Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#50826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

Bloo wrote: 15/12/2021 20:51 Nego, da ja predlozim da se prilikom registrovanja na forum mora odgovoriti na pitanja:
Mislite li da je u Srebrenici bio genocid?
Vase misljenje o Kazanima?
Sta mislite o slucaju djecaka PEtra iz Konjica?

Lakse nego da se vi ovdje ponasate ko inkvizicija.
Apsolutni, a odgovore prikazati na profilu.
Bloo
Globalna šefica

#50827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

un1ted wrote: 15/12/2021 20:56
Bloo wrote: 15/12/2021 20:51 Nego, da ja predlozim da se prilikom registrovanja na forum mora odgovoriti na pitanja:

Apsolutni, a odgovore prikazati na profilu.
I onda imamo red trolova koji ce zajebavati :D ili ljudi koji odbijaju da odgovore jer se inate posto se forumasi ponasaju ko isljednici.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#50828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

Mora I moderacija nesto raditi :mrgreen: svaki registrovani profil bez komentara odbiti :D
Leverage

#50829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Registracija. Mislite li da je u Srebrenici bio genocid? Da.

Dođe na forum, negira.
Bloo
Globalna šefica

#50830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Leverage wrote: 15/12/2021 21:03

Dođe na forum, negira.
Ti sto negiraju budu uklonjeni.
Neko ako ne zeli da odgovori, koja je svrha da kao bijesni psi trcite za njim?

S obzirom da citam 99% posto bljuvotina koje se pise na ovom PF-u interesantno je da kada se spomenu zlocini nad drugim etnijama, nastane cudna situacija "relativizacije" - nisu to nasi, to su odmetnici...mi smo njima pobili 10 civila, a oni nama?

Tako da citavu tu pricu treba izostaviti iz diskursa na ovom PFu.
Leverage

#50831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Bloo wrote: 15/12/2021 21:06
Leverage wrote: 15/12/2021 21:03

Dođe na forum, negira.
Ti sto negiraju budu uklonjeni.
Neko ako ne zeli da odgovori, koja je svrha da kao bijesni psi trcite za njim?

S obzirom da citam 99% posto bljuvotina koje se pise na ovom PF-u interesantno je da kada se spomenu zlocini nad drugim etnijama, nastane cudna situacija "relativizacije" - nisu to nasi, to su odmetnici...mi smo njima pobili 10 civila, a oni nama?

Tako da citavu tu pricu treba izostaviti iz diskursa na ovom PFu.
Ma kažem samo o tom metodu šta se može desit, ne trčim ni za kim ko bijesan pas.

Moji stavovi o tome su kategorični, zločin je zločin i nema rasprave. Međutim, ja zločine osuđujem radi sebe, jer ne želim da imam ništa sa onim iz mog naroda koji su činili zločine, ne osuđujem zločine da bih se dodvorio bilo kome, a pogotovo ne nekom ko nije u stanju da osudi zločin koji je izvršio pripadnik njegovog naroda.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#50832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Mogu li ja teta?
Mislite li da je u Srebrenici bio genocid? Da kao i u Prijedoru i širom naše domovine.
Vase misljenje o Kazanima? Ratni zločin koji su počinili miljenici Fine Gradske Raje noseći oznake ARBiH.
Vase misljenje o Grabovici? Ratni zločin koji su počinili miljenici Fine Gradske Raje noseći oznake ARBiH.
Vase misljenje o afeiri Braća Zornić - hrasno brdo? Ratni zločin koji su počinili sanđački krimosi noseći oznake ARBiH.
Sta mislite o slucaju djecaka PEtra iz Konjica? Da budem pošten nisam upoznat. U Konjicu znam samo za medicinske sestre u Domu Zdravlja koje su UZP-ovci zaklali na radnom mjestu kad su upali.
Nemam problem da gamad koja je nosila iste oznake kao i ja nazovem kako im priliči gamad i zločinci i njihove nestašluke onim što jesu zločini.
Bloo
Globalna šefica

#50833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Ide ti trajni za to teta. :|
DonieBrasco

#50834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Konacno ali konacno zaokret u pravom smjeru ...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sad-i-e ... /211215164
Tanqueray

#50835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

To je najmanji problem, medjutim lik prakticno implicira da sam ratni zlocinac, da bi ja ubijao i bacao ljude u tercijarne grobnice i slicno.
I to mene koji nisam nikada bio za rat, niti sam to pomenuo, koji nije ni jednog forumasa uvrijedio, jer mislim da rasprava na forumu ne treba biti o forumasima, nego o temi, sa argumentima, bez rasplamsavanja mrznje i paljenja raje, sto prelazi u populizam, a populizam je korak do fasizma.
Ako neko ko se ne slaze sa politikom koju sprovode bosnjacki lideri i ko se zalaze za pravu gradjansku drzavu, a ne za sibicarsku i ko ne mrzi ni Srbe, ni Hrvate, a ni Bosnjake, se okvalifikuje ovako kao sto je ucinio @Hajvan onda ne vidim neku svijetlu buducnost, niti cemu se nadati.
noviforumas

#50836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ti se uhvatio necega sto ti je rekao jedan lik. Sedmicama te ljudi pitaju, kad pocnes da relativiziras stvari i guras ko nas bre zavadi pricu, da kazes sta je bilo u Srebrenici, ti ne mozes ni to. Izbjegavas. Da li bi ti ocekivao od nekog Jevreja da s tobom nesto razgovara dok negiras Holokaust? Provaljen si davno. Nemoj sad da se vadis.
mO k3

#50837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Tanqueray wrote: 15/12/2021 21:19

To je najmanji problem, medjutim lik prakticno implicira da sam ratni zlocinac, da bi ja ubijao i bacao ljude u tercijarne grobnice i slicno.
I to mene koji nisam nikada bio za rat, niti sam to pomenuo, koji nije ni jednog forumasa uvrijedio, jer mislim da rasprava na forumu ne treba biti o forumasima, nego o temi, sa argumentima, bez rasplamsavanja mrznje i paljenja raje, sto prelazi u populizam, a populizam je korak do fasizma.
Ako neko ko se ne slaze sa politikom koju sprovode bosnjacki lideri i ko se zalaze za pravu gradjansku drzavu, a ne za sibicarsku i ko ne mrzi ni Srbe, ni Hrvate, a ni Bosnjake, se okvalifikuje ovako kao sto je ucinio @Hajvan onda ne vidim neku svijetlu buducnost, niti cemu se nadati.
zar ti je toliko tesko reci da se u Srebrenici desio genocid??
video

#50838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Nece vam to odgovoriti. Dzaba pisete.
Login77777

#50839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

noviforumas wrote: 15/12/2021 21:29 Ti se uhvatio necega sto ti je rekao jedan lik. Sedmicama te ljudi pitaju, kad pocnes da relativiziras stvari i guras ko nas bre zavadi pricu, da kazes sta je bilo u Srebrenici, ti ne mozes ni to. Izbjegavas. Da li bi ti ocekivao od nekog Jevreja da s tobom nesto razgovara dok negiras Holokaust? Provaljen si davno. Nemoj sad da se vadis.
:thumbup: :bih:
Image
Hajvan

#50840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

U sred opkoljenog Sarajeva sam aktivno ucestvovao u redarstvenoj akciji neutralisanja tih odmetnutih pojedinaca.
Gnusam se I said me posljeratne "parade" (sahrane) tog g.vneta.
kakabanja213

#50841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Dok zapadni slave Praljke, Kordice, Radice... Dok istocni slave Mladice, Karadzice, Krajisnuke, najveci problem i za zapadne i za istocne a i za prosperitet BiH je sibicarska politika bosnjackih plotitcara i tekst koji su stavili na plocu zrtvama na Kazanima. Pa gdje je tu ikakav argument i logika. A kaze da ne mrzi nikoga. Svasta.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#50842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Tanqueray wrote: 15/12/2021 21:19

Evo ja javno rekoh da su neki od mojih nazovi "saboraca" činili zločine, a ti reci šta je bilo Srebrenici. Mojne hinjaluka aka Stanivuković i slična gamad.
Tanqueray

#50843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

kakabanja213 wrote: 15/12/2021 21:37 Dok zapadni slave Praljke, Kordice, Radice... Dok istocni slave Mladice, Karadzice, Krajisnuke, najveci problem i za zapadne i za istocne a i za prosperitet BiH je sibicarska politika bosnjackih plotitcara i tekst koji su stavili na plocu zrtvama na Kazanima. Pa gdje je tu ikakav argument i logika. A kaze da ne mrzi nikoga. Svasta.
Kakve ja veze imam sa Praljkom, Kordicem ili Karadzicem i Mladicem? Kada sam ja uopste spomenuo bilo koga od tih nabrojenih?
Svi ti su zasluzeno osudjeni, procesi zavrseni, i to je to. Ja se ne bavim tim temama, mene interesuje sadasnjost, a jos vise buducnost i ukazujem sta je po mom misljenju sada problem i kako ici ka nekom modernom i progersivnom drustvu, gdje ljudi nece biti primorani da napustaju zemlju.

To sto neki umjesto da argumentovano odgovore na moje postove, oni bi to sve preskocili i natjerali mene da pricam o necemu potpuno drugom.
Meni se zaista gadi kada ljudi potezu Srebrenicu u dnevno politicke svrhe i samo je banalizuju na taj nacin. Skolski primjer nacionalistickog djelovanja.

Sa druge strane nikome ne smeta da se neko optuzi da je ratni zlocinac, tako na pravdi Boga.
Vidis da je pravo gradjansko drustvo, a ne sibicarenje, svako onaj ko misli da je pro-bosanski orijentisan i da ga nacije ne interesuje bi reagovao i zastitio manjinsko misljenje od vecine.
Umjesto toga forumasi koji bi za sebe sigurno rekli da su pro-bosanski nastrojeni se ukljucuju u hajku na mene. Bas njih briga za Srebrenicu, nego imaju neki patoloski ksenofobicni strah od drugacijeg i misle da je to taktika da se usutkam. Da su to neki zaista pro-bosanski forumasi, koji su za pravu gradjansku drzavu, ja bih odgovorio bez problema, ali da povijam glavu pred nacionaistima, nema sanse.
Dakle, prvo deklarisi sebe postovima, tj djelima, da nisi nacionalista, pa me onda pitaj sta god hoces.

Budite posteni prvenstveno prema sebi pa zakljucite da li ste pro-bosanski ili samo pro-bosnjacki orijentisani? Da li vas interesuju interesi i drugih naroda ili mislite da treba da se borite samo za svoj narod.
Ja razumijem da je tesko otrgnuti se od zagrljaja nacionalizma u nasem medijskom blatu, gdje se populizam i nacionalizam siri na svakom cosku, a politicari samo dodaju ulje na vatru, ali ko to uspije osjecace se bolje, okrenuce se nekim boljim i ljepsim zivotnim stvarima.
ako te pitaju

#50844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

House wrote: 15/12/2021 20:36 dobro maskirani fašisti sa hb foruma, posebno ovaj "ako te pitaju"
I ne znam za taj forum,da ti budem iskren
klaki

#50845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by klaki »

Tanqueray wrote: 15/12/2021 22:10
kakabanja213 wrote: 15/12/2021 21:37 Dok zapadni slave Praljke, Kordice, Radice... Dok istocni slave Mladice, Karadzice, Krajisnuke, najveci problem i za zapadne i za istocne a i za prosperitet BiH je sibicarska politika bosnjackih plotitcara i tekst koji su stavili na plocu zrtvama na Kazanima. Pa gdje je tu ikakav argument i logika. A kaze da ne mrzi nikoga. Svasta.
Kakve ja veze imam sa Praljkom, Kordicem ili Karadzicem i Mladicem? Kada sam ja uopste spomenuo bilo koga od tih nabrojenih?
Svi ti su zasluzeno osudjeni, procesi zavrseni, i to je to. Ja se ne bavim tim temama, mene interesuje sadasnjost, a jos vise buducnost i ukazujem sta je po mom misljenju sada problem i kako ici ka nekom modernom i progersivnom drustvu, gdje ljudi nece biti primorani da napustaju zemlju.
Nisi relevantan. Isto kao što svaki političar u svijetu koji negira holokaust nije relevantan niti će ako Bog da ikada biti.
skafiskafsnjak

#50846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

noviforumas wrote: 15/12/2021 19:19
skafiskafsnjak wrote: 15/12/2021 19:16

Dobi li.odgovor ? :mrgreen:
Ispario, standardno. Ali nema veze, naletice opet :P
Da ga opet pitamo,.evo dosao.je :mrgreen:
ako te pitaju

#50847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

DonieBrasco wrote: 15/12/2021 21:16 Konacno ali konacno zaokret u pravom smjeru ...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sad-i-e ... /211215164
U čemu zaokret?
Sve tri strane se mogu prepoznati u ovom tekstu.
"Nametanju većine"..."izborne prijevare " se može staviti na dušu "probosanskih snaga".

Blokada Vlade FBiH, maksimalistički zahtjevi se može staviti na dušu HDZ-@.

Sve što sam i tvrdio,al uvijek "izvrćete" rečeno
noviforumas

#50848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

skafiskafsnjak wrote: 15/12/2021 22:15
noviforumas wrote: 15/12/2021 19:19

Ispario, standardno. Ali nema veze, naletice opet :P
Da ga opet pitamo,.evo dosao.je :mrgreen:
Decko je napisao esej od pola stranice ali na jedno jednostavno pitanje nije odgovorio, kao "okrenimo se buducnosti i ekonomiji." Sto li, nije valjda da se boji kakve prijave? Takav jedan idealista, ne smije da stane iza svojih ideja.
SpecialOffer

#50849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SpecialOffer »

Opet se popisase po Covicu.
Tanqueray

#50850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tanqueray »

klaki wrote: 15/12/2021 22:14
Tanqueray wrote: 15/12/2021 22:10
Nisi relevantan. Isto kao što svaki političar u svijetu koji negira holokaust nije relevantan niti će ako Bog da ikada biti.
Normalno da nisam, mislis da si ti relevantan :lol: , nego nije lijepo da lazes, pa citiraj gdje sam ja to negirao genocid u Srebrenici. Kako ti, tako i ostali sto su navalili, da ne odgovaram pojedinacno :oops:
Prosta stvar, nadjes post, kvotujes i kraj price, ovako samo pokazujes da nemas pojma o cemu pises, dobro ponio te malo nacionalizam, sta ces :roll:
Last edited by Tanqueray on 15/12/2021 22:24, edited 1 time in total.
Locked