Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KraljicaIzJajca

#18776 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KraljicaIzJajca »

saint_mirad wrote: 14/12/2021 15:57
KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 13:50

Nije poniženje, već nanošenje boli povredama.

Silovani muškarci su večinom imali prokrvavljen anus i ozljedu crijeva, kao što žene imaju brazgotine i potencijalna pucanja zida rodnice i ulaznog dijela vagine sa krvavljenjem.

Silovanje nije uopće opisano kao seksualna potreba, već je seksualno zlostavljanje potreba silovatelja.

Koliko žena siluju muškarce i na koji način?
opisano su akti poniženja, bez dileme. žene manje siluju muškarce nego obratno zbog razlike u fizičkoj snazi i nekih drugih razloga. dovoljno je da se trlja o tebe ako ti nećeš da je jebeš, i to je silovanje.
Bingo, fizički oblk nasilja koji žena sebi ne može omogućiti, zato nije poniženje.

Mene, kao ženu je strah da silovanjem dobijem fizičke povrede, usput mogući STD, i psihički problem vezan za osobni zdrav seksualni odnos, a koji je teško kontrolirati, jer reflekisvno, tijelo se ne može opustiti.

Neželjeni penetrirajući seks je silovanje, no da li svaki seksualni akt podrazumijeva silovanje je za daljnju debatu.
vjeshalica

#18777 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:12
Neželjeni penetrirajući seks je silovanje, no da li svaki seksualni akt podrazumijeva silovanje je za daljnju debatu.
Fokus je na nezeljenom
Dakle neko ne zeli svojom slobodnom voljom da stupi u odnose
KraljicaIzJajca

#18778 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:10
KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:05

Nisi :D moj link je o kritici knjige :)
Znam, i ja nisam rekao da je ta kritika pogrešna. Nisam rekao ni da je ispravna. Rekao sam da se tebi sviđa i zato misliš da jeste ispravna. Što ne mora biti. Može, ali ne mora.

Naime, istina je relativna. Ti imaš svoju, a ja svoju. Ima li apsolutne istine? Ne znam, ne vjerujem u boga. A istorija nas uči da šta je danas istina sutra ne mora biti, isto kao što danas ne mislimo da su istine neke koje su do nedavno bile.

Tako da možemo govoriti samo o mišljenjima. A mišljenje je kao otvor na donjem dijelu leđa, svako ga ima.

Pa kada se posvađamo zbog toga šta neko misli, ispade da se svađamo oko tog dijela leđa :lol:
Pa razmisli kako često pomisliš biti silovan kao žena? Da li možeš razmišljati kao žena o takvim strahovima?

Da si u zatvoru, imao bi strah od silovanja cimera. Da li si bio nekad u situaciji moja je mogla završiti da te netko siluje?
dale cooper

#18779 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:04
dale cooper wrote: 14/12/2021 16:03

Što? :mrgreen: Ovo mi je prikladnije rješenje i odgovara namjerama silovatelja kada nekoga siluje. A ne onaj tvoj prijedlog koji se može
opisati onom legendarnom rečenicom iz Balkankog Špijuna - "Đuro će ti oprostiti što te tukao". :mrgreen:
Šta sam ja predložio?
Hakiz wrote: 13/12/2021 19:09

Ja kada sam ranije pisao da kada bi žene, društva generalno, uspjeli da silovanje se u percepciji i žrtve i društva, pa i u glavi samog silovatelja na kraju, svedu koliko je god moguće na samo fizičko nasilje, da bi se možda tako smanjila količina silovanja jer bi se poniženje koje ne samo žrtva silovanja nego kolektiv iz kojeg je žrtva (porodica, religija, mahala itd) koje sada silovanje donosi izbrisalo kao alat silovatelja, razlog da se upravo silovanjem nanese šteta zbog namjere ne da se neko fiziči povrijedi nego da se ta osoba ili njena okolina ponize, bio sam napadnut na ovoj temi.
Zašto da žrtve internalizuju sopstvene psihičke traume i mijenjaju percepciju silovanja, kad bi kastracija sve to elegantnije riješila. :mrgreen:
KraljicaIzJajca

#18780 Re: Danasnji "feminizam"

vjeshalica wrote: 14/12/2021 16:15
Fokus je na nezeljenom
Dakle neko ne zeli svojom slobodnom voljom da stupi u odnose
Odbijanje žene jer je nežljeni seks nije sinonim silovanja, ako se isti nije ni desio.

Ako žena ima neželjeni seks i sa svojim mužem je oblik prisilnog seksa.

Silovanje jeste prisilan seks, ali silovatelj ima drugačije motive.
S4mpion

#18781 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Eno sad, hoće kastraciju ljudi za koje oni misle da su krivi.

Pazite ovo "za koje oni misle da su krivi", jer smo već utvrdili da feminizam i njegovi sljedbenici ne priznaju odluke suda i nije im bitno je li sud nekoga okrivio ili oslobodio optužbi koje frcaju za svaku glupost.
Hakiz

#18782 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Elem, s obzorom na brzinu našeg gradskog prevoza, imao sam vremena da lutam bespućima neuma. Pa mi je sinulo. Američki filmovi. Tačnije američki filmovi sa temom suđenja. I dvoje forumaša, Niemand i dale cooper.

Naime, znate kako u američkom filmovima, ni suenja nisu van tržiđn ekonomije, a u ekonomiji marketind i imidž su bitne stavke. PA tako, kada imte na primjer optuženog i žrtvu, predstavnik utžilaštva je iz grupe kjoj pripada optućeni ,a branilac iz grupe žrtve. Šta hoću reći a da ima veze sa temom i nedavnom diskusijom:

Recimo da je na optuženi crni muškarac da je silovao bijelu ženu. Da se držimo rsnih stereotipa. Optužnicu će zastupati crni muškarac, a advokat odbrane će biti bijela žena.

U našem slučaju dale cooper je crni muškarac sa strane tužioca, Niemand je bijela žena iz tima odbrane.

I stoga bih htio da posvetim dale cooperu, kao muzičkom aficionadu i connoisseuru (a jesam pametan, vidi izraza, vidi šminke, kao da sam na temi o Ines Mrenica i kritikujem njene kritike :mrgreen: ), jednu numeru. Čudi me da je nije sam davno stavio:

Hakiz

#18783 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 14/12/2021 16:18
Hakiz wrote: 14/12/2021 16:04

Šta sam ja predložio?
Hakiz wrote: 13/12/2021 19:09

Ja kada sam ranije pisao da kada bi žene, društva generalno, uspjeli da silovanje se u percepciji i žrtve i društva, pa i u glavi samog silovatelja na kraju, svedu koliko je god moguće na samo fizičko nasilje, da bi se možda tako smanjila količina silovanja jer bi se poniženje koje ne samo žrtva silovanja nego kolektiv iz kojeg je žrtva (porodica, religija, mahala itd) koje sada silovanje donosi izbrisalo kao alat silovatelja, razlog da se upravo silovanjem nanese šteta zbog namjere ne da se neko fiziči povrijedi nego da se ta osoba ili njena okolina ponize, bio sam napadnut na ovoj temi.
Zašto da žrtve internalizuju sopstvene psihičke traume i mijenjaju percepciju silovanja, kad bi kastracija sve to elegantnije riješila. :mrgreen:
Ja sam rekao da bi to možda pomoglo, nisam naredio da se tako radi. Kako vi žene hoćete, vaša stvar.
Hakiz

#18784 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:16
Hakiz wrote: 14/12/2021 16:10

Znam, i ja nisam rekao da je ta kritika pogrešna. Nisam rekao ni da je ispravna. Rekao sam da se tebi sviđa i zato misliš da jeste ispravna. Što ne mora biti. Može, ali ne mora.

Naime, istina je relativna. Ti imaš svoju, a ja svoju. Ima li apsolutne istine? Ne znam, ne vjerujem u boga. A istorija nas uči da šta je danas istina sutra ne mora biti, isto kao što danas ne mislimo da su istine neke koje su do nedavno bile.

Tako da možemo govoriti samo o mišljenjima. A mišljenje je kao otvor na donjem dijelu leđa, svako ga ima.

Pa kada se posvađamo zbog toga šta neko misli, ispade da se svađamo oko tog dijela leđa :lol:
Pa razmisli kako često pomisliš biti silovan kao žena? Da li možeš razmišljati kao žena o takvim strahovima?

Da si u zatvoru, imao bi strah od silovanja cimera. Da li si bio nekad u situaciji moja je mogla završiti da te netko siluje?
Kakve to ima veze sa kritikom teksta? Žena misli da bi trebalo kako ona kaže, kritičar njenog mišljenja misli da ona nije u pravu. I?
KraljicaIzJajca

#18785 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:25
KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:16

Kakve to ima veze sa kritikom teksta? Žena misli da bi trebalo kako ona kaže, kritičar njenog mišljenja misli da ona nije u pravu. I?
Ima lijepo iz osnovnog razloga jer je žena. Kao što ti ili ja kao bjelci ne možemo nikad razumjeti svu bol rasizma crnaca

Niemand je svakako trollerka svoje teme.
Hakiz

#18786 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

S4mpion wrote: 14/12/2021 16:22 Eno sad, hoće kastraciju ljudi za koje oni misle da su krivi.

Pazite ovo "za koje oni misle da su krivi", jer smo već utvrdili da feminizam i njegovi sljedbenici ne priznaju odluke suda i nije im bitno je li sud nekoga okrivio ili oslobodio optužbi koje frcaju za svaku glupost.
A onda pročitaš da je, kao prije neki dan, poslije 45 godian u zatvoru izašao čovjek za kojeg je utvrđeno da je pogrešno osuđen, i da je nedužan proveo cijeli život u zatvoru. Ili u pjesmi Boba Dylana "Hurricane" opjevani sličan slučaj.

Kapitalne, konačne kazne kao smrtne, kastracija i slične su problematične zbog tih stvari.

I još ako se neki od takvih postupaka izvedu provedu preventivno, "zbog sumnje", ode sve u PM na kub.
saint_mirad

#18787 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

saint_mirad wrote: 14/12/2021 15:57

opisano su akti poniženja, bez dileme. žene manje siluju muškarce nego obratno zbog razlike u fizičkoj snazi i nekih drugih razloga. dovoljno je da se trlja o tebe ako ti nećeš da je jebeš, i to je silovanje.
Bingo, fizički oblk nasilja koji žena sebi ne može omogućiti, zato nije poniženje.

Mene, kao ženu je strah da silovanjem dobijem fizičke povrede, usput mogući STD, i psihički problem vezan za osobni zdrav seksualni odnos, a koji je teško kontrolirati, jer reflekisvno, tijelo se ne može opustiti.

nije samo penetrirajuci seks. ako muskarac prstenjaci zenu ili je facari po celom telu ali nema penetracije, kako to onda nije silovanje? isto i zena ne mora sesti na muski kurac da bi ga silovala.
vjeshalica

#18788 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:28
S4mpion wrote: 14/12/2021 16:22 Eno sad, hoće kastraciju ljudi za koje oni misle da su krivi.

A onda pročitaš da je, kao prije neki dan, poslije 45 godian u zatvoru izašao čovjek za kojeg je utvrđeno da je pogrešno osuđen, i da je nedužan proveo cijeli život u zatvoru. Ili u pjesmi Boba Dylana "Hurricane" opjevani sličan slučaj.

Kapitalne, konačne kazne kao smrtne, kastracija i slične su problematične zbog tih stvari.

I još ako se neki od takvih postupaka izvedu provedu preventivno, "zbog sumnje", ode sve u PM na kub.
I onda se ti nadjes na drugoj temi da komentarises izolaciju pedofila odnosno seksualnog prestupnika nakon sto "odsluzi" kaznu vjerujuci da se isti rehabilitovao da vise nece isto pokusati. Jasno je i nedvosmisleno, kako izrazavas vecu kolicinu empatije prema zlotvorima.
KraljicaIzJajca

#18789 Re: Danasnji "feminizam"

saint_mirad wrote: 14/12/2021 16:29

nije samo penetrirajuci seks. ako muskarac prstenjaci zenu ili je facari po celom telu ali nema penetracije, kako to onda nije silovanje? isto i zena ne mora sesti na muski kurac da bi ga silovala.
Gdje fe facari po cijelom tijelu, na cesti, u krevetu?
Hakiz

#18790 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:27
Hakiz wrote: 14/12/2021 16:25

Ima lijepo iz osnovnog razloga jer je žena. Kao što ti ili ja kao bjelci ne možemo nikad razumjeti svu bol rasizma crnaca

To ti misliš, ja ne mislim da je trolerka.

A to oko razumijevanje bola crnaca, nije tema, ali imao bih i o tome nešto reći. Naravno, na način da mi svi aplaudirate :mrgreen:
KraljicaIzJajca

#18791 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:33
KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:27

A to oko razumijevanje bola crnaca, nije tema, ali imao bih i o tome nešto reći. Naravno, na način da mi svi aplaudirate :mrgreen:
Ama možeš reči, knjigu napisati o rasizmu crnaca, ali nikad nečeš razumjeti dio tog bola. E pa tako je i sa ženskim dijelom, a ni žene vas ne gnjave tvrdnjama da mogu razumjeti svkai atom vaših muških strahovai, kao npr. nikad ne možeš doživjeti ženski orgazam, kao što ja neću muški orgazam.
Last edited by KraljicaIzJajca on 14/12/2021 16:38, edited 1 time in total.
vjeshalica

#18792 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:37

Ama možeš reči, knjigu napisati o rasizmu crnaca, ali nikad nečeš razumjeti dio tog bola. E pa tako je i sa ženskim dijelom, a ni žene vas ne gnjave tvrdnja da mogu svkai atom vaših muških strahova razumjeti, kao npr. nikad ne možeš doživjeti ženski orgazama, kaonšto ja neću muški orgazam.
Ne moze da osjeti, ali moze da umanjuje ili ništi. Zbog svojih unutrasnjih raskola i kompleksa manje vrijednosti.
Hakiz

#18793 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 14/12/2021 16:32
Hakiz wrote: 14/12/2021 16:28

I onda se ti nadjes na drugoj temi da komentarises izolaciju pedofila odnosno seksualnog prestupnika nakon sto "odsluzi" kaznu vjerujuci da se isti rehabilitovao da vise nece isto pokusati. Jasno je i nedvosmisleno, kako izrazavas vecu kolicinu empatije prema zlotvorima.
Opet me čitaš, a obećala si da nećeš. Uvukao ti se pod kožu, ne možeš bez mene, šta je u pitanju?

I govorio sam protiv registra koji je dostupan svakome. Nisam govorio o tome da li ja mislim da je rehabilitovan.

Nemoj me čitati, obećala si, zar nisi u stanju da se držiš obećanja?
Hakiz

#18794 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ama možeš reči, knjigu napisati o rasizmu crnaca, ali nikad nečeš razumjeti dio tog bola. E pa tako je i sa ženskim dijelom, a ni žene vas ne gnjave tvrdnjama da mogu razumjeti svkai atom vaših muških strahovai, kao npr. nikad ne možeš doživjeti ženski orgazam, kao što ja neću muški orgazam.
Ali ne smaramo sa tim kao vi sa feminizmom. Ne razumjete nas, pa šta?
vjeshalica

#18795 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:38
vjeshalica wrote: 14/12/2021 16:32

Opet me čitaš, a obećala si da nećeš. Uvukao ti se pod kožu, ne možeš bez mene, šta je u pitanju?

I govorio sam protiv registra koji je dostupan svakome. Nisam govorio o tome da li ja mislim da je rehabilitovan.

Cini ti se, samodopadljivost i samoznacaj kod tebe je izrazen.
Hakiz

#18796 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

saint_mirad wrote: 14/12/2021 16:29

Ako prstenjačenje nije penetracija, onda po tome ni Monica nije imala seks sa Clintonom. "Samo" mu je popušila, to nije seks, nije joj penterirao u vaginu.

Sexting, je li to seksualno nasilje, malteretiranje. Da li je silovanje. Silovanje uma?

Treba razmisliti oko definicije seksualnog čina. Koji preduslovi moraju biti zadovoljeni da bi se čin smatrao seksualnim.
KraljicaIzJajca

#18797 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:39

Kako te smaram feminizmom?

Smarate kako piškimo, masturbiramo, penetriramo sa ili bez sile, ne razumijete Venerijanski jezik, ali ga savršeno pričate.

Vi bolje znate o ženama, umjesto žene o ženama.
Hakiz

#18798 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 14/12/2021 16:42
Hakiz wrote: 14/12/2021 16:38

Ah, da, meni se čini da mi komentarišeš pisanje, ti me, u stvari, ignorišeš.

:-)
Hakiz

#18799 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 14/12/2021 16:45
Hakiz wrote: 14/12/2021 16:39

Kako te smaram feminizmom?

Smarate kako piškimo, masturbiramo, penetriramo sa ili bez sile, ne razumijete Venerijanski jezik, ali ga savršeno pričate.

Vi bolje znate o ženama, umjesto žene o ženama.
Uvijek te drugi mogu objektivinije ( a to znači istinitije) procijeniti nego ti sama sebe :wink:
vjeshalica

#18800 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 14/12/2021 16:46
vjeshalica wrote: 14/12/2021 16:42
Ah, da, meni se čini da mi komentarišeš pisanje, ti me, u stvari, ignorišeš.

:-)
Mijesas pisanje i sebe licno. Mi se cak i ne poznajemo. Eto dokle tvoja patologija daleko ide.
Post Reply