Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
veliki_ah wrote: ↑08/12/2021 11:23
Ako neko moze da me prosvijetli.
Jucer sam dobio kaznu za parkiranje, ali posto je bila kisa nalog je bio sav mokar i necitak. Pretpostavljam da je kazna 40 km, a na uplatnici imam odstampan poziv na broj. Ali, nisam siguran. Da li ce mi doci kazna i na adresu? Ako dodje, da li ponovo tece onih 8 dana za 50%?
Nekontam ovo 50 % popusta, treba to promjenit kakav popust I k***. Nisi platio kad dodje vrijeme za registraciju nemozes registrovat dok neplatis te kazne..isto tako napravis jedinicu koja samo parking tikete puca pa platis ih po ucinku.....Ovi sto parkiraju na invaidska mjesta bez dozvole ili koji blokiraju pjesacki...300 stoje I 3 poena da vidis kako bi se sve sredilo za par mjeseci...samo po djepu udari.
veliki_ah wrote: ↑08/12/2021 11:23
Ako neko moze da me prosvijetli.
Jucer sam dobio kaznu za parkiranje, ali posto je bila kisa nalog je bio sav mokar i necitak. Pretpostavljam da je kazna 40 km, a na uplatnici imam odstampan poziv na broj. Ali, nisam siguran. Da li ce mi doci kazna i na adresu? Ako dodje, da li ponovo tece onih 8 dana za 50%?
Nekontam ovo 50 % popusta, treba to promjenit kakav popust I k***. Nisi platio kad dodje vrijeme za registraciju nemozes registrovat dok neplatis te kazne..isto tako napravis jedinicu koja samo parking tikete puca pa platis ih po ucinku.....Ovi sto parkiraju na invaidska mjesta bez dozvole ili koji blokiraju pjesacki...300 stoje I 3 poena da vidis kako bi se sve sredilo za par mjeseci...samo po djepu udari.
Pa i ne moze se registrovat ....
Ma komentar je bio na visinu kazne...sve dok kazne nisu drasticne tesko ce doci do promjena. Najbolji primjer su ovi sto dolaze sa zapada, cim predje granicu podivlja a dok je na zapadu ko mala maca zato sto su kazne male.
Prekoracio si brzinu preko 50, oduzimanje auto na dvije sedmice, svaki dan lezarina 100 eura plus kazna I poeni. Parkirao na invalidsko, zakljucaj tockove , 300 da otkljucaju, 300 kazna plus 3 poena ili odvuci auto na policijski parking....samo udari po novcaniku.
Ovdje je u startu postavljeno to da ne valja. Postavljeno je tako da se kao motivisu ljudi da ranije plate i ako plate u 8 dana, pola se otpisuje. A pogresno je zato sto ko planira platiti on ce i platiti u tih 8 dana, a ko ne planira nece nikad.
Trebalo je postaviti da kazna stoji, ali da je duplo veca nakon 8 dana. U tom slucaju bi ostao isti motiv onima koji placaju redovno, a oni koji ne placaju bi se dobro zamislili hoce li gomilati kazne.
veliki_ah wrote: ↑11/12/2021 22:17
Ovdje je u startu postavljeno to da ne valja. Postavljeno je tako da se kao motivisu ljudi da ranije plate i ako plate u 8 dana, pola se otpisuje. A pogresno je zato sto ko planira platiti on ce i platiti u tih 8 dana, a ko ne planira nece nikad.
Trebalo je postaviti da kazna stoji, ali da je duplo veca nakon 8 dana. U tom slucaju bi ostao isti motiv onima koji placaju redovno, a oni koji ne placaju bi se dobro zamislili hoce li gomilati kazne.
Pa opet bi oni koji će platiti i platio i a koji neće i ne bi, da je šest puta veća kazna. Šta je razlika osim što više naplatiš od onih koji plaćaju?
Mene interesuje kako uspiju sakupiti toliko kazni?
Ono, imam osjećaj da namjerno to rade samo kako bi bili kažnjeni.
Ja u 20 i kusur godina vozačkog staža imam možda desetak kazni, a ono za godinu ili već koliko, uspije da nabere šestocifrene iznose.
Naslovnica wrote: ↑12/12/2021 07:59
Mene interesuje kako uspiju sakupiti toliko kazni?
Ono, imam osjećaj da namjerno to rade samo kako bi bili kažnjeni.
Ja u 20 i kusur godina vozačkog staža imam možda desetak kazni, a ono za godinu ili već koliko, uspije da nabere šestocifrene iznose.
Ma namjerno sigurno, bahaćenje i papanluk. Ja nekad davno kad nisam toliko pazio toliko na patrole, dobijao sam ponekad kazne. Dobre su bile za naložit vatru, nikad ih nisam platio. Al tad je to moglo
Pa opet bi oni koji će platiti i platio i a koji neće i ne bi, da je šest puta veća kazna. Šta je razlika osim što više naplatiš od onih koji plaćaju?
Pa prije svega treba kazna biti veca i meni koji sve redovno placam. Smijesno je da za nepropisan parking platim 20 km. Drugo, ti koji ne placaju kazne i kojima se gomila ce prije ili kasnije to doci na naplatu, a kad dodje nek je kazna sto veca.
Mozda nisam u pravu, ali meni bi to bilo pravednije i realnije od trenutnog sistema.
Pa prije svega treba kazna biti veca i meni koji sve redovno placam. Smijesno je da za nepropisan parking platim 20 km. Drugo, ti koji ne placaju kazne i kojima se gomila ce prije ili kasnije to doci na naplatu, a kad dodje nek je kazna sto veca.
Mozda nisam u pravu, ali meni bi to bilo pravednije i realnije od trenutnog sistema.
treba povecati ulje, mlijeko, i brasno kao i gorivo za 500%
Već sam ranije pisao: treba onemogućiti da auto sa kojim je napravljen prekršaj a kazna nije plaćena registruje bilo ko (osim u slučajevima kad je prijavljena krađa auta), pa neka vlasnik razmišlja kome daje auto na korištenje. Ovako likovi prave prekršaje vozeći auto koje registruje neko drugi na svoje ime i time je zaobišao zakon.
alibegoa wrote: ↑12/12/2021 15:06
I ja sam za njemacke kazne. Kad plate budu ko u Njemackoj.
NAravno i ja sam da kazna bude po primanjima i po vrijednosti vozila za saobracajni prekrsaj
Kod nas su debili pravili zakon....
Kako moze biti vecca kazna zato sto se nisi vezao od one kad popijes par piva ?
Po logici glupana je opasniji nevezan vozac nego onaj sto je drmno.2-3 pive