Kuknjava im daje alibi.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 09:39 Ne razumijem ljude koji biraju određene stvari/situacije u životu, pa se onda konstantno žale na te stvari. Npr. napraviš 4 djece planski, i onda se žališ kako si konstatno umorna, nikakva, djeca isisaše svu energiju iz tebe itd. i to radiš već od drugog djeteta, ali ih napraviš još dvoje.
Ili, udebljaš se 20 kg, i nastavljaš da jedeš za troje, a konstantno se žališ svima oko sebe da si debeo/la.
Udaš/oženiš se za određenu vrstu čovjeka, i onda se žališ što je on/a takav.
Itd. itd.
Čemu stalno neka kuknjava, razumijem kad se žalimo oko nečega što nije u našoj kontroli, ali zašto kukati oko nečega što si sam izabrao?
Popularne stvari koje ne kontam
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31926 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- hadzinicasa
#31927 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da parafraziram jednu prijateljicu - kad skontas, ako izuzmemo ratove, zemljotrese, okolnost pri rodjenju, nenadane bolesti i ostale preruzne nepogode u zivotnom vijeku covjeka, sve se vrti oko dobrih ili losih odluka.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 09:39 Ne razumijem ljude koji biraju određene stvari/situacije u životu, pa se onda konstantno žale na te stvari. Npr. napraviš 4 djece planski, i onda se žališ kako si konstatno umorna, nikakva, djeca isisaše svu energiju iz tebe itd. i to radiš već od drugog djeteta, ali ih napraviš još dvoje.
Ili, udebljaš se 20 kg, i nastavljaš da jedeš za troje, a konstantno se žališ svima oko sebe da si debeo/la.
Itd. itd.
Čemu stalno neka kuknjava, razumijem kad se žalimo oko nečega što nije u našoj kontroli, ali zašto kukati oko nečega što si sam izabrao?
Ljudi nekad ne znaju da procijene, zaglave u iluzijama i grcaju u sopstvenom abundant egu, misle da je tudja sreca samo sreca, a ne rezultat dobre odluke donesene u dobro vrijeme. Ono sto se cesto naziva pehom/nesrecom/losom sudbinom ustvari je samo truly bad personal decision in the first place.
Treba preuzeti odgovornost za svoje odluke i stati iza njih.
-
no_sikiriki
#31928 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slažem se sa svim sto si napisala. Nažalost imam dojam da ima jako puno takvih ljudi, imam dosta takvih poznaninka/rodbine/prijatelja. I onda kad u neka doba kažeš nešto poput "pa dobro, ili promijeni nešto ili nemoj više kukati", onda te optuže da si unsympathetic. ALi stvarno ne mogu slušati istu priču 20 godina i samo vikati "yes, yes".hadzinicasa wrote: ↑04/12/2021 10:12Da parafraziram jednu prijateljicu - kad skontas, ako izuzmemo ratove, zemljotrese, okolnost pri rodjenju, nenadane bolesti i ostale preruzne nepogode u zivotnom vijeku covjeka, sve se vrti oko dobrih ili losih odluka.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 09:39 Ne razumijem ljude koji biraju određene stvari/situacije u životu, pa se onda konstantno žale na te stvari. Npr. napraviš 4 djece planski, i onda se žališ kako si konstatno umorna, nikakva, djeca isisaše svu energiju iz tebe itd. i to radiš već od drugog djeteta, ali ih napraviš još dvoje.
Itd. itd.
Ljudi nekad ne znaju da procijene, zaglave u iluzijama i grcaju u sopstvenom abundant egu, misle da je tudja sreca samo sreca, a ne rezultat dobre odluke donesene u dobro vrijeme. Ono sto se cesto naziva pehom/nesrecom/losom sudbinom ustvari je samo truly bad personal decision in the first place.
Treba preuzeti odgovornost za svoje odluke i stati iza njih.
- hadzinicasa
#31929 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E to. Ili das 10 prijedloga a oni nadju 50 razloga zasto ne.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 10:25Slažem se sa svim sto si napisala. Nažalost imam dojam da ima jako puno takvih ljudi, imam dosta takvih poznaninka/rodbine/prijatelja. I onda kad u neka doba kažeš nešto poput "pa dobro, ili promijeni nešto ili nemoj više kukati", onda te optuže da si unsympathetic. ALi stvarno ne mogu slušati istu priču 20 godina i samo vikati "yes, yes".hadzinicasa wrote: ↑04/12/2021 10:12
Da parafraziram jednu prijateljicu - kad skontas, ako izuzmemo ratove, zemljotrese, okolnost pri rodjenju, nenadane bolesti i ostale preruzne nepogode u zivotnom vijeku covjeka, sve se vrti oko dobrih ili losih odluka.
Treba preuzeti odgovornost za svoje odluke i stati iza njih.![]()
-
no_sikiriki
#31930 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ooo da, to sam zaboravila, to je glavno. "Manje kalorija, i malo na bicikl" - "a ne, nemam ja vremena, a ne, meni je stitna problem, ne jedem ja uopće puno",hadzinicasa wrote: ↑04/12/2021 10:27E to. Ili das 10 prijedloga a oni nadju 50 razloga zasto ne.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 10:25
Slažem se sa svim sto si napisala. Nažalost imam dojam da ima jako puno takvih ljudi, imam dosta takvih poznaninka/rodbine/prijatelja. I onda kad u neka doba kažeš nešto poput "pa dobro, ili promijeni nešto ili nemoj više kukati", onda te optuže da si unsympathetic. ALi stvarno ne mogu slušati istu priču 20 godina i samo vikati "yes, yes".![]()
![]()
"Nek ti suprug/prijatelj rijesi to i to ako si opterećena" - "a ne, ne zna on to kako treba" ...
- nepass1
#31931 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa da olaksaju dusu, mi smo davno dok nas je samo troje radilo svako jutro uz kafu imali seanse kukanja. I bude ti lakse. Znas da onaj oe pricas ne moze nista pomoci ali eto ispricas i lakse tino_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 09:39 Ne razumijem ljude koji biraju određene stvari/situacije u životu, pa se onda konstantno žale na te stvari. Npr. napraviš 4 djece planski, i onda se žališ kako si konstatno umorna, nikakva, djeca isisaše svu energiju iz tebe itd. i to radiš već od drugog djeteta, ali ih napraviš još dvoje.
Itd. itd.
-
no_sikiriki
#31932 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je to ok jednom, pa eto i dvaput, ali ako se stalno kuka o istoj stvari iz godine u godinu to mi je više nego iritantno.nepass1 wrote: ↑04/12/2021 10:34Pa da olaksaju dusu, mi smo davno dok nas je samo troje radilo svako jutro uz kafu imali seanse kukanja. I bude ti lakse. Znas da onaj oe pricas ne moze nista pomoci ali eto ispricas i lakse tino_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 09:39 Ne razumijem ljude koji biraju određene stvari/situacije u životu, pa se onda konstantno žale na te stvari. Npr. napraviš 4 djece planski, i onda se žališ kako si konstatno umorna, nikakva, djeca isisaše svu energiju iz tebe itd. i to radiš već od drugog djeteta, ali ih napraviš još dvoje.
Itd. itd.
Čemu stalno neka kuknjava, razumijem kad se žalimo oko nečega što nije u našoj kontroli, ali zašto kukati oko nečega što si sam izabrao?![]()
Daleko od toga da se i ja ne "iskukam" oko nečega, ali to radim vezano za stvari oko kojih nemam kontrole, tipa zdravstvenih problema i sl.
-
mali_balon
#31933 Re: Popularne stvari koje ne kontam
te sti kukakju ja zivem sisaci energije.....zato ih izbjegavam.....a kad ih se sastavi vise onda pocinje takmicenje kome je gore
- nepass1
#31934 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mi smo redovno imali te seanse, neko oko djece neko oko para neko roditelji neko o ciscenju kuce preko vikenda itdno_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 10:42Meni je to ok jednom, pa eto i dvaput, ali ako se stalno kuka o istoj stvari iz godine u godinu to mi je više nego iritantno.
Daleko od toga da se i ja ne "iskukam" oko nečega, ali to radim vezano za stvari oko kojih nemam kontrole, tipa zdravstvenih problema i sl.
Sad npr imam kolegicu robota. Ono joj jesam se udebljao ona pa manje jedi, posvadjao se sa zenom ona razvedi se, brat mi rekao ili uradio to i to ona prekini kontakt itd
- hadzinicasa
#31935 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kolegica <3nepass1 wrote: ↑04/12/2021 11:06Mi smo redovno imali te seanse, neko oko djece neko oko para neko roditelji neko o ciscenju kuce preko vikenda itdno_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 10:42
Meni je to ok jednom, pa eto i dvaput, ali ako se stalno kuka o istoj stvari iz godine u godinu to mi je više nego iritantno.
Sad npr imam kolegicu robota. Ono joj jesam se udebljao ona pa manje jedi, posvadjao se sa zenom ona razvedi se, brat mi rekao ili uradio to i to ona prekini kontakt itd![]()
-
Satori
#31936 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vas dvoje ste zamijenili ulogenepass1 wrote: ↑04/12/2021 11:06Mi smo redovno imali te seanse, neko oko djece neko oko para neko roditelji neko o ciscenju kuce preko vikenda itdno_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 10:42
Meni je to ok jednom, pa eto i dvaput, ali ako se stalno kuka o istoj stvari iz godine u godinu to mi je više nego iritantno.
Sad npr imam kolegicu robota. Ono joj jesam se udebljao ona pa manje jedi, posvadjao se sa zenom ona razvedi se, brat mi rekao ili uradio to i to ona prekini kontakt itd![]()
- nepass1
#31937 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ovo je extrem, ne mogu ja to docarati
-
no_sikiriki
#31938 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Danas me nešto krenulo s ovom temom, ali ovo stvarno moram spomenuti - žene drage što nosite puder, morate li na svakom bijelom odjevnom predmetu ostaviti trag tog pudera kad isprobavate odjeću u radnjama??
Znači ništa bijelo ne mogu kupiti, jer obavezno mora imati narandzaste-bež tragove pudera po sebi
Znači ništa bijelo ne mogu kupiti, jer obavezno mora imati narandzaste-bež tragove pudera po sebi
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#31939 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja se sa trebama ne rukujem nego iskljucivo grlim kad se pozdravljam pa sam redovno imao fleke od pudera na odjeci (na ramenu ili na kragni, ali nekad i oko slica). Pitao sam i rekli su mi da je to samo ako je puder nizeg kvaliteta. Ako je neki kvalitetni puder, onda toga nema.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 19:19 Danas me nešto krenulo s ovom temom, ali ovo stvarno moram spomenuti - žene drage što nosite puder, morate li na svakom bijelom odjevnom predmetu ostaviti trag tog pudera kad isprobavate odjeću u radnjama??
Znači ništa bijelo ne mogu kupiti, jer obavezno mora imati narandzaste-bež tragove pudera po sebi![]()
-
malocvijece
#31940 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svaki ostavlja trag ako pređeš tkaninom preko lica. Naravno, ne u istoj mjeri i to je znači da se baš mora ostaviti trag na majici kad probaš. Malo ne biti bezobrazan i paziti kad probaš.Entropio wrote: ↑04/12/2021 20:39Ja se sa trebama ne rukujem nego iskljucivo grlim kad se pozdravljam pa sam redovno imao fleke od pudera na odjeci (na ramenu ili na kragni, ali nekad i oko slica). Pitao sam i rekli su mi da je to samo ako je puder nizeg kvaliteta. Ako je neki kvalitetni puder, onda toga nema.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2021 19:19 Danas me nešto krenulo s ovom temom, ali ovo stvarno moram spomenuti - žene drage što nosite puder, morate li na svakom bijelom odjevnom predmetu ostaviti trag tog pudera kad isprobavate odjeću u radnjama??
Znači ništa bijelo ne mogu kupiti, jer obavezno mora imati narandzaste-bež tragove pudera po sebi![]()
-
Zoya
#31941 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svašta se natrpalo na ovu temu. Sad je i puder pod popularne stvari.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#31942 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa sta ce vam puder i rumenilo,lakše koristiti photoshop 
-
Zoya
-
no_sikiriki
-