Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A i početkom svakog mjeseca pogledam stanje duga na mojtelemach.ba, tako da nema šanse da mi se desi da ne znam da imam neplaćenih računa.
Naravno, ne čuvam odavno više nikakve račune, plaćam direktno putem portala mojtelemach.ba ili internet bankarstvom i uvijek mogu naći uplatu za određeni mjesec.
Pratim i ja uplate na mojtelemach iako fizički placam racune i vidim sta je placeno a sta ne. Na nekim racunima pise da nisu uplaćeni a ja racun imam kod sebe i placen je.
Kod svih pružalaca usluga (struja, voda, itd) ako se plati samo dan nakon datuma krajnjeg roka za plaćanje naznačanog na računu, sistem taj račun prepoznaje kao neplaćen. Onda šalju upozorenja, pa se sa potvrdom plaćanja ide kod njih da ažuriraju.
Kako je u FBiH, koliko ja znam, zakonska zastara za te stvari 3 godine, potvrde o plaćanju treba čuvati 3 godine u slučaju da nekome kažu da nije platio račun za koji ima potvrdu da je platio. Bez te potvrde, čak ako se zakasni samo jedan dan ali plati, nema dokaza da je račun plaćen.
Pratim i ja uplate na mojtelemach iako fizički placam racune i vidim sta je placeno a sta ne. Na nekim racunima pise da nisu uplaćeni a ja racun imam kod sebe i placen je.
Kod svih pružalaca usluga (struja, voda, itd) ako se plati samo dan nakon datuma krajnjeg roka za plaćanje naznačanog na računu, sistem taj račun prepoznaje kao neplaćen. Onda šalju upozorenja, pa se sa potvrdom plaćanja ide kod njih da ažuriraju.
Kako je u FBiH, koliko ja znam, zakonska zastara za te stvari 3 godine, potvrde o plaćanju treba čuvati 3 godine u slučaju da nekome kažu da nije platio račun za koji ima potvrdu da je platio. Bez te potvrde, čak ako se zakasni samo jedan dan ali plati, nema dokaza da je račun plaćen.
Rok za zastaru je 1 godinu. Kako u FBiH tako i u Rsu.
zasto je na telemah ruterima jos uvijek protokol wifi 4
Tehnicolor i ovaj ubee sa postoljem wifi 4 protokol
Ubee i Technicolor podržavaju stadard WiFi 5 (koji je uveo u upotrebu WiFi mrežu sa frekvencijom 5 Ghz), a u ponudi još uvijek nisu uređaji koji emituju WiFi 6 standard koji je novi standard koji se sad polako uvodi sve više i više u svijetu.
Dakle wifi 6 ruter je beskoristan na telemah mreži.
Devro Botox wrote: ↑20/12/2021 16:06
Nije, ako nabaviš WiFi 6 router spojiš ga UTP kablom sa Telemach modemom i imaš pristup WiFi 6 standardu, ali da bi ti uređaji mogli da vide tu mrežu, i oni moraju da podržavaju taj standard.
Radi se većinom o uređajima proizvedenim ove godine (mobiteli, laptopi, neki TV uređaji...).
Devro Botox wrote: ↑20/12/2021 16:06
Nije, ako nabaviš WiFi 6 router spojiš ga UTP kablom sa Telemach modemom i imaš pristup WiFi 6 standardu, ali da bi ti uređaji mogli da vide tu mrežu, i oni moraju da podržavaju taj standard.
Radi se većinom o uređajima proizvedenim ove godine (mobiteli, laptopi, neki TV uređaji...).
Drug tv i ostali uređaji samo urade update i eto wifi 6.
Ja sam uzeo wifi 6 router jos prosle godine, Asus AX82U.
Telemachov Technicolor modem prebačen u bridge mode, to moraju oni odraditi u centrali, i moj router je postao glavni. Na stranu sve prednosti wifi 6, nisam nikada bio zadovoljniji internetom, brzina uvijek na speedtestu deklarisana preko mobitela, sve otvara momentalno itd. Wifi na Telemachovim modemima je blago rečeno užas, ovo je prava stvar i svima koji imaju probleme sa wifi toplo preporucujem kupovinu kvalitetnog routera.
Evo informacija frisko. Kazu nije placen racun iz 2018
kako ste potpisali novi ugovor ako je bilo dugovanja,zasto ih nisu prijavili?
Nista mi nije jasno. Prvo su mi rekli da su neplaćeni računi iz ove godine. Na kraju se ispostavilo da je navodno iz 2018. Uglavnom vratili su mi kanale.
kako ste potpisali novi ugovor ako je bilo dugovanja,zasto ih nisu prijavili?
Nista mi nije jasno. Prvo su mi rekli da su neplaćeni računi iz ove godine. Na kraju se ispostavilo da je navodno iz 2018. Uglavnom vratili su mi kanale.
ides li na portal moj telemah valjda bi tu trebalo da pise ako je bilo,ako ti je stajalo 0 nemoguce da ima dugovanja a da tu ne pise.
ides li na portal moj telemah valjda bi tu trebalo da pise ako je bilo,ako ti je stajalo 0 nemoguce da ima dugovanja a da tu ne pise.
Pise da ima dug za 2 racuna. Jedan za zadnji mjesec (novembar) koji jos nije placen i jos jedan neplaceni racun ne pise za koji mjesec i koju godinu. Ne cuvam potvrde iz 2018 godine. A ko ih jos cuva??
Pise da ima dug za 2 racuna. Jedan za zadnji mjesec (novembar) koji jos nije placen i jos jedan neplaceni racun ne pise za koji mjesec i koju godinu. Ne cuvam potvrde iz 2018 godine. A ko ih jos cuva??
Ne cuvam ih ni ja nego uvijek provjerim kad uplatim jesu li mi ponistili na portalu.Znam da su se ljudi zalili koji su uplacivali preko banaka na racune a ovi iz telemaha kao obrazlozenje davali da nije do njih nego do banke.
Adobeg wrote: ↑20/12/2021 22:55
Sutra starta nova televizija una hoce li ona biti na telemahu.
Pozdrav @Adobeg,
Zahvaljujemo Vam se na javljanju. Evidentirali smo da ste zainteresovani za navedeni kanal. Trenutno UNA TV nije dio naše ponude, a ukoliko u međuvremenu dođe do promjene, blagovremeno ćemo obavijestiti sve naše korisnike.
Itekako moze, mene je drugi operater teretio za racun za mobilnu, na racunu odjednom osvanulo dugovanje, nije mi se dalo natezat, platio i trazio potvrdu da je sve izmireno da imam za ubuduce.
tap3ah75 wrote: ↑21/12/2021 10:58
Ne treba meni provjera u inboxu.
Nego me zanima može li se kod vas desiti da se odjednom "pojavi" neki stari dug?
Od prije godinu i više
Pozdrav @tap3ah75,
Knjiženje računa se vrši po FIFO metodi, te najnovija uplata pokriva najstarije dugovanje. Kolege iz finansijskog sektora mogu provjerama utvrditi za koji tačno mjesec nije izvršena uplata.