A moj kolega u drzavnoj radi za 680
I to kurir
Mada novinar potrcko i kurir dodje na isto
Moderator: anex
Jašta. Kurir mora imati VSS i još masu vještina i znanja iz pojedinih oblasti kao i novinar....nemoj lupati.Black swan wrote: ↑11/12/2021 15:54 Onaj kune platu od 540
I to kurir
Mada novinar potrcko i kurir dodje na isto![]()
Kako nebitno? Kolega @drndalo ti je sve lijepo objasnio. Moja sestra radi u državnoj firmi, može sa karticom na rate u većini radnji uzeti šta hoće, ja sam kod privatnika imao dosta veća primanja nego ona ali sam mogao šipak tako! Donesi hrpu papira pa ćemo vidjeti može li....
Ja znam kada su službenim kombijem "usput" radnici prenosili stvari u vikendice i na selo kod roditelja_BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2021 13:01 I sta ga boli briga? Gospodin covjek.
Jos kad se radi u firmama gdje se moze kraduckat ono na sitno. Tipa gorivo,nove gume na racun firme na inventorni broj auta koje je otpisano itd....
Ne treba ti raj na zemlji.
Prijatelj od privatne firme dobio službeni automobil kojim ide klijentima ali i koji koristi za svoje potrebe gdje šta kako hoće, mada je on po prirodi i odgoju takav da ne zloupotrebljava pa je auto uglavnom parkirano ispred zgrade jer mimo odlaska klijentima radi od kuće.Lajavikrelac wrote: ↑11/12/2021 19:30Ja znam kada su službenim kombijem "usput" radnici prenosili stvari u vikendice i na selo kod roditelja_BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2021 13:01 I sta ga boli briga? Gospodin covjek.
Jos kad se radi u firmama gdje se moze kraduckat ono na sitno. Tipa gorivo,nove gume na racun firme na inventorni broj auta koje je otpisano itd....
Ne treba ti raj na zemlji.a nije da nisam viđao službena vozila jedne državne firme natovarena kupusom i paprikama da su legla, u večernjim časovima van radnog vremena
![]()
Probaj to kod privatnika![]()
Znam ih ja...par...Kad opštine, kantoni, razna ministarstva nešto daju...prvi iskoriste te mogućnosti...od pomoci... socijale, subvencija..Prvi dobiju formulare, potrebnu dokumentaciju...pa ti vidi šta sve može kurir.Black swan wrote: ↑11/12/2021 15:54 Onaj kune platu od 540
I to kurir
Mada novinar potrcko i kurir dodje na isto![]()
Ne samo kod nas..... zbog toga i birash . mjesto stanovanja/ u koju skolu dijete upisujesh ...itd...Guadalajara wrote: ↑11/12/2021 23:42 To sve ovdje kod nas u BiH dodje do izrazaja kad ti najbolje poznanstvo i familija garantuju dobro i sigurno radno mjesto.
Da u pravu si. Referisao sam se samo na Labudov post. Ali poznanstvo je jako bitno u zivotu, kažem općenito.moonca wrote: ↑11/12/2021 23:48Ne samo kod nas..... zbog toga i birash . mjesto stanovanja/ u koju skolu dijete upisujesh ...itd...Guadalajara wrote: ↑11/12/2021 23:42 To sve ovdje kod nas u BiH dodje do izrazaja kad ti najbolje poznanstvo i familija garantuju dobro i sigurno radno mjesto.
Nisam religiozan ali postoji izreka u Bibliji:
Dakle kod boga im je 0 zasluga ako se zbog toga reklamiraju.Pošto je firma poznata kao bliska određenoj stranci koja se poziva na boga i tradicionalne vrijednosti.Također u Islamu je jedan od većih grijehova malo platiti radnika.neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti
Sa 900 jedva preživljavali a šta onda treba reći kasirka u Konzumu sa 500 i nešto?Mistic12345 wrote: ↑11/12/2021 10:04Nznm svako ima svoje potrebe i očekivanja. Radio sam na početku u sudu, plata svakog službenika, osim sudija, sa toplim je bila oko 900km. Ti ljudi su doslovno jedva preživljavali.sto je najgore ne postoji šansa da napreduju, da zarade neki bonus, da nekad dobiju veću platu, ali ok...Black swan wrote: ↑11/12/2021 08:55
Ja to govorim forumasima oni se svezali drzavne sluzbe
Jeste mozes na bolovanje ali se vratis nemas ni kokpjuteraprebacili ti ured u lift
![]()
Gdje te nađoše?Jimmy McNulty wrote: ↑16/12/2021 11:35 Jučer zvoni telefon, nepoznat broj i ispod samo piše Stuttgart, kad javim se i zovu iz DeutscheBahna da pitaju da li bih radio za neku njihovu partnersku firmu na održavanju kolosijeka. Nisam baš zainteresovan za taj posao ali otiću na razgovor i vidjet kakve su šanse za napredovanje, a i kakvi su uslovi.
Kaže sviđaš nam se kao kandidat, spremni smo ti pomoći sve u vezi sređivanja vize i nostrifikacije dokumenata, platićemo ti kurs jezika i pomoći u traženju stana, ma sve![]()
I meni se opet ne ide, taj posao radim ovdje i gadi mi se, gadit će mi se i u Njemačkoj.
Mislim da ću ipak sačekat dok ne budu tražili mašinovođe ali ne fali mi ništa otići na razgovor i vidjet šta i kakve uslove nude.
Samo ću ti reći jedno...Jimmy McNulty wrote: ↑16/12/2021 11:42Dugo vremena bio aktivan oglas na bhs jezicima iz DB Karierre na Facebooku i ja se prijavio samo da vidim hoće li zvat kad oni ozbiljnibogami nazvaše.
![]()
Da, to je minimalac, vecina tako i u Poljskoj i Ceskoj na pocetku imaju, ali postoji mogucnost napretka. Bitno je otici. Ali morali su mu roditelji dva puta na pocetku slat novac.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑16/12/2021 11:39 To je teški minimalac u sloveniji. Prijatelj ti radi kurac od poslaKako bi se proveo kod nas da radi za 4 stoje i da mora placati stan? nikako
![]()
Dok te mami i secerom te hraniJimmy McNulty wrote: ↑16/12/2021 11:35 Jučer zvoni telefon, nepoznat broj i ispod samo piše Stuttgart, kad javim se i zovu iz DeutscheBahna da pitaju da li bih radio za neku njihovu partnersku firmu na održavanju kolosijeka. Nisam baš zainteresovan za taj posao ali otiću na razgovor i vidjet kakve su šanse za napredovanje, a i kakvi su uslovi.
Kaže sviđaš nam se kao kandidat, spremni smo ti pomoći sve u vezi sređivanja vize i nostrifikacije dokumenata, platićemo ti kurs jezika i pomoći u traženju stana, ma sve![]()
I meni se opet ne ide, taj posao radim ovdje i gadi mi se, gadit će mi se i u Njemačkoj.
Mislim da ću ipak sačekat dok ne budu tražili mašinovođe ali ne fali mi ništa otići na razgovor i vidjet šta i kakve uslove nude.