Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
kakabanja213

#50876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Tanqueray wrote: 15/12/2021 22:10
kakabanja213 wrote: 15/12/2021 21:37 Dok zapadni slave Praljke, Kordice, Radice... Dok istocni slave Mladice, Karadzice, Krajisnuke, najveci problem i za zapadne i za istocne a i za prosperitet BiH je sibicarska politika bosnjackih plotitcara i tekst koji su stavili na plocu zrtvama na Kazanima. Pa gdje je tu ikakav argument i logika. A kaze da ne mrzi nikoga. Svasta.
Kakve ja veze imam sa Praljkom, Kordicem ili Karadzicem i Mladicem? Kada sam ja uopste spomenuo bilo koga od tih nabrojenih?
Svi ti su zasluzeno osudjeni, procesi zavrseni, i to je to. Ja se ne bavim tim temama, mene interesuje sadasnjost, a jos vise buducnost i ukazujem sta je po mom misljenju sada problem i kako ici ka nekom modernom i progersivnom drustvu, gdje ljudi nece biti primorani da napustaju zemlju.

To sto neki umjesto da argumentovano odgovore na moje postove, oni bi to sve preskocili i natjerali mene da pricam o necemu potpuno drugom.
Meni se zaista gadi kada ljudi potezu Srebrenicu u dnevno politicke svrhe i samo je banalizuju na taj nacin. Skolski primjer nacionalistickog djelovanja.

Sa druge strane nikome ne smeta da se neko optuzi da je ratni zlocinac, tako na pravdi Boga.
Vidis da je pravo gradjansko drustvo, a ne sibicarenje, svako onaj ko misli da je pro-bosanski orijentisan i da ga nacije ne interesuje bi reagovao i zastitio manjinsko misljenje od vecine.
Umjesto toga forumasi koji bi za sebe sigurno rekli da su pro-bosanski nastrojeni se ukljucuju u hajku na mene. Bas njih briga za Srebrenicu, nego imaju neki patoloski ksenofobicni strah od drugacijeg i misle da je to taktika da se usutkam. Da su to neki zaista pro-bosanski forumasi, koji su za pravu gradjansku drzavu, ja bih odgovorio bez problema, ali da povijam glavu pred nacionaistima, nema sanse.
Dakle, prvo deklarisi sebe postovima, tj djelima, da nisi nacionalista, pa me onda pitaj sta god hoces.

Budite posteni prvenstveno prema sebi pa zakljucite da li ste pro-bosanski ili samo pro-bosnjacki orijentisani? Da li vas interesuju interesi i drugih naroda ili mislite da treba da se borite samo za svoj narod.
Ja razumijem da je tesko otrgnuti se od zagrljaja nacionalizma u nasem medijskom blatu, gdje se populizam i nacionalizam siri na svakom cosku, a politicari samo dodaju ulje na vatru, ali ko to uspije osjecace se bolje, okrenuce se nekim boljim i ljepsim zivotnim stvarima.
Nije mii uopste bila namjera tebe dovesti u bilo kakvu vezu sa ovim likovima ali mi nije jasna logika da je bosnjacka politika kriva za trenutnu situaciju. Sta mozes ocekivati od Bosnjaka kada se ni jedni ni drugi odrekli aveta prosloti. Da kazu jebiga desilo se hajmo sve zaboraviti. E nema toga vise. Dobili smo i mi svoje gusle i svoje gange.
ako te pitaju

#50877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

nadam se da mi nitko neće zamjeriti, ali ni jedna pjesma ne opisuje situaciju , kao jedna stara crnogorska, pa nemojte zamjeriti što ću je citirati:

Ćeraćemo se još
Sve može biti
Sem da se nećemo ćerati

Ovo što smo se ćerali,
Samo je uvodno ćeranje,
Predgovor glavnom ćeranju

Sve ima svoj kraj
Sem ćeranja

Iz raja smo išćerani
Ali iz pakla nije niko
I niko se nije ćerao toliko
Da se nije mogao ćerati više

I koliko se god ćerao
Nije do kraja doćerao

Na mladima ćeranje ostaje
Ćeraćemo se još

Ali se više nećemo ćerati
Napamet i osumice
Brže — bolje i kako bilo
Tek onako od duga vremena
Na pola srca
Nadvoje
Natroje
Svako na svoju stranu
Ne znajući šta bi drugo
Pa ajde da se ćeramo

Nego ćemo se ćerati pametnije
ledene glave

Po planu ćeranja
Koji smisle najmudriji
Ćerolozi
Sa katedri za ćerologiju

Onaj ko hoće danas da se ćera
a ne prati razvoj i domete
ćeranja
Nema šta da traži
Na ćeralištima i ćerijadama
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#50878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:35 Ćeraćemo se još
ocemo
ako te pitaju

#50879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

un1ted wrote: 15/12/2021 23:35
ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:35 Ćeraćemo se još
ocemo
haha....tako je izgleda
nikad_vise

#50880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:23 @nikad_vise koliko kontam tvoji stavovi su da če uskoro migraniti iz Afganistana i ostalih plemena naseliti BiH.a da će okupatori Hrvati nestati, to su i tvoja braća,plemena koja curicama šiju klitorise,smatraš svojom budućom braćom

Ljudi poput tebe,i takva razmišljanja, najviše štete Bošnjacima, a najviše odgovaraju ekstremnim Hrvatima k Srbima.

No,ti samo računaj,kolilo je koga otišlo, i koliko će plemena,tvoje buduće braće po pameti,naseliti BiH.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VkpSYxMo5f8&t=6s[/youtube]

Ja ti kazem,ljudi ce se doseljavati.Imas mnogo clanaka o povratku Bosnjaka,doseljavanju Bosnjaka sa prostora Balkana u BiH,povratka iz dijaspore,mnogih normalnih ljudi izbjeglica sa djecom koji ce odluciti ovdje ziviti.To nece zaustaviti smanjenje Bosanskog korpusa,ali ce sigurno koliko toliko uticati da ti padovi budu manji nego kod Srba i Hrvata. :izet: Imas i mnogo ljudi koji nemaju veze sa BiH i Bosnjacima,ali nekom emocijom i spletom okolnosti su dosli i ostali ovdje da zive.To su gradjani ove drzave kojim vi uskracujete prava svojim legitimnim sranjima :thumbup:
ako te pitaju

#50881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

@nikad_vise kao što napisah, dokle god je u Ustavu propisana ravnopravnost, broj drugih naroda mi ne smeta, čak što više, poželjno je da se ljudi vraćaju i dolaze u BiH, jer tko će meni zarađivati mirovinu u BiH kad odem u mirovinu???
To što misliš, da će taj broj nešto promijeniti, je tvoja zabluda, jer se neće nitko naseliti u tolikom broju kao što misliš, jer narod ide tamo gdje mu je bolje, a to nije BiH.

U svojim statistika ne želiš da vidiš tendenciju
porasta odlaska Bošnjaka.
Hvalit ć e EU radne snage, neće vi
še biti potrebna viza.
ćož
nikad_vise

#50882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:35 nadam se da mi nitko neće zamjeriti, ali ni jedna pjesma ne opisuje situaciju , kao jedna stara crnogorska, pa nemojte zamjeriti što ću je citirati:

Ćeraćemo se još
Sve može biti
Sem da se nećemo ćerati

Ovo što smo se ćerali,
Samo je uvodno ćeranje,
Predgovor glavnom ćeranju

Sve ima svoj kraj
Sem ćeranja

Iz raja smo išćerani
Ali iz pakla nije niko
I niko se nije ćerao toliko
Da se nije mogao ćerati više

I koliko se god ćerao
Nije do kraja doćerao

Na mladima ćeranje ostaje
Ćeraćemo se još

Ali se više nećemo ćerati
Napamet i osumice
Brže — bolje i kako bilo
Tek onako od duga vremena
Na pola srca
Nadvoje
Natroje
Svako na svoju stranu
Ne znajući šta bi drugo
Pa ajde da se ćeramo

Nego ćemo se ćerati pametnije
ledene glave

Po planu ćeranja
Koji smisle najmudriji
Ćerolozi
Sa katedri za ćerologiju

Onaj ko hoće danas da se ćera
a ne prati razvoj i domete
ćeranja
Nema šta da traži
Na ćeralištima i ćerijadama
Ma sta cu zamjerit,dosta je i onako teskih tema za veceras :thumbup: :D
Ne znam pravi naziv pjesme,al et ako se mozemo dogovorit nek se zove rahat patnja :izet: :mrgreen:
ugodno vece :zjev:
skafiskafsnjak

#50883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Pun forum cerologa :lol: :lol: :lol:

Rahat patnja, dobra :mrgreen:
Samo nek ne puca
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#50884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 22:48
fosna2014 wrote: 15/12/2021 22:44 Kao što već danima ovdje pišem: Reforma IZ je propala. Okrenimo se privredi i pravima radnika.

Jedna država, dva entiteta. Čović i HNS neka motaju kablove. Idemo dalje.
Zaboravio si na blokadu ......
A ti si, kao i mnogi drugi, zaboravio i ovo sto su rekli;

"Apelujemo na stranke da odustanu od maksimalističkih prijedloga, koji nisu utemeljeni u međunarodnim i standardima EU i nemaju podršku u parlamentu ili društvu".

Eno i Milanovic place i kuka znog toga. :lol:
ako te pitaju

#50885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 15/12/2021 23:53
ako te pitaju wrote: 15/12/2021 22:48

Zaboravio si na blokadu ......
A ti si, kao i mnogi drugi, zaboravio i ovo sto su rekli;

"Apelujemo na stranke da odustanu od maksimalističkih prijedloga, koji nisu utemeljeni u međunarodnim i standardima EU i nemaju podršku u parlamentu ili društvu".

Eno i Milanovic place i kuka znog toga. :lol:
pa ja sam gore to i napisao. Jasnu poruku su uputili i HDZ-u : nema blokade i maksimalističkih zahtjeva.
Al poruku koju su uputili ''probosnaskih snagama'' u tri riječi , je vrlo snažna: NEMA NAMETANJE VEĆINE.
Amen/amin ili kako god.
sve jasno
ako te pitaju

#50886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

laku i lahku noć.
Ćeramo se sutra
Login77777

#50887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Laku noc ljudi. Sutra nova tura razgovora ovdje. Nadam se uz prisustvo lObuda. :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#50888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 17:40 Uglavnom,politička dešavanja ukazuju na "turbolentnu" 2022.

Bez izbora.....počinje raspad BiH,htjeli mi to priznati ili ne.
Nema raspada, jer snage koje hoće raspad su tigar od tariguz papira. Iskorištenog tariguz papira, ako govorimo o HDZ-u.

HDZ neće dobiti ni gram prava, jer se udružio sa negatorima genocida i četnicima, a treba mu dogovor sa populacijom ljudi kojima gura prst u oko i kojih je osam puta više u Federaciji. Bravo na strateškom samoubojstvu.

60% stanovnika je otkrilo svoju snagu. Bujrum, ako vas ima i ako ste jaki, rasturite državu, a da ne bude rat.

Dakle, krenulo je sa non paperima, pa su Vučko i Mile skrhali silne milione na lobiranja i potkupljivanja EU aparatčika poput Varhelya, Milanovića, Zovko vrištala u parlamentu EU, a Mile krenuo sa baražnom vatrom...

I, i, šta? Došli ljudi na teren i očima se uvjerili gdje je problem. Džaba vam novci, džaba romansa sa genocidašima...

Za pet minuta se vidjelo da Mile i Čović igraju dupli pas i fabrikuju krizu zbog dva cilja: IZ, odnosno treći i državna imovina.

Hvala HDZ-u na glasanju u Parlamentu i javnom negiranju genocida. Hvala a Milanoviću na Srebreničkim eskapadama. Da je neko pričao s kim imamo posla, ne bi nam vjerovali.

Iskreno, pro BiH strana je najmanje zaslužna za sve. U pitanju je Bakirova nemoć da potpiše u ime Bošnjaka izdaju, jer nema matematike iza njega. On bi to rado uradio, jer bi to zabetoniralo SDA na vlasti do Sudnjeg dana.

Opozicija u RS je uradila veći posao, jer su glasno rekli da hoće izbore i Mileta ostavili na ledini.

Nama se na svu sreću poklopilo par stvari: bliskost UK i Turske i bliskost Hrvatske i Francuske, koja je odredila kontra poziciju UK. Biden u USA i nova vlada u Njemačkoj (eee, zeleni, zeleni :mrgreen: i na Vučića udarili). Ovo je i sjebalo plan i završilo priču.

Ide suptilno zavrtanje ruku, Mile ostaje u ofsajdu i mora preko crvene linije, izbori i kraj nada za Čovića i SNSD. Bakir se davno halalio.
Styling

#50889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 16/12/2021 01:05
ako te pitaju wrote: 15/12/2021 17:40 Uglavnom,politička dešavanja ukazuju na "turbolentnu" 2022.

Bez izbora.....počinje raspad BiH,htjeli mi to priznati ili ne.
Nema raspada, jer snage koje hoće raspad su tigar od tariguz papira. Iskorištenog tariguz papira, ako govorimo o HDZ-u.

HDZ neće dobiti ni gram prava, jer se udružio sa negatorima genocida i četnicima, a treba mu dogovor sa populacijom ljudi kojima gura prst u oko i kojih je osam puta više u Federaciji. Bravo na strateškom samoubojstvu.

60% stanovnika je otkrilo svoju snagu. Bujrum, ako vas ima i ako ste jaki, rasturite državu, a da ne bude rat.

Dakle, krenulo je sa non paperima, pa su Vučko i Mile skrhali silne milione na lobiranja i potkupljivanja EU aparatčika poput Varhelya, Milanovića, Zovko vrištala u parlamentu EU, a Mile krenuo sa baražnom vatrom...

I, i, šta? Došli ljudi na teren i očima se uvjerili gdje je problem. Džaba vam novci, džaba romansa sa genocidašima...

Za pet minuta se vidjelo da Mile i Čović igraju dupli pas i fabrikuju krizu zbog dva cilja: IZ, odnosno treći i državna imovina.

Hvala HDZ-u na glasanju u Parlamentu i javnom negiranju genocida. Hvala a Milanoviću na Srebreničkim eskapadama. Da je neko pričao s kim imamo posla, ne bi nam vjerovali.

Iskreno, pro BiH strana je najmanje zaslužna za sve. U pitanju je Bakirova nemoć da potpiše u ime Bošnjaka izdaju, jer nema matematike iza njega. On bi to rado uradio, jer bi to zabetoniralo SDA na vlasti do Sudnjeg dana.

Opozicija u RS je uradila veći posao, jer su glasno rekli da hoće izbore i Mileta ostavili na ledini.

Nama se na svu sreću poklopilo par stvari: bliskost UK i Turske i bliskost Hrvatske i Francuske, koja je odredila kontra poziciju UK. Biden u USA i nova vlada u Njemačkoj (eee, zeleni, zeleni :mrgreen: i na Vučića udarili). Ovo je i sjebalo plan i završilo priču.

Ide suptilno zavrtanje ruku, Mile ostaje u ofsajdu i mora preko crvene linije, izbori i kraj nada za Čovića i SNSD. Bakir se davno halalio.
Da nema opozicije sa par presudnih glasova u parlamentu BiH da sve zakoci, pregovori bi odavno bili zavrseni, Bakir bi potpisao sve sto Covic hoce, kao sto je potpisao u Mostaru, i dobio bi svoj de fakto begovat.

Jedno treba imati na umu. Dogovor u Mostaru i formulacija legitimnog predstavljanja u sporazumu se desio pod pokroviteljstvom medjunarodne zajednice koja je insistirala na dogovoru kako ne bi dosli u situaciju da Ustavni sud donese odluku o Mostaru koja se vjerovatno nikome od njih ne bi svidjela.
ako te pitaju

#50890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Tvrdnje da opozicija nešto spašava su smiješne.
Opozicija nastavlja "rahat patnju" :mrgreen:
Pa samo pročitajte što su EU i SAD rekli u zadnjem izvještaju : nema nametanje većine.
Koliko vidim,stranci su "digli ruke " od izbornog zakona.
Možda je i tako najbolje.ako se mi u BiH ne možemo dogovoriti sami,a izgleda da ne možemo, nek bude šta će biti.
Nek mladi bježe iz BiH i neka smo najsiromašinija država u Europi.

To buđenje neke bošnjačke snage i sl.,samo priznajete da postoje "probošnjačke" strane i da se krijete iza imena BiH.
Budimo realni, ništa vi niste jači ili slabiji od Hrvata u Federaciji a u RS-u ste beznačajni,kao i Hrvati u RS-u.
Styling

#50891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Ja mislim da je EU parlament juce opalio pljusku pregovaracima predstavnicima EU u BiH i Covicu i poslao jasnu poruku Amerima na kojim osnovama se treba razgovarati.

Zato su Ajnhirst i Palmer i otkazali svoju posjetu. Mozda dodju krajem januara.
ako te pitaju

#50892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Styling wrote: 16/12/2021 07:54 Ja mislim da je EU parlament juce opalio pljusku pregovaracima predstavnicima EU u BiH i Covicu i poslao jasnu poruku Amerima na kojim osnovama se treba razgovarati.

Zato su Ajnhirst i Palmer i otkazali svoju posjetu. Mozda dodju krajem januara.
Da nema nametanja većine?
sinuhe

#50893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sinuhe »

Zadugo se stranci nece baviti BiH. Tu i tamo poneka rijec ohrabrenja reda radi.
88Sioux

#50894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 88Sioux »

ako te pitaju wrote: 16/12/2021 07:47 Koliko vidim,stranci su "digli ruke " od izbornog zakona.
Možda je i tako najbolje.ako se mi u BiH ne možemo dogovoriti sami,a izgleda da ne možemo, nek bude šta će biti.
Nek mladi bježe iz BiH i neka smo najsiromašinija država u Europi.
Kako izborni zakon može da zaustavi bežanje i siromaštvo?

I da li Milanovič samo skuplja političke zgoditke ili je u pravu?

Očekujem danas ovde od tebe kvalitetnu obranu od unitarista i antikonstitutivaca. Više ih je al ne daj se. :stasreko:

PS Đe ga je Labud kad je najpotrebniji...
plavi_E

#50895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Kakav zaokret oko IZ. Cak i Hrvatska na kraju podrzala ukidanje konstitutivnosti u BiH.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#50896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

plavi_E wrote: 16/12/2021 08:32 Kakav zaokret oko IZ. Cak i Hrvatska na kraju podrzala ukidanje konstitutivnosti u BiH.
Naravno, to "naši" Bošnjaci, Hrvati i Srbi ne shvataju. Njemačka, USA, GB, Turska, Hrvatska, Srbija, Izrael...prije svega GLEDAJU VLASTITI INTERES, šta imaju od toga, pa onda gledaju kome i na koji nacin ce dati podrsku.

Kada shvate da Hrvatska tu nije radi Hrvata, vec radi vlastite koristi, onda ce mozda i skontati da Bosna i Hercegovina nema alternative za njih (nas).
ako te pitaju

#50897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

plavi_E wrote: 16/12/2021 08:32 Kakav zaokret oko IZ. Cak i Hrvatska na kraju podrzala ukidanje konstitutivnosti u BiH.
ti vjerojatno nisi ni pročitao da u tom ''zaokretu'' se navodi provođenje odluka Ustavnog suda i da nema nametanja većine.

Kakvo vađenje iz konteksta.
plavi_E

#50898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Nekima u BiH je obecano prije 150 godina spajanje sa "maticom" i to je izvor svih problema u BiH.
Mistic12345

#50899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mistic12345 »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:45 @nikad_vise kao što napisah, dokle god je u Ustavu propisana ravnopravnost, broj drugih naroda mi ne smeta, čak što više, poželjno je da se ljudi vraćaju i dolaze u BiH, jer tko će meni zarađivati mirovinu u BiH kad odem u mirovinu???
To što misliš, da će taj broj nešto promijeniti, je tvoja zabluda, jer se neće nitko naseliti u tolikom broju kao što misliš, jer narod ide tamo gdje mu je bolje, a to nije BiH.

U svojim statistika ne želiš da vidiš tendenciju
porasta odlaska Bošnjaka.
Hvalit ć e EU radne snage, neće vi
še biti potrebna viza.
ćož
Jesi zapeo za odlazak Bosnjaka, ok, ajde ovako, sta bi se desilo da ujutro ode 500 000 Bosnjaka i 500 000 Hrvata? Sve dok ide ravnomjerno Hrvati su u debelo gore položaju, plus vjeruj mi, jer sam sa područja gdje većinom žive Hrvati, ko se god snadje vani, najveća mu je želja nešto kupiti u Hrvatskoj i tu doći, kod Bosnjaka ko god ode vani gleda nešto kupiti unutar BIH što je ipak razlika.
plavi_E

#50900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Naravno da nema nametanja vecine. Vecina mora biti demokratski izabrana a ne nametnuta. Znaci ta vecima mora predstavljati demokratsku volju vecine gradjana. Pa to je stub demokratije.
Locked