Da si u AT store uzeo, imao bi ga odmah. Tu jedino u Bosni uzimam appleove proizvode.
iPhone - All about
Moderator: Benq
- deogest
#26902 Re: iPhone - All about
On je tip onih ljudi sto hejtuje ono sto ne moze imat. On je tip onog muskarca koji kad ga dobra treba neka odbije ili mu spuca seen, onda prica sve najgore o njoj da je kurva i tako to. 1000 %.adsubzero wrote: ↑17/12/2021 18:32Onda samo ne znas oko cega je bila rasprava prije nekoliko dana, kada su se pojedinci ocito uvrijedili sto sam rekao da je danas glupo uzeti iPhone 11, tj da se ne isplati. Nakon toga je pokrenuta lavina komentara. Jest da i ja malo podjebavam, ali su reakcije pojedinaca i neki komentari toliko glupi da ne mozes povjerovati. Te iPhone je svemirski brod, iPhone je Mercedes, iPhone nema samo ko nema para i slicne gluposti, ono... Daj malo se presaberite.
Pogotovo neki komentari kao da je iPhone savrsen i nema nikakvih problema, iako dokazem da ima, ali na te informacije se zazmiri. Ok ljudino.
Dobro je receno, korisnici iPhone-a su bas sektaski nastrojeni. E pa ovo nije iPhone fan club, niti kakav kult. Ko hoce nek napravi svoj privatni forum, jer ovdje je mjesto za diskusiju o iPhone-u, ukljucujuci i kritike.
-
adsubzero
#26903 Re: iPhone - All about
A kompleksa... Jest, iPhone je svemirski brod koji svako zeli imati, a samo neki mogu priustitideogest wrote: ↑17/12/2021 18:58On je tip onih ljudi sto hejtuje ono sto ne moze imat. On je tip onog muskarca koji kad ga dobra treba neka odbije ili mu spuca seen, onda prica sve najgore o njoj da je kurva i tako to. 1000 %.adsubzero wrote: ↑17/12/2021 18:32
Onda samo ne znas oko cega je bila rasprava prije nekoliko dana, kada su se pojedinci ocito uvrijedili sto sam rekao da je danas glupo uzeti iPhone 11, tj da se ne isplati. Nakon toga je pokrenuta lavina komentara. Jest da i ja malo podjebavam, ali su reakcije pojedinaca i neki komentari toliko glupi da ne mozes povjerovati. Te iPhone je svemirski brod, iPhone je Mercedes, iPhone nema samo ko nema para i slicne gluposti, ono... Daj malo se presaberite.
Pogotovo neki komentari kao da je iPhone savrsen i nema nikakvih problema, iako dokazem da ima, ali na te informacije se zazmiri. Ok ljudino.
Dobro je receno, korisnici iPhone-a su bas sektaski nastrojeni. E pa ovo nije iPhone fan club, niti kakav kult. Ko hoce nek napravi svoj privatni forum, jer ovdje je mjesto za diskusiju o iPhone-u, ukljucujuci i kritike.![]()
- Nadzornik
#26904 Re: iPhone - All about
Da,to je normalno,trenutno jer i ja sam narucio iPhone 13 ovdje gdje sam ja tj. u Austriji 2 decembra i jos uvjek cekam.
Dosla mi je juce poruka od Telekom Austria da imam strpljenja jer imaju problema sa nabavkom novih iPhona i da ce
isporuka potrajati jos neko vrijeme...
Gledam sad na Amazonu,isporuka iPhona 13 traje od 1 do 2 mjeseca a nekih modela i boja uopste nemaju na lageru...
https://www.amazon.de/Apple-iPhone-13-1 ... HJ1ZQ&th=1
-
Vertig0
#26905 Re: iPhone - All about
Nestasica je svugdje u svijetu i jednostavno nema tih telefona.
Nije istina da bi ga u AT store dobio odmah.
-
vojopd
#26906 Re: iPhone - All about
Ma kakav AT Store. Neka si narucio u Mekline, samo tamo i kupuj.
- mbenz
#26907 Re: iPhone - All about
sto su ti isheep ,da 5000 maraka za mobitel, kojeg nema i jos ga ceka preko mjesec dana, mogao za 400 maraka uzeti duplo bolji ćaomi sa boljom baterijom i cak sto vise, fluidnijim
-
isx
#26908 Re: iPhone - All about
Kod švercera ih ima uvijek.
-
Sid the sloth
#26909 Re: iPhone - All about
Pa navedi ti jedan problem 21-og stoljeca koji iPhone ne moze rijesiti. Ko jos koristi mobitel kao usb stick pored cloud servisa, wtf.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 13:58 A majke ti mile.
Evo, de ti jedan problem koji android ne može riješit al eto sveti uređaj može. Vrludaš mi, šbbkbb
Očekujem rješenje tipa "evo možeš fajlove prebacit tako i tako na pc i sa njega". "ima softver taj i taj" itd. a ne smiješni ti problemi. To su argumenti kad se nema argumenata.
Android ti ne moze npr. - dobiti update na zadnji softver ako je star 4 godine. Ne moze raditi kao prve godine ako je star 4 godine.
A koji to tacno problem iPhone ne moze rijesiti? Te prahistorijske probleme koje ti spominjes ne brojim jer to nisu problemi ljudi u 21-om stoljecu. Isto da ja ne pisem Android telefoni se ne mogu puniti putem lightning kabla.
- deogest
#26910 Re: iPhone - All about
Bukvalno, cuj USB stick.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 23:25Pa navedi ti jedan problem 21-og stoljeca koji iPhone ne moze rijesiti. Ko jos koristi mobitel kao usb stick pored cloud servisa, wtf.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 13:58 A majke ti mile.
Evo, de ti jedan problem koji android ne može riješit al eto sveti uređaj može. Vrludaš mi, šbbkbb
Očekujem rješenje tipa "evo možeš fajlove prebacit tako i tako na pc i sa njega". "ima softver taj i taj" itd. a ne smiješni ti problemi. To su argumenti kad se nema argumenata.
Android ti ne moze npr. - dobiti update na zadnji softver ako je star 4 godine. Ne moze raditi kao prve godine ako je star 4 godine.
A koji to tacno problem iPhone ne moze rijesiti? Te prahistorijske probleme koje ti spominjes ne brojim jer to nisu problemi ljudi u 21-om stoljecu. Isto da ja ne pisem Android telefoni se ne mogu puniti putem lightning kabla.
- kokuz_sa
#26911 Re: iPhone - All about
Jesu oficijelni prodavaci ali nisu jedini uvoznici Apple uredjaja..
Ako nisi cjepidlaka..da moras uzet kod njih..
Evo ima ih u veleprodaji, znaci mozes izabrat maloprodaju gdje uzeti

-
twomad
#26912 Re: iPhone - All about
Nemam iskustva sa kupovinom uredjaja, ali imam iskustva sa servisiranjem i cekanjem dijelova.
Uglavnom neozbiljni su do koske, fabricku gresku na (tada) novom MacBook-u (butterfly tastatura, rak rana te serije macbooka) su rjesavali vise od 15 dana, navodno se ceka dio. Nakon sto im je zaprijeceno inspekcijom laptop je magicno bio gotovo sutra ujutro.
Prijatelj im je nosio iPhone 11 pro sa razbijenim ekranom, za koji su rekli da ga ne mogu popraviti da bi se ispostavilo kasnije da su polomili konektor za ekran na ploci i presutili. Meni su mijenjali bateriju takodje na iphone 7 ciji je health za godinu dana pao na 83% dok je fabricka baterija trajala skoro 5 godina.
Iskreno ja bi ih izbjegavao, AT Store mi djeluje dosta ozbiljnije.
-
Zalaz
#26913 Re: iPhone - All about
Kakva je ovo stranica na slici?
Razlog sto sam uzeo u mekline jeste sto su mi u AT storu rekli prosto da nemaju na stanju, dok su mi u mekline rekli da nemaju na stanju ali da se moze naruciti i da isporuka traje do 25 dana, ali evo taj rok od 25 dana je sad vec prosaotwomad wrote: ↑18/12/2021 09:03Nemam iskustva sa kupovinom uredjaja, ali imam iskustva sa servisiranjem i cekanjem dijelova.
Uglavnom neozbiljni su do koske, fabricku gresku na (tada) novom MacBook-u (butterfly tastatura, rak rana te serije macbooka) su rjesavali vise od 15 dana, navodno se ceka dio. Nakon sto im je zaprijeceno inspekcijom laptop je magicno bio gotovo sutra ujutro.
Prijatelj im je nosio iPhone 11 pro sa razbijenim ekranom, za koji su rekli da ga ne mogu popraviti da bi se ispostavilo kasnije da su polomili konektor za ekran na ploci i presutili. Meni su mijenjali bateriju takodje na iphone 7 ciji je health za godinu dana pao na 83% dok je fabricka baterija trajala skoro 5 godina.
Iskreno ja bi ih izbjegavao, AT Store mi djeluje dosta ozbiljnije.
-
dzenanalic22
#26914 Re: iPhone - All about
Zdravo.
Zanima me je li normalno da se baterija iPhonea brže troši na ovim niskim temperaturama? Imam iPhone 11 i danas sam bio 3 sata vani i skinulo 15%, a nisam ga koristio nikako. Inače, na normalnim temp bi skinulo 1%. I može li izlaganje telefona duže vrijeme na niskim temperaturama dugoročno oštetiti bateriju?
Zanima me je li normalno da se baterija iPhonea brže troši na ovim niskim temperaturama? Imam iPhone 11 i danas sam bio 3 sata vani i skinulo 15%, a nisam ga koristio nikako. Inače, na normalnim temp bi skinulo 1%. I može li izlaganje telefona duže vrijeme na niskim temperaturama dugoročno oštetiti bateriju?
-
vojopd
#26915 Re: iPhone - All about
Moze uticati, naravno. Jesi li pogledao da ti koja app nije slucajno radila u background-u?
- Nadzornik
#26916 Re: iPhone - All about
Da na hladnoci se baterije brze trose i dugotrajno ili svakodnevno izlaganje IPhona a to vazi i za druge marke moze da nasteti bateriji.dzenanalic22 wrote: ↑18/12/2021 21:47 Zdravo.
To se desava zato sto tecni elektrolit postaje viskozniji i stvrdnjava se,sto smanjuje njegovu provodljivost.
Litijum joni tada sporije migriraju od katode do anode i obrnuto.
Na minus 20 stepeni kapacitet konvencionalne litijum-jonske baterije je 50% a na minus 40 stepeni samo 12%.
Ovo moze da varira od proizvodjaca do proizvodjaca jer sastav elektrolita je dobro cuvana tajna svakog proizvodjaca baterija.
- Hunter96
#26917 Re: iPhone - All about
Nema veze da li tvoj racunar ima wifi prijemnik ili ne, ukoliko ima USB ulaz a ima ga sigurno, mozes podijeliti mobilne podatke tako sto ukljucis svoj telefon kablom u racunar i kod hotspot pristupne tacke odaberes dijeljenje preko usb i imas internet na svom desktop racunaru.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 09:52 Haj sad malo nastranu ova diskusija čiji je veći.
Pitanje iz života, realno me zanima.
Ja u izolaciji, u stanu bez interneta.
Imam desktop PC jer moram radit, imam iPad i android telefon.
Trebam primiti posao, par giga 3d fajlova, i prebaciti na PC. Takođe, kad završim, trebam par giga i poslati.
Da telefon nije bio android, nego iPhone, kako bi?
*PC nije laptop, ne mogu napraviti hotspot jer nema wifi modula, pa uzmite i to u obzir.
-
Tabijat
#26918 Re: iPhone - All about
Hvala Hunter, korisna foraHunter96 wrote: ↑19/12/2021 01:13Nema veze da li tvoj racunar ima wifi prijemnik ili ne, ukoliko ima USB ulaz a ima ga sigurno, mozes podijeliti mobilne podatke tako sto ukljucis svoj telefon kablom u racunar i kod hotspot pristupne tacke odaberes dijeljenje preko usb i imas internet na svom desktop racunaru.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 09:52 Haj sad malo nastranu ova diskusija čiji je veći.
Pitanje iz života, realno me zanima.
Ja u izolaciji, u stanu bez interneta.
Imam desktop PC jer moram radit, imam iPad i android telefon.
Trebam primiti posao, par giga 3d fajlova, i prebaciti na PC. Takođe, kad završim, trebam par giga i poslati.
Da telefon nije bio android, nego iPhone, kako bi?
*PC nije laptop, ne mogu napraviti hotspot jer nema wifi modula, pa uzmite i to u obzir.
Probam odmah
- mbenz
#26919 Re: iPhone - All about
i ja imam iphone 11 i nisam to primjetio, ali sam primjetio da mi je kroz 5 dana batery healt spao sa 100 na 98, ja mislim da i to tvoje i ovo moje ima veze sa novim 15.2 updateom, neki bug vjerovatnodzenanalic22 wrote: ↑18/12/2021 21:47 Zdravo.
- meskalin
#26920 Re: iPhone - All about
Ja imam iPhone 12 Pro Max star 9 mjeseci i healt mi je spao na 97 %, a do prije mozda mjesec dana je bio na 99%, cudno jer telefon mislim da nikad nije spao ispod 15 % i uvijek je stednja upaljena kada se skine s punjaca. Moguce je da ima veze s novim update_ommbenz wrote: ↑19/12/2021 23:52i ja imam iphone 11 i nisam to primjetio, ali sam primjetio da mi je kroz 5 dana batery healt spao sa 100 na 98, ja mislim da i to tvoje i ovo moje ima veze sa novim 15.2 updateom, neki bug vjerovatnodzenanalic22 wrote: ↑18/12/2021 21:47 Zdravo.
-
vojopd
#26921 Re: iPhone - All about
Ne obaziri se na BH, uzivaj u uredjaju.
-
Vertig0
#26922 Re: iPhone - All about
Ljudi dragi pa da li ste vi normalni? Baterij je potrosnj materijal i vremenom ce oslabiti pa cak i ako se ne koristi nikako. Ima nacina kako da se uspori njen pad ali ne toliko peglativno da se ne isplati raditi. Koristite uredjaj kako treba i uzivajte.
-
adsubzero
#26923 Re: iPhone - All about
Sto je najgore ovo softversko ocitanje nema veze s vezom. Ljudi prijavljuju kako im nakon update-a poraste battery health
- Ady88
#26924 Re: iPhone - All about

iPhone 6 - kapacitet 91%
iPhone X - kapacitet 83%
Last edited by Ady88 on 20/12/2021 20:56, edited 1 time in total.
-
probook
#26925 Re: iPhone - All about
Ja sam za Iphone kupio onaj Xiaomi punjac 20w type-c.
Fino puni, sve ok. Nije mi se dalo zajebavati sa iphone punjacem i razmisljanjem je li original ili ne, a da dajem oko 80 maraka za punjac u kvlastenoh prodavnici nisam htjeo jer je previse. Isti taj punjac u europskim ovlastenim prodavnicama je 50 KM.
Fino puni, sve ok. Nije mi se dalo zajebavati sa iphone punjacem i razmisljanjem je li original ili ne, a da dajem oko 80 maraka za punjac u kvlastenoh prodavnici nisam htjeo jer je previse. Isti taj punjac u europskim ovlastenim prodavnicama je 50 KM.