Pa ovo nemas ni u crtanom da ti se desi
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
soha96
#26876 Re: iPhone - All about
Joj situacije hahahhah

-
soha96
#26877 Re: iPhone - All about
Ovo je nekih 50 puta jace od one: "A kako cu muziku prebaciti na telefon (skoro je 2022. godina)" ili "Jarane nema utora za slusalice" 
-
Tabijat
#26878 Re: iPhone - All about
Soha jes ti to 96 godište matere ti?
-
soha96
#26879 Re: iPhone - All about
Radi covjek poslove vrijedne hiljadama maraka a nema osnovnu opremu, tipa laptop ili wifi karticu od 10 maraka itd. I iphone mu kao nije dobar jer sta ako bude sutra smak svijeta a on ima samo slusalice sa zicom i 3.5mm jack ulazom a hoce da cuje od hakale prosla si pored mene zadnji put prije nego svi odemo u trokurac.

- deogest
#26880 Re: iPhone - All about
Cuj ovog bez interneta u 2021, ima mobilni a ne zna sta je hotspot, i ovaj izgleda iPhone samo na slikama vidio
Bas naprotiv, za rad, developeri, programeri, youtuberi upravo koriste iOs uredjaje jer je mnogo bolje. Meni je windows drazi logicno zbog gaminga, ali za posao iOs je zakon. Odradis na iPad recimo montazu i rendering bolje lakse i brze nego na nekim PC. Ako mislis da lazem kucaj na yt pa se uvjeri.
Ko sto meni lik neki dan govori, necu iPhone, moras platit muziku, ja mu otvorim app unutra 1000 pjesama, sjebo se covjek.
Bas naprotiv, za rad, developeri, programeri, youtuberi upravo koriste iOs uredjaje jer je mnogo bolje. Meni je windows drazi logicno zbog gaminga, ali za posao iOs je zakon. Odradis na iPad recimo montazu i rendering bolje lakse i brze nego na nekim PC. Ako mislis da lazem kucaj na yt pa se uvjeri.
Ko sto meni lik neki dan govori, necu iPhone, moras platit muziku, ja mu otvorim app unutra 1000 pjesama, sjebo se covjek.
Last edited by deogest on 17/12/2021 10:50, edited 1 time in total.
-
soha96
-
Tabijat
#26882 Re: iPhone - All about
Ma ne, samo me interesuje 
-
Sid the sloth
#26883 Re: iPhone - All about
Ok, u tom slucaju ima smisla desktop PC umjesto laptopa jer je takav laptop duplo skuplji.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 10:41Radim nešto vrlo slično video produkciji. D PC ima 128 gb rama, procesor od 16c/32T i grafiku od 12Gb.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:34 Da li sam to ja?
Pa snalazim se evo vec godinama, posao mi je takav da sam bez interneta na birou i nikad mi se nije desila situacija da s iPhone-om nisam nesto mogao upravo zato sto znam kako se koriste tehnologije u 21 stoljecu.
Ako spadam medju 3 covjeka na svijetu koji imaju desktop PC na vikendici, prvo potrudio bi se da kupim laptop s kojim mogu raditi sve sto moze i desktop, samo nemoj reci da takav laptop ne postoji (osim ako ne radis filmsku produkciju). Ako iz nekog svemirskog razloga s tolikom zaradom kakvom se hvalis ne mozes kupiti laptop onda bar pripremi desktop na iznenadne situacije.
Te hitne situacije se ne rjesavaju kad se dese, nego se pametan insan pripremi na hitne situacije, a u tvom slucaju je puno bolje rjesenje bilo da si kupio wireless karticu za PC i rijesio bi problem za sve buduce nestanke interneta.
Laptop takav postoji ali ne može rendati animacije danima čisto zato što bi se pregrijavao. Plus što nije nikakva komparativna prednost jer ima manji monitor, a težak je gotovo isto. Dakle...
Da se razumijemo. Android je daleeeeeko od idealnog sistema. Ios je ljepši, fluidniji (skuplji...) itd. Gotovo sve česte scenarije će uraditi bolje od androida, bez sumnje.
Ali...
U momentu kad izađeš iz okvira onog što su oni zamislili kao čest scenario, najebao si. I to je tako.
Jedan dio toga je i da te natjera da kupiš SVE Apple uređaje, što u mom slučaju nije moguće niti želim.
Jednu stvar je ovaj Sid tačno napisao. Iphone nije zamišljen da to radi. To je to.
Ono sto nema smisla je da je takav PC na vikendici ili na moru. I takodjer nema smisla da nemas wifi karticu za takav PC koja bi te pripremila na situacije bez interneta kad moras koristiti mobilni hotspot.
- mbenz
#26884 Re: iPhone - All about
Stani, stani, koliko sam ja shvatio ti sve ove godine odbijas da kupis iphone samo zato sto se nebi mogli prebaciti fajlove bez interneta, a to se moze rijesiti za 30KM da kupis wireless adapter za PC pa preko hotspota sve odradis, iako je vjerovatnoca da ce se to desiti (nestati interneta bas u tom trenutku kad tebi treba) recimo 1:1000 ??? Ka koji si ti sampion Allaha mi, izvini ali moram ti to reci.
-
Tabijat
#26885 Re: iPhone - All about
Ma ne kontaš poentu. Mene je realno interesovalo kako bi neko u datoj situaciji riješio dati problem.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 12:15 Ok, u tom slucaju ima smisla desktop PC umjesto laptopa jer je takav laptop duplo skuplji.
Ono sto nema smisla je da je takav PC na vikendici ili na moru. I takodjer nema smisla da nemas wifi karticu za takav PC koja bi te pripremila na situacije bez interneta kad moras koristiti mobilni hotspot.
Nemam ja ništa protiv iPhona i ovi gore dječiji komentari me ne interesuju.
Znači , problem taj i taj (eto pao mi na pamet konkretan jer se stvarno desio). Imaš to i to. Zadatak je to i to. Kako riješiti?
Ja od tebe očekujem neko konkretno rješenje, a ne "što nemaš laptop" "što nemaš wifi modul" , "šta ti uopšte radiš", "kako nema interneta 21 vijek" itd. To su gluposti. Uvijek, uvijek postoji neki scenario gdje si blokiran nečim. E sad, ako uređaj koji košta 3x više nije komparativna prednost u toj situaciji, nego on nije zamišljen da to radi, onda jbg. Vala da ne znam kako fluidno radi i kakav mu je ekran. Zato imam iPad pa mi fluidno radi i lijep mu je ekran.
-
soha96
#26886 Re: iPhone - All about
Kao i uvijek, rijesenje je jednostavno. Nabavis oba flagshipa i uzivas u zivotu. 
-
Sid the sloth
#26887 Re: iPhone - All about
Pa zato sto su ti problemi kao da si u 1997-oj godini, kakvo rjesenje ocekujes?Tabijat wrote: ↑17/12/2021 13:42Ma ne kontaš poentu. Mene je realno interesovalo kako bi neko u datoj situaciji riješio dati problem.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 12:15 Ok, u tom slucaju ima smisla desktop PC umjesto laptopa jer je takav laptop duplo skuplji.
Znači , problem taj i taj (eto pao mi na pamet konkretan jer se stvarno desio). Imaš to i to. Zadatak je to i to. Kako riješiti?
Ja od tebe očekujem neko konkretno rješenje, a ne "što nemaš laptop" "što nemaš wifi modul" , "šta ti uopšte radiš", "kako nema interneta 21 vijek" itd. To su gluposti. Uvijek, uvijek postoji neki scenario gdje si blokiran nečim. E sad, ako uređaj koji košta 3x više nije komparativna prednost u toj situaciji, nego on nije zamišljen da to radi, onda jbg. Vala da ne znam kako fluidno radi i kakav mu je ekran. Zato imam iPad pa mi fluidno radi i lijep mu je ekran.
Sta da ti nije radio internet ni na mobitelu, kako bi taj problem rijesio? E to je u rangu problema koji si ti spomenuo. Takve stvari se ne ocekuju u 21 stoljecu, a ako ti se vec mogu desiti valjda si se trebao pripremiti na to. Meni se 100 puta desilo da mi ne radi internet na laptopu i koristio sam hotspot s mobitela. Sta bi ti u mom slucaju da nisi imao dovoljno saobracaja na mobilnom internetu, govorio bi kako ti telefon ne valja?
Last edited by Sid the sloth on 17/12/2021 13:57, edited 1 time in total.
- deogest
#26888 Re: iPhone - All about
Vidis da masla covjek. Rado bi on da ga ima.mbenz wrote: ↑17/12/2021 13:02Stani, stani, koliko sam ja shvatio ti sve ove godine odbijas da kupis iphone samo zato sto se nebi mogli prebaciti fajlove bez interneta, a to se moze rijesiti za 30KM da kupis wireless adapter za PC pa preko hotspota sve odradis, iako je vjerovatnoca da ce se to desiti (nestati interneta bas u tom trenutku kad tebi treba) recimo 1:1000 ??? Ka koji si ti sampion Allaha mi, izvini ali moram ti to reci.![]()
![]()
![]()
-
Tabijat
#26889 Re: iPhone - All about
A majke ti mile.
Evo, de ti jedan problem koji android ne može riješit al eto sveti uređaj može. Vrludaš mi, šbbkbb
Očekujem rješenje tipa "evo možeš fajlove prebacit tako i tako na pc i sa njega". "ima softver taj i taj" itd. a ne smiješni ti problemi. To su argumenti kad se nema argumenata.
Evo, de ti jedan problem koji android ne može riješit al eto sveti uređaj može. Vrludaš mi, šbbkbb
Očekujem rješenje tipa "evo možeš fajlove prebacit tako i tako na pc i sa njega". "ima softver taj i taj" itd. a ne smiješni ti problemi. To su argumenti kad se nema argumenata.
Last edited by Tabijat on 17/12/2021 14:06, edited 1 time in total.
- deogest
#26890 Re: iPhone - All about
Maslas i basas. Imam i ja i Android, a imam i Shield za TV, pa sta? Treba bit realan. iOs uvijek zbog fluidnijeg i boljeg sistema i to je to. Postoji razlog sto svaka jaca IT firma koristi Mac ispred Windowsa vecinom.
-
reqField
#26891 Re: iPhone - All about
zasto se ovi kompleksasi sa androidom ovdje kace? ovdje treba da raspravljaju ljudi koji imaju iPhone.
niko vam nije kriv sto uzimate samsung za 200 eura i imate kompleks jer vam se djevojka okrece za likom u porseu koji zasigurno ne nosi galaxy M139YZAMF Xiamoi ++ Omega Huawei mobitel
niko vam nije kriv sto uzimate samsung za 200 eura i imate kompleks jer vam se djevojka okrece za likom u porseu koji zasigurno ne nosi galaxy M139YZAMF Xiamoi ++ Omega Huawei mobitel
-
isx
#26892 Re: iPhone - All about
U kojem to univerzumu iPhone košta 3X više od konkurencije?Tabijat wrote: ↑17/12/2021 13:42Ma ne kontaš poentu. Mene je realno interesovalo kako bi neko u datoj situaciji riješio dati problem.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 12:15 Ok, u tom slucaju ima smisla desktop PC umjesto laptopa jer je takav laptop duplo skuplji.
-
Erhardt
#26893 Re: iPhone - All about
Ja ne mogu da vjerujem šta likovi ovdje pišu.
Ovde može da piše Hamo s fiksnog ako hoće a ne neko ko ima Android ili ne daj Bože Android i iPhone. Kakva sekta jbt ja mislio ljudi se zajebaju na račun iOS fanboya. Niko se ne zajebaje koliko vidim.
Ovde može da piše Hamo s fiksnog ako hoće a ne neko ko ima Android ili ne daj Bože Android i iPhone. Kakva sekta jbt ja mislio ljudi se zajebaju na račun iOS fanboya. Niko se ne zajebaje koliko vidim.
-
adsubzero
#26894 Re: iPhone - All about
Pa normalno, klasicna sekta. O problemima se ovdje ne smije pricati, a gluho bilo da kazes iPhone nije najbolja stvar na svijetu.
- semsasuljakovic
#26895 Re: iPhone - All about
Ovakve postove sam ja sa 16 godina pisao. Dječja pamet.reqField wrote: ↑17/12/2021 16:10 zasto se ovi kompleksasi sa androidom ovdje kace? ovdje treba da raspravljaju ljudi koji imaju iPhone.
- mbenz
#26896 Re: iPhone - All about
Drug nemoj se ljutiti ali bih iz tvojih postova rekao da si ti taj koji pati za iphoneom a nema ga, pa ga hejtuje. Nemoj me pogresno lshvatiti, ne kazem da nemas za njega i da ga ne mozes sutra kupiti . Pozz
-
soha96
#26897 Re: iPhone - All about
iPhone, Samsung i Xiaomi istog kvaliteta, kostaju jednako. Cak su neki androidi modeli i skuplji od iphonea, tako da okacite macku o rep te gluposti. Cuj 3 puta skuplji
Jest u odnosu na poco loco mid range xiaomi, uostalom i normalan xiaomi je 3 puta skuplji od tih prosjecnih kanti kojima se prosjecni bosnjo, srbin i indijac tjese da je ravan flagshipu.
Jest u odnosu na poco loco mid range xiaomi, uostalom i normalan xiaomi je 3 puta skuplji od tih prosjecnih kanti kojima se prosjecni bosnjo, srbin i indijac tjese da je ravan flagshipu.
-
adsubzero
#26898 Re: iPhone - All about
Onda samo ne znas oko cega je bila rasprava prije nekoliko dana, kada su se pojedinci ocito uvrijedili sto sam rekao da je danas glupo uzeti iPhone 11, tj da se ne isplati. Nakon toga je pokrenuta lavina komentara. Jest da i ja malo podjebavam, ali su reakcije pojedinaca i neki komentari toliko glupi da ne mozes povjerovati. Te iPhone je svemirski brod, iPhone je Mercedes, iPhone nema samo ko nema para i slicne gluposti, ono... Daj malo se presaberite.
Pogotovo neki komentari kao da je iPhone savrsen i nema nikakvih problema, iako dokazem da ima, ali na te informacije se zazmiri. Ok ljudino.
Dobro je receno, korisnici iPhone-a su bas sektaski nastrojeni. E pa ovo nije iPhone fan club, niti kakav kult. Ko hoce nek napravi svoj privatni forum, jer ovdje je mjesto za diskusiju o iPhone-u, ukljucujuci i kritike.
-
Zalaz
#26899 Re: iPhone - All about
Narucio sam u mekline iphone 13 prije mjesec dana i evo jos cekam na njega. Da li je to normalno i ima li neko iskustva sa kupovinom kod njih?
-
soha96
#26900 Re: iPhone - All about
Ma kod njih je vecinom prica, rezervisat cemo vam, narucit cemo itd. Pa ti cekaj onda.. bolje da si u piljari uzeo ako si imao mogucnost.