Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hvala Red Bullu na uzbudljivim kvalifikacijama. Mislim da su malo psihicki uzdrmali mercedes, i da ovi nikako nisu ocekivali takav razvoj situacije. Vjerovatno su kontali da ce ih rb ponovo pratiti u strategiji.
Kako god, mislim da je Hamilton idalje u prednosti, mada je smanjena sa 70 na 55%
Hvala Red Bullu na uzbudljivim kvalifikacijama. Mislim da su malo psihicki uzdrmali mercedes, i da ovi nikako nisu ocekivali takav razvoj situacije. Vjerovatno su kontali da ce ih rb ponovo pratiti u strategiji.
Kako god, mislim da je Hamilton idalje u prednosti, mada je smanjena sa 70 na 55%
Mislim da je Hamilton i dalje favorit, pogotovo na duze staze...
Influenser na startu moze lahko izgubiti jedno ako ne i dva mjesta. Sve oko njega soft gume.
Ako madmax tada odmagli naprijed, mislim da je u tom slucaju prvak.
Ako na startu ostanu na istim pozicijama, onda ce biti svega i svacega te prednost ide influenseru.
Nazalost.
Mada mislim da ce Lando na startu ici "na noz" te da to Cheko moze iskoristiti i preci na 2. mjesto. i samim tim puno olaksati madmaxu.
konektovan wrote: ↑11/12/2021 17:04
Ne vidim način da max ostane ispred hamitona od sredine trke ...
Ovo sve liči na prethodne trke..
Ne planira ni Max da ostane do sredine trke ispred Lewisa (iako sav posao bio gotiv ako bude ), plan je navodno mozda i najbolja strategija...Max ce vjrrovatno ici na 2 zaustavljanja, krece na softu, onda staje da promjeni na medium (tu bi Hamilton trebao biti ispred), e onda ide ponovo na nove soft i lovi Hamiltona koji ce vjerovatno ici na 1 zaustavljanje.
konektovan wrote: ↑11/12/2021 17:04
Ne vidim način da max ostane ispred hamitona od sredine trke ...
Ovo sve liči na prethodne trke..
Ne planira ni Max da ostane do sredine trke ispred Lewisa (iako sav posao bio gotiv ako bude ), plan je navodno mozda i najbolja strategija...Max ce vjrrovatno ici na 2 zaustavljanja, krece na softu, onda staje da promjeni na medium (tu bi Hamilton trebao biti ispred), e onda ide ponovo na nove soft i lovi Hamiltona koji ce vjerovatno ici na 1 zaustavljanje.
E sad tu ide game theory. Ako Merc zna da RB tako razmišlja, kako se onda postaviti da ih iznenade? A ako RB zna da ovi idu na iznenađenje, kako ih iznenaditi?
_BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2021 18:12
Pratit ce ga Lewis sa strategijom sigurno. Nijednom ne treba pobjeda u utrci nego nad onim drugim.
I ja sam tog mišljenja,...
Ako Hamiltom bude iza Maxa jedino logicno je da ga prati strategijom. Ako bude dobar start za obojicu, znaci ako ostanu 1 i 2 nece max toliko pobjeci na softu, a mislim da Mercedes i dalje ima bolji pace u utrci i Hamilton to moze ispopiti tu razliku.
Jedini problem za Hamiltona je sto mora ici na medium soft, soft, a Max na soft, medium, soft, moze li izdrzati ovaj drugi dio isto koliko i Max.
Ako Hamiltom bude iza Maxa jedino logicno je da ga prati strategijom. Ako bude dobar start za obojicu, znaci ako ostanu 1 i 2 nece max toliko pobjeci na softu, a mislim da Mercedes i dalje ima bolji pace u utrci i Hamilton to moze ispopiti tu razliku.
Jedini problem za Hamiltona je sto mora ici na medium soft, soft, a Max na soft, medium, soft, moze li izdrzati ovaj drugi dio isto koliko i Max.
Cisto sumnjam da ce ici na 2 stopa ako ne bude SC/VSC. Koliko se sjecam, pit-stop u Abu Dhabiju uzima 27 sekundi prosjecno, tako da mislim da ce u normalnim okolnostima obojica preci na hard, samo je pitanje u kojem krugu.
Cisto sumnjam da ce ici na 2 stopa ako ne bude SC/VSC. Koliko se sjecam, pit-stop u Abu Dhabiju uzima 27 sekundi prosjecno, tako da mislim da ce u normalnim okolnostima obojica preci na hard, samo je pitanje u kojem krugu.
Iz Alpine i Feraija kazu nema goleme razlike soft/medium, Alpina čini mi se prognozira 18 krugova na softu
Samo polako danas. Šta god da se desi, pamtit ćemo ovu sezonu i ovu trku do kraja života. Na nekim budućim stranicama ove teme, godinama poslije, vraćat ćemo se na ishod današnje trke, koji je u ovom trentku još slatka nepoznanica.
Hvala Red Bullu, Mercedesu, Maxu, Hami, a boga mi i Srletu i Paji na neponovljivoj sezoni.