Politika Hrvata u BiH

Locked
ako te pitaju

#2701 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Fuj.

Ja Delica ne mogu voljeti nikako.
Zašto ga ne bi mogao voljeti??? Privatno mu djeci šalji pare, idi mu na mezar, to je tvoje pravo koje ti nitko ne može osporavati ako ga smatraš da je možda bio čak i heroj.
Meni ne smeta da ti o Deliću misliš sve najbolje.

Ako predstavljaš Federaciju, općinu, kanton, državu BiH, zamolio bih da poštuješ Haške presude i da ne veličaš osuđene ratne zločince, jer se sa tim ne slažem.
Privatno, u svojoj kući stanu, što se tiče mene, možeš mu napraviti najljepši mural.
skafiskafsnjak

#2702 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 11:35
Fuj.

Ja Delica ne mogu voljeti nikako.
Zašto ga ne bi mogao voljeti??? Privatno mu djeci šalji pare, idi mu na mezar, to je tvoje pravo koje ti nitko ne može osporavati ako ga smatraš da je možda bio čak i heroj.

Ako predstavljaš Federaciju, općinu, kanton, državu BiH, zamolio bih da poštuješ Haške presude i da ne veličaš osuđene ratne zločince, jer se sa tim ne slažem.
Privatno, u svojoj kući stanu, što se tiče mene, možeš mu napraviti najljepši mural.
Ubicu voljeti i postovati? Samo bolestan um to moze.
mO k3

#2703 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by mO k3 »

Nosioc evropskioh "vrijednosti" .--

Image

Cirilcar, Kristo, Cavara sve krem de la krem hrvatske politicke "elite" u bih :mrgreen:
ako te pitaju

#2704 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 11:38
ako te pitaju wrote: 12/12/2021 11:35

sad zamisli kada Federacija službeno slavi ubojice , a ti čak to nisi do maloprije ni znao.
ako te pitaju

#2705 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

mO k3 wrote: 12/12/2021 11:43 Nosioc evropskioh "vrijednosti" .--

Image

Cirilcar, Kristo, Cavara sve krem de la krem hrvatske politicke "elite" u bih :mrgreen:
Sad zamisli da npr. Ministar Grubeša , objavi na web portalu MINISTARSTVA PRAVDE BiH hvalospjev o Dariju Kordiću.
mO k3

#2706 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by mO k3 »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 11:47
mO k3 wrote: 12/12/2021 11:43 Nosioc evropskioh "vrijednosti" .--

Image

Sad zamisli da npr. Ministar Grubeša , objavi na web portalu MINISTARSTVA PRAVDE BiH hvalospjev o Dariju Kordiću.
Da ti pojasnim ,ovaj sto je pritisnuo uz svoje grudi zlocinca kordica je prvi covjek bih hrvata, covjek kojega ti podrzavas
skafiskafsnjak

#2707 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 11:44
skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 11:38

sad zamisli kada Federacija službeno slavi ubojice , a ti čak to nisi do maloprije ni znao.

Ja se ogradjujem od toga. Prestani da ponavljas.
A ti kazes da mozes privatno ubice voljeti....

Samo.bolestan um moze voljeti covjeka koji je direktno.ili indirektno ubio nevinu osobu.

Ajde bjezi....
ako te pitaju

#2708 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Koga voliš ili ne voliš je osobna stvar svakog čovjeka.
Ja vjerujem da je Delić spasio mnogo ljudi. Šta je čudno u tome da ga ti isti ljude vole?
Na dženazi Delića je bila Vojska OS BiH i pucala počasne pucnjeve , kao i da se radi o najvećem heroju a ne ratnom zločincu.
Na dženazu su mi došli svi predstavnici ''probonsaskih ''snaga, a i dočekali ga kada je dolazi iz Haga.

Da li bi trebali izvući zaključak da smo svi ''fuj''?

Kao što rekoh, protiv sam javnih murala, naziva institucija po osuđenim ratnim zločincima. i ne samo osuđenih, protiv sam da se ulice imenuju po ustašama i pripadnicima fašističkih snaga.

Sa kim će se družiti Čović, Bakir , Komšić, privatno nek idu sa kim god hoće. Službeno? E to je druga priča.
skafiskafsnjak

#2709 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 12:01 Koga voliš ili ne voliš je osobna stvar svakog čovjeka.
Ja vjerujem da je Delić spasio mnogo ljudi. Šta je čudno u tome da ga ti isti ljude vole?
Na dženazi Delića je bila Vojska OS BiH i pucala počasne pucnjeve , kao i da se radi o najvećem heroju a ne ratnom zločincu.
Na dženazu su mi došli svi predstavnici ''probonsaskih ''snaga, a i dočekali ga kada je dolazi iz Haga.

Kao što rekoh, protiv sam javnih murala, naziva institucija po osuđenim ratnim zločincima. i ne samo osuđenih, protiv sam da se ulice imenuju po ustašama i pripadnicima fašističkih snaga.

Sa kim će se družiti Čović, Bakir , Komšić, privatno nek idu sa kim god hoće. Službeno? E to je druga priča.
Naravno da je privatna, ali dosta govori o osobi :thumbup:

Iz toga bi zakljucak biti da su licemjerni . Ali to vec znamo.
Bloo
Globalna šefica

#2710 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 11:50 Samo.bolestan um moze voljeti covjeka koji je direktno.ili indirektno ubio nevinu osobu.
Sta voljeti...mozemo ga sahraniti kao sehida i staviti mu plocu na jednu osnovnu skolu :mrgreen:
skafiskafsnjak

#2711 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 12/12/2021 13:36
skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 11:50 Samo.bolestan um moze voljeti covjeka koji je direktno.ili indirektno ubio nevinu osobu.
Sta voljeti...mozemo ga sahraniti kao sehida i staviti mu plocu na jednu osnovnu skolu :mrgreen:
Ili bar po njemu nazvati ulicu koju je "oslobodio" :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#2712 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 13:39
Bloo wrote: 12/12/2021 13:36

Problem lezi u tome da priznavanje da su odredene grupacije/individue koje dolaze iz "nase grupe" ili strane su pocinile zlocine, ne znaci stavljanje tog ziga na citavu grupu/stranu. Ali mentalni sklop prosjecnog nacionaliste fercera tako. Mozes primjetiti u komentarima na forumu.
Svi Hrvati su ovakvi zbog djela tog i tog, Srbi takode...Bosnjaci isto tako. Onda se spustamo jos nize i ultimativna uvreda nam je da neko pije brlju i jede cvarke.
I sad kako "raditi" sa takvim mentalnim sklopovima?
dalmatinka

#2713 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by dalmatinka »

skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 12:09
Ti to o nečijem licemjerstvu ? :shock: Pa čovječe da li ikad pročitaš ono što napišeš na ovom forumu? :nevjerujem:
Milenkov buraz

#2714 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Milenkov buraz »

Bloo wrote: 12/12/2021 13:44

Problem lezi u tome da priznavanje da su odredene grupacije/individue koje dolaze iz "nase grupe" ili strane su pocinile zlocine, ne znaci stavljanje tog ziga na citavu grupu/stranu. Ali mentalni sklop prosjecnog nacionaliste fercera tako. Mozes primjetiti u komentarima na forumu.
Svi Hrvati su ovakvi zbog djela tog i tog, Srbi takode...Bosnjaci isto tako. Onda se spustamo jos nize i ultimativna uvreda nam je da neko pije brlju i jede cvarke.
Nisu narodi ali jesu politike koje "vode" te narode takve. Na kraju ako glasaš za politiku koja negira zločine i genocid postavlja se legitimno pitanje da li je ta grupa ljudi iz tog naroda koja glasa za takve i sama takva?
skafiskafsnjak

#2715 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by skafiskafsnjak »

dalmatinka wrote: 12/12/2021 13:44
skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 12:09
Ti to o nečijem licemjerstvu ? :shock: Pa čovječe da li ikad pročitaš ono što napišeš na ovom forumu? :nevjerujem:
O dalmatinko... Sta sam licemjerno napisao?
O zlocincima smo pricali... Meni je svaki isti, na cijoj god strani bio. To su ubice....

Ako sam negdje nekog "slavio", slobodno nek me banuju trajno.
Milenkov buraz

#2716 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Milenkov buraz »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 12:01 Koga voliš ili ne voliš je osobna stvar svakog čovjeka.

Kao što reče Milanović postoje zločini i zločini. Delić za ono šta mu se stavljalo na teret i za šta je osuđen je po onoj Milanovićevoj "mali zločinac", "zloičinčić", ma benigni incident po tome kako je obrazložio.
skafiskafsnjak

#2717 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 12/12/2021 13:44

Pa takvi su potrebni ovima na vlasti...drze ih na vlasti. Da smo svi normalni, kao sto nismo, bili bi nam i politicari normalniji...pa bi nam valjda bilo bolje, kao sto nije :roll:

Ja ne pijem , ne pusim, ne drogiram se...odem vala i na dzumu nekad :mrgreen:

Jesam SDA-ovac ? :mrgreen:
ako te pitaju

#2718 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Kao što reče Milanović postoje zločini i zločini. Delić za ono šta mu se stavljalo na teret i za šta je osuđen je po onoj Milanovićevoj "mali zločinac", "zloičinčić", ma benigni incident po tome kako je obrazložio.
Pa ja se slažem da je Delić počinio manji zločin od R. Mladića, ili od D. Kordića.

Ovdje je za mene šokantno da službene institucije veličaju ratne zločince, a piše se o nekakvim muralima.
Milenkov buraz

#2719 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Milenkov buraz »

Ja ga obožavam zabiti redovno :mrgreen:
Milenkov buraz

#2720 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Milenkov buraz »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 13:54
Pa ja se slažem da je Delić počinio manji zločin od R. Mladića, ili od D. Kordića.

Ovdje je za mene šokantno da službene institucije veličaju ratne zločince, a piše se o nekakvim muralima.
Murali su ti odraz društva. Prije par godina je neko u centru Sarajeva ispisao grafite protiv Židova, ljudi su samoincativno neke prekrečili. To mnogo govori na kraju kao i ovi u Beogradu koji su otvoreno stali protiv murala. To govori da uprkos svemu u Beogradu postoji zdrav dio društva i kritična masa koja je spremna na ulicu izaći. Za ZG ne nisam siguran.
Bloo
Globalna šefica

#2721 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

Milenkov buraz wrote: 12/12/2021 13:48 Nisu narodi ali jesu politike koje "vode" te narode takve. Na kraju ako glasaš za politiku koja negira zločine i genocid postavlja se legitimno pitanje da li je ta grupa ljudi iz tog naroda koja glasa za takve i sama takva?
Oni koji glasaju za takve onda jesu.
Oni koji glasaju za one koji negiraju zlocine ili iste preko kurca priznaju i sami jesu takvi.
Oni koji glasaju za one koji kradu, lazu, rade na stetu drzave...i sami jesu takvi...
Ali povremeno glasanje za takve je i posljedica tj. ako u odredenim grupacijama probudis strah od drugog...znas ono Mi protivU NjihA...
ako te pitaju

#2722 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Murali su ti odraz društva. Prije par godina je neko u centru Sarajeva ispisao grafite protiv Židova, ljudi su samoincativno neke prekrečili. To mnogo govori na kraju kao i ovi u Beogradu koji su otvoreno stali protiv murala. To govori da uprkos svemu u Beogradu postoji zdrav dio društva i kritična masa koja je spremna na ulicu izaći. Za ZG ne nisam siguran.
Ja koliko znam u ZG je bio prebrisan mural Praljku ?

I dalje smatram, da je BiH jedina država čija ministarstva službenim putem veličaju ratne zločince. Specifično je da nema nikakve reakcije.
Bloo
Globalna šefica

#2723 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 12/12/2021 13:53 Ja ne pijem , ne pusim, ne drogiram se...odem vala i na dzumu nekad

Jesam SDA-ovac ?
Nisi, ali ocito tracis mladost... :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#2724 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Bloo »

ako te pitaju wrote: 12/12/2021 14:00 I dalje smatram, da je BiH jedina država čija ministarstva službenim putem veličaju ratne zločince. Specifično je da nema nikakve reakcije.
I onda sletiš na aerodrom "Franjo Tudman" i sve bude ok...
Da li su Kordicu oduzeta odlikovanja?
Da ne spominjemo što Crkva u Hrvata je pripazila doticnog...
ako te pitaju

#2725 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Bloo wrote: 12/12/2021 14:07
ako te pitaju wrote: 12/12/2021 14:00 I dalje smatram, da je BiH jedina država čija ministarstva službenim putem veličaju ratne zločince. Specifično je da nema nikakve reakcije.
I onda sletiš na aerodrom "Franjo Tudman" i sve bude ok...
Da li su Kordicu oduzeta odlikovanja?
Da ne spominjemo što Crkva u Hrvata je pripazila doticnog...
Franjo Tuđman nije zločinac.
Za ostalu što si naveo, nemam protuargumente tj. povlačim se. priznajem tvoje navode, iako u crkvenom pravu, tk katoličkoj vjeri vjerujemo po pokajanje, oprost ili slično, ali BiH Ii RH nisu vjerske države
Locked