Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dzolix

#23676 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

zabac kermit wrote: 18/12/2021 00:15
dzolix wrote: 17/12/2021 23:58

Mi smo ti koji nazivamo, sudimo, mislimo, etiketiramo, mi smo ljudi, to je bitna osobina naseg duha. Nema ko drugi.
E vidis ja ja sam ja i ne bavim se marihuana robom.Kucni odgoj se donosi iz sale.
Hhh..
zabac kermit

#23677 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

dzolix wrote: 18/12/2021 00:47
zabac kermit wrote: 18/12/2021 00:15
E vidis ja ja sam ja i ne bavim se marihuana robom.Kucni odgoj se donosi iz sale.
Hhh..
:-)
bitangeIprinceze

#23678 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 17/12/2021 22:42 U velikom broju svjetskih tradicija je optuživanje nedužnog grijeh koji nosi strašne posljedice, jedan od najvećih.
Hmmmmmm zanimljivo. I to pravo. :-) Može li malo širi osvrt na ove nevine iz tvoje rečenice?
dzolix

#23679 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Image

[youtube]https://youtu.be/AF4o6SSqV4Q[/youtube] time: 2:16----2:23 citiram: Imam informacije i ko ih je angazovo i ko ih placa, znaci to je sve prijavljeno u drzavnom tuzilastvu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Image
Last edited by dzolix on 18/12/2021 08:24, edited 1 time in total.
bitangeIprinceze

#23680 Re: Slučaj Dženan Memić

Ih vala džo i ti si hajrovvo bar 5 KM. Ako ništa zbog onih tvojih crtica u postovima --------------------------------
dzolix

#23681 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 08:22 Ih vala džo i ti si hajrovvo bar 5 KM. Ako ništa zbog onih tvojih crtica u postovima --------------------------------
Toliko razliciti a toliko slicni, Muriz i Alisa.
Jedan obozava javnost i izlazenje u medijima dok drugi trazi potpunu anonimnost a oboje su kao svjedoci gotovo beskorisni.
bitangeIprinceze

#23682 Re: Slučaj Dženan Memić

Al zato imaju i treći, korisni svjedoci al zatvoreni u mišijim rupama. No međutim, to mene ne brine jer će doći vrijeme kad budu trebali pogledati pravdi u lice.
dzolix

#23683 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 09:08 Al zato imaju i treći, korisni svjedoci al zatvoreni u mišijim rupama. No međutim, to mene ne brine jer će doći vrijeme kad budu trebali pogledati pravdi u lice.
Pravda je u mishijoj rupi ,,,prepala se, ljudi je svojataju (pravda za), nije slobodna i neutralna sto bi sushtinski trebala biti.
Postala je izlobirana.
bitangeIprinceze

#23684 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 18/12/2021 09:27
bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 09:08 Al zato imaju i treći, korisni svjedoci al zatvoreni u mišijim rupama. No međutim, to mene ne brine jer će doći vrijeme kad budu trebali pogledati pravdi u lice.
Pravda je u mishijoj rupi ,,,prepala se, ljudi je svojataju (pravda za), nije slobodna i neutralna sto bi sushtinski trebala biti.
Postala je izlobirana.
U sKlaDu sa svojim ljudskim principima i nema ništa protuzakonito
kakotakonikako

#23685 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

dzolix wrote: 18/12/2021 08:48
bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 08:22 Ih vala džo i ti si hajrovvo bar 5 KM. Ako ništa zbog onih tvojih crtica u postovima --------------------------------
Toliko razliciti a toliko slicni, Muriz i Alisa.
Jedan obozava javnost i izlazenje u medijima dok drugi trazi potpunu anonimnost a oboje su kao svjedoci gotovo beskorisni.
Napisati da je Alisa, osoba koja je bila sa Dzenanom u vrijeme njegovog ubistva, beskoristan svjedok - moze samo osoba bez karaktera ili osoba koja pise po zadatku.

Sta svasta neces procitati ovdje.

Morace Suljo da ovo proanalizira.
ArmandiHose

#23686 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Vrijeme i mjesto:

Godina je 2025., Sarajevo, u blizini Suda Bosne i Hercegovine,

svima nama poznati pathétique lik, Veleumni bistri plemić vitez Don Kihot od Hrasnice, usamljeni nezadovoljnik nedovršeni pravnik ostavljen i napušten od mentora, profesora i savjetnika, presreće sudije Suda Bosne u Hercegovine na putu u Sud:

...https://youtu.be/i3gUke3dkq4...

Stop nasilju nad nositeljima pravosudne funkcije, nad tuziteljima i sudijama! Stop pathétique! Pravda za sudije Suda Bosne i Hercegovine!

.
skafiskafsnjak

#23687 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

Sve se mijenja...ali dzolix i denden ostaju :lol:
ArmandiHose

#23688 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

"ravaku", "kurava",

obično se misli na ženu posrnulog morala (kurva, drolja, itd).

Da li može ravaku biti muškarac u godinama?

Ako tražimo odgovor na ovo pitanje i definiciju, ako je "differentia specifica" za ovaj pojam činjenica da se radi o osobi koja prodaje svoje (i svojih bližnjih) poštenje, čast i obraz (ne samo dupe i ostale tjelesne otvore) za novac, karijeru i slavu, ili za bilo koji drugi interes, onda možemo lako i nepogrešivo zaključiti da je u svojim postovima denden zaista u pravu,

da je svima nama poznati pathétique lik, Veleumni bistri plemić vitez Don Kihot od Hrasnice "ravaku",

jer je vremenom svjesno pristao na prodaju svoga obraza, svoje borbe i pravde za koju se bori svojim mentorima (on zna kojim, a mi možemo samo pretpostavljati na osnovu indicija), preko svog "savjetnika", za potrebe njihovih ciljeva, njihovih pozicija i njihovih karijera, a ne u konačnici za utvrđivanje "materijalne istine" i pravde u ovom tragičnom slučaju. Nažalost, i dalje je na tržištu.
bitangeIprinceze

#23689 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 16/12/2021 23:24
kvinoja wrote: 16/12/2021 23:12

A kakvi su tvoji interesi da orgijaš 5 godina na ovoj temi ako ne prizemni i svjetovni?
Sam si rekao, "orgijanje", dakle-promiskuitetni.
Čim se spomene orgijanje ja pomislim na sestre Mutap. Nezaobilazna asocijacija. Ako se još k tome doda i & co onda zamišljam kako to ide: hej može li trojka, ma može naravno da može? A Jel može i četvorka, ma može naravno da može, zašto ne bi moglo. :izet:
denden

#23690 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 11:34
denden wrote: 16/12/2021 23:24

Sam si rekao, "orgijanje", dakle-promiskuitetni.
Čim se spomene orgijanje ja pomislim na sestre Mutap. Nezaobilazna asocijacija. Ako se još k tome doda i & co onda zamišljam kako to ide: hej može li trojka, ma može naravno da može? A Jel može i četvorka, ma može naravno da može, zašto ne bi moglo. :izet:
Naravno, nisam prvi na temi koji je primijetio zapanjujuću sličnost između manifestovanog četničkog i mentalnog sklopa prosječnog društveno angažovanog murizovca.

Čak su to i moderatori prepoznali kad su te trajno banovali pod jednim od tvojih prošlih nickova (uvijekIInikadI).
bitangeIprinceze

#23691 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 18/12/2021 11:58
bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 11:34
Naravno, nisam prvi na temi koji je primijetio zapanjujuću sličnost između manifestovanog četničkog i mentalnog sklopa prosječnog društveno angažovanog murizovca.

Čak su to i moderatori prepoznali kad su te trajno banovali pod jednim od tvojih prošlih nickova (uvijekIInikadI).
Ma samo orgijanje 🥰🥰🥰 sreći nema kraja. Svaka tebi čast na izuzetnom intelektu za uočavanje sličnosti. Pozdravi džo :lol: a možeš i Armanda :lol: :lol:
Čekamo 2025 da vidimo koliko je šištajući lonac izdržljiv :bih:
denden

#23692 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Arijana Memić teško optužuje, između desetina ostalih, "zavjerenike" Nebojšu Veljovića i Nedžada Hrvata. Državno tužilaštvo je, bez ijednog stvarnog dokaza, preuzelo Memić-Feraget optužbe i uhapsilo Veljovića i Hrvata i tražilo pritvor za njih zato što su navodno bili dio organizovane grupe sa najgnusnijim zadatkom, da odgode pozivanje Hitne kako bi Dženan iskrvario, što se, prema tužiocu Hasanspahiću "i desilo". Sumnjičeni su da su sa lica mjesta koordinirali sa "organizatorom" Zijadom Mutapom, "jer on nije tako brzo mogao doći na lice mjesta osim ako od njih nije znao sve šta se desilo". Oni su, za razliku od tvrdnji iz fabrike laži Memić-Feraget, tvrdili da je prvo što je Alisa rekla kad ih je zaustavila to da su ONI povrijeđeni, da ih je uradio auto i POKAZALA RUKOM NA DŽENANA. SVjedočili su da je bila rastresena, da se bojala da će se onesvijestiti, da je u prvi mah spomenula zeleni auto koji je otišao prema Vrelu BOsne, a da se za par minuta nije sjećala da im je to rekla, što pokazuje da je imala post-traumatsku amneziju.

Murizu i Feragetu i Državnom tužilaštvu je bilo vrlo bitno da izbace ove po njih vrlo nepovoljne izjave Hrvata i Veljovića, iz kojih se vidi da je Alisi prva briga bilo Dženanovo zdravlje i život, te da je bila ošamućena i krvava, uplašena, prepadnuta, izgubljena, da je policajca držala za ruku da se ne bi onesvijestila.

Najlakši način je bio da se i te policajce, koji su odmah pozvali HItnu, predstavi zavjerenicima, tj. osumnjiči, strpa u pritvor, optuži. Međutim, sud je odbio pritvor, jer nije bilo ni osnovane sumnje za ono za šta ih je tužilaštvo sumnjičilo. U nedostatku osnovane sumnje, tužilaštvo ih je moralo osloboditi, tj. obustaviti istragu, a onda ih moralo i saslušati kao svjedoke, NAKON ŠTO SE VEĆ POKAZALA KAO LAŽ TVRDNJA FERAGET-MEMIĆ-DRŽAVNO TUŽILAŠTVO DA SU ONI ZAVJERENICI.

E, ta dvojica policajaca, opisani u teoriji zavjere kao osobe sa najgnusnijim zadatkom, kao oni koji su "imali zadatak da čekaju da povrijeđeni Dženan iskrvari, što se desilo, pa tek onda pozovu Hitnu", su svjedoci Državnog tužilaštva na narednom ročištu. Zajedno sa Arijanom Memić koja ih je optužila da su sve slagali i da su zavjerenici, da su prije nesreće bili na licu mjeta, po zadatku.
ARIJANA MEMIĆ-PRAVDA ZA DŽENANA:
Dobila sam nove dokaze koji teško kompromituju Alisu Mutap, pripadnike DKPT, MUP KS, Hitnu pomoć, itd.
Sve će biti proslijeđeno tužilaštvu BiH.

No, da se kratko vratimo na 08.02.2016.g, kao i na iskaze pojedinih svjedoka.

HRVAT NEDŽAD, pripadnik DKPT, svjedočio na Kantonalnom sudu 02.11.2016.g.

Sada se obraćam lično tebi, Nedžade.

Na sudu si izjavio kako vas je tu veče (08.02.2016.g) u Velikoj aleji, zaustavila Alisa Mutap, koja vam (tebi i kolegi) je rekla:" POMOZITE NAM, UDARILO NAS JE AUTO VELIKOM BRZINOM".
Nakon toga, dispečeru javljate, DA JE DJEVOJKA UDARILA AUTOM U DRVO. (Javljate da je udarila autom u drvo, auta nema na licu mjesta.)
Izjavio si da ste naišli na Alisu Mutap u 22:35h, te da ste Hitnu pomoć čekali "možda čak pola sata".

E sad, Nedžade, ako je Hitna obaviještena u 22:37h, a na lice mjesta stigla u 22:52h, znači li to Nedžade da ste ti i kolega Nebojša Veljović bili na licu mjesta prije "saobraćajne nesreće"???

NEBOJŠA VELJOVIĆ, pripadnik DKPT, svjedočio na Kantonalnom sudu 02.11.2016.g

Obraćam se i tebi, Nebojša, s istim pitanjima.

DOKLE MISLITE LAGATI ?!?!?!

Velibor Ristivojević, pripadnik MUP-a KS, svjedočio na Kantonalnom sudu 02.11.2016.g
Uzimao podatke od Alise Mutap koja je bila KOMUNIKATIVNA.

U 22:52h- Hitna stigla, prva ekipa.
Alisu zove tata na mobitel u 22:56h, Velibor se javlja.. na sudu izjavljuje da je Hitna stigla tada kada je Alisi zazvonio mobitel.

Velibore Ristivojeviću, zašto si lagao na sudu?

Zašto niko od vas nije uputio doktoricu da prvo ukaže pomoć teško povrijeđenom Dženanu Memiću a ne lakše povrijeđenoj Alisi Mutap?

ALISA MUTAP
ZIJAD MUTAP
ESMA MUTAP
NEDŽAD HRVAT
NEBOJŠA VELJOVIĆ
VELIBOR RISTIVOJEVIĆ
ELVEDIN BOJA
EDIN VATRIĆ
NERMIN HALILOVIĆ
DŽAFER HRVAT
HASAN DUPOVAC
EMIR MEHMEDAGIĆ
ADMIR ŠALAKA
EDIN GRABOVICA
ELMEDIN KONAKOVIĆ-pripadnik MUP-a KS
SANELA HASANBEGOVIĆ
OLGA VUKŠA
HARIS IMAMOVIĆ
DALIDA BURZIĆ
TIHOMIR JURKO
SEAD KREŠTALICA
ĆATO MERIS
IVANA PETKOVIĆ
AIDA TOPALOVIĆ
ŠEJLA HELJIĆ
MLADEN FURTULA
DRAGAN SLJEPČEVIĆ
AMINA RUŽDIĆ
ZDRAVKO KNEŽEVIĆ
VLADO MIŠKOVIĆ
ŠEVAL KOVAČEVIĆ, i ostali pripadnici kriminalne organizacije koja štiti ubice.

Kao što vidite mi sve znamo, i kao što naš advokat kaže - samo tražimo tužioca.

DA SE NA VRIJEME INTERVENISALO, DŽENAN BI BIO ŽIV❗❗❗

ALISA MUTAP, čisto da znaš, u Tužilaštvu BiH, postoji snimak da ste u Velikoj Aleji bili u 21:30h, a moj Dženan je operisan u 00:30h iza ponoći.

KUNEM TI SE, ALISA MUTAP, MORAT ĆEŠ ODGOVORITI ŠTA JE BILO ZA TA 3 SATA ❗
Tu je, naravno, i razmontirana ubleha (Državno tužilaštvo, jednako kao što nije ni Kantonalno, snimak nije uzelo u dokaze) o džamijskom snimku "kao dokazu da su Alisa i Dženan bili u Aleji u 21:30"

Verzija teorije zavjere Feraget-Memić je bila da su Veljović i Hrvat zavjerenici, da su bili ranije na licu mjesta (vršili prikrivanje), čekali namjerno da Dženan "iskrvari", da su slagali o Alisinom ponašanju itd.

Da Sud BiH napokon nije pokazao trunku razuma, da se pitalo samo tužilaštvo, i Veljović i Hrvati bi danas sjedili sa ostalih pet optuženih.

Arijana Memić, koja ih optužuje da su gnusni zločinci i zavjerenici, a nakon što su se njene optužbe pokazale kao teorija zavjere, laž i ubleha, ZAJEDNO SA NJIMA SVJEDOČI istog dana kao svjedok tužilaštva. :-)
GAU8

#23693 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

po ovoj logici kriv je Muriz sto je pustio Dzenana van "u gluho doba" iako je znao da je primao prijetnje...

ili su krivi svi radbici u hitnoj pomoci jer mu namjerno nisu uspjeli spasiti zivot...

kriva je hitna pomoc sto se ne nalazi blize mjestu nesrece...

itd itd

sve u zatvor!
bitangeIprinceze

#23694 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 18/12/2021 12:25 Verzija teorije zavjere Feraget-Memić je bila da su Veljović i Hrvat zavjerenici, da su bili ranije na licu mjesta (vršili prikrivanje), čekali namjerno da Dženan "iskrvari", da su slagali o Alisinom ponašanju itd.
Ovde možeš komotno i mene pridodati :thumbup:
Da Sud BiH napokon nije pokazao trunku razuma, da se pitalo samo tužilaštvo, i Veljović i Hrvati bi danas sjedili sa ostalih pet optuženih.
...imaće svoju priliku da javno kažu šta, gdje, kako..... samo sabura ako to imaš u sebi :wink: sigurno nisu nebitni svjedoci kao ono dvoje što ti je (polu)brat maloprije naveo :D
bitangeIprinceze

#23695 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 18/12/2021 12:31 po ovoj logici kriv je Muriz sto je pustio Dzenana van "u gluho doba" iako je znao da je primao prijetnje...

ili su krivi svi radbici u hitnoj pomoci jer mu namjerno nisu uspjeli spasiti zivot...

itd itd

sve u zatvor!
SvE u zatvor!
denden

#23696 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 12:35
Ma ne i tu, dosta je što si u knjizi rođenih ;)
bitangeIprinceze

#23697 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 18/12/2021 12:40
bitangeIprinceze wrote: 18/12/2021 12:35
Ma ne i tu, dosta je što si u knjizi rođenih ;)
Vala koliko si pričao o Svemiru da je i meni postalo zanimljivo tako da ako ima knjiga za svemir slobodno piši +1.
preselio na ahiret

#23698 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

GAU8 wrote: 18/12/2021 12:31 po ovoj logici kriv je Muriz sto je pustio Dzenana van "u gluho doba" iako je znao da je primao prijetnje...

itd itd

sve u zatvor!
Po ovoj logici 3 sata se sve desavalo,puco snajper pa nisu mogli prici, sta li?
Ja mislim da su cetnici krivi :-)

Od pocetka sam pretpostavljao da je snimak sa hotela kljucni dokaz i da se mozda vecina stvari desila ili u ili ispred hotela.
uglavnomja

#23699 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

sa hitne pomoci su skinute sve optuzbe nakon sto su muriz i feraget razgovarali sa onom bradatom spodobom (koja je srecom dobila nogu)

optuzili, pa abolirali :zzzz:
nesto kao 2 bozanstva, palac gore, palac dole, zivot smrt, kolaterala na njihovom putu ka vrhu
laganje, izmisljanje i svi vidovi manipulacije su im dozvoljeni

uostalom, kad su se digli na hitnu narod je vec tu povukao rucnu

fino da je denden stavio ove arijanine glupave izmisljotine, da se ne zaboravi
a bice i ona svjedok :thumbup:
srecom ima crno na bijelo, nije rekla kazala

ne znam koji put pitam - da li muriz radi? od cega zivi?
da li se njegovo imovinsko stanje promijenilo?
pare iz dijaspore su cudo, niko ih ne vidi i ne zna koliko ih je doslo niti na sta su potrosene
a ne sumnjam da je bilo i domacih boraca za pravdu spremnih na donacije, raznih vrsta za razne usluge
preselio na ahiret

#23700 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

uglavnomja wrote: 18/12/2021 13:06 sa hitne pomoci su skinute sve optuzbe nakon sto su muriz i feraget razgovarali sa onom bradatom spodobom (koja je srecom dobila nogu)

optuzili, pa abolirali :zzzz:
nesto kao 2 bozanstva, palac gore, palac dole, zivot smrt, kolaterala na njihovom putu ka vrhu
laganje, izmisljanje i svi vidovi manipulacije su im dozvoljeni

uostalom, kad su se digli na hitnu narod je vec tu povukao rucnu

fino da je denden stavio ove arijanine glupave izmisljotine, da se ne zaboravi
a bice i ona svjedok :thumbup:
srecom ima crno na bijelo, nije rekla kazala

ne znam koji put pitam - da li muriz radi? od cega zivi?
da li se njegovo imovinsko stanje promijenilo?
pare iz dijaspore su cudo, niko ih ne vidi i ne zna koliko ih je doslo niti na sta su potrosene
a ne sumnjam da je bilo i domacih boraca za pravdu spremnih na donacije, raznih vrsta za razne usluge
Cim se mutapi bave,od cega alisa kao neradnik zivi?Muriz kolko znamo drajva kamionche a alisa koga drajva?
Locked