foxlife wrote: ↑19/12/2021 12:31
Naravno da sistem ne moze pogoditi ne znam sta se ocekuje ovdje
Al isto tako ima smisla da npr naprave sistem ako je moguce bez to koliko minuta cekanja nego samo koji si na redu sto u biti i postoji vec uz ove minute
Nije isto kad operater na liniji objasnjava meni npr udje settings promjeni to to i to i resetuj ili kad mojoj majci kaze
Pritisni "bilo koju tipku" a ona pita gdje je ta "bilo koja tipka*
Tako nekako. Zamisli situacije da čovjeku pregori oprema. Grom udario, nema ni interneta ni TV-a. TV nekako preživio, ali je receiver crko. Otvaram nalog, a znam da nije jedini i znam da će čekati dan, dva da neko dođe, jer je taj dan pregorilo na hiljade komada opreme, na raznim adresama.
I sjetim se da ima mogućnost gledanja analogne TV, i FTA digitalne kanale (bolje išta, nego gledanje u zidove). Kažem mu "Odvrnite bijeli debeli kabal iza receivera", on me pita "a šta je receiver", ja mu kažem "crna kutija što stoji pored TV-a", on mi kaže "imam dvije crne kutije", ja mu kažem "crna koja ima tri lampice", on "aha vidim, šta sad", ja "odvrnite bijeli kabal", on "na koju stranu", ja "suprotno od kazaljke na satu", on "odvrnuo, šta dalje", ja "spojite taj kabal u antenski izlaz na TV-u, bilo kako, samo da dodiruju kontakti, to je dovoljno", on "evo spojio, šta dalje", ja "koji je model TV-a u pitanju?", on "šenzen čuo xi min ho ši min", ja "imate li na daljinskom od TV-a opciju "meni"?", on "koji daljinski, imam ih tri?",........
Sad zamisli koliko ovaj razgovor traje. Sistem misli: "aha, 1 poziv, to je manje od 1 min., takvu ću i pustiti poruku" i na kraju to bude 30 minuta i korisnik na čekanju isp***i.