Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#8526 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote: 19/12/2021 09:52

Pozdrav @zdruzdjo,

Ostali forumaši su Vam ponudili odgovor na Vaš upit. Vaša primjedba će biti proslijeđena kolegama na provjeru. Podsjećamo da nas možete kontaktirati putem besplatnog broja 0800 31111.
Da se razumijemo, ne krivim ja nikoga od uposlenika sa 1360. Bio bih bezobrazan da tako nesto kazem. I momak koji se javio je bio veoma srdacan i prijatan. Zavrsilo se sve za 2-3 minute nakon javljanja. i uvijek sam sa istima bio vise nego zadovoljan kad iskrsne neki problem. srdacni, ekspeditivni, usluzni....
Krivim nacin na koji je setup-ovan taj vas sistem cekanja na liniji. ili onoga ko je to uradio tako a bez da se sagleda kako to izgleda u praksi.
nista vise.

@foxlife
Eeeeee da je bila neka muzika. To bi super bilo.
Nego neki iritantni glas reklamiranja ponude i nesto.
jasib

#8527 Re: Telemach BiH

Post by jasib »

Tesla Edison wrote: 19/12/2021 10:47
Benq wrote: 18/12/2021 23:44 Nazoves 0800, stavis na handsfree i slusas muziku i reklame dok se neko ne javi 😆. Salu na stranu, konstruktivna je primjedba.
Nemoguće je to podesiti. Evo primjer iz vremena kada sam ja radio u TM. Nas je bilo po 15 u smjeni, i na čekanju zna biti po 2-3 korisnika. IVR izračuna vrijeme na osnovu broja prijavljenih operatera i broja korisnika na čekanju (koji slušaju reklame).

E sad zna se desiti vikendom kad je manje operatera, od 3-5 u smjeni i ima 3 korisnika na liniji i 4 na čekanju. Tad je isto oko minute predviđeno vrijeme, međutim razgovor sa korisnikom može potrajati i 30 minuta i to niko ne može predvidjeti. Ima ljudi koji ne znaju pronaći source dugme, preskenirati kanale, koji ne znaju ni što su nazvali. Ne smiješ prekinuti poziv tek tako dok ti korisnik ne potvrdi ispravnost usluge, a mnogi kada im riješiš problem, umjesto da se zahvale i prekinu liniju, ostave liniju otvorenu, samo šute ili čuješ u pozadini on nekome nešta priča, a linija otvorena i ne smiješ prekinuti poziv jednostrano.

Zato uvijek kažem, kada pljujete po TM, poštedite ljude koji su ovdje iza nicka ili koji se javljaju. Svjesni su oni svih nedostataka, ali tu su da zarade platu, kao i svi mi koji radimo za tu crkavicu. Svaki dan slušaju svašta, razne psovke, ispoljavanje nezadovoljstva, međutim ne mogu oni tu puno pomoći.
"U cilju poboljšanja usluga......ovaj razgovor se snima". Da li neko preslušava ove razgovore i kakve reakcije nadređenih proizlaze iz njihovih sadržaja?
zdruzdjo

#8528 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

Zato uvijek kažem, kada pljujete po TM, poštedite ljude koji su ovdje iza nicka ili koji se javljaju. Svjesni su oni svih nedostataka, ali tu su da zarade platu, kao i svi mi koji radimo za tu crkavicu. Svaki dan slušaju svašta, razne psovke, ispoljavanje nezadovoljstva, međutim ne mogu oni tu puno pomoći.
Apsolutno nisam niti bih ista rekao ljudima koji se javljaju na telefon i rjesavaju problem/e ljudim. Ti ljudi su tu samo da urade najbolje od onoga sto imaju na raspolaganju od resursa koje im je neko stavio pred njih. Mogu samo zamisliti cega se sve naslusaju i kakvih neugodnosti.
Onaj ko je staviio resurse pred njih treba da olaksa zivot nama korisnicima a onda i njima koji rade. E to je posao nekoga ko je iznad njih. Da uvidi mane sistema i sredi ih a ne da samo odmahne rukom i kaze: " ma ko ga jexx, moze i ovako"
Evo tipican primjer je da se to moze telekom. nakon 2-3 ciklusa snimljenog "on hold" odgovora, a na koji se ne odgovori od strane operatera, ti kaze nesto tipa "svi operateri su zauzeti ostavite broj pa cemo vas kontaktirati ili sacekajte na vezi". Banke neke imaju isto to.
seoBIH

#8529 Re: Telemach BiH

Post by seoBIH »

Joj, pa to sto tebi odgovara da veza bude prekinuta i da ispadneš iz que ne znači da odgovara i meni. Evo ja ne želim da mi prekinu vezu, hoću da budem na čekanju koliko ja hoću.

Opet kažeš neka podese sistem. Reče ti čovjek koji je radio na tom poslu da nema tog sistema da ti javi vrijeme.
gistro

#8530 Re: Telemach BiH

Post by gistro »

Ovaj poklon premium korisnicima je takav odron da je bolje da ništa niste ni dali
Tesla Edison

#8531 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

jasib wrote: 19/12/2021 12:06

Nemoguće je to podesiti. Evo primjer iz vremena kada sam ja radio u TM. Nas je bilo po 15 u smjeni, i na čekanju zna biti po 2-3 korisnika. IVR izračuna vrijeme na osnovu broja prijavljenih operatera i broja korisnika na čekanju (koji slušaju reklame).

E sad zna se desiti vikendom kad je manje operatera, od 3-5 u smjeni i ima 3 korisnika na liniji i 4 na čekanju. Tad je isto oko minute predviđeno vrijeme, međutim razgovor sa korisnikom može potrajati i 30 minuta i to niko ne može predvidjeti. Ima ljudi koji ne znaju pronaći source dugme, preskenirati kanale, koji ne znaju ni što su nazvali. Ne smiješ prekinuti poziv tek tako dok ti korisnik ne potvrdi ispravnost usluge, a mnogi kada im riješiš problem, umjesto da se zahvale i prekinu liniju, ostave liniju otvorenu, samo šute ili čuješ u pozadini on nekome nešta priča, a linija otvorena i ne smiješ prekinuti poziv jednostrano.

"U cilju poboljšanja usluga......ovaj razgovor se snima". Da li neko preslušava ove razgovore i kakve reakcije nadređenih proizlaze iz njihovih sadržaja?
Sluša, ima tzv. monitoring poziva, međutim iz gore opisanog primjera, jako je teško, skoro nemoguće, sistem podesiti da bude toliko inteligentan da ti javi tačno vrijeme čekanja. Pogodi taj sistem u većini slučajeva, ali dešava se nerijetko situacija gdje je to faktički nemoguće.
foxlife

#8532 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Naravno da sistem ne moze pogoditi ne znam sta se ocekuje ovdje
Al isto tako ima smisla da npr naprave sistem ako je moguce bez to koliko minuta cekanja nego samo koji si na redu sto u biti i postoji vec uz ove minute
Nije isto kad operater na liniji objasnjava meni npr udje settings promjeni to to i to i resetuj ili kad mojoj majci kaze
Pritisni "bilo koju tipku" a ona pita gdje je ta "bilo koja tipka*
Tesla Edison

#8533 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

zdruzdjo wrote: 19/12/2021 12:09
Apsolutno nisam niti bih ista rekao ljudima koji se javljaju na telefon i rjesavaju problem/e ljudim. Ti ljudi su tu samo da urade najbolje od onoga sto imaju na raspolaganju od resursa koje im je neko stavio pred njih. Mogu samo zamisliti cega se sve naslusaju i kakvih neugodnosti.
Onaj ko je staviio resurse pred njih treba da olaksa zivot nama korisnicima a onda i njima koji rade. E to je posao nekoga ko je iznad njih. Da uvidi mane sistema i sredi ih a ne da samo odmahne rukom i kaze: " ma ko ga jexx, moze i ovako"
Evo tipican primjer je da se to moze telekom. nakon 2-3 ciklusa snimljenog "on hold" odgovora, a na koji se ne odgovori od strane operatera, ti kaze nesto tipa "svi operateri su zauzeti ostavite broj pa cemo vas kontaktirati ili sacekajte na vezi". Banke neke imaju isto to.
Ma nisam ni mislio direktno na tebe, već uopšteno. Od ukidanja Arena čitam svašta, pa čak toliko morbidnih stvari u kolima se toliko daleko ide i gdje je jedan ovdje na forumu tagovao @Telemach i napisao: "Nećemo Arene, hoćemo vaše glave". Mislim, šta čovjek da kaže na to? Narod ne konta hijerarhiju u firmama. To je isto kao da napadaš radnika na kasi u Bingu i da ga vrijeđaš i svašta mu se nagovoriš zato što je ulje poskupilo. Mislim, niđe veze.
Hakiz

#8534 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

Zovu godinama. Nude prelazak na skuplje pakete. Prije neki dan osoba pristane na EON DUO PREMIUM. Nazovu prekjuče i kažu da će juče u 10 zvati da dođu. U 11.40 osoba zove telemach da pita imaju li informaciju kada da ih očekuje. Operater kaže ne zna, neka sjedi i čeka. Nisu došli, ali ni nazvali do 16, do kraja radnog vremena.

Ni izvinite, provjeriću pa ću vam javiti. Ni izvinite, ima problem, nazvaćemo za dogovor za 3 sata. Ni izvinite, ima problem, danas neće doći, da se dogovorimo za drugi termin. Nego u stilu, zaboli me neka stvar što će moja firma korisniku upropastiti dan. Kao da korisnik njih moli, a ne da oni smaraju da uvale skuplju uslugu.

Šta zamjeram operateru koji se javio? Ne to što njihovi tehničari nisu došli. On za to nije kriv. Nego to što nije ponudio da tehničare pita kakva im je situacija i obavijesti korisnika kojem propada dan. Da kaže, nemojte čekati, danas neće uspjeti doći kod Vas. Što nije rekao, izvinite što smo Vas doveli u ovu situaciju. Toliko mogu pomoći.

Tako da ima razloga za napadati i ljude iza nicka ovdje ili iza telefona.

A i da korisnik koji je čekao nazove i kaže da ne dolaze, odustaće.

Nepoštovanje prema korisniku koji redovno plaća i sada skup paket i pristane na skuplji, je telemachov način, šta drugo zaključiti.
zdruzdjo

#8535 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

seoBIH wrote: 19/12/2021 12:15 Joj, pa to sto tebi odgovara da veza bude prekinuta i da ispadneš iz que ne znači da odgovara i meni. Evo ja ne želim da mi prekinu vezu, hoću da budem na čekanju koliko ja hoću.

Opet kažeš neka podese sistem. Reče ti čovjek koji je radio na tom poslu da nema tog sistema da ti javi vrijeme.
jesi ti procitao sta sam napisao gore????

>>>Evo tipican primjer je da se to moze telekom. nakon 2-3 ciklusa snimljenog "on hold" odgovora, a na koji se ne odgovori od strane operatera, ti kaze nesto tipa "svi operateri su zauzeti ostavite broj pa cemo vas kontaktirati ili sacekajte na vezi"......<<<
Ja ovdje vidim mogucnost izbora. Sacekaj/nazovi kasnije/nazvati cemo te mi. pa ti ccekaj ako hoces i ako ti se da.
Ako to moze telekom, onda ne vidim kakva je to razlika u sistemu rjesavanja njihovih problema i telemahovih.

P.S. da se neko ne bi nasao pametan pa da kaze "predji na telekom". NECU.
Tesla Edison

#8536 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

foxlife wrote: 19/12/2021 12:31 Naravno da sistem ne moze pogoditi ne znam sta se ocekuje ovdje
Al isto tako ima smisla da npr naprave sistem ako je moguce bez to koliko minuta cekanja nego samo koji si na redu sto u biti i postoji vec uz ove minute
Nije isto kad operater na liniji objasnjava meni npr udje settings promjeni to to i to i resetuj ili kad mojoj majci kaze
Pritisni "bilo koju tipku" a ona pita gdje je ta "bilo koja tipka*
Tako nekako. Zamisli situacije da čovjeku pregori oprema. Grom udario, nema ni interneta ni TV-a. TV nekako preživio, ali je receiver crko. Otvaram nalog, a znam da nije jedini i znam da će čekati dan, dva da neko dođe, jer je taj dan pregorilo na hiljade komada opreme, na raznim adresama.

I sjetim se da ima mogućnost gledanja analogne TV, i FTA digitalne kanale (bolje išta, nego gledanje u zidove). Kažem mu "Odvrnite bijeli debeli kabal iza receivera", on me pita "a šta je receiver", ja mu kažem "crna kutija što stoji pored TV-a", on mi kaže "imam dvije crne kutije", ja mu kažem "crna koja ima tri lampice", on "aha vidim, šta sad", ja "odvrnite bijeli kabal", on "na koju stranu", ja "suprotno od kazaljke na satu", on "odvrnuo, šta dalje", ja "spojite taj kabal u antenski izlaz na TV-u, bilo kako, samo da dodiruju kontakti, to je dovoljno", on "evo spojio, šta dalje", ja "koji je model TV-a u pitanju?", on "šenzen čuo xi min ho ši min", ja "imate li na daljinskom od TV-a opciju "meni"?", on "koji daljinski, imam ih tri?",........

Sad zamisli koliko ovaj razgovor traje. Sistem misli: "aha, 1 poziv, to je manje od 1 min., takvu ću i pustiti poruku" i na kraju to bude 30 minuta i korisnik na čekanju isp***i.
Hakiz

#8537 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

To snimanje ima reakciju, razlog postojanja je samo ako se oni brane kada pomisle da ih korisnik ugrožava. Da imaju osnovu za poslati policiju, dići tužbu i slično. Ili da se odbrane ako njih neko tuži itd.

Za poboljšanje usluga... :lol:
seoBIH

#8538 Re: Telemach BiH

Post by seoBIH »

zdruzdjo wrote: 19/12/2021 12:40 jesi ti procitao sta sam napisao gore????
Jesam i tu sam od početka diskusije. Prvobitno si imao zalbu na vrijeme cekanja i sto se ne osvjezava, a nakon toga sto nedostaje dio glasone poruke.

Sta bi se desilo da su te nazvali tek u ponedjeljak, kada rade svi, a ne samo dezurni? Opet bi bio problem sto su pozvali tek u ponedjeljak :D
foxlife

#8539 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 19/12/2021 12:44

To snimanje ima reakciju, razlog postojanja je samo ako se oni brane kada pomisle da ih korisnik ugrožava. Da imaju osnovu za poslati policiju, dići tužbu i slično. Ili da se odbrane ako njih neko tuži itd.

pa isto tako tebi nije zabranjeno snimanje i kazes samo operateru na pocetku snimam i ja razgovor samo za info
Tesla Edison

#8540 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

Hakiz wrote: 19/12/2021 12:38
Zovu godinama. Nude prelazak na skuplje pakete. Prije neki dan osoba pristane na EON DUO PREMIUM. Nazovu prekjuče i kažu da će juče u 10 zvati da dođu. U 11.40 osoba zove telemach da pita imaju li informaciju kada da ih očekuje. Operater kaže ne zna, neka sjedi i čeka. Nisu došli, ali ni nazvali do 16, do kraja radnog vremena.

Ni izvinite, provjeriću pa ću vam javiti. Ni izvinite, ima problem, nazvaćemo za dogovor za 3 sata. Ni izvinite, ima problem, danas neće doći, da se dogovorimo za drugi termin. Nego u stilu, zaboli me neka stvar što će moja firma korisniku upropastiti dan. Kao da korisnik njih moli, a ne da oni smaraju da uvale skuplju uslugu.

Šta zamjeram operateru koji se javio? Ne to što njihovi tehničari nisu došli. On za to nije kriv. Nego to što nije ponudio da tehničare pita kakva im je situacija i obavijesti korisnika kojem propada dan. Da kaže, nemojte čekati, danas neće uspjeti doći kod Vas. Što nije rekao, izvinite što smo Vas doveli u ovu situaciju. Toliko mogu pomoći.

Nepoštovanje prema korisniku koji redovno plaća i sada skup paket i pristane na skuplji, je telemachov način, šta drugo zaključiti.
To opet nije operater kriv. On je naveo vrijeme, ali tehničari na terenu to često ne čitaju.

Ja sam par puta prijavljivao problem, jednom zamjena opreme. Naveo da me zovu iza 6 zbog posla.

Mene zove monter u 2, ja mu kažem da sam naglasio iza 6, kaže on meni "znam vidim, ali nema od te priče ništa. Mogu sad ili zatvaram nalog". Naravno nisam se istresao na operatera, već na šefa montera, i gle, eto ga iza 6. ;)
Tesla Edison

#8541 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

Potpuno opravdano. Svjedok sam nebrojeno puta gdje korisnik laže, i to svjesno. Usluga 3 mjeseca u pola cijene, nakon tri mjeseca on zove cijeli dan, napada svakoga ko mu se javi i govori da mu je obećano 24 mjeseca u pola cijene.

Ovo je samo jedan primjer. Ima toga ko u priči. Da se nije snimalo, ko zna šta bi on još tražio i govorio da mu je obećano. Naš mentalitet je takav da se svaki razgovor treba snimati. Svak svakog vara i svak svakoga laže. Brat bratu više ne može vjerovati.
Hakiz

#8542 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 19/12/2021 12:48

pa isto tako tebi nije zabranjeno snimanje i kazes samo operateru na pocetku snimam i ja razgovor samo za info
Ne moram ni reći

Nisam reagovao na samo snimanje, nego na pomisao da će u telemachu preslušati poruke pa na osnovu njih poboljšati usluge.

Te poruke niko ne sluša osim ako operater koji je imao neugodan razgovor nadređenima kaže da je korisnik prijetio nasiljem itd. Tada ih preslušaju i eventualno proslijede policiji, pravnoj službi i sličnim. Poruke tipa "Predlažem..." niko ne sluša.
Hakiz

#8543 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

Tesla Edison wrote: 19/12/2021 12:49
Hakiz wrote: 19/12/2021 12:38

To opet nije operater kriv. On je naveo vrijeme, ali tehničari na terenu to često ne čitaju.

Ja sam par puta prijavljivao problem, jednom zamjena opreme. Naveo da me zovu iza 6 zbog posla.

Mene zove monter u 2, ja mu kažem da sam naglasio iza 6, kaže on meni "znam vidim, ali nema od te priče ništa. Mogu sad ili zatvaram nalog". Naravno nisam se istresao na operatera, već na šefa montera, i gle, eto ga iza 6. ;)
Kriv je za ono za šta sam napisao da je kriv. Pažljivije pročitaj.
Benq
Moderator

#8544 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Objasnili ste mu sve sto se tice nacina rada automata kad pozove podrsku, nema smisla da se samo o tome raspravlja vec dvije stranice, spustite malo loptu.
seoBIH

#8545 Re: Telemach BiH

Post by seoBIH »

Hakiz wrote: 19/12/2021 12:53 Ne moram ni reći
Koliko znam, ako ne upozoris, to je neovlašteno snimanje.
Hakiz wrote: 19/12/2021 12:53 Nisam reagovao na samo snimanje, nego na pomisao da će u telemachu preslušati poruke pa na osnovu njih poboljšati usluge.
Naravno da ne sluša, osim ako je obuka operatera, ili provjera operatera. Koliko ljudi treba da presluša stotine sati razgovora?
Hakiz

#8546 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

seoBIH wrote: 19/12/2021 13:13
Hakiz wrote: 19/12/2021 12:53 Ne moram ni reći
Koliko znam, ako ne upozoris, to je neovlašteno snimanje.
Nije u FBiH. Ovdje je zabranjeno snimati razgovor koji nije namijenjen onome ko snima, nema obaveze, barem u Krivičnom zakonu FBiH, da se najavi, obavijesti, o snimanju. Ja smijem snimati moj razgovor, ne smijem razgovore u kojima ne učestvujem. Nisam siguran za razgovor u kojem učestvujem ali onaj ko govori ne obraća se u tom trenutku meni.

Zato audio snimak (kao ni video snimak) i nije dokaz na sudu, samo je informacija policiji, advokatima, tužiocima na koga da usmjere istragu ili odbranu i traže dokaze koje će sud prihvatiti.

Osim ako nije bila neka izmjena KZ u zadnje vrijeme ili nekim drugim zakonom/propisom da je regulisano obavještavanje.
zdruzdjo

#8547 Re: Telemach BiH

Post by zdruzdjo »

Benq wrote: 19/12/2021 13:05 Objasnili ste mu sve sto se tice nacina rada automata kad pozove podrsku, nema smisla da se samo o tome raspravlja vec dvije stranice, spustite malo loptu.
Mene nervira sto ovakvim rezonom se ide. kao ok je to pa ne moze bolje. Znas guzva.
Evo ja sam rekao da moze i gdje moze. cinjenicno stanje.
I sa mi se nesto trola ovdje.
Znam gdje zivimo i u kojoj sredini. Svjestan sam ja toga.
Medjutim vjerujem da bi u nekoj zemlji ovakav potez bio osnov za neku tuzbu. Unaprijed dobijenu.
Ali to je taj rezon "ma samo nek ne puca" u svim slojevima drustva i desavanja. Zato se i desilo sto se desilo sa arenama. Nego se ide varijantom, nestale arene - hajd naci cu ja nacin da ih gledam na iptv. Ili ode na telekom. 80% korisnika se nije udostojilo da digne slusalicu i kaze ok, evo zajebali ste me sta cemo sad. nego poklopili se i klapni usima i onda kuku po forumima i facebook-u.
Ja jesam. nazvao i rekao "nemam arene za koje sam platio, sta cemo sad". Dobio umanjenje racuna taman onoliko koliko smatram da mi je ta usluga i vrijedila.
Ja sam sinoc izbiflao liku ovo isto bas iz razloga tog "snimanja razgovora". Znam da je tu najmanje do njega, ali eto ako ko kojim slucajem trzne spolovilom da unaprijedi neku uslugu/nacin rada/komunikacciju sa korisnicima/....

OVER AND OUT sto se mene tice sa ovom temom.
seoBIH

#8548 Re: Telemach BiH

Post by seoBIH »

zdruzdjo wrote: 19/12/2021 15:10 Mene nervira sto ovakvim rezonom se ide. kao ok je to pa ne moze bolje. Znas guzva.
Ne, ja se zalim ako je opravdano, ako nije kazem hvala, u redu. Par puta smo ti napisalo na koji način da sistem zna da nece biti 1 minut, nego 18. Nakon što si shvatio da to nije moguce, onda si se zalio što ti ne prekinu vezu da ne čekaš. Ja sam ti na to odgovorio da ja NE ŽELIM da mi se prekida veza.

Znaci operater sada treba radi tebe da prekida vezu nakon 5-6-7 minuta cekanja, a ja da se sutra pozalim sto me ukidaju?

Jedino što mogu dodati je: "Žao nam je zbog nešto dužeg čekanja. U slučaju da ne želite više čekati pritisnite 69 za ostavljanje glasovne poruke."

I šta kad korisnik ostavi komentar u subotu naveče, a niko ga ne nazove do ponedjeljka? :D
Ali to je taj rezon "ma samo nek ne puca" u svim slojevima drustva i desavanja.
Ja sam osoba koja prijavljuje sve što nije regularno. Ako ima smisla da ne prijavljujem, ili mi neko ukaze zasto je tako, onda naravno ne prijavljujem, ne zalim se.

Razumijem tvoju frustraciju, ali ti je zalba neosnovana kada je u pitanju šira slika. To što invudualni korisnik želi da mu je BHT1 na prvom mjestu, a ja da mi je erotika na prvom mjestu, je moja invidualna stvar.+
zdruzdjo wrote: 19/12/2021 15:10 Zato se i desilo sto se desilo sa arenama.
Ja sam zbog toga isključio jedan priključak :) Samo nemoj da miješamo žabe i babe, ko drugi kada nesto prijave, kaze im se da nije osnovano, pa ide kuknjava "1998 ste nam....". Daj nešto realno pa da ih pritisnemo.
foxlife

#8549 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

jeste dajte nesto realno nikad mi nisu uslisili zelje za edukativnim kanalima koje sam davno nekad postavio
dajte vise svedskih edukativnih
Tiger 033

#8550 Re: Telemach BiH

Post by Tiger 033 »

Bolan države ratuju godinama pa sjedu za sto i dogovore se.
Telemach i m:tel ne mogu oko Arena...niđe veze
Post Reply