iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Erhardt
#26851 Re: iPhone - All about
Hahaha kakvi mozgovi. Pa jbt treba se neko s vama uvjeravati da ima pišljivi iPhone kao da je to neki pojam. Komad stakla i elektronike halo bolan.
Ja ne znam o čemu vi pričate. Baterija na iPhone 12 u poređenju sa ovim Šaomijem kojeg eto trenutno još imam je stvarno očaj. Ja ne znam jel' samo ja imam problem da mi baterija u 23:00 bude na 10%. Većina kolega i poznanika koji imaju iPhone na poso/izlet/druženje nosi ili punjač ili Powerbank i ja sam to očekivao. Ali kad mi neko od vas kaže da bi baterija na 12 trebala da bude 2 dana mislim ili da taj nikad nije imao iPhone ili da s mojim nešto nije u redu.
Ja ne znam o čemu vi pričate. Baterija na iPhone 12 u poređenju sa ovim Šaomijem kojeg eto trenutno još imam je stvarno očaj. Ja ne znam jel' samo ja imam problem da mi baterija u 23:00 bude na 10%. Većina kolega i poznanika koji imaju iPhone na poso/izlet/druženje nosi ili punjač ili Powerbank i ja sam to očekivao. Ali kad mi neko od vas kaže da bi baterija na 12 trebala da bude 2 dana mislim ili da taj nikad nije imao iPhone ili da s mojim nešto nije u redu.
- deogest
#26852 Re: iPhone - All about
Aha, sad je i pisljiv. Mnogo lazes djecace, ne valja ti to. Mislim meni svejedno, imao ga ti ili nemao. Ne valja lagat, samo to kazem.
Imao sam iPhone 11 do nedavno, i poslije i 2 godine koristenja skoro mi je baterija lagano citav dan i noc bila.
Imao sam iPhone 11 do nedavno, i poslije i 2 godine koristenja skoro mi je baterija lagano citav dan i noc bila.
-
Erhardt
#26853 Re: iPhone - All about
Šta imam lagati jebeš telefon, pišljiv je čim za 840€ ne radi cijeli dan bez punjenja. Čim sam ga otvorio uradio ažuriranje na mislim 15.1.1 a prije dva dana na 15.2. Ne znam jel' to ima kakve veze i ne stignem da guglam jel još neko ima sličan problem. Zbog toga je PIŠLJIV i ostat će ako baterija i dalje bude sranje.
-
soha96
#26854 Re: iPhone - All about
Sta pricas u mnozini, ja vidim da je jedan forumas ovdje rekao da neko nema iphone itd.Erhardt wrote: ↑16/12/2021 18:32 Hahaha kakvi mozgovi. Pa jbt treba se neko s vama uvjeravati da ima pišljivi iPhone kao da je to neki pojam. Komad stakla i elektronike halo bolan.
Sto se tice baterije, po mom iskustvu i sviju koje znam baterija je ekstra. Veci je problem sporije punjenje nego koliko dugo drzi. Koliko screen on time nakucas dok ispraznis bateriju? Jbg zavisi koliko koristis telefon, o bateriji se moze objektivno porediti i pricati u zavisnosti o SOT i koje aplikacije, wifi ili 4g itd. Baterija je dosta specificna za ocijeniti kod telefona. A vrlo moguce da xiaomi parira tu ili da je jaci. Naguraju kinezi bateriju duplo vecu, pa mora drzati
-
adsubzero
#26855 Re: iPhone - All about
Bas tako, jbt komad elektronike kojeg ljudi sektaski brane 
Eno neki dan se covjek bas ovdje zali da mora restartovati svako malo iPhone jer gubi mrezu ili tako nesto. Nesto niste bili glasni kao kad uletite na Xiaomi temu. Cudo niko nije rekao onu famoznu Jobs-ovu "you're holding it wrong"
Eno neki dan se covjek bas ovdje zali da mora restartovati svako malo iPhone jer gubi mrezu ili tako nesto. Nesto niste bili glasni kao kad uletite na Xiaomi temu. Cudo niko nije rekao onu famoznu Jobs-ovu "you're holding it wrong"
-
soha96
#26856 Re: iPhone - All about
Pa javi se poneki hudnik jednom sedmicno da mu nesto ne valja, ipak je to samo komad elektronike, nije savrsen.
Na Xiomi temi se samo i javljaju da prijavi kako nesto ne valja. Meni najjace onaj slucaj, ustao covjek da nazove jarana da idu na dzumu, kad pola kontakata nema. Samo se izbrisalo hahaha, bacio bih ga u miljacku taman nikad ne kupio novi telefon
Na Xiomi temi se samo i javljaju da prijavi kako nesto ne valja. Meni najjace onaj slucaj, ustao covjek da nazove jarana da idu na dzumu, kad pola kontakata nema. Samo se izbrisalo hahaha, bacio bih ga u miljacku taman nikad ne kupio novi telefon
- nivla
#26857 Re: iPhone - All about
iphone 7 sa 4g koji se ne gasi nikad, 30-40 min razgovora dnevno, pokoji email nakon max 14h mora na punjac,ako se mora aktivno koristiti gps navigacija moze jedno 3h, ovi sto im traje po dva dana tesko da koriste ista intenzivno, svaki smartphone pa i od doba nokie sa symbianom( za svoje vrijeme uber smartphone) je uz tadasnji 3g i aktivno koristenje radio na isti nacin, kinezi zbog ogromnih baterija mozda i mogu 2-3 dana izdrzati,ali izgurao bi i iphone kad bi imao 5000mah bateriju
kad iskljucim wifi, socijalne mreze, gps,bluetooth i 4g, moze meni onda baterija i 3 dana, ali cemu onda poenta u kupovini smart telefona, kupi nokiu 3310 i nek ti baterija traje heftu
kad iskljucim wifi, socijalne mreze, gps,bluetooth i 4g, moze meni onda baterija i 3 dana, ali cemu onda poenta u kupovini smart telefona, kupi nokiu 3310 i nek ti baterija traje heftu
- Radar71
#26858 Re: iPhone - All about
Top!nivla wrote: ↑16/12/2021 18:54 iphone 7 sa 4g koji se ne gasi nikad, 30-40 min razgovora dnevno, pokoji email nakon max 14h mora na punjac,ako se mora aktivno koristiti gps navigacija moze jedno 3h, ovi sto im traje po dva dana tesko da koriste ista intenzivno, svaki smartphone pa i od doba nokie sa symbianom( za svoje vrijeme uber smartphone) je uz tadasnji 3g i aktivno koristenje radio na isti nacin, kinezi zbog ogromnih baterija mozda i mogu 2-3 dana izdrzati,ali izgurao bi i iphone kad bi imao 5000mah bateriju
-
Erhardt
#26859 Re: iPhone - All about
Sve to stoji ali druže jednostavno nije realna razlika tolika u parama. Ja telefon skinem u 7 ujutro sa punjača i onda ide surfanje, društvene mreže, navigacija, uparim ga kratko sa satom preko bluetooth, malo navigacija, 5-10 mailova, isto toliko poruka i poziva. Sat vremena Spotify na poso i nazad preko auxa i lagano surfanje navečer. Šaomi teška srednja klasa sve to završi na pa sigurno 50-60% baterije a iPhone 12 između 10-20%.nivla wrote: ↑16/12/2021 18:54 iphone 7 sa 4g koji se ne gasi nikad, 30-40 min razgovora dnevno, pokoji email nakon max 14h mora na punjac,ako se mora aktivno koristiti gps navigacija moze jedno 3h, ovi sto im traje po dva dana tesko da koriste ista intenzivno, svaki smartphone pa i od doba nokie sa symbianom( za svoje vrijeme uber smartphone) je uz tadasnji 3g i aktivno koristenje radio na isti nacin, kinezi zbog ogromnih baterija mozda i mogu 2-3 dana izdrzati,ali izgurao bi i iphone kad bi imao 5000mah bateriju
U suštini jebo to i jedan i drugi će na punjač navečer dok se ne napune ali nemoj da laprdate bezveze kako je iOS optimizovan aman zaman kad ja od te optimizacije ništa nemam kad moram na put, prije četkice za zube moram da mislim na punjač i PowerBank.
A ovi fanboyima preporučujem da par dana koriste neki android flagship ili neku srednju višu klasu pa se vrate svojim sedmicama i jedaneskama pa ćemo onda imati o čemu pričati. Zaslijepljeni šta li.
- semsasuljakovic
#26860 Re: iPhone - All about
I vi stvarno ne vidite besmislenost ove rasprave?
To je kao da raspravljate obrijane vs rutave pičke. Nema razlike, osim kako ko voli.
To je kao da raspravljate obrijane vs rutave pičke. Nema razlike, osim kako ko voli.
-
isx
#26861 Re: iPhone - All about
Evo ja sam sa samsung flagshipa S9, S10, S20 presao na 11 pro i preporodio se. Tesko da ce me android vidjeti u skorije vrijeme. Tek kad iPhone uzmes shvatis kako lijepo i bez problema telefon moze da radi, da ne pominjem ekosistem iCloud, iMssg, Facetime, integraciju sa iPad pro i Apple watch-om.Erhardt wrote: ↑16/12/2021 19:30Sve to stoji ali druže jednostavno nije realna razlika tolika u parama. Ja telefon skinem u 7 ujutro sa punjača i onda ide surfanje, društvene mreže, navigacija, uparim ga kratko sa satom preko bluetooth, malo navigacija, 5-10 mailova, isto toliko poruka i poziva. Sat vremena Spotify na poso i nazad preko auxa i lagano surfanje navečer. Šaomi teška srednja klasa sve to završi na pa sigurno 50-60% baterije a iPhone 12 između 10-20%.nivla wrote: ↑16/12/2021 18:54 iphone 7 sa 4g koji se ne gasi nikad, 30-40 min razgovora dnevno, pokoji email nakon max 14h mora na punjac,ako se mora aktivno koristiti gps navigacija moze jedno 3h, ovi sto im traje po dva dana tesko da koriste ista intenzivno, svaki smartphone pa i od doba nokie sa symbianom( za svoje vrijeme uber smartphone) je uz tadasnji 3g i aktivno koristenje radio na isti nacin, kinezi zbog ogromnih baterija mozda i mogu 2-3 dana izdrzati,ali izgurao bi i iphone kad bi imao 5000mah bateriju
U suštini jebo to i jedan i drugi će na punjač navečer dok se ne napune ali nemoj da laprdate bezveze kako je iOS optimizovan aman zaman kad ja od te optimizacije ništa nemam kad moram na put, prije četkice za zube moram da mislim na punjač i PowerBank.
A ovi fanboyima preporučujem da par dana koriste neki android flagship ili neku srednju višu klasu pa se vrate svojim sedmicama i jedaneskama pa ćemo onda imati o čemu pričati. Zaslijepljeni šta li.
-
Erhardt
#26862 Re: iPhone - All about
Ah ta ekosistem priča… Svi veći proizvođači android telefona imaju svoje ekosisteme tako da ta priča pada u vodu.isx wrote: ↑16/12/2021 19:44Evo ja sam sa samsung flagshipa S9, S10, S20 presao na 11 pro i preporodio se. Tesko da ce me android vidjeti u skorije vrijeme. Tek kad iPhone uzmes shvatis kako lijepo i bez problema telefon moze da radi, da ne pominjem ekosistem iCloud, iMssg, Facetime, integraciju sa iPad pro i Apple watch-om.Erhardt wrote: ↑16/12/2021 19:30
Sve to stoji ali druže jednostavno nije realna razlika tolika u parama. Ja telefon skinem u 7 ujutro sa punjača i onda ide surfanje, društvene mreže, navigacija, uparim ga kratko sa satom preko bluetooth, malo navigacija, 5-10 mailova, isto toliko poruka i poziva. Sat vremena Spotify na poso i nazad preko auxa i lagano surfanje navečer. Šaomi teška srednja klasa sve to završi na pa sigurno 50-60% baterije a iPhone 12 između 10-20%.
Ne može me niko ubijediti da je iPhone ili iOS bolji od Androida, posebno kad koristim uporedo oba telefona. iPhone mi je novi pa je naravno daily driver ali ako i dalje nastavim imati ovu potrebu da neke stvari lakše ili brže završim sa Šaomijem ide iPhone dalje.
Kao sto reko Šaomi imam slučajno trenutno, mogo je to biti i neki Samsung, Pixel ili Oppo recimo. Da se ne fatate one da neko brani omjer uloženo-dobijeno jebe mi se.
-
isx
#26863 Re: iPhone - All about
Ekosistem na stranu, eto iz mog iskustva zadnji Samsung flagshipi nisu radili ni blizu glatko i bez greške kao jedan 11 pro. Šaomi sa Samsungom ne treba da ide u istu rečenicu.
-
Erhardt
-
soha96
#26865 Re: iPhone - All about
Kako mozes voljeti rutavu, thanks but no thankssemsasuljakovic wrote: ↑16/12/2021 19:31 I vi stvarno ne vidite besmislenost ove rasprave?
-
soha96
#26866 Re: iPhone - All about
Ovi kinezi su ludi sa baterijama, sjecam se prije 2 godine koristio redmi note 7, nema sanse ga sprziti za manje od 2 dana mojim koristenjem. Jednom je izdrzao 4 dana ali naravno slabije guslanje po njemu.
Kako god meni 12 pro max bude 2 dana bez problema, vrlo rijetko se desi da punim nakon dan, to je ako sam bas cijeli dan vani na 4g ili koristim satima mape itd. Bio je i neki bug nedavno kod spotify gdje je izvlacio bateriju ko lud, kod mene se smirilo ali citao sam po redditu da raji jos uvijek izvlaci. To je do spotify problem, priznali su da rade na tome.
Kako god meni 12 pro max bude 2 dana bez problema, vrlo rijetko se desi da punim nakon dan, to je ako sam bas cijeli dan vani na 4g ili koristim satima mape itd. Bio je i neki bug nedavno kod spotify gdje je izvlacio bateriju ko lud, kod mene se smirilo ali citao sam po redditu da raji jos uvijek izvlaci. To je do spotify problem, priznali su da rade na tome.
-
Tabijat
#26867 Re: iPhone - All about
Haj sad malo nastranu ova diskusija čiji je veći.
Pitanje iz života, realno me zanima.
Ja u izolaciji, u stanu bez interneta.
Imam desktop PC jer moram radit, imam iPad i android telefon.
Trebam primiti posao, par giga 3d fajlova, i prebaciti na PC. Takođe, kad završim, trebam par giga i poslati.
Da telefon nije bio android, nego iPhone, kako bi?
*PC nije laptop, ne mogu napraviti hotspot jer nema wifi modula, pa uzmite i to u obzir.
Trebam primiti posao, par giga 3d fajlova, i prebaciti na PC. Takođe, kad završim, trebam par giga i poslati.
*PC nije laptop, ne mogu napraviti hotspot jer nema wifi modula, pa uzmite i to u obzir.
-
Sid the sloth
#26868 Re: iPhone - All about
Zato sto na tim telefonima fluidnost pri koristenju nije ni blizu iPhone-u ili flagship Android telefonima, samim tim ti se i ne koriste previse i zato im baterija duze drzisoha96 wrote: ↑16/12/2021 23:12 Ovi kinezi su ludi sa baterijama, sjecam se prije 2 godine koristio redmi note 7, nema sanse ga sprziti za manje od 2 dana mojim koristenjem. Jednom je izdrzao 4 dana ali naravno slabije guslanje po njemu.![]()
-
Sid the sloth
#26869 Re: iPhone - All about
Tabijat wrote: ↑17/12/2021 09:52 Haj sad malo nastranu ova diskusija čiji je veći.
Prvo, nije 1997-a da koristis desktop PC i prebacujes nesto s mobitela. Ili je sve na desktopu ili na mobitelu.
Drugo, iPhone nije namijenjen za takve stvari i ti spadas u 0,000001% ljudi za koje je Saomi bolji
Trece, koliko cesto ti se to desava, cuj bez interneta u 21 stoljecu?
I da dodam, ako nekome treba ta "back to 1997" metoda rada ima i za to rjesenje
https://www.amazon.com/SanDisk-iXpand-i ... sw-20&th=1
-
Tabijat
#26870 Re: iPhone - All about
Tu mi dođi. Sve što si napisao su gluposti. Imam mobilni internet na telefonu (kojem god).Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:11Tabijat wrote: ↑17/12/2021 09:52 Haj sad malo nastranu ova diskusija čiji je veći.
*PC nije laptop, ne mogu napraviti hotspot jer nema wifi modula, pa uzmite i to u obzir.![]()
![]()
![]()
Prvo, kako ces primiti fajlove ako nemas interneta, pa onda kako ces ih poslati i kome.
Drugo, nije 1997-a da koristis desktop PC i prebacujes nesto s mobitela. Ili je sve na desktopu ili na mobitelu.
Trece, kad si skontao da ti treba internet da posaljes onda imas internet i da koristis cloud servise za prebacivanje.
Cetvrto, iPhone nije namijenjen za takve stvari i ti spadas u 0,000001% ljudi za koje je Saomi bolji![]()
Nije 97 ali zamisli da sam na vikendici, u istom scenariju. Na moru u kampu. Neđe. Parametre situacije imaš.
Treće, kako ću poslat na cloud servis. kako ću prebacit na iphone nez interneta.
Svi problemi riješeni android telefonom i USB cablom.
Radi ovog boldiranog ne kupujem iPhone. A taj posao od 10 dana je mogao isplatiti 2x najjaču verziju 13ke.
-
Sid the sloth
#26871 Re: iPhone - All about
Ako imas mobilni internet na telefonu znaci da imas internet i sve si probleme rijesio, ako si cuo za hotspot.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 10:17Tu mi dođi. Sve što si napisao su gluposti. Imam mobilni internet na telefonu (kojem god).Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:11
![]()
![]()
![]()
Prvo, kako ces primiti fajlove ako nemas interneta, pa onda kako ces ih poslati i kome.
Drugo, nije 1997-a da koristis desktop PC i prebacujes nesto s mobitela. Ili je sve na desktopu ili na mobitelu.
Trece, kad si skontao da ti treba internet da posaljes onda imas internet i da koristis cloud servise za prebacivanje.
Cetvrto, iPhone nije namijenjen za takve stvari i ti spadas u 0,000001% ljudi za koje je Saomi bolji![]()
Nije 97 ali zamisli da sam na vikendici, u istom scenariju. Na moru u kampu. Neđe. Parametre situacije imaš.
Treće, kako ću poslat na cloud servis. kako ću prebacit na iphone nez interneta.
Radi ovog boldiranog ne kupujem iPhone. A taj posao od 10 dana je mogao isplatiti 2x najjaču verziju 13ke.
A otkud ti desktop PC na vikendici
Hahahaah kakvi primjeri, pardon nije to 1997 nego 1995 najkasnije, cuj na moru i na vikendici desktop PC, hahaaha.
Mislio bi covjek da su sposobniji ljudi koji se hvale nekim poslovima od par hiljada za 10 dana a ono koristi mobitel kao usb stick
-
Erhardt
#26872 Re: iPhone - All about
Ja nakon rasprave ovdje sinoć šaljem mail sa tri pdf fajla.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 10:17Tu mi dođi. Sve što si napisao su gluposti. Imam mobilni internet na telefonu (kojem god).Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:11
![]()
![]()
![]()
Na iPhone nema šanse da ga pošaljem sa urednim pdf-ovima i na kraju odustanem i pošaljem sa androida.
I tako nekih sitnica vazda al’ ovi što su držali iPhone u ruci to ne daju reći
-
Tabijat
#26873 Re: iPhone - All about
Opet ti ponavljam a ti se praviš mutav. Lako je sve riješiti u idealnim uslovima, haj se snađi u hitnoj situaciji majstore.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:24Ako imas mobilni internet na telefonu znaci da imas internet i sve si probleme rijesio, ako si cuo za hotspot.Tabijat wrote: ↑17/12/2021 10:17
Tu mi dođi. Sve što si napisao su gluposti. Imam mobilni internet na telefonu (kojem god).
A otkud ti desktop PC na vikendiciBtw ako vec koristis desktop PC nije lose kupiti wireless karticu koja ce se moci spojiti na mobilni hotspot, ali ne ocekujem od osoba koje koriste mobitel kao usb stick da su u toku s tim, to je od 2015-e bar
Hahahaah kakvi primjeri, pardon nije to 1997 nego 1995 najkasnije, cuj na moru i na vikendici desktop PC, hahaaha.
Mislio bi covjek da su sposobniji ljudi koji se hvale nekim poslovima od par hiljada za 10 dana a ono koristi mobitel kao usb stick![]()
Sa iPhone-om....teško.
-
Sid the sloth
#26874 Re: iPhone - All about
Da li sam to ja?Tabijat wrote: ↑17/12/2021 10:30Opet ti ponavljam a ti se praviš mutav. Lako je sve riješiti u idealnim uslovima, haj se snađi u hitnoj situaciji majstore.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:24
Ako imas mobilni internet na telefonu znaci da imas internet i sve si probleme rijesio, ako si cuo za hotspot.
A otkud ti desktop PC na vikendiciBtw ako vec koristis desktop PC nije lose kupiti wireless karticu koja ce se moci spojiti na mobilni hotspot, ali ne ocekujem od osoba koje koriste mobitel kao usb stick da su u toku s tim, to je od 2015-e bar
Mislio bi covjek da su sposobniji ljudi koji se hvale nekim poslovima od par hiljada za 10 dana a ono koristi mobitel kao usb stick![]()
Sa iPhone-om....teško.
Pa snalazim se evo vec godinama, posao mi je takav da sam bez interneta na birou i nikad mi se nije desila situacija da s iPhone-om nisam nesto mogao upravo zato sto znam kako se koriste tehnologije u 21 stoljecu.
Ako spadam medju 3 covjeka na svijetu koji imaju desktop PC na vikendici, prvo potrudio bi se da kupim laptop s kojim mogu raditi sve sto moze i desktop, samo nemoj reci da takav laptop ne postoji (osim ako ne radis filmsku produkciju). Ako iz nekog svemirskog razloga s tolikom zaradom kakvom se hvalis ne mozes kupiti laptop onda bar pripremi desktop na iznenadne situacije.
Te hitne situacije se ne rjesavaju kad se dese, nego se pametan insan pripremi na hitne situacije, a u tvom slucaju je puno bolje rjesenje bilo da si kupio wireless karticu za PC i rijesio bi problem za sve buduce nestanke interneta.
-
Tabijat
#26875 Re: iPhone - All about
Radim nešto vrlo slično video produkciji. D PC ima 128 gb rama, procesor od 16c/32T i grafiku od 12Gb.Sid the sloth wrote: ↑17/12/2021 10:34 Da li sam to ja?
Pa snalazim se evo vec godinama, posao mi je takav da sam bez interneta na birou i nikad mi se nije desila situacija da s iPhone-om nisam nesto mogao upravo zato sto znam kako se koriste tehnologije u 21 stoljecu.
Ako spadam medju 3 covjeka na svijetu koji imaju desktop PC na vikendici, prvo potrudio bi se da kupim laptop s kojim mogu raditi sve sto moze i desktop, samo nemoj reci da takav laptop ne postoji (osim ako ne radis filmsku produkciju). Ako iz nekog svemirskog razloga s tolikom zaradom kakvom se hvalis ne mozes kupiti laptop onda bar pripremi desktop na iznenadne situacije.
Te hitne situacije se ne rjesavaju kad se dese, nego se pametan insan pripremi na hitne situacije, a u tvom slucaju je puno bolje rjesenje bilo da si kupio wireless karticu za PC i rijesio bi problem za sve buduce nestanke interneta.
Laptop takav postoji ali ne može rendati animacije danima čisto zato što bi se pregrijavao. Plus što nije nikakva komparativna prednost jer ima manji monitor, a težak je gotovo isto. Dakle...
Da se razumijemo. Android je daleeeeeko od idealnog sistema. Ios je ljepši, fluidniji (skuplji...) itd. Gotovo sve česte scenarije će uraditi bolje od androida, bez sumnje.
Ali...
U momentu kad izađeš iz okvira onog što su oni zamislili kao čest scenario, najebao si. I to je tako.
Jedan dio toga je i da te natjera da kupiš SVE Apple uređaje, što u mom slučaju nije moguće niti želim.
Jednu stvar je ovaj Sid tačno napisao. Iphone nije zamišljen da to radi. To je to.