Telemach BH
Moderator: Benq
- TheWatcher
#8501 Re: Telemach BiH
ovaj HBO je postao tesko sranje djaba su ga otkljucavali 
-
k4mi
#8502 Re: Telemach BiH
Ja sam prosle godine tako dobio sest mjeseci za 1KM. Bilo je "malo" natezanja, prijave RAK-u i slicno ali na kraju sam dobio ono sto je pisalo u uslovima akcije.
Na kraju svega dobio sam i pismo od RAK-a gdje pise da su dobili povratnu informaciju od Telemacha da mi je udovoljeno zahtjevu.
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... cijene.pdf
I za ovu akciju u uslovima ne spominju status korisnika tako da se moze iskoristiti. Ali budite spremni da ce krsiti svoje uslove akcije a usput i zakon.
-
laik1981
#8503 Re: Telemach BiH
E pa vidis to nije odgovor koji sam dobio u pp od Telemach. Meni je u pp odgovoreno da se novim korisnicima smatraju samo oni koji ne koriste njihove usluge. Zato sam i rekao da je bolje otici i u cetiri oka dogovoriti posto preko telefona i ovdje na forumu ocigledno obmanjuju svoje korisnike .
-
k4mi
#8504 Re: Telemach BiH
I u poslovnici ces 99% dobiti isti odgovor. Potrebno je da prijavis Telemach na ovom linku: https://www.rak.ba/bs-Latn-BA/complainlaik1981 wrote: ↑18/12/2021 11:17E pa vidis to nije odgovor koji sam dobio u pp od Telemach. Meni je u pp odgovoreno da se novim korisnicima smatraju samo oni koji ne koriste njihove usluge. Zato sam i rekao da je bolje otici i u cetiri oka dogovoriti posto preko telefona i ovdje na forumu ocigledno obmanjuju svoje korisnike .
prije prijave predlazem da u mailu zatrazis prelazak na paket po akciji i spasavaj sve njihove odgovore, ukljucujuci i taj na privatnoj poruci. Pored RAK-a mozes kontaktirati inspekciju i ombudsmana za zastitu potrosaca.
@Telemach je zauzeo pijacarsko-lopovski kurs, steta sto je slaba pravna drzava. Nema to veze sa ljudima koji trpe kritike u komunikaciji oni samo rade sto im se kaze.
-
tap3ah75
#8505 Re: Telemach BiH
Jel' to onaj isti RAK koji je rekao da je dopušteno telemahu izbaciti Arene bez smanjenja pretplate - iako su je povečali kad su uvodili Arene.
Last edited by tap3ah75 on 18/12/2021 12:43, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#8506 Re: Telemach BiH
Ma, njihov odnos prema mušterijama je, trenutno u jednoj situaciji tome svjedočim, očigledan nedostatak poštovanja.laik1981 wrote: ↑18/12/2021 11:17E pa vidis to nije odgovor koji sam dobio u pp od Telemach. Meni je u pp odgovoreno da se novim korisnicima smatraju samo oni koji ne koriste njihove usluge. Zato sam i rekao da je bolje otici i u cetiri oka dogovoriti posto preko telefona i ovdje na forumu ocigledno obmanjuju svoje korisnike .
- dembele
#8507 Re: Telemach BiH
Super. Drago mi je da si potvrdio da ova akcija može proći i za stare korisnike.k4mi wrote: ↑18/12/2021 11:10Ja sam prosle godine tako dobio sest mjeseci za 1KM. Bilo je "malo" natezanja, prijave RAK-u i slicno ali na kraju sam dobio ono sto je pisalo u uslovima akcije.
Na kraju svega dobio sam i pismo od RAK-a gdje pise da su dobili povratnu informaciju od Telemacha da mi je udovoljeno zahtjevu.
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... cijene.pdf
I za ovu akciju u uslovima ne spominju status korisnika tako da se moze iskoristiti. Ali budite spremni da ce krsiti svoje uslove akcije a usput i zakon.
-
foxlife
#8508 Re: Telemach BiH
sa telemahom je uvijek bilo kad ti istekne ugovor cjenkaj se kao na pijaci
bilo novi ili stari korisnik
znam da sam ja svaki put kad sam produzavao ugovor ganjao ono godinu umanjeno ili tako nesto jer dodatne pakete ne mogu dobiti kad sam na premium paketu koji ima sve osim zadruga koje me ne zanimaju i arena hd dok su bile al me ni to nije zanimalo tako da mi je ostajalo cjenkanje koliko dugo cu placati umanjen racun
bilo novi ili stari korisnik
znam da sam ja svaki put kad sam produzavao ugovor ganjao ono godinu umanjeno ili tako nesto jer dodatne pakete ne mogu dobiti kad sam na premium paketu koji ima sve osim zadruga koje me ne zanimaju i arena hd dok su bile al me ni to nije zanimalo tako da mi je ostajalo cjenkanje koliko dugo cu placati umanjen racun
-
laik1981
#8509 Re: Telemach BiH
Ne znam kakav cu odgovor dobiti u poslovnici. Znam da sam prilikom prosle obnove ugovora dobio negativne odgovore preko telefona za svaki zahtjev koji sam imao, a da su mi u poslovnici u Radnickoj sve te zahtjeve ispunili bez ikakvih problema. Trazio sam, pored uobicajenih benefita, naknadu za arene odnosno hbo 6 mjeseci i oslobadjanje naknade za jedan od dodatnih receivera. Preko telefona odbijali u startu. U poslovnici pristali na prvu. Do duse u ugovoru je pisalo hbo premium tri mjeseca ali meni je bio dostupan 6 mjeseci. Ocigledno su i oni sami u raskoraku kada je komunikacija u pitanju. Tad mi je receno da se novim korisnicima smatraju i oni koji predju na jaci paket i potpisu na dvije godine. Danas u pp kazu drugacije. Izgleda da se nisu uskladili kada je komunikacija sa korisnicima u pitanju. Puno je zdravija i konkretnija komunikacija u cetiri oka, bar prema mom iskustvu..k4mi wrote: ↑18/12/2021 11:27I u poslovnici ces 99% dobiti isti odgovor. Potrebno je da prijavis Telemach na ovom linku: https://www.rak.ba/bs-Latn-BA/complainlaik1981 wrote: ↑18/12/2021 11:17
E pa vidis to nije odgovor koji sam dobio u pp od Telemach. Meni je u pp odgovoreno da se novim korisnicima smatraju samo oni koji ne koriste njihove usluge. Zato sam i rekao da je bolje otici i u cetiri oka dogovoriti posto preko telefona i ovdje na forumu ocigledno obmanjuju svoje korisnike .
prije prijave predlazem da u mailu zatrazis prelazak na paket po akciji i spasavaj sve njihove odgovore, ukljucujuci i taj na privatnoj poruci. Pored RAK-a mozes kontaktirati inspekciju i ombudsmana za zastitu potrosaca.
@Telemach je zauzeo pijacarsko-lopovski kurs, steta sto je slaba pravna drzava. Nema to veze sa ljudima koji trpe kritike u komunikaciji oni samo rade sto im se kaze.
- semsasuljakovic
#8510 Re: Telemach BiH
Nije da se nisu uskladili, nego je barem 90% njihovih korisnika neuko tj. ne znaju da se mogu cjenkati, pa pristaju na sve. Ovi na forumu ti ponude najgoru opciju za tebe. Pa kod koga prođe - prođe.
-
kakaljin
#8511 Re: Telemach BiH
Kakvo cjenkanje nisi na pijaci, ima ponuda i ima akcija koja traje odredjeni period i to je to.semsasuljakovic wrote: ↑18/12/2021 17:20 Nije da se nisu uskladili, nego je barem 90% njihovih korisnika neuko tj. ne znaju da se mogu cjenkati, pa pristaju na sve. Ovi na forumu ti ponude najgoru opciju za tebe. Pa kod koga prođe - prođe.
-
zdruzdjo
#8512 Re: Telemach BiH
@Telemach
Mali problem sa dodatnim receiver-om. Vec sam znao imati taj problem i rjesi se za minutu na tehnickoj podrsci.
I to ne bi bio problem. Pozvao bih tehnicku podrsku i zavrsili bi to.
Medjutim veceras zovem 1360.
"Svi agenti su trenutno zauzeti. Predvidjeno vrijeme cekanja je manje od jednog minuta"
I tako se produzi to "vrijeme cekanja manje od jednog minuta" na 18 JEXXXX MINUTA
Znaci svo vrijeme cekanja da se neko javi je bilo isto vrijeme cekanja na snimku.
Nakon toga se javio se momak i sredio sve za dvije tri minute. I tu nemam sta reci
Znaci sredite taj automat ili sta vec, pa da makar znamo koliko treba cekati.
Da mi je odmah rekao "vrijeme cekanja vise od 15 minuta", ja bih nazvao kasnije ili ujutro. Sreca pa sam zvao sa fiksnog. Da sam kojim slucajem zvao sa mobitela onda bih vam trazio da mi platite ovo jer ste me lagali 18 minuta i trosio sam minute na mobitelu nepotrebno.
Ovako NEPROFESIONALNO
Mali problem sa dodatnim receiver-om. Vec sam znao imati taj problem i rjesi se za minutu na tehnickoj podrsci.
"Svi agenti su trenutno zauzeti. Predvidjeno vrijeme cekanja je manje od jednog minuta"
I tako se produzi to "vrijeme cekanja manje od jednog minuta" na 18 JEXXXX MINUTA
Znaci svo vrijeme cekanja da se neko javi je bilo isto vrijeme cekanja na snimku.
Nakon toga se javio se momak i sredio sve za dvije tri minute. I tu nemam sta reci
Da mi je odmah rekao "vrijeme cekanja vise od 15 minuta", ja bih nazvao kasnije ili ujutro. Sreca pa sam zvao sa fiksnog. Da sam kojim slucajem zvao sa mobitela onda bih vam trazio da mi platite ovo jer ste me lagali 18 minuta i trosio sam minute na mobitelu nepotrebno.
Ovako NEPROFESIONALNO
- seoBIH
#8513 Re: Telemach BiH
Kada si pozivao? Sta ako su radila tri operatera i rješavanje prethodnog problema umjesto dva minuta trajalo 15? Sta bi tražio da ti se plati kada telemach ima besplatan broj?
-
zdruzdjo
#8514 Re: Telemach BiH
Pa nema problema samo mi kazes nakon tri minute cekanja da cu cekati vise od 2-3-4-5-6 minuta i ja zovem kasnije. Kao sto kazu npr u telekomu kad ih zoves pa im guzva.
Imam ultra broj i haloo broj. Da sam zvao 1360 sa toga, onda bi sigurno platio tih xy minuta. Iskreno ni ne znam koji je taj free broj jer uvijek zovem sa kucnog. Ali da sam bio van kuce a kcerka sama, onda bih ja zvao a ne ona jer je mala i ne bi znala sta treba.
- seoBIH
#8515 Re: Telemach BiH
Jasno je meni tvoje nezadovoljstvo, ali samo kažem da sistem ne može predviditi tačno vrijeme čekanja. Gleda samo broj aktivnih poziva. Ostale info ne može znati.
Besplatni broj je odgovor na žalbu da bi tražio da platiš. Neznanje se placa
Besplatni broj je odgovor na žalbu da bi tražio da platiš. Neznanje se placa
- Benq
- Moderator
-
zdruzdjo
#8517 Re: Telemach BiH
@Benq
@seoBIH
Strpljiv sam ja maksimalno. I fakat nisam od onih "mora sad i odmah".
Medjutim ako mi kazes jedna minuta pa potraje cetiri, ok prihvatam i razumijem. Ali ako kazes jedna pa potraje osamnaest, e tu sam vec malo nervozan. Ok imas guzvu i kazes automatu "pustaj operateri su zauzeti molimo nazovite kasnije"(ili nesto slicno).
Ili ako je neko cekao na vezi 3 ciklusa poruka sa "istom minutazom na poruci" onda mu pusti da nazove kasnije. Kao sto to radi jexxx "neprofesionalni" telekom.
@seoBIH
Medjutim ako mi kazes jedna minuta pa potraje cetiri, ok prihvatam i razumijem. Ali ako kazes jedna pa potraje osamnaest, e tu sam vec malo nervozan. Ok imas guzvu i kazes automatu "pustaj operateri su zauzeti molimo nazovite kasnije"(ili nesto slicno).
Ili ako je neko cekao na vezi 3 ciklusa poruka sa "istom minutazom na poruci" onda mu pusti da nazove kasnije. Kao sto to radi jexxx "neprofesionalni" telekom.
- Benq
- Moderator
#8518 Re: Telemach BiH
Nazoves 0800, stavis na handsfree i slusas muziku i reklame dok se neko ne javi
. Salu na stranu, konstruktivna je primjedba.
- seoBIH
#8519 Re: Telemach BiH
Jbga ja ti objasnio. Jedan dežurni, stigne pozovi i počne rješavati problem. Nazoveš ti, ideš u liniju čekanja a sistem ima samo informaciju da je ispred tebe samo jedan poziv i daje ti najniže vrijeme.
Oduži se rješavanje prvog problema, kako sistem tebi moze reci koliko ćeš čekati?
Volio bih znati opciju, pa da je prodam

Možda je do mene ali ja ne vidim rješenje.
Oduži se rješavanje prvog problema, kako sistem tebi moze reci koliko ćeš čekati?
Volio bih znati opciju, pa da je prodam
Onda bi se neko javio sa žalbom sto me ukdiate, čekat ću pola sata ako trebaako je neko cekao na vezi 3 ciklusa poruka sa "istom minutazom na poruci" onda mu pusti da nazove kasnije. Kao sto to radi jexxx "neprofesionalni" telekom.
Možda je do mene ali ja ne vidim rješenje.
- Telemach
#8520 Re: Telemach BiH
Pozdrav @zdruzdjo,zdruzdjo wrote: ↑18/12/2021 23:17 @Telemach
Ovako NEPROFESIONALNO
Ostali forumaši su Vam ponudili odgovor na Vaš upit. Vaša primjedba će biti proslijeđena kolegama na provjeru. Podsjećamo da nas možete kontaktirati putem besplatnog broja 0800 31111.
- Hercegoviina
#8521 Re: Telemach BiH
filmski sadrzaj za q
-
foxlife
#8522 Re: Telemach BiH
da nije bilo toga nikad ne bi slusao betovena 18 minutazdruzdjo wrote: ↑18/12/2021 23:40 @Benq
@seoBIH
nadam se da puste klasicnu muziku ne sjecam se a ne neku krkansku
-
laik1981
#8523 Re: Telemach BiH
Jedino sto vrijedi iz hbo paketa je sadrzaj iz hbo go iako je sama aplikacija zapela negdje u period od prije deset godina..
- Tesla Edison
#8524 Re: Telemach BiH
Nemoguće je to podesiti. Evo primjer iz vremena kada sam ja radio u TM. Nas je bilo po 15 u smjeni, i na čekanju zna biti po 2-3 korisnika. IVR izračuna vrijeme na osnovu broja prijavljenih operatera i broja korisnika na čekanju (koji slušaju reklame).
E sad zna se desiti vikendom kad je manje operatera, od 3-5 u smjeni i ima 3 korisnika na liniji i 4 na čekanju. Tad je isto oko minute predviđeno vrijeme, međutim razgovor sa korisnikom može potrajati i 30 minuta i to niko ne može predvidjeti. Ima ljudi koji ne znaju pronaći source dugme, preskenirati kanale, koji ne znaju ni što su nazvali. Ne smiješ prekinuti poziv tek tako dok ti korisnik ne potvrdi ispravnost usluge, a mnogi kada im riješiš problem, umjesto da se zahvale i prekinu liniju, ostave liniju otvorenu, samo šute ili čuješ u pozadini on nekome nešta priča, a linija otvorena i ne smiješ prekinuti poziv jednostrano.
Zato uvijek kažem, kada pljujete po TM, poštedite ljude koji su ovdje iza nicka ili koji se javljaju. Svjesni su oni svih nedostataka, ali tu su da zarade platu, kao i svi mi koji radimo za tu crkavicu. Svaki dan slušaju svašta, razne psovke, ispoljavanje nezadovoljstva, međutim ne mogu oni tu puno pomoći.
- fusion_ba
#8525 Re: Telemach BiH
Zanimljiv ovaj Insajder TV, nije klasičan informativni kanal. Mogao bi @Telemach ubaciti taj kanal, kad je već dostupan na Total TV.