Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
noviforumas

#50851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ok, reci, je li pocinjen genocid u Srebrenici i ko ga je pocinio?
Last edited by noviforumas on 15/12/2021 22:23, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#50852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 22:16
DonieBrasco wrote: 15/12/2021 21:16 Konacno ali konacno zaokret u pravom smjeru ...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sad-i-e ... /211215164
U čemu zaokret?
Sve tri strane se mogu prepoznati u ovom tekstu.
"Nametanju većine"..."izborne prijevare " se može staviti na dušu "probosanskih snaga".

Blokada Vlade FBiH, maksimalistički zahtjevi se može staviti na dušu HDZ-@.

Sve što sam i tvrdio,al uvijek "izvrćete" rečeno
Bili.su neki tekstovi da ce vrsiti pritisak na probos strane da popuste u svemu...u tom smislu napredak.

E sad, pitanje je zbog koga odustaju? Kazu zbog postupaka NSRS....a po Covicevim izjava, nisam nesto vidio.da je spreman na neki kompromis....

Trebaju sankcije svima.opalit, malo zavrnut ruke...pa.se onda vratiti da se pregovara.
skafiskafsnjak

#50853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

noviforumas wrote: 15/12/2021 22:23 Ok, reci, je li pocinjen genocid u Srebrenici i ko ga je pocinio?
I ja pitam.
ako te pitaju

#50854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

@Tanqueray puna podrška.
Sad će ti stavljati etikete da si UZP-ovac,genocidaš, da radiš za stranku, zatim za sendviče ,pa če krenuti od 1993,1945, 1918, itd.itd.
Standarno, moraš razumijeti i prihvatiti da ima ljudi kojima je to jedini argument
Tako i zamišljaju imaginarnu građansku državu.svi su zločinci koji ne misle kao oni,sve je njihovo a ti si gost u njihovoj zemlji.
Samo dostojanstveno i argumentirano nastavi :thumbup: :bih:
skafiskafsnjak

#50855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 22:24 @Tanqueray puna podrška.
Sad će ti stavljati etikete da si UZP-ovac,genocidaš, da radiš za stranku, zatim za sendviče ,pa če krenuti od 1993,1945, 1918, itd.itd.
Standarno, moraš razumijeti i prihvatiti da ima ljudi kojima je to jedini argument
Tako i zamišljaju imaginarnu građansku državu.svi su zločinci koji ne misle kao oni,sve je njihovo a ti si gost u njihovoj zemlji.
Samo dostojanstveno i argumentirano nastavi :thumbup: :bih:
Jednostavno pitanje je postavljeno.... Da li je pocinjen genocid.... :mrgreen:
daddy-kool

#50856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

DonieBrasco wrote: 15/12/2021 21:16 Konacno ali konacno zaokret u pravom smjeru ...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sad-i-e ... /211215164
U čemu zaokret?
"Nametanju većine"..."izborne prijevare " se može staviti na dušu "probosanskih snaga".

Ovo saopstenje je od odlazece ekipe koja nije uspjela i koja je imala odredjene predrasude prema procesu. Nove ekipe izdaju malo drugacija saopstenja i primjecuje se da bolje i bez predrasuda razumiju situaciju.
ako te pitaju

#50857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

skafiskafsnjak wrote: 15/12/2021 22:23

U čemu zaokret?

Bili.su neki tekstovi da ce vrsiti pritisak na probos strane da popuste u svemu...u tom smislu napredak.

E sad, pitanje je zbog koga odustaju? Kazu zbog postupaka NSRS....a po Covicevim izjava, nisam nesto vidio.da je spreman na neki kompromis....

Trebaju sankcije svima.opalit, malo zavrnut ruke...pa.se onda vratiti da se pregovara.
Da.ako je ovaj tekst vjerodostojan,kritika je upućena najviše RS-u, kao i zadnjih 25 godina.
No proglašavati ovaj tekst kao uspjeh "diplomacije" je odraz ne čitanja teksta.
Poruka teksta ,kada su u pitanju odnosi Hrvata i Bošnjaka jeste : okanite se zloupotrebe i majorizacije Bošnje, a Hrvati prestanite sa blokadama i tražite rješenje.
skafiskafsnjak

#50858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 22:27
skafiskafsnjak wrote: 15/12/2021 22:23

Da.ako je ovaj tekst vjerodostojan,kritika je upućena najviše RS-u, kao i zadnjih 25 godina.
No proglašavati ovaj tekst kao uspjeh "diplomacije" je odraz ne čitanja teksta.
Poruka teksta ,kada su u pitanju odnosi Hrvata i Bošnjaka jeste : okanite se zloupotrebe i majorizacije Bošnje, a Hrvati prestanite sa blokadama i tražite rješenje.
Pa.vidi, to sto si napisao je kompromis, zar ne ?
U potpunosti podrzavam.
saimidin

#50859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Nego nije valjda da cemo sada morati cekati 6 mjeseci da dodikovi pripreme zakone

Malo me je razocarao, ali sa druge strane razumljivo, treba dati malo vremena da se strasti stisaju

Sto rece ko igra za raju I zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom vratniku

Istovremeno I svi u :bih: , a I vanka ce zaboraviti sta je uopste bilo I ko nas bre zavadi
fosna2014

#50860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fosna2014 »

Kao što već danima ovdje pišem: Reforma IZ je propala. Okrenimo se privredi i pravima radnika.

Jedna država, dva entiteta. Čović i HNS neka motaju kablove. Idemo dalje.
neon-x

#50861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by neon-x »

skafiskafsnjak wrote: 15/12/2021 22:25
Jednostavno pitanje je postavljeno.... Da li je pocinjen genocid.... :mrgreen:
Nemojte praviti cirkus sa pitanjima oko genocida radi nekih licnih prepirki i zajebancija, i to jos morbidno sa smajlijima. Poziv i moderaciji da se obrati paznja na ovo.
ako te pitaju

#50862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

fosna2014 wrote: 15/12/2021 22:44 Kao što već danima ovdje pišem: Reforma IZ je propala. Okrenimo se privredi i pravima radnika.

Zaboravio si na blokadu ......
Pa vidiš šta ti poručuje SAD i EU...prestanite sa nametanje. Većine.....

Dakle,građanska država,nitko je ne podržava u svijetu.

Pa kad ti je poručio provedite Sejdič-Finci,poručio ti je mijenjate izborni zakon.

Razumije da bi Komšić volio još 6.000,00 KM mjesečno, bez ikakvog rezultata.al ne može
nikad_vise

#50863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 18:27
plavi_E wrote: 15/12/2021 18:23 Ako bosanski Hravti vode gospodsku politiku cemu onda toliko kmecanje. Po kmecanju bi se reklo da je prosijacka politika.
Hrvati ne kmeče.
Pa "probosanske " snage kmeče i zovu vojne snage da dođu u BiH.
Umjesto da zovu gospodarstvenike,zovu vojsku.Svašta.

Samo dostojanstveno.iz dana u dan.....sve se više uočava stvarni problem.
Polahko.Sad za sad i treba da zovemo vojne snage dok nam je pola drzave pod okupacijom Srbije i Hrvatske.Jako je bitno da sad u ovim momentima imamo ovako jake saveznike u svijetu koji nam garantuju jos bar 20 godina granice u ovim okvirima,a mi treba da to vrijeme iskoristimo i dovoljno ojacamo kao narod da ne budemo u situaciji kao sto smo bili 95 ili 2020 godine kad nismo u stanju ponudit konkretan odgovor.

Ono sto je jos bitnije u svemu ovome je to da su se Bosnjaci kao narod probudili iz te neke latergije jer su shvatili da neprijatelji ove drzave ne spavaju,pa su se i nasi ljudi vise angazovali i siguran sam da ce taj angazman biti mnogo mnogo jaci i veci u narednom periodu. :D

Al et kako ti rece,Hrvati ovim nista ne gube.Mislim da vi imate najvise razloga da budete zadovoljni,a valjda je to poenta svih vasih zahtjeva u BiH da budete zadovoljni. :D
fosna2014

#50864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fosna2014 »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 22:48
fosna2014 wrote: 15/12/2021 22:44 Kao što već danima ovdje pišem: Reforma IZ je propala. Okrenimo se privredi i pravima radnika.

Zaboravio si na blokadu ......
Pa vidiš šta ti poručuje SAD i EU...prestanite sa nametanje. Većine.....

Dakle,građanska država,nitko je ne podržava u svijetu.

Pa kad ti je poručio provedite Sejdič-Finci,poručio ti je mijenjate izborni zakon.

Razumije da bi Komšić volio još 6.000,00 KM mjesečno, bez ikakvog rezultata.al ne može
Potpuna ravnopravnost se može postići samo onda kada svaki građanin i građanka imaju ista prava na svakom pedlju ove zemlje i nikako drugačije. To je suština.

Do tada ostaje sve isto. Nažalost postoji samo jedna strana koja se bori i voli ovu državu. To je naša realnost.

Za sada je ovako. Moramo jačati državu kroz dva entiteta.
ako te pitaju

#50865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

@nikad_vise dobro je što Hrvate i Srbe smatraš "okupatorima" BiH.
Moraš shvatiti,BiH nije samo država Bošnjaka.
To tvoja unitaristička priča,pa čak i fašistička, gdje smatraš da su Hrvati i Srbi okupatori, je nešto što pravda postupanja ekstremista koji nastoje dokazati da je suživot sa Bošnjacima nemoguć.

Tvoje veselje što Hrvati odlaze, a dok ne vidiš,ili ne želiš da vidiš kako tvoj narod odlazi,a pogotovo kako se sprema da ide zauvijek iz BiH,graniči sa fašizmom.
I nije pola...nego 75 % računice, a moraš dobru matematiku razvoti da skontaš kad če te tu postati većina, čak i pod uvjetom dok na dijelu nije masovni egzodus Bošnjaka.

Vidiš,za razliku od tebe, meni je iskreno žao svakog Bošnjaka koji napusti BiH.
Meni ne smeta ima li u BiH 1 000 000 ili 100 000 000 Bošnjaka.
Ustav mi garantira ravnopravnost, i tako će to biti u narednih 100 godina.
A ti nastavi računati.nadam se da je broj fundamentalista srazmijeran broju ljubitelja Ustaša u mom narodu....đđsa tendencijođ opadanja.
ako te pitaju

#50866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Potpuna ravnopravnost se može postići samo onda kada svaki građanin i građanka imaju ista prava na svakom pedlju ove zemlje i nikako drugačije. To je suština.

Do tada ostaje sve isto. Nažalost postoji samo jedna strana koja se bori i voli ovu državu. To je naša realnost.

Naravno da svaki državljanin BiH mora imati ista prava.
Jedini što Židov u BiH nema jeste , pravo da bira i da bude biran.
Omogućimo mu to.

Pročitaj dobro stav EU i SAD-a.....nema nametanja većine.
Sve jasno
fosna2014

#50867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fosna2014 »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:04

Naravno da svaki državljanin BiH mora imati ista prava.
Jedini što Židov u BiH nema jeste , pravo da bira i da bude biran.
Omogućimo mu to.

Pročitaj dobro stav EU i SAD-a.....nema nametanja većine.
Sve jasno
Stav EU i USA je kao što vidimo – nebitan, jer se mi moramo dogovoriti. Pošto dogovora nema, ostaće isto. Kako komšije kazu – samo jako. :thumbup: :bih:
nikad_vise

#50868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:02 @nikad_vise dobro je što Hrvate i Srbe smatraš "okupatorima" BiH.
Moraš shvatiti,BiH nije samo država Bošnjaka.
To tvoja unitaristička priča,pa čak i fašistička, gdje smatraš da su Hrvati i Srbi okupatori, je nešto što pravda postupanja ekstremista koji nastoje dokazati da je suživot sa Bošnjacima nemoguć.

Tvoje veselje što Hrvati odlaze, a dok ne vidiš,ili ne želiš da vidiš kako tvoj narod odlazi,a pogotovo kako se sprema da ide zauvijek iz BiH,graniči sa fašizmom.
I nije pola...nego 75 % računice, a moraš dobru matematiku razvoti da skontaš kad če te tu postati većina, čak i pod uvjetom dok na dijelu nije masovni egzodus Bošnjaka.

Vidiš,za razliku od tebe, meni je iskreno žao svakog Bošnjaka koji napusti BiH.
Meni ne smeta ima li u BiH 1 000 000 ili 100 000 000 Bošnjaka.
Ustav mi garantira ravnopravnost, i tako će to biti u narednih 100 godina.
A ti nastavi računati.nadam se da je broj fundamentalista srazmijeran broju ljubitelja Ustaša u mom narodu....đđsa tendencijođ opadanja.
BiH jest samo drzava Bosnjaka dokle god su samo Bosnjaci spremni ginuti za nju,i dokle god njene granice cuvaju samo Bosnjaci.Svi oni koji se kriju pod kisobran Hrvatske i Srpske politike koje za cilj imaju etnicki podijelit a kasnije te etnicke jedinice pripojit maticama,su neprijatelji i privremeni okupatori te drzave.

Znam kako ti je zao svakog Bosnjaka koji ode,ronis u suzama bas kao i zbog hiljada ubijenih Bosnjaka od UZP koji su sproveli oni koje danas tvoj HDZ proglasava herojima,a cije ti interese od srca zastupas pod plastom price o ravnopravnosti.

Proslo je vrijeme kad ste mogli prodavati tu laznu licemjernost Bosnjacima. :D
Da ne pricamo o onom pokusaju tajnih sluzbi Hrvatske da preko nekih kupljenih vehabija napravite sranje i prikazete cijeli Bosnjacki narod kao ekstreme .

Ovo sto ja govorim ce vjerovatno govoriti svaki politicar u narednih 10 godina,jer ste provaljeni i ogoljeni posebno u ovom lizanju sa Dodikom u momentu dok on pokusava bezuspjesno da ocijepi kao nesto :lol:
ako te pitaju

#50869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Stav EU i USA je kao što vidimo – nebitan, jer se mi moramo dogovoriti. Pošto dogovora nema, ostaće isto. Kako komšije kazu – samo jako. :thumbup: :bih:
Pa ako je to volja "probosanskih" snaga može.
Dodo vraća nadležnosti, mi se patimo sa vama u Federaciji a vi sa nama.
I to je vrlo vjerojatna realnost.
Login77777

#50870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:18
Nadleznosti se mogu jedino kroz bh parlament vratiti. Sve ostalo je secesija. :thumbup:
ako te pitaju

#50871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

@nikad_vise koliko kontam tvoji stavovi su da če uskoro migraniti iz Afganistana i ostalih plemena naseliti BiH.a da će okupatori Hrvati nestati, to su i tvoja braća,plemena koja curicama šiju klitorise,smatraš svojom budućom braćom

Ljudi poput tebe,i takva razmišljanja, najviše štete Bošnjacima, a najviše odgovaraju ekstremnim Hrvatima k Srbima.

No,ti samo računaj,kolilo je koga otišlo, i koliko će plemena,tvoje buduće braće po pameti,naseliti BiH.
nikad_vise

#50872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

Dodo jos ni jednu nadleznost nije vratio,niti ce vratiti.On ce dobiti odgovor u narednih nekoliko sedmica jer nije lahko biti na listi za odstrijel VB,Njemacke a pogotov Amerike :D Jos ce kao on blokirati izbore,a nece ih lik ni docekati po svemu sudeci da moze ucestvovati na njima :D
Sto se nas Bosnjaka tice,mi smo naucili da se patimo,nama je rahat patnja jedna od drazih patnji :D
ako te pitaju

#50873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Login77777 wrote: 15/12/2021 23:23

Nadleznosti se mogu jedino kroz bh parlament vratiti. Sve ostalo je secesija. :thumbup:
Kakve bola institucije BiH.
Pa helikooter za gašenje požara se ne može dignuti, kupili ti ventilatore umjesto respiratora, direktor OSE kupio diplomu, a to vjeruješ u institucije BiH.
Uozbilji se
fosna2014

#50874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by fosna2014 »

Pa dobro, obzirom da je izborna godina (2022) mozemo očekivati svakakve avanture. Ipak, jedno je priča a drugo realnost. Opet će se nekako dogovoriti da drzava i dva entiteta profunkcionišu. Da budu svi zadovoljni.

Nekih većih reformi neće biti. Pod ovim uslovima pogotovo ne. Podriva se Dejtonski sporazum a da nam još neki Čović uvjetuje opstanak naše drzave. :-) Malo morgen.
Login77777

#50875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

ako te pitaju wrote: 15/12/2021 23:25
Login77777 wrote: 15/12/2021 23:23
Kakve bola institucije BiH.
Pa helikooter za gašenje požara se ne može dignuti, kupili ti ventilatore umjesto respiratora, direktor OSE kupio diplomu, a to vjeruješ u institucije BiH.
Uozbilji se
Ja ti kazem sta je s pravne strane. Sta helikopter sa ovim ima?
I to ostalo?
Locked