BH Telecom je meni odgovorio da će biti online karta pokrivenosti mobile mreže i širokopojasne mreže, uskoro.
Kasnije se pojavilo na stranici rak.a da je to inicijativa EU tako da će vjerovatno to biti na državnom nivou za pojedinačne operatere
Moderator: Benq
BH Telecom je meni odgovorio da će biti online karta pokrivenosti mobile mreže i širokopojasne mreže, uskoro.
Sve sto je do tih 300 m trebaju imatti bar 50 Mb ako nema drugih faktora koji uticu na brzinu.
Posalji email na [email protected]made_in_sarajevo wrote: ↑18/12/2021 14:37 Zna li ko slucajno HGTV hoce li biti na moja tv kad posto je discovery grupacija nema im ko probleme praviti tipa da zateze neko. Vec ima na telemachu kanal godinama vec
da li neko moze da odgovori?sofisticirana wrote: ↑16/12/2021 22:05 ikakvih novosti za iphone modele mobitela? da li bi trebala dostava doci ubrzo?
Nema dovoljno iphona na trzistu. Cim bude ne sumnjam da ce biti reklame da imaju u ponudi uređaje.sofisticirana wrote: ↑18/12/2021 15:40da li neko moze da odgovori?sofisticirana wrote: ↑16/12/2021 22:05 ikakvih novosti za iphone modele mobitela? da li bi trebala dostava doci ubrzo?
Nadam se jer ovo što sad prikazuju je kriminalno. Za BH Telekom kartu uopće ne mogu pronaći, a ono što Eronet drži na svom sajtu nije osvježeno barem deceniju.
Probaj ovo, iskljuci STB iz struje, onda resetuj modem na fabricke postavke, tj gurni cackalicu nazad u modemu u rupu reset. Sacekaj 5 minuta da se modem sinhronizuje, onda ukljuci STB u struju.Rogie wrote: ↑18/12/2021 19:33 Prilikom paljenja STB-a dolazi obavijest: "Uredjaj ne moze dobiti IP adresu. Provjerite je li vas uredjaj ispravno spojen na mrezu, ukoliko se problem javi molimo kontaktirajte podrsku."
Ima li neko rjesenje, sve je uredno spojeno? Tacnije, TV radio i ledila slika, pa sam prvo restartovao STB, nakon toga ugasio-upalio modem (ne bi li se popravilo) i sad ne moze nikako.
Nece se zeznuti konfiguracija modema tim resetovanjem na fabricke postavke, pa da onda i bez neta ostanem?
Resetovao sam njega i ona DSL lampica blinka i onda se ugasi, pa ponovo ispocetka blinka i ugasi se. Proslo je i 10-ak min, nemoguce da se dosad nije sinhronizovao.
Da bi se dobio koji mbps brzine razdvojeni internet i TV, jer je brzina bila debelo ispod 5 mbps. Sada zna biti 8-9 mbps.
Na koji način resetuješ STB?Rogie wrote: ↑18/12/2021 20:13Da bi se dobio koji mbps brzine razdvojeni internet i TV, jer je brzina bila debelo ispod 5 mbps. Sada zna biti 8-9 mbps.
@Grom0X, posto se ja ne razumijem u to, mogu laicki objasniti. Kablo iz fiksnog je razdvojeno, crna i crvena idu u modem 1 (za net), zuta i zelena u modem 2 (za 2 stb uredjaja). Mislim da je to jedna parica.
Joj kako me nervira, a nasao sam se da gledam neku utakmicu...
Ma tako sam radio, ali dzaba.-Chesterfield- wrote: ↑18/12/2021 20:31 Na koji način resetuješ STB?
Gledaj da uvijek prvo resetuješ modem, i nakon što se popale sve zelene lampice (par minuta) tada ugasi i odmah upali STB.
Nakon sto sam sve ostavio, jer ocigledno ne moze, sad probali i radi... Ukljucio drugi STB ne moze ni naopako, i prvi odmah pocne zezati. Ali, barem jedan radi (nek ne puca)Grom0X wrote: ↑18/12/2021 20:53 To su sigurno dvije parice, jer nema logike da su dva modema na jednoj, ali nije mi jasno kako taj modem preko kog ide STB nije pokupio konfiguraciju automatski. Probaj iskljuciti UTP(LAN) kablu iz tog modema sto ide STB preko njega, pa ukljuci u drugi modem na kom je internet u LAN port 2, pa vidi da li ce raditi.
A da pokušaš zamijeniti modeme. Prvo isključi parice iz oba modema i onda čačkalicom reset.Rogie wrote: ↑18/12/2021 21:25Ma tako sam radio, ali dzaba.-Chesterfield- wrote: ↑18/12/2021 20:31 Na koji način resetuješ STB?
Gledaj da uvijek prvo resetuješ modem, i nakon što se popale sve zelene lampice (par minuta) tada ugasi i odmah upali STB.
Nakon sto sam sve ostavio, jer ocigledno ne moze, sad probali i radi... Ukljucio drugi STB ne moze ni naopako, i prvi odmah pocne zezati. Ali, barem jedan radi (nek ne puca)Grom0X wrote: ↑18/12/2021 20:53 To su sigurno dvije parice, jer nema logike da su dva modema na jednoj, ali nije mi jasno kako taj modem preko kog ide STB nije pokupio konfiguraciju automatski. Probaj iskljuciti UTP(LAN) kablu iz tog modema sto ide STB preko njega, pa ukljuci u drugi modem na kom je internet u LAN port 2, pa vidi da li ce raditi.![]()
Ma radi im sad ovaj jedan STB i najgore od svega bi bilo da zeznem i njeg, prijavili su kvar pa neka vide sta ce biti dalje.-Chesterfield- wrote: ↑18/12/2021 21:29 A da pokušaš zamijeniti modeme. Prvo isključi parice iz oba modema i onda čačkalicom reset.
STB mora biti uključen u port 2 i 3
Koliko znam to zavisi od tog koliko ukupno mjesecno trosis. Sto su ti veci racuni bili jedne godine to ces biti na vecem statusu iduce. Ja sam prosle godine bio na silver statusu jer sam pretprosle godine imao visocije racune, medjutim posto sam prosle godine manje placao zbog potpisanih benefita na ugovoru, ove godine sam prebacen na start.bumerangss wrote: ↑19/12/2021 07:02 Za ove bonus plus me zanima kad i kako neko prelazi iz Start statusa u Silver tj da jedna placena marka donosi 1,5 bodova?
Ja sam prošle godine imao samo MojaTV Phone od 34 KM i dobivao sam 34 boda za placeni racun a sad imam i Extra S od 22 KM dakle svaki mjesec placam ukupno 56 KM. Na web stranici piše da to zavisi od broja prikljucaka, ja eto imam 2 i od visine racuna i od staža, MojaTV od samog pocetka 2011 kad je moglo samo sa 070 pozivnim brojem...
Da li sam ja trebao biti u tom silver statusu?![]()
O kojim iznosima se radi kada je u pitanju granica između silver i startarnes_king wrote: ↑19/12/2021 09:13Koliko znam to zavisi od tog koliko ukupno mjesecno trosis. Sto su ti veci racuni bili jedne godine to ces biti na vecem statusu iduce. Ja sam prosle godine bio na silver statusu jer sam pretprosle godine imao visocije racune, medjutim posto sam prosle godine manje placao zbog potpisanih benefita na ugovoru, ove godine sam prebacen na start.bumerangss wrote: ↑19/12/2021 07:02 Za ove bonus plus me zanima kad i kako neko prelazi iz Start statusa u Silver tj da jedna placena marka donosi 1,5 bodova?
Ja sam prošle godine imao samo MojaTV Phone od 34 KM i dobivao sam 34 boda za placeni racun a sad imam i Extra S od 22 KM dakle svaki mjesec placam ukupno 56 KM. Na web stranici piše da to zavisi od broja prikljucaka, ja eto imam 2 i od visine racuna i od staža, MojaTV od samog pocetka 2011 kad je moglo samo sa 070 pozivnim brojem...
Da li sam ja trebao biti u tom silver statusu?![]()
Mislim da to niko ne zna jer znam da se vec pisalo o tome i niko nije imao informacije. Uglavnom sam bio na silver statusu a placao sam mozda 70-80KM, kako sam poceo placati 50-60 vracen sam na start.ajdamo wrote: ↑19/12/2021 09:21O kojim iznosima se radi kada je u pitanju granica između silver i startarnes_king wrote: ↑19/12/2021 09:13
Koliko znam to zavisi od tog koliko ukupno mjesecno trosis. Sto su ti veci racuni bili jedne godine to ces biti na vecem statusu iduce. Ja sam prosle godine bio na silver statusu jer sam pretprosle godine imao visocije racune, medjutim posto sam prosle godine manje placao zbog potpisanih benefita na ugovoru, ove godine sam prebacen na start.
Više od 100 KM mjesečno ili je još veća granica?