Kako steći nova prijateljstva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hakiz

#26 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Hakiz »

nekome wrote: 16/12/2021 18:42
DonieBrasco wrote: 16/12/2021 18:01 Vi sto pisete stvari tipa zesko si - snađi se, teretana i slicne gluposti ce joj samo probleme donjeti.
sto je teretana glupost? uvijek mozes vidjeti u teretani musko zensko pricaju druze se itd...
pod teretanom ne mislim na željezare sa pripremama za strongmene vec ono normala
sigurno i u zenici ima

finansijski to je bolja alternativa od putovanja..
2009. u Egiptu, žena rane tridesete, zgodna, simpatična, sama putuje. Mislim, agencijski aranžman, ali sama. Em što je bila u provodu, em je bila popularna, uvijek imala nekoga uza se za vrjeme boravka.

Ako nikoga i ne upoznaš, bio si negdje, nešto drugo vidio, pomirisao druge mirise, druge okuse okusio itd. Ne, nema bolje alternative od putovanja. Vrijedi novca.

Ako nemaš novca za putovanja po bijelom svijetu, napraviš to u lokalnoj varijanti.
Nierika

#27 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Nierika »

Hakiz wrote: 16/12/2021 18:28 Mani se ovog foruma i otiđi na specijalizovane forume na kojima je tema neko od tvojih interesovanja.
Na specijalizovanim forumima se vjerovatno više toga nauči, ali ovdje mi je opuštenija atmosfera. Plus na takvom forumu znaš šta ljudi misle o temama unutar određenog polja/struke i malo šta izvan toga. Ovdje nema čega nema. :D

Edit: mislim na specijalizovane forume, ne na podforume unutar ovog foruma
Last edited by Nierika on 16/12/2021 19:47, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Bobi »

Vidi ovih, tjeraju mi korisnike s foruma...cccc :evil:
muha_sa

#29 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by muha_sa »

Imate se sU cim družit--mobitel jal tablet i opletite :D
Bobi
Forum administrator

#30 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Bobi »

Xaxaxa :D, sad se sjetih, nabavi kakvog malog slatkog cuku, 90 % djevojakatakvih kao ti šeta sa cukama i upoznaš ih usput, mozete ici na kafu tako u cetvoro,šestoro ili koliko ih upoznaš :D.
no_sikiriki

#31 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by no_sikiriki »

Ironman_88 wrote: 16/12/2021 16:07 Zvuči pomalo glupo na prvu, ali u 2021. godini je najefikasnija taktika (pogotovo za zatvoreniju osobu) da se na osnovu svojih hobija i zanimanja uključiš aktivno u fb-grupe, instagram stranice, forume. Tako ćeš relativno brzo doći u kontakt sa masom osoba sličnih zanimanja i razmišljanja, a sa nekima će se sasvim sigurno razviti poznanstvo a kasnije i prijateljstvo. Govorim iz iskustva, tako sam stekao veći dio prijatelja i poznanstava kad sam promjenio životnu sredinu i nisam nikog poznavao u novom gradu.
Ovo ti je do sada ubjedljivo najbolji savjet. Pod br. 2 Bobijev da upišeš neki kurs stranog jezika, jer tu uvijek ima mlađe raje i lakše je ući u priču nego u nekoj drugoj prilici.

Apsolutno je bitno imati/naći prijatelje, tako da se ne slažem sa savjetima tipa "nađi momka, muža" i sl., jer ako nemaš prijatelje, to će ti unišititi bilo kakvu vezu, jer je apsolutno nemoguće i nepoželjno od momka/muža tražiti da ti bude "sve". Dakle moraš imati svoj neki društveni život i mimo njega, jer nije zdravo "držati se" samo jedne osobe u životu.
muha_sa

#32 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by muha_sa »

Bobi wrote: 16/12/2021 19:50 Xaxaxa :D, sad se sjetih, nabavi kakvog malog slatkog cuku, 90 % djevojakatakvih kao ti šeta sa cukama i upoznaš ih usput, mozete ici na kafu tako u cetvoro,šestoro ili koliko ih upoznaš :D.
Vodaju cukice al ni jedna da pokupi govance iza svog ljubimca koji se pokaka tamo gdje se djecica igraju :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote: 16/12/2021 19:46 Vidi ovih, tjeraju mi korisnike s foruma...cccc :evil:
Ovo je stvarno za svaku osudu
Bobi
Forum administrator

#34 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Bobi »

no_sikiriki wrote: 16/12/2021 20:07 Pod br. 2 Bobijev da upišeš neki kurs stranog jezika, jer tu uvijek ima mlađe raje i lakše je ući u priču nego u nekoj drugoj prilici.
Ljut sam sad, ovo je trebalo biti pod Br.1 :D. Nema drugih foruma osim ovog, za sad pa na dalje i u buduće :D.
Bobi
Forum administrator

#35 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Bobi »

muha_sa wrote: 16/12/2021 20:09
Bobi wrote: 16/12/2021 19:50 Xaxaxa :D, sad se sjetih, nabavi kakvog malog slatkog cuku, 90 % djevojakatakvih kao ti šeta sa cukama i upoznaš ih usput, mozete ici na kafu tako u cetvoro,šestoro ili koliko ih upoznaš :D.
Vodaju cukice al ni jedna da pokupi govance iza svog ljubimca koji se pokaka tamo gdje se djecica igraju :-)
:lol: meni jedan s prozora vika, "Sta hodas cuku tuda igraju se tu djeca"...rekoh "Haj sidji dole ili da ti ja idem gore " :D, čiča star ko ti tako :lol:
muha_sa

#36 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by muha_sa »

Bobi wrote: 16/12/2021 20:29
muha_sa wrote: 16/12/2021 20:09

:lol: meni jedan s prozora vika, "Sta hodas cuku tuda igraju se tu djeca"...rekoh "Haj sidji dole ili da ti ja idem gore " :D, čiča star ko ti tako :lol:
:lol: :lol: :lol:

Ja bih sišo dole pa da vidiš ko ti je čiča :lol:
no_sikiriki

#37 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by no_sikiriki »

Bobi wrote: 16/12/2021 20:26
no_sikiriki wrote: 16/12/2021 20:07 Pod br. 2 Bobijev da upišeš neki kurs stranog jezika, jer tu uvijek ima mlađe raje i lakše je ući u priču nego u nekoj drugoj prilici.
Ljut sam sad, ovo je trebalo biti pod Br.1 :D. Nema drugih foruma osim ovog, za sad pa na dalje i u buduće :D.
Naravno, ja sam vjerna samo ovom forumu, i podrazumijeva se da smije samo na ovom forumu išta tražiti :mrgreen: :lol:
Guadalajara

#38 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Guadalajara »

Bobi wrote: 16/12/2021 17:19 Upiši kurs stranog jezika cura ko salate ima :D.
BaŠ mi to sestra priča...treba ko u... :mrgreen: :lol:
Hakiz

#39 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Hakiz »

Nierika wrote: 16/12/2021 19:41
Hakiz wrote: 16/12/2021 18:28 Mani se ovog foruma i otiđi na specijalizovane forume na kojima je tema neko od tvojih interesovanja.
Na specijalizovanim forumima se vjerovatno više toga nauči, ali ovdje mi je opuštenija atmosfera. Plus na takvom forumu znaš šta ljudi misle o temama unutar određenog polja/struke i malo šta izvan toga. Ovdje nema čega nema. :D

Da, razumijemo se.

Mislio sam na to da na specijalizovanim forumima ćeš lakše naći nekoga sa kim ćeš se početi družiti i ostvariti prijateljstvo. Počnete se sastajati radi razgovora o temi foruma, pa ako vam se karakteri poklope postanete prijatelji itd.

Na ovom forumu je najviše priče o tome kako je pisac nekog posta pametan, a ostali glupi. Previše otrovna atmosfera da bi se mogla sklapati prijateljstva.
Hakiz

#40 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Hakiz »

Bobi wrote: 16/12/2021 19:46 Vidi ovih, tjeraju mi korisnike s foruma...cccc :evil:
Moderatori to najbolje rade, mi ostali smo za njih amateri :wink:
Hakiz

#41 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Hakiz »

no_sikiriki wrote: 16/12/2021 20:07 , jer nije zdravo "držati se" samo jedne osobe u životu.
Osim ako ti cura ili žena "zabrani" druženje sa prijateljima. "Njih voliš više od mene" i ostalo oružje iz arsenala ženske manipulacije muškarcima.
Nierika

#42 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Nierika »

Hakiz wrote: 16/12/2021 22:29
Nierika wrote: 16/12/2021 19:41

Da, razumijemo se.

Mislio sam na to da na specijalizovanim forumima ćeš lakše naći nekoga sa kim ćeš se početi družiti i ostvariti prijateljstvo. Počnete se sastajati radi razgovora o temi foruma, pa ako vam se karakteri poklope postanete prijatelji itd.

Na ovom forumu je najviše priče o tome kako je pisac nekog posta pametan, a ostali glupi. Previše otrovna atmosfera da bi se mogla sklapati prijateljstva.

Samo što nema puno takvih foruma na našem jeziku, pa onda obično bude i jezička barijera, često i daljina. Mada može biti i zanimljivije nego pisanje na lokalnom forumu. Za sklapanje prijateljstava i odnosa generalno - nekad imam osjećaj da je proces samo prividno pod našom kontrolom.
Hakiz

#43 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Hakiz »

Nierika wrote: 16/12/2021 23:16
Hakiz wrote: 16/12/2021 22:29

Da, razumijemo se.

Samo što nema puno takvih foruma na našem jeziku, pa onda obično bude i jezička barijera, često i daljina. Mada može biti i zanimljivije nego pisanje na lokalnom forumu. Za sklapanje prijateljstava i odnosa generalno - nekad imam osjećaj da je proces samo prividno pod našom kontrolom.
Nema, u pravu si.

Ali, danas bi svakome mlađem od 60 i uz to korisniku računara, smartphonea itd, Engleski jezik trebao biti "drugi maternji", a članovi skoro svih međunarodnih foruma koriste Engleski jezik kao "službeni" jezik foruma.

Ko ga ne zna, žao mi je. Kolateralna šteta napretka.
Nierika

#44 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Nierika »

Hakiz wrote: 16/12/2021 23:47
Nierika wrote: 16/12/2021 23:16

Nema, u pravu si.

Ali, danas bi svakome mlađem od 60 i uz to korisniku računara, smartphonea itd, Engleski jezik trebao biti "drugi maternji", a članovi skoro svih međunarodnih foruma koriste Engleski jezik kao "službeni" jezik foruma.

Ko ga ne zna, žao mi je. Kolateralna šteta napretka.
Eventualno mi oko detalja, lokalnih fazona i sl nekad zna zapinjati kad se izrazim, ali i ja mislim da je bitno znati engleski, pogotovo danas.
nepass1

#45 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by nepass1 »

Hakiz wrote: 16/12/2021 18:52
nekome wrote: 16/12/2021 18:42

sto je teretana glupost? uvijek mozes vidjeti u teretani musko zensko pricaju druze se itd...
pod teretanom ne mislim na željezare sa pripremama za strongmene vec ono normala
sigurno i u zenici ima

finansijski to je bolja alternativa od putovanja..
2009. u Egiptu, žena rane tridesete, zgodna, simpatična, sama putuje. Mislim, agencijski aranžman, ali sama. Em što je bila u provodu, em je bila popularna, uvijek imala nekoga uza se za vrjeme boravka.

Ako nikoga i ne upoznaš, bio si negdje, nešto drugo vidio, pomirisao druge mirise, druge okuse okusio itd. Ne, nema bolje alternative od putovanja. Vrijedi novca.

Ako nemaš novca za putovanja po bijelom svijetu, napraviš to u lokalnoj varijanti.
U egipat ja da odem sa duzom kosom ne bih se spasio od muskadije
Bio sa zenom jbt ko da ne postojim, nema interneta zena do pulta ima odmah internet, kad god mi je konobar zatrebao samo zeni ocima isaretim ona mahne konobar leti, parfeme joj poklanjali, na brodu zamalo fizicki obracun sa lokalcima. Bukvalno u svakoj situaciji bio sa njom ali lokalci kao da me nema
YouAreMyDestiny

#46 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by YouAreMyDestiny »

Upiši kurs fotografije, grafičkog dizajna, stranog jezika, idi u teretanu...
numizmatic

#47 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by numizmatic »

A jes zeznuto ovo sve. I jarani i dejtanje i klinci palci
ucenik1234

#48 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by ucenik1234 »

Ja sam u sredini dvadesetih (25) i bas sam drustvena osoba. Kad sam imao 18-19 isti problem sam imao na pocetku fakulteta. Onda odlučim da zaganjam teretanu, planinarenje, upisem kurs njemackog i hobije koji su me natjerali da sam u interakciji s drugim ljudima. Niko nije sjeo u auto i krenuo trazit prijatelje i na taj nacin ih našao, treba neki zajednicki interes, aktivnost, hobi. Ako je iole normalna rkipa prihvatit
ce te, a nakon drugog susreta ti si domaca :)

Osim toga, vidim sredina dvadesetih si, putuj sa studentskim putovanjima ovim, tu bude super raje, a sve omladina i sve u slicnom fazonu, prosiris vidike, vidis nesto novo, shvatis da su neki ljudi drugaciji a da te ne gledaju lose sto smo svi razliciti. Samo nemoj u ocaj padat, jer realno u najboljim smo godinama i zivot je pred nama. Zivjela i sretno :thumbup:
Capajebo

#49 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by Capajebo »

Ma furaju te svi.
Samo nauči živjeti sama, i biti sama sebi dovoljna, upoznaj sebe.
Nakon toga, sve drugo dolazi, i to po puno povoljnijim i lakšim uslovima. :mrgreen:
AtillaS

#50 Re: Kako steći nova prijateljstva?

Post by AtillaS »

macchiato wrote: 16/12/2021 15:06 Kako steći nova prijateljstva?
Teško je prvih godina, a poslije se naučiš živjeti s tim.

Mislim, to s godinama svakako dolazi, nemoj da misliš da negdje griješiš.
Post Reply