriše otiske sa touchscreena. I na smartphoneu ostanu otistci pa se to lako riješi.foxlife wrote: ↑21/12/2021 12:29poenta slike?Evolution_IV wrote: ↑21/12/2021 12:13 ma vrh Alaami![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6993 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ja ne znam cemu toliko palamudjenje oko toucha...to je sad trend, budućnost, sve ide ka tome, auto industrija je samo jedna od grana industrije koja je to usvojila.
Ne znam zasto toliki otpor...ok, ima svoje mane, ali ima i prednosti,...i sve više će se unapredjivati.
Hebote kad se sjetim,... Koji otpor je stari pravio da predje sa neke stare motorole na lg sa touchscreenom..
Te kako ću ovo, kako ću ono....eno ga sad, ne možeš mu izbaciti telefon iz ruku.
Ne znam zasto toliki otpor...ok, ima svoje mane, ali ima i prednosti,...i sve više će se unapredjivati.
Hebote kad se sjetim,... Koji otpor je stari pravio da predje sa neke stare motorole na lg sa touchscreenom..
Te kako ću ovo, kako ću ono....eno ga sad, ne možeš mu izbaciti telefon iz ruku.
-
soha96
#6994 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Uvijek je otpor prema novim stvarima. Pogotovo tehnologiji. Nikad necu shvatiti zasto. Vjerovatno vecinom od strane matore populacije.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6995 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Neko jeo cevape prije voznjefoxlife wrote: ↑21/12/2021 12:29poenta slike?Evolution_IV wrote: ↑21/12/2021 12:13 ma vrh Alaami![]()
- drug_profi
#6996 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Poenta slike je da oslika praktičnost i upotrebljivost tač skrina u vozilima.
-
emko1234
#6997 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nidje veze, ovaj touch izleda ko da je neko skinuo klavir aplikaciju i svirao po njemu.drug_profi wrote: ↑21/12/2021 13:30 Poenta slike je da oslika praktičnost i upotrebljivost tač skrina u vozilima.
Ko ima ekran u autu koji je touch, onda ima i tipke na volanu. Korištenje opcija na autu preko touch ekrana je minimalno. Bar kod mene, jedino ako neko stalno ne mijenja sve parametre auta.
Jednom kad naštimam klimu, ambijentalno svjetlu, ekvilajzere, spasim radio stanice, touch koristim minimalno. Apple car play se sam aktivira. Muziku štimam preko volana. Jedino za šta mi touch treba je da prebacim mediju sa bluetooth konekcije na radio i eventualno ugasim neko pomagalo tipa lane assista koji se sam pali, ili start stopa.
- Bullet Tooth Tony
#6998 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Spasis sve na profil koji je povezan sa kljucem, cim otkljucam auto sve se podesi po mojim preferencama i vozi, od sjedista, klime, grijanja volana i sjedista ako je zima pa cak i zadnja slusana radio stanica .. Ponekad klimu malo nastimam i to je to ili prebacim mod voznje koji je hibrid dugme-touchemko1234 wrote: ↑21/12/2021 13:48Nidje veze, ovaj touch izleda ko da je neko skinuo klavir aplikaciju i svirao po njemu.drug_profi wrote: ↑21/12/2021 13:30 Poenta slike je da oslika praktičnost i upotrebljivost tač skrina u vozilima.
Ko ima ekran u autu koji je touch, onda ima i tipke na volanu. Korištenje opcija na autu preko touch ekrana je minimalno. Bar kod mene, jedino ako neko stalno ne mijenja sve parametre auta.
Jednom kad naštimam klimu, ambijentalno svjetlu, ekvilajzere, spasim radio stanice, touch koristim minimalno. Apple car play se sam aktivira. Muziku štimam preko volana. Jedino za šta mi touch treba je da prebacim mediju sa bluetooth konekcije na radio i eventualno ugasim neko pomagalo tipa lane assista koji se sam pali, ili start stopa.
-
artur morgan
#6999 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Po meni se Porše GT2 ne uklapa u pojam hatchback vozila.Bullet Tooth Tony wrote: ↑21/12/2021 11:43Iskreno prica kao da je GT2 RS a ne obicni hatchback sa malo vise konja.da da.. obicni hatch kojeg mozes malo vise pritisnuti i malo vise uzivati na valovitim cestama.. Ne diras tuch kad agresivnije vozis i gotovo.. . Cuj ne treba touch u meganuartur morgan wrote: ↑21/12/2021 11:16
On je ocjenjivao konkretno auto - Megane RS i nije davao generalno ocjenu za današnja auta. Pošto je u pitanju sportaš, koji se može voziti i na stazi, njegovo mišljenje je baš zbog toga relevantno. Sportsko auto mora biti sportsko bez kamuflaža. To podrazumjeva izmeđuostalih snažan benzinski motor, šperu, upravljivost, zvuk, prave prljave " rore " man. ručni mjenjač... ali i vozača koji zna šta to znači i kako se vozi zakvo auto. Zato je rekao vozač koji ne zna kako ide međugas za njega nije sportsko auto, i da u sportskom autu ne treba praviti automatski međugas. U sportskom auto nije mjesto touch displeju jer je on besmislen u takvom autu. Ugrađuje se zato što ne kupuju ta auta samo vozači koji žele ta auto zbog onoga što nudi već i oni koji ga mogu kupiti pa se sa njim slikati po instagramu i sl. Ko želi touch onda bira nešto drugo, recimo neki drugi Megane bez oznake RS.
Uglavnom slažem se za većinu tvog napisanog o trendovima, samo sam napisao da on nije davao generalne ocjene na osnovu svojih preferenci, i da se tešku mogu dati generalne ocjene... Mislim ok eto da se slozimo i da ne treba.. Nr razumijem zasto smeta..
Šta je po tebi neobični hatchback odnosno šta treba još imati ovaj Megane RS da ne bi bio obični hatchback ?
- Bullet Tooth Tony
#7000 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nigdje nisam rekao da je GT2 hatchback nego da je prica kako ne smije imati tuch bezveze jer nije GT2 pa da ne smije imati isto..artur morgan wrote: ↑21/12/2021 14:05
Po meni se Porše GT2 ne uklapa u pojam hatchback vozila.
Šta je po tebi neobični hatchback odnosno šta treba još imati ovaj Megane RS da ne bi bio obični hatchback ?
Ne treba nista vise imati jer je hatchback a u tekstu iznad se predstavlja kao track focused machine koji ne bi trebao imati moderne elemente .. Kao "ko zeli tuch bira nesto drugo" ? Zasto bi birao nesto drugo? Hocu da mogu ubaciti djecija kolica i isto tako da mogu malo agresivnije voziti na nekom pass-u u Italiji.. I to je ono sto radi 99% ljudi koji kupe RSa..
Ko ne zeli touch u autu i nesto za staze, bira track ready auta a ne hatchbacke
Daleko od toga da na stazi neces uzivati u RSu ali za to ti ne smeta ni touch ni to sto nije manauala... Ko hoce da skida neke sekunde po stazama sklapa sebi auto