Novi Izborni zakon BiH
- Danguba
#5452 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jesu li ovo sve Hrvati???Black swan wrote: ↑13/12/2021 23:06
Geografska odrednica ne nacionalna
Katolici semberije, zapadne bosne krajine dalmacije slavonije
- skafiskafsnjak
#5453 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa ovdje mnogi opravdavaju hrvatske presudjene zlocince, govore kako ih se "u 4 zida" moze voliti. Podrzavaju ideju treceg entiteta...ili kada kazem da je glupo da vise sahare , a kraj njih nema zastave BiH.. to se takodjer opravdava . Sta onda ocekivati? I nema opravdanja za ovo surovanje sa Dodikom.... znaci nema. To su genocidasi.flyrepublic wrote: ↑13/12/2021 23:18Rat uvijek započinje onaj koji misli da je jači, al na kraju će i ona časna i pokrivena muslimanka možebit nastradat, bez obzira ko je počeo. Mene ne boli što ti mrziš jugoeuroustašu čovića, boli činjenica da sve katolike trpate u taj koš, kad se argumentira da komšić ništa dobro nije donio tom suživotu i bogatstvu religijske raznolikosti, normalan katolik postaje isto što i čović, jedan obični uzpovac ustaša, netrpeljivost je očita iz običnog letimičnog prelista evo npr ove teme, a ima ih jos puno sličnih. Ovaj reset, a čini se da se sprema neki reset, kakav god da bude, može biti samo dobar, dalo bi se to zaključit po facijalnim ekspresijama ove trojke koja vedri i oblači 20 godina. Naravno ne daj bože da nas natentaju na nekakvo potezanje oružjadonnie_darko wrote: ↑13/12/2021 23:02 Ako cemo tako -> Koji su rat na balkanu muslimani zapoceli mrznjom prema pravoslavcima, katolicima ili jevrejima?
Nijedan! 0. Zasluzuju li onda ti muslimani da im pravoslavci (koji su ih etnicki ocistili i izvrsili genocid nad njima) otimaju skoro pola drzave, njihove zemlje, sa koje su bivali proganjani? Zasluzuju li ti muslimani koji nikad poceli rat nisu da im katolici isto tako uzimaju veliki dio drzave i zemlje?
Eh ti normalni muslimani ne zele da biraju katolicima njihove predstavnike, sutra da se pojavi (a ti i ja dobro znamo da je sansa mala za to) predstavnik katolika koji je full za BiH, nedjeljivu jedinstvenu, od mora do save od drine do une- ja bih prvi glasao za njega! Al do tad, budi siguran da ovaj jugo-europejski-ustasa covic nema sta da trazi.
Jebiga, nosioci evropskih vrijednosti se ne ponasaju tako. Kada mi neko pokaze da nista od ovoga nije istina, izvinit cu se.
Ja se evo licno slazem, treba da imate mogucnost izabrati svog clana predsjednistva. Koliko hod vas je, jedan ste od tri konstitutivna naroda. Ali sta cemo onda sa ostalima? Da imamo cetvrtog iz reda ostalih? Sto se mene tice, najbolje bi bilo da biramo samo jednog...pa sta Bog da
- ako te pitaju
#5454 Re: Novi Izborni zakon BiH
@skafiskafsnjak nema tko Hrvatima "davati" da koriste svoja prava,pa čak i povijesna prava.
Ajd što se Hrvatima nemeću predstavnici protivni njihovoj volji,još bi ime se trebalo određevati za koga da navijaju, kako da razmišljaju i sl.,u suprotnom biti će im oduzeta prava tj.nametnuti predstavnici.
Mene uopće ne zanima za koga navijap,koga voliš,sa kim spavaš, na koga mastrubiraš ,tko ti je heroj tko zločinac,za koga glasaš.
Tvoje privatno pravo.
Za mene je najveći domoljub ili patriota BiH, npr.Ćorluka iz Gruda koji je izgradio nekoliko tvornica u BiH.
Ajd što se Hrvatima nemeću predstavnici protivni njihovoj volji,još bi ime se trebalo određevati za koga da navijaju, kako da razmišljaju i sl.,u suprotnom biti će im oduzeta prava tj.nametnuti predstavnici.
Mene uopće ne zanima za koga navijap,koga voliš,sa kim spavaš, na koga mastrubiraš ,tko ti je heroj tko zločinac,za koga glasaš.
Tvoje privatno pravo.
Za mene je najveći domoljub ili patriota BiH, npr.Ćorluka iz Gruda koji je izgradio nekoliko tvornica u BiH.
-
pemanapemani
#5455 Re: Novi Izborni zakon BiH
Fino je znati da je nasim predcima bila bitnija geografska odrednica od tisucljetnog hrvatskog identiteta, tako da su tu "geografsku" odrednicu utisnuli na katedralu i to nakon 450 godina osmanske okupacije.Black swan wrote: ↑13/12/2021 23:06To stola lazes je davno objasnjenopemanapemani wrote: ↑13/12/2021 22:50
Kao katolik koji je1999. godine u navedenoj katedrali primio sveti sakrament Krizme, nesto razmisljam da se na vitraje katedrale stavlja nesto sto je vjernicima bitno, da ne kazem sveto.
Krajem 19.stoljeca je na "prozoru" katedrale ispisano ono sto je vjernicima bilo bitno, a to definitivno tada nije bio hrvatski identitet.
Drugi par cipela/opanaka je taj sto bosansku ideju nije imao ko gurati i sto su Bosnjaci katolici i Hercegovci katolici za 40 godina postali Hrvati.
https://www.nedjelja.ba/hr/nek-se-zna/p ... jima/23173
I svako malo se opet reciklira
Kao urbana legenda ili neki mit
Katolici hercegovci
Katolici bosnjaci = bosanci
Bas je cudno kako nema spomena tisucljetnog hrvatskog identiteta na najvaznijoj gradjevini za katolike u Bosni tog vremena.
Racionalan covjek bi rekao da ce nakon 450 godina ugnjetavanja sve prstati od promocije zatiranog hrvatstva.
Dolazi AU, dugogodisnji kolicioni partner fleksibilnog i ponekad metafizickog hrvatskog kraljevstva, gradi se katedrala i ti na vitraje meces geografsku odrednicu. E jebi ga.
Last edited by pemanapemani on 13/12/2021 23:39, edited 1 time in total.
- BHCluster
#5456 Re: Novi Izborni zakon BiH
A po tvome Hercegovac = Hrvat ili pak geografski pojam, zakljucak ti je kao i svi drugi cisti promasaj.ako te pitaju wrote: ↑13/12/2021 22:29Inače,kad smo kod povijesti,i Bošnjaka ,meni je najveća komedija kako su se lijepile fotke iz sarajevake katedrale kao poklon sa natpisom " katolici bošnjaci " i onda idu uvjeravanja,eto da smo mi Hrvati zapravo Bošnjaci.....a preko puta tog prozora..dara stoji isti natpis " Hercegovci katolici..."Sve ok, hostorija te tome uči, ali historija je laž, kako tvoja tako i moja, ja idem nekom logikom da nije par rijeka moglo podijelit narode, mogle su se kreirati neke regije, s tim da je svaka regija imala nekog poglavicu, pa isto tako i dalmatinci vjerovatno imaju svoj pisani trag gdje stoji da su oni dalmatinci, hercegovci da su hercegovci, istrani, semberani, vojvođani, crnogorci, slavonci... Al nebitno, na kraju se sve svelo na religiju, religija je stvorila narode na balkanu i je okidač svih sukoba, od pamtivjeka pa naovamo![]()
Uf.....uglavnom,sa aspekta Izbornog zakona.....proglašavam hrvatski narod Ilirima, a može i Rimljanima.
Last edited by BHCluster on 13/12/2021 23:43, edited 2 times in total.
- BHCluster
#5457 Re: Novi Izborni zakon BiH
Cuj nametali a prema istom Izbornom zakonu Covic bio izabran.ako te pitaju wrote: ↑13/12/2021 21:03 Kakvi su bola stavovi....nismo za Komšiča....ali
.....
12 godina ste ublehu nametali Hrvatima.
Posvađao vas je sa svima sa kojim je mogao.
Kafanski lik, kojeg Hrvati smatraju levatom i klaunom.
U 12 godina niti jedan uspjeh,samo kontra efekti.
Nismo za Komšića ali eto metnuli smo vam ga.
Istinu za volju.....metnuli ste ga sebi najviše.
Država nikad slabija,bez nade
- BHCluster
#5458 Re: Novi Izborni zakon BiH
pemanapemani wrote: ↑13/12/2021 23:36Fino je znati da je nasim predcima bila bitnija geografska odrednica od tisucljetnog hrvatskog identiteta, tako da su tu "geografsku" odrednicu utisnuli na katedralu i to nakon 450 godina osmanske okupacije.Black swan wrote: ↑13/12/2021 23:06
To stola lazes je davno objasnjeno
Katolici hercegovci
Bas je cudno kako nema spomena tisucljetnog hrvatskog identiteta na najvaznijoj gradjevini za katolike u Bosni tog vremena.
Racionalan covjek bi rekao da ce nakon 450 godina ugnjetavanja sve prstati od promocije zatiranog hrvatstva.
Dolazi AU, dugogodisnji kolicioni partner fleksibilnog i ponekad metafizickog hrvatskog kraljevstva, gradi se katedrala i ti na vitraje meces geografsku odrednicu. E jebi ga.
- skafiskafsnjak
#5459 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kakvo davanje? Gdje sam to spomenuo?ako te pitaju wrote: ↑13/12/2021 23:35 @skafiskafsnjak nema tko Hrvatima "davati" da koriste svoja prava,pa čak i povijesna prava.
Tvoje privatno pravo.
Pa nije moralno voliti osobu koja je ubila nevine ljude.... Jbt to je bolesno . Ne mogu ti zabraniti, samo kazem da nije normalno. Spominjao si prije Delica. Ja tog covjeka ne volim i.
drago mi je sto je osudjen bio. Bez obzira sta je uradio "za BiH", ako je to uradio ubijanjem nevinih osoba.
Isto tako, nije normalno ne navijati za BiH npr... Pored Hrvatske, naravno. Pa valjda je i to tvoja domovina
Jeste, najveci domoljubi su oni koji cine dobro za ovu drzavu, na bilo koji nacin (osim ubijanjem). A to.sigurno nisu Bakir, Covic, Dodik, Delic , Kordic itd itd.
-
DonieBrasco
#5460 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jesu se dogovorili Covic i Plenkovic danas oko IZ ?
-
AtillaS
#5461 Re: Novi Izborni zakon BiH
Popiše po jednu i razguliše.
- BHCluster
#5462 Re: Novi Izborni zakon BiH
Koliko je puta ono Covic otisao kod Plenkovica da razgovaraju o IZ da bi plenkovic dosao kod Covica da mu saopci, eto vi se dogovorite?
- BHCluster
#5463 Re: Novi Izborni zakon BiH
- donnie_darko
#5464 Re: Novi Izborni zakon BiH
HAHAHAHAHA
Pa ovo iznad sam napisao samo da pobijem tvoj argument da su ratovi nastajali zbog religija! Osim ako se slazes s tim da su hrvati i srbi puni islamofobije pa su zbog toga napadali bosnjake!?
I cuj bosnjaci bi oduzimali hrvatima i srbima njihovu zemlju.... HA HA, pratite dobro. Bosnjaci samo zele opstanak Bosne i Hercegovine!
Srbi zele otcjepljenje republike srpske i javno to govore!
Vi hrvati sigurno zelite ponovo svoju herceg bosnu jer kako drugo objasniti sve ovo sta radite!
Znaci govorite da vam bosnjaci uzimaju zemlju? A koja je to zemlja koju bi vam neko uzimao? Hrvatska? Srbija? Ili pak Bosna i Hercegovina!?
Jeste li vi smjesni koliko su vam argumenti nestabilni i nelogicni?! Radite sve na urusavanju Bosne i Hercegovine i kad bosnjaci kazu dosta i pocnu braniti tu zemlju vi govorite kako vam bosnjaci zele uzeti zemlju. A znate sta je najjadnije? Mrziti svoju zemlju i jos imati obraza ovako javno branit i argumentovat svoje neke nebulozne stavove...
Pa ovo iznad sam napisao samo da pobijem tvoj argument da su ratovi nastajali zbog religija! Osim ako se slazes s tim da su hrvati i srbi puni islamofobije pa su zbog toga napadali bosnjake!?
I cuj bosnjaci bi oduzimali hrvatima i srbima njihovu zemlju.... HA HA, pratite dobro. Bosnjaci samo zele opstanak Bosne i Hercegovine!
Srbi zele otcjepljenje republike srpske i javno to govore!
Vi hrvati sigurno zelite ponovo svoju herceg bosnu jer kako drugo objasniti sve ovo sta radite!
Znaci govorite da vam bosnjaci uzimaju zemlju? A koja je to zemlja koju bi vam neko uzimao? Hrvatska? Srbija? Ili pak Bosna i Hercegovina!?
Jeste li vi smjesni koliko su vam argumenti nestabilni i nelogicni?! Radite sve na urusavanju Bosne i Hercegovine i kad bosnjaci kazu dosta i pocnu braniti tu zemlju vi govorite kako vam bosnjaci zele uzeti zemlju. A znate sta je najjadnije? Mrziti svoju zemlju i jos imati obraza ovako javno branit i argumentovat svoje neke nebulozne stavove...
-
DonieBrasco
#5465 Re: Novi Izborni zakon BiH
Moje neko misljenje je da ce Hrvatska tek da pokaze radikalnost i svoja htjenja prema BiH, a to ce odrediti tok ovoga sto Dodik radi u smislu ako on ne stane i ne bude reakcija, i oni ce reci kad moze on hajde i mi cemo.
Da se ne varamo znaju ptice na grani da je IZ samo vrh ledeng brijega, sta oni zapavo zele od BiH.
Da se ne varamo znaju ptice na grani da je IZ samo vrh ledeng brijega, sta oni zapavo zele od BiH.
Last edited by DonieBrasco on 13/12/2021 23:48, edited 1 time in total.
-
Bossona
#5466 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pokaži mi tu regiju koja se zvala Bošnjaci ili Bošnjani,...Black swan wrote: ↑13/12/2021 23:06To stola lazes je davno objasnjenopemanapemani wrote: ↑13/12/2021 22:50
Kao katolik koji je1999. godine u navedenoj katedrali primio sveti sakrament Krizme, nesto razmisljam da se na vitraje katedrale stavlja nesto sto je vjernicima bitno, da ne kazem sveto.
Krajem 19.stoljeca je na "prozoru" katedrale ispisano ono sto je vjernicima bilo bitno, a to definitivno tada nije bio hrvatski identitet.
Drugi par cipela/opanaka je taj sto bosansku ideju nije imao ko gurati i sto su Bosnjaci katolici i Hercegovci katolici za 40 godina postali Hrvati.
Katolici hercegovci
Ali uvijek ostajemo Bošnjaci kao što su nam bili i pradjedovi i ništa drugo. Dakle nek se dobro ogledaju po zemlji naša braća, koji toliko stoljeća u Bosni i Hercegovini stanuju i živu, a hoće da su Srbi ili Hrvati. Neka ovo lijepo prouče i promozgaju.”
Fra Antun Knežević (1834-1889). https://religis.com/2021/04/14/tekst-vr ... a-isusova/
Kako ove nisu supjeli hrvatizirati,....
https://www.slobodnaevropa.org/a/bosnja ... 29267.html
Evo kako Josip Smodlaka opisuje velikosrpsku Srbizaciju i velikohrvatsku Hrvatizaciju Bošnjaka katoličke i pravoslavne vjere u Bosni u 19 vijeku uz pomoć crkvi
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=61DBD5C2
Opet netačno Ante Starčević se potrudio da hrvatizira Horvate, Dalmatince, Slavonce ali i Bošnjake katolike.Katolici semberije, zapadne bosne krajine dalmacije slavonije
Ljudevit Gaj je lijepo objasnio ko je gde živio i kako se koji narod zvao
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=61DF57E9
-
flyrepublic
#5467 Re: Novi Izborni zakon BiH
Eno ga manjina pa ali šta ćemo s ostalima ccc. Ja kad vidim da je ratni zločinac iz Bugojna ministar, najradije bi neki svoj entitet, koliko god da nas je malo. Kad vam se diže kosa nek se diže. Kad smo kod želja, jedan predsjednik, tri entiteta - koje nije izborio čović-(šta fali Švicarskoj ), bez kantona, deblji asfalt, lopovi u zatvor( da ne bi bilo novih).skafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2021 23:29Pa ovdje mnogi opravdavaju hrvatske presudjene zlocince, govore kako ih se "u 4 zida" moze voliti. Podrzavaju ideju treceg entiteta...ili kada kazem da je glupo da vise sahare , a kraj njih nema zastave BiH.. to se takodjer opravdava . Sta onda ocekivati? I nema opravdanja za ovo surovanje sa Dodikom.... znaci nema. To su genocidasi.flyrepublic wrote: ↑13/12/2021 23:18
Rat uvijek započinje onaj koji misli da je jači, al na kraju će i ona časna i pokrivena muslimanka možebit nastradat, bez obzira ko je počeo. Mene ne boli što ti mrziš jugoeuroustašu čovića, boli činjenica da sve katolike trpate u taj koš, kad se argumentira da komšić ništa dobro nije donio tom suživotu i bogatstvu religijske raznolikosti, normalan katolik postaje isto što i čović, jedan obični uzpovac ustaša, netrpeljivost je očita iz običnog letimičnog prelista evo npr ove teme, a ima ih jos puno sličnih. Ovaj reset, a čini se da se sprema neki reset, kakav god da bude, može biti samo dobar, dalo bi se to zaključit po facijalnim ekspresijama ove trojke koja vedri i oblači 20 godina. Naravno ne daj bože da nas natentaju na nekakvo potezanje oružja
Jebiga, nosioci evropskih vrijednosti se ne ponasaju tako. Kada mi neko pokaze da nista od ovoga nije istina, izvinit cu se.
Ja se evo licno slazem, treba da imate mogucnost izabrati svog clana predsjednistva. Koliko hod vas je, jedan ste od tri konstitutivna naroda. Ali sta cemo onda sa ostalima? Da imamo cetvrtog iz reda ostalih? Sto se mene tice, najbolje bi bilo da biramo samo jednog...pa sta Bog da![]()
- skafiskafsnjak
#5468 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja zivota mi ovaj prvi dio tebe nisam razumioflyrepublic wrote: ↑13/12/2021 23:56Eno ga manjina pa ali šta ćemo s ostalima ccc. Ja kad vidim da je ratni zločinac iz Bugojna ministar, najradije bi neki svoj entitet, koliko god da nas je malo. Kad vam se diže kosa nek se diže. Kad smo kod želja, jedan predsjednik, tri entiteta - koje nije izborio čović-(šta fali Švicarskoj ), bez kantona, deblji asfalt, lopovi u zatvor( da ne bi bilo novih).skafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2021 23:29
Pa ovdje mnogi opravdavaju hrvatske presudjene zlocince, govore kako ih se "u 4 zida" moze voliti. Podrzavaju ideju treceg entiteta...ili kada kazem da je glupo da vise sahare , a kraj njih nema zastave BiH.. to se takodjer opravdava . Sta onda ocekivati? I nema opravdanja za ovo surovanje sa Dodikom.... znaci nema. To su genocidasi.
Ja se evo licno slazem, treba da imate mogucnost izabrati svog clana predsjednistva. Koliko hod vas je, jedan ste od tri konstitutivna naroda. Ali sta cemo onda sa ostalima? Da imamo cetvrtog iz reda ostalih? Sto se mene tice, najbolje bi bilo da biramo samo jednog...pa sta Bog da![]()
Kakav ratni zlocinac iz Bugojna...
-
flyrepublic
#5469 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.google.com/amp/s/www.slobod ... 73605.html, evo na prvu šta izbaciskafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2021 23:58Ja zivota mi ovaj prvi dio tebe nisam razumioflyrepublic wrote: ↑13/12/2021 23:56
Eno ga manjina pa ali šta ćemo s ostalima ccc. Ja kad vidim da je ratni zločinac iz Bugojna ministar, najradije bi neki svoj entitet, koliko god da nas je malo. Kad vam se diže kosa nek se diže. Kad smo kod želja, jedan predsjednik, tri entiteta - koje nije izborio čović-(šta fali Švicarskoj ), bez kantona, deblji asfalt, lopovi u zatvor( da ne bi bilo novih).
Kakav ratni zlocinac iz Bugojna...
- skafiskafsnjak
#5470 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dok ga ne osude, prodji me se te price. Ne branim govno... Sve dok ne osude, nevin je.flyrepublic wrote: ↑14/12/2021 00:01https://www.google.com/amp/s/www.slobod ... 73605.html, evo na prvu šta izbaciskafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2021 23:58
Ja zivota mi ovaj prvi dio tebe nisam razumio
Kakav ratni zlocinac iz Bugojna...![]()
Edit: a kako je ono rekao Milanovic...mali zlocin, veliki zlocin... Ovo.je sitnica sta au radili osudjeni srpski i hrvatski zlocinci. Ovo ne pisem vise da pokazem koje je govno Milanovic
Last edited by skafiskafsnjak on 14/12/2021 00:05, edited 1 time in total.
-
flyrepublic
#5471 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma jasta, sigurno je nevinasce, onako to oni, ružno ih pogledo, isto da ja kažem za onu obitelj zec ubijenu u zagrebu, nisu osuđeni nisu ni krivi.skafiskafsnjak wrote: ↑14/12/2021 00:02Dok ga ne osude, prodji me se te price.flyrepublic wrote: ↑14/12/2021 00:01
https://www.google.com/amp/s/www.slobod ... 73605.html, evo na prvu šta izbaci![]()
- skafiskafsnjak
#5472 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja pricam o osudjenim zlocincima.flyrepublic wrote: ↑14/12/2021 00:04Ma jasta, sigurno je nevinasce, onako to oni, ružno ih pogledo, isto da ja kažem za onu obitelj zec ubijenu u zagrebu, nisu osuđeni nisu ni krivi.
Sta ti nije jasno? Jebiga, vi ih imate vise... Nisam.ja kriv.
Kao.sto sam rekao, ne branim govno, jebat ga. Ali dok ga ne osude, nije kriv
- Hajvan
#5473 Re: Novi Izborni zakon BiH
pemanapemani wrote: ↑13/12/2021 23:36Fino je znati da je nasim predcima bila bitnija geografska odrednica od tisucljetnog hrvatskog identiteta, tako da su tu "geografsku" odrednicu utisnuli na katedralu i to nakon 450 godina osmanske okupacije.Black swan wrote: ↑13/12/2021 23:06
To stola lazes je davno objasnjeno
Katolici hercegovci
To je ta rvacka prica o dvojednoj, trojednoj….. kurcojebnoj
Mitovi i legende
-
flyrepublic
#5474 Re: Novi Izborni zakon BiH
Al evo na stranu sve, sve da nije kriv, osumnjičenik za ratne zločine biva izabran na mjesto ministra oružanih snaga iči čega već, đe mi živimoflyrepublic wrote: ↑14/12/2021 00:04Ma jasta, sigurno je nevinasce, onako to oni, ružno ih pogledo, isto da ja kažem za onu obitelj zec ubijenu u zagrebu, nisu osuđeni nisu ni krivi.
- skafiskafsnjak
#5475 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa.jebote nije bio osumnjicenik tada... Bas se trudis da ocrnis....Kada je izabran, tad nije bio osumnjicen. Sta, treba da razmisljamo retroaktivno? Ili da budemo vidoviti ?flyrepublic wrote: ↑14/12/2021 00:07Al evo na stranu sve, sve da nije kriv, osumnjičenik za ratne zločine biva izabran na mjesto ministra oružanih snaga iči čega već, đe mi živimoflyrepublic wrote: ↑14/12/2021 00:04
Ma jasta, sigurno je nevinasce, onako to oni, ružno ih pogledo, isto da ja kažem za onu obitelj zec ubijenu u zagrebu, nisu osuđeni nisu ni krivi.
Zivimo tamo gdje predstavnici jednog naroda ugoste osudjenog ratnog zlocinca...
Jbg