Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nepass1 wrote: ↑12/12/2021 23:29
Bgt kad te je u sarajevu policija zaustavila zadnji put? Mene 2012
Ne znam koliko tacno ima al ove je godine bilo, jednom me zaustavio jer ga nisam htio pustit da se uvali a ja imao prvenstvo. Na Alipasinoj neke kontrole bile, pa sam tu isto bio zaustavljen. I jednom me zaustaviše dole prije Hife na Ilidži, valjda kontali da sam sa poligona izašao šta li, al kad sam se pozdravio i krenuo vaditi dokumente rekli mi u redu je, prijatna večer, nisu ništa ni gledali. Prije par godina me na Bjelavama zaustavi policajac, nisam bio vezan, peglao me malo i nije mi napisao kaznu
I eto to je to, koliko se ja mogu sjetit sad...
Naslovnica wrote: ↑12/12/2021 23:22
Stvarno ne mogu da vjerujem da jos uvijek ima ljudi koji ne vezanje pojasa opravdavaju gradskom voznjom i guslanjem.
Ja ga ne vezao vala u koloni il na kratkim relacijama. U gradu koristim pojas samo ako idem npr. od Jezera do Hrasnice, ako nije gužva. I tako radim evo kako imam vozačku..
nepass1 wrote: ↑12/12/2021 23:29
Bgt kad te je u sarajevu policija zaustavila zadnji put? Mene 2012
Pa ovo dovoljno govori o našoj policiji.
Svaki dan minimum 50km po sarajevu predjem. I to kad su me zaustavili napravim glup prekrsaj, uzmem prvenstvo prolaza kod careve dzamije. Mada je drugo auto stajalo i valjda mislio pravilo desne strane, cekao mene
Stvarno ne mogu da vjerujem da jos uvijek ima ljudi koji ne vezanje pojasa opravdavaju gradskom voznjom i guslanjem.
Ja ga ne vezao vala u koloni il na kratkim relacijama. U gradu koristim pojas samo ako idem npr. od Jezera do Hrasnice, ako nije gužva. I tako radim evo kako imam vozačku..
I ne treba vala u pravu s....jbga skup airbag za vauve
Polahko kada razbijes koju sajbu glavom doci ces pameti.....daj Boze da na tom ostane....
mali_balon wrote: ↑13/12/2021 07:04
Polahko kada razbijes koju sajbu glavom doci ces pameti.....daj Boze da na tom ostane....
mali_balon wrote: ↑13/12/2021 07:04
haris0032 wrote: ↑13/12/2021 07:47
Najsmijesnije od svega, covjek kad se navikne na pojas ne moze bez njeg ni 200 metara. Ja se vezem otkako je Halid oko zijanio.
Upravo tako.
Ja ga vežem od kada sam prvi put sjeo u G2 na obuci
Supruga je odgovorna, djecu smo naučili, ali opet prije pokretanja auta ide uobičajeno pitanje - da li ste vezali pojas?
I naravno, svezali su. Od malena naučili da se veže pojas, da se ne baca smeće gdje ti padne na pamet, da se pljuje i ne piša po haustoru, da se pozdravi komšija i sve ostalo što ide uz kulturu življenja u gradu.
Po meni, pojas u gradskoj je mnogo važniji nego pojas na magistrali ili autoputu.
Ja sam kao suvozac imao udes, izleti djete na cestu, auto ispred zakoci, mokro bilo i jaran ga udari. Mada je i on kocio ali prokliza i zabije mu se u gepek. Nisam bio vezan, brzina ispod 30km/h. Izvalio covjeku koljenima onu ostavu ispod table. Mozda me 10cm djelilo od sofersajbe. Ispao sav iz sjedista. Jos sam vidio da ce udariti i "pripremio se"
Ja sam kao suvozac imao udes, izleti djete na cestu, auto ispred zakoci, mokro bilo i jaran ga udari. Mada je i on kocio ali prokliza i zabije mu se u gepek. Nisam bio vezan, brzina ispod 30km/h. Izvalio covjeku koljenima onu ostavu ispod table. Mozda me 10cm djelilo od sofersajbe. Ispao sav iz sjedista. Jos sam vidio da ce udariti i "pripremio se"
Kolegici je dijete od 4 godine stajalo između sjedišta, krenuli do bake, bubam, sa Alipašinog na Dobrinju.
Najnormalnije krenuli sa semafora, i ovaj ispred naglo prikočio, prikoči i ona, a malac završi sa glavom na šajbi, sva sreća nije bilo ozbiljnijih posljedica.
Brzina 20-30 km/h, eto koliko je moglo biti kada se kreće sa semafora.
Meni je penny mozda 300m od kuce, vracam se sa posla, pokupim djete. Svratim u penny mala naravno samnom i onda do kuce ponovo autosjedalica i vezanje. Jebo te dvije min sto zijanim. Ima li godina kad se auto u ulici prevrnulo na krov, bilo je i po klixu. Ravnica 100%
nepass1 wrote: ↑13/12/2021 08:38
Meni je penny mozda 300m od kuce, vracam se sa posla, pokupim djete. Svratim u penny mala naravno samnom i onda do kuce ponovo autosjedalica i vezanje. Jebo te dvije min sto zijanim. Ima li godina kad se auto u ulici prevrnulo na krov, bilo je i po klixu. Ravnica 100%
Kolegici je dijete od 4 godine stajalo između sjedišta, krenuli do bake, bubam, sa Alipašinog na Dobrinju.
Najnormalnije krenuli sa semafora, i ovaj ispred naglo prikočio, prikoči i ona, a malac završi sa glavom na šajbi, sva sreća nije bilo ozbiljnijih posljedica.
Sta se nagledam roditelji uredno vezani a djeca nazad skacu po autu i kad ga upozoris samo kaze sta te briga i odmahne rukom
E ovo bih kažnjavala duplo, znači duplo i to bez mogućnosti umanjena kazne. Kakav je to mentalni sklop da pustiš da ti dijete stoji između sjedišta, bez obzira o kakvoj se udaljenosti radi. Nek vozis sve kako treba, ali neko će te opaliti, sa strane, otpozadi itd..nista to ne razmišlja, vlastito dijete ubiti na ovaj način. Bas je malo vezane djece u sjedilicama, strašno.
E ovo bih kažnjavala duplo, znači duplo i to bez mogućnosti umanjena kazne. Kakav je to mentalni sklop da pustiš da ti dijete stoji između sjedišta, bez obzira o kakvoj se udaljenosti radi. Nek vozis sve kako treba, ali neko će te opaliti, sa strane, otpozadi itd..nista to ne razmišlja, vlastito dijete ubiti na ovaj način. Bas je malo vezane djece u sjedilicama, strašno.
Takvi kad djecu podignu takva djeca se i gore od njih ponasaju jer su im roditelji sve obezbijedili da budu ugrozeni,pa onda prave stetu kome stignu...
Ako sam ja skrivio udes, onda je valjda i moj interes da je predmetna osoba vezana odnosno da ima kacigu, jer ću u protivnom odgovarati za veće posljedice.